SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Δες και το Meshify C Είναι πολύ όμορφο κουτί, πολύ minimal και εσωτερικά και εξωτερικά! Παρόλα αυτά η τιμή του δεν είναι λίγο τσιμπημένη;; Ακόμα και το Mini που είναι για Micro ATX με Tempered Glass θα με βόλευε, αλλά στο Skroutz πωλείται από ένα μόνο κατάστημα και με τα μεταφορικά βγαίνει σχεδόν στα 90€+ Τό μεγάλο είναι ακόμα πιο απλησίαστο, αφού βγαίνει με μεταφορικά σίγουρα στα 100€+ Αλλιώς θα ήταν όντως πολύ καλή επιλογή, μου άρεσε και εμένα πολύ!
adtakhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SubGam3R είπε Είναι πολύ όμορφο κουτί, πολύ minimal και εσωτερικά και εξωτερικά! Παρόλα αυτά η τιμή του δεν είναι λίγο τσιμπημένη;; Ακόμα και το Mini που είναι για Micro ATX με Tempered Glass θα με βόλευε, αλλά στο Skroutz πωλείται από ένα μόνο κατάστημα και με τα μεταφορικά βγαίνει σχεδόν στα 90€+ Τό μεγάλο είναι ακόμα πιο απλησίαστο, αφού βγαίνει με μεταφορικά σίγουρα στα 100€+ Αλλιώς θα ήταν όντως πολύ καλή επιλογή, μου άρεσε και εμένα πολύ! Αφού πας σε APU γιατί δεν κοιτάς σε ITX σύστημα με κάποιο mini κουτί ? Πχ. RAIJINTEK METIS PLUS , BITFENIX PRODIGY, PHANTEKS ENTHOO EVOLV ITX κ.λ.π. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από adtakhs
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Αφού πας σε APU γιατί δεν κοιτάς σε ITX σύστημα με κάποιο mini κουτί ? Πχ. RAIJINTEK METIS PLUS , BITFENIX PRODIGY κ.λ.π. Δεν θα ήθελα, δεν μου αρέσουν καταρχάς καθόλου τα Mini αυτά κουτιά, επίσης θέλω σε περίπτωση αναβάθμισης να μην πετάξω το κουτί και τέλος ακόμα το αν θα μείνω με την APU ψιλο παίζεται, γιατί αν ο φίλος μου μου δώσεις τις παλιές GPU του και με καλύπτουν περισσότερο από έναν APU, θα τον αφήσω και θα πάω σε κάτι καλύτερο σε συνδιασμό με GPU!
adtakhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SubGam3R είπε Δεν θα ήθελα, δεν μου αρέσουν καταρχάς καθόλου τα Mini αυτά κουτιά, επίσης θέλω σε περίπτωση αναβάθμισης να μην πετάξω το κουτί και τέλος ακόμα το αν θα μείνω με την APU ψιλο παίζεται, γιατί αν ο φίλος μου μου δώσεις τις παλιές GPU του και με καλύπτουν περισσότερο από έναν APU, θα τον αφήσω και θα πάω σε κάτι καλύτερο σε συνδιασμό με GPU! Τα παραπάνω κουτιά παίρνουν και GPU ... 😋 Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από adtakhs
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, adtakhs είπε Τα παραπάνω κουτιά παίρνουν και GPU ... 😋 Όλα τα μεγέθοι κανονικά;; Δεν το ήξερα και δεν του φαίνεται κιόλας! 😂 Παρόλα αυτά, αλήθεια δεν μου αρέσουν αυτά τα κουτιά και προτιμώ κάτι πιο ψηλό και βαθή στο γραφείο μου. Σε βαθμό που σκέφτομαι να δώσω και κάτι παραπάνω εν τέλη για κουτί, αφού σε παιρετέρω αναβάθμιση, είναι ίσως το μόνο που μπορεί να μείνει!
