SubGam3R Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Τελικά μετά από σκέψη και ψάξιμο, κατέληξα σε αυτό εδώ το build χωρίς όμως τον SSD που τον έχω ήδη στην κατοχή μου και τον HDD που θα τον αγοράσω τελευταίο αργότερα! https://pcpartpicker.com/list/XdCkD2 Κατέληξα στον Ryzen 3 2200G γιατί με 4Cores/4Threads κατά 99% θα με καλύψει, αλλά κυρίως γιατί έχει πολύ καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά από τους Intel της κατηγορίας του και δεν βλέπω τον λόγο αφού δεν είμαι Gamer να αναζητήσω καλύτερα γραφικά από τους APU της AMD! Θα περιμένω βέβαια 3-4 εβδομάδες μέχρι και ο φίλος που ανέφερα παραπάνω να κάνει το δικό του Build και να δω μήπως οι κάρτες γραφικών που έχει οι παλιές του, που προτίθεται να μου τις δώσει δωρεάν, με καλύπτουν και τελικά πάω σε i5 8400 ή Ryzen 5 1600/2600 που ανήκουν βέβαια σε άλλη κατηγορία! Αν δεν συμφωνείτε με κάτι, ή έχετε κάποια καλύτερη εμπεριστατωμένη πρόταση παρακαλώ να βοηθήσετε!
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δεν θα έβαζα MSI μητρική. Όπια και να πάρεις φρόντισε οι μνήμες να είναι στο QVL. Σου προτάθηκαν ήδη μητρικές όπως και μνήμες. Όχι στον 850 EVO. Είτε στον νεότερο 860 evo είτε στον crucial MX500. Όποιον βρεις φθηνότερα. Υπόψιν ότι οι τελευταίοι ryzen όπως και οι τελευταίοι Intel τρέχουν μόνο σε win 10 και όχι σε win 7/8.1
SubGam3R Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Δεν θα έβαζα MSI μητρική. Όπια και να πάρεις φρόντισε οι μνήμες να είναι στο QVL. Σου προτάθηκαν ήδη μητρικές όπως και μνήμες. Όχι στον 850 EVO. Είτε στον νεότερο 860 evo είτε στον crucial MX500. Όποιον βρεις φθηνότερα. Υπόψιν ότι οι τελευταίοι ryzen όπως και οι τελευταίοι Intel τρέχουν μόνο σε win 10 και όχι σε win 7/8.1 Γιατί όχι MSI μητρική;; Διάβασα αρκετά καλές κριτικές και είδα και τις υποστηριζόμενες μνήμες και είναι μέσα αυτές που έβαλα! Μετά αν αφήσω την MSI θα πάω στην Gigabyte AB350M Gaming 3 που μου πρότεινες εσύ, γιατί από Gigabyte έχω και άποψη γιατί εδώ και 7 χρόνια σε παλιό μηχάνημα βέβαια με Intel μου δουλεύει απροβλημάτιστα! Φίλε μου τον 850 Evo τον έχω ήδη όπως έγραψα και παραπάνω στο παρών μου Build και θα τον πάρω και