adtakhs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, SubGam3R είπε Όλα τα μεγέθοι κανονικά;; Δεν το ήξερα και δεν του φαίνεται κιόλας! 😂 Παρόλα αυτά, αλήθεια δεν μου αρέσουν αυτά τα κουτιά και προτιμώ κάτι πιο ψηλό και βαθή στο γραφείο μου. Σε βαθμό που σκέφτομαι να δώσω και κάτι παραπάνω εν τέλη για κουτί, αφού σε παιρετέρω αναβάθμιση, είναι ίσως το μόνο που μπορεί να μείνει! Ολα προς compact πάνε. NVME, APU, HBM, ενσωμάτωση όλων των controller. Οπότε προβλέπω να μην σου χρειαστεί ποτέ μεγάλο case. Σε ενδεχόμενη αναβάθμιση, θα μπορείς να βάλεις ότι επεξεργαστή θες, όποια πλατφόρμα θες αφού υπάρχουν ΙΤΧ σε όλες (εκτός της ΤΡ4) ... Τέλος οι κάρτες γραφικών πάνε προς HBM που σημαίνει το μισό μέγεθος ... σε σχέση με σήμερα. Για εμένα ειδικά το RAIJINTEK METIS PLUS είναι όλα τα λεφτά γιατί μιλάμε για ΠΑΡΑ πολύ μικρό κουτί. Εχει εισαγωγή αέρα από πάνω για την κάρτα, είναι από αλουμίνιο κ.λ.π. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από adtakhs
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ολα προς compact πάνε. NVME, APU, HBM, ενσωμάτωση όλων των controller. Οπότε προβλέπω να μην σου χρειαστεί ποτέ μεγάλο case. Έχει κάποια Mini και Micro Tower πολύ όμορφα η αλήθεια είναι, αλλά όσο πάω μπλέκω περισσότερο αντί να ξεμπλέκω! 😂
SubGam3R Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, το παρών μου Build είναι με την μητρική της Gigabyte GA-P43-ES3G (rev. 1.0) και τον Intel Core 2 Duo E7500 στα 2.93 GHz! Σίγουρα θέλω να αναβαθμίσω το σύστημα μου, όπως έλεγα και στο αρχικό post, θέλω στήσιμο από την αρχή και όλα καινούργια, όμως λίγο πολύ με όλα αυτά που παίζουν στις τιμές ειδικά των RAM, δεν θα καταφέρω να το κάνω άμεσα! Ακριβώς όμως επειδή το παρών PC Build που έχω θα πάει αργότερα στην αδερφή μου έτσι ακριβώς όπως είναι, θα συνέφερε λέτε μία πρόχειρη αναβάθμιση CPU σε κάποιον Core 2 Quad ή Extreme ώστε να πάρει λίγο τα πάνω του και όσο καιρό τον χρησιμοποιώ εγώ, αλλά και αργότερα που θα πάει σε άλλον χρήστη;; Βλέπω απλά τιμές γύρω στα 40-50€ για κάποιον Core 2 Quad σε ebay, οι οποίοι φυσικά είναι και 30Watt παραπάνω από τον E7500 που έχω εγώ τώρα! Τι λέτε, αξίζει κάτι τέτοιο, ή καλύτερα φασούλι το φασούλι να ολοκληρώσω ένα καινούργιο build;; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από SubGam3R
strawman Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) On 23/06/2018 at 14:29, SubGam3R said: Άρα είμαι ανάμεσα σε i5 8400 χωρίς GPU ή κάτι σε Ryzen 5 1600 με GPU έστω και παλιότερη! Θέλει σκέψη η αλήθεια είναι, παρόλα αυτά δεν έχουν μεγάλες διαφορές! Μετά ειναι ολα θεωρητικά, στην πράξη φαίνονται! Στην χρηση που κανεις οπως σου ειπε και ο radiohead ο 8400 εχει καλυτερο VFM. Περαν τουτου βεβαια ο 2600 ειναι αρκετα καλυτερος επεξεργαστης. Προσωπικα θα πηγαινα σε 2600 χωρις 2η κουβεντα, αλλα κατα την αποψη μου ειναι υπερβολικος για την χρηση που κανεις, οποτε ουσιαστικα δινεις "τζαμπα" λεφτα. Αν εκανες περισσοτερο video rendering απο απλα περιστασιακα τοτε θα ηταν μονοδρομος, μιλαμε για ~40-50% καλυτερες επιδοσεις. On 25/06/2018 at 00:51, SubGam3R said: Σε ευχαριστώ πολύ, έχω χρόνο να τα ψάξω λίγο πολύ αυτα! Μιλάω για τα NZXT S340 Elite ή Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass Είναι κοντά στα 100€ και πάλι διαβάζω διάφορα αρνητικά για airflow κ.α Το S340 elite εχει βελτιωσεις σε σχεση με το σκετο S340 απο αποχη airflow. Επειδη ειχα και τα 2, δεν ειχαν ιδιαιτερο θεμα, δεν ειναι οτι θα εχεις προβλημα δηλαδη, απλα για την κατηγορια τιμης του περιμενεις κατι καλυτερο απο αποψη airflow. Αυτη τουλαχιστον ειναι η δικια μου γνωμη. Το P400 απο την αλλη ειναι αρκετα πιο ευρυχωρο, ή τουλαχιστον κατα την το στησιμο PC μου φανηκε να εχει περισσοτερη ανεση, και περαν της εμφανισης που ειναι οτι του καθεται στο ματι του καθενος το θεωρω ανωτερο case απο το s340. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2018 από strawman
SubGam3R Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, strawman είπε Στην χρηση που κανεις οπως σου ειπε και ο radiohead ο 8400 εχει καλυτερο VFM. Περαν τουτου βεβαια ο 2600 ειναι αρκετα καλυτερος επεξεργαστης. Προσωπικα θα πηγαινα σε 2600 χωρις 2η κουβεντα, αλλα κατα την αποψη μου ειναι υπερβολικος για την χρηση που κανεις, οποτε ουσιαστικα δινεις "τζαμπα" λεφτα. Αν εκανες περισσοτερο video rendering απο απλα περιστασιακα τοτε θα ηταν μονοδρομος, μιλαμε για ~40-50% καλυτερες επιδοσεις. Το S340 elite εχει βελτιωσεις σε σχεση με το σκετο S340 απο αποχη airflow. Επειδη ειχα και τα 2, δεν ειχαν ιδιαιτερο θεμα, δεν ειναι οτι θα εχεις προβλημα δηλαδη, απλα για την κατηγορια τιμης του περιμενεις κατι καλυτερο απο αποψη airflow. Αυτη τουλαχιστον ειναι η δικια μου γνωμη. Το P400 απο την αλλη ειναι αρκετα πιο ευρυχωρο, ή τουλαχιστον κατα την το στησιμο PC μου φανηκε να εχει περισσοτερη ανεση, και περαν της εμφανισης που ειναι οτι του καθεται στο ματι του καθενος το θεωρω ανωτερο case απο το s340. Και εγώ σε socket AM4 κλείνω, πολύ vfm και σε πολύ καλές τιμές και οι CoffeLake, αλλά κάτι με πάει προς Ryzen συνέχεια! Ειδικά άμα δεν βάλω κάρτα γραφικών ξεχωριστή επάνω, ο Ryzen 3 2200G μου βγαίνει σε όλους τους υπολογισμούς μονόδρομος συνέχεια, η τιμή του στα 90€ για τα χαρακτηριστικά του είναι σαν να κλέβεις την AMD! Με τις τιμές όμως που παίζουν τώρα ειδικά σε μνήμες RAM, που για να βάλεις 8GB, που δεν το λες και overkill ούτε για την χρήση που το θέλω το PC και με τιμές στα 100+€ είναι τραγικό! Δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές, αλλά δεν βλέπω τα βγάζω και οικονομικά, μάλλον θα ξεκινήσω το build σιγά σιγά, κομμάτι κομμάτι και ελπίζω στην πορεία να μην αλλάξει κάτι και στραβώσει! Τώρα σε κουτί είναι αυτό που λες, είναι και το μάτι του καθένα είναι και τα χρήματα! Επειδή το παρών κουτί μου είναι Sharkoon και έχει κάποια καινούργια πολύ ωραία κουτιά με πολύ καλή τιμή και χαρακτηριστικά και αυτά vfm, μάλλον θα πάω εκεί ή σε Thermaltake!
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, SubGam3R είπε Καλησπέρα και πάλι, το παρών μου Build είναι με την μητρική της Gigabyte GA-P43-ES3G (rev. 1.0) και τον Intel Core 2 Duo E7500 στα 2.93 GHz! Σίγουρα θέλω να αναβαθμίσω το σύστημα μου, όπως έλεγα και στο αρχικό post, θέλω στήσιμο από την αρχή και όλα καινούργια, όμως λίγο πολύ με όλα αυτά που παίζουν στις τιμές ειδικά των RAM, δεν θα καταφέρω να το κάνω άμεσα! Ακριβώς όμως επειδή το παρών PC Build που έχω θα πάει αργότερα στην αδερφή μου έτσι ακριβώς όπως είναι, θα συνέφερε λέτε μία πρόχειρη αναβάθμιση CPU σε κάποιον Core 2 Quad ή Extreme ώστε να πάρει λίγο τα πάνω του και όσο καιρό τον χρησιμοποιώ εγώ, αλλά και αργότερα που θα πάει σε άλλον χρήστη;; Βλέπω απλά τιμές γύρω στα 40-50€ για κάποιον Core 2 Quad σε ebay, οι οποίοι φυσικά είναι και 30Watt παραπάνω από τον E7500 που έχω εγώ τώρα! Τι λέτε, αξίζει κάτι τέτοιο, ή καλύτερα φασούλι το φασούλι να ολοκληρώσω ένα καινούργιο build;; ΧΕΟΝ cpu θα βάλεις π.χ. το Ε5450 από ebay αλλά θέλει σκάλισμα η μητρική στα 20 ευρώ ή από τον Drove έτοιμο χωρίς να χρειαστείς να σκαλίσεις στα 26-28 ευρώ. Υπάρχει και L5430 με μικρότερη κατανάλωση. Βάλε και έναν ssd και είσαι πένα. 1
SubGam3R Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε ΧΕΟΝ cpu θα βάλεις π.χ. το Ε5450 από ebay αλλά θέλει σκάλισμα η μητρική στα 20 ευρώ ή από τον Drove έτοιμο χωρίς να χρειαστείς να σκαλίσεις στα 26-28 ευρώ. Υπάρχει και L5430 με μικρότερη κατανάλωση. Βάλε και έναν ssd και είσαι πένα. Αξίζει λες ή τζάμπα θα παιδευτω και καλύτερα να κάνω καινούργιο build απευθείας;; Θα δω σοβαρή διαφορά;; Στο CPU Support List της μητρικής πάντως δεν λέει πως υποστηρίζει Xeon! Ο Drove από ότι κατάλαβα είναι χρήστης του forum ο οποίος κάνει modifications στα BIOS με αποτέλεσμα να παίρνουν και τους Xeon;;
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Ναι θα δεις σοβαρή διαφορά με έναν ΧΕΟΝ και ένα ssd. 25 ευρώ θα δώσεις και δεν θα πάει χαμένο το pc αφού όπως γράφεις θα πάει στην αδερφή σου. Ο Drove ναι είναι χρήστης του φόρουμ και σου δίνει έτοιμο τον ΧΕΟΝ καθώς επίσης σου δίνει και modded bios για την μητρική σου. Αυτά τα κυκλοφορούν βέβαια και στο net. 1
dimoskoutr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 25/6/2018 στις 2:25 ΜΜ, adtakhs είπε Ολα προς compact πάνε. NVME, APU, HBM, ενσωμάτωση όλων των controller. Οπότε προβλέπω να μην σου χρειαστεί ποτέ μεγάλο case. Σε ενδεχόμενη αναβάθμιση, θα μπορείς να βάλεις ότι επεξεργαστή θες, όποια πλατφόρμα θες αφού υπάρχουν ΙΤΧ σε όλες (εκτός της ΤΡ4) ... Τέλος οι κάρτες γραφικών πάνε προς HBM που σημαίνει το μισό μέγεθος ... σε σχέση με σήμερα. Για εμένα ειδικά το RAIJINTEK METIS PLUS είναι όλα τα λεφτά γιατί μιλάμε για ΠΑΡΑ πολύ μικρό κουτί. Εχει εισαγωγή αέρα από πάνω για την κάρτα, είναι από αλουμίνιο κ.λ.π. Το metis plus το έχεις εσύ ή κάποιος γνωστός σου; Ρωτάω γιατί πάντα μου άρεσε αλλά δεν ημουν πολύ σίγουρος για το airflow της υπόθεσης...κλειστό από μπροστά, έτσι όπως φαίνεται στην εικόνα ο cpu cooler παίρνει αέρα λιγάκι από πάνω μάλλον; Λογικά δεν είναι και το καλύτερο από πλευράς θερμοκρασιών ε; Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2018 από dimoskoutr
Prof_Chaos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν το σύστημα που έφτιαξα εγώ και βγαίνει 420€- 450€ με απόλυτη συμβατότητα είναι το παρακάτω: Ryzen 2400G https://www.skroutz.gr/s/14023121/AMD-Ryzen-5-2400G-Box.html?from=catspan&keyphrase=ryzen+2400g MSI B350 Bazooka matx με 4 slot μνήμης https://www.skroutz.gr/s/11722238/MSI-B350M-Bazooka.html?keyphrase=msi+b350m+bazooka G.Skill Ripjaws 4 8GB DDR4-2800MHz (F4-2800C16D-8GRR) https://www.skroutz.gr/s/7225790/G-Skill-Ripjaws-4-8GB-DDR4-2800MHz-F4-2800C16D-8GRR.html?from=account_favorites Μπαίνουν στα 2800 XMP Και παίζουν στα 2933 χωρίς να πειράξεις τίποτα. λογικά και παραπάνω δεν εχω δοκιμάσει. Μπορείς και Patriot 3000 που υπάρχουν στο QVL https://www.skroutz.gr/s/7768063/Patriot-Viper-4-Series-8GB-DDR4-3000MHz-PV48G300C6K.html?keyphrase=patriot+viper+3000+8gb δεν τις έχω δοκιμάσει σαν μάρκα ωστόσο. Seasonic eco 430 80+ bronze https://www.skroutz.gr/s/7985522/Seasonic-Eco-430.html Toshiba 1TB https://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html intenso 120GB SSD https://www.skroutz.gr/s/8981227/Intenso-High-Performance-120GB.html απο τη στιγμή που έχεις SSD και μάλιστα καλό δώσε κάτι παραπάνω στον μηχανικό για περισσότερα ΤΒ. Aerocool QS-240 https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2018 από Prof_Chaos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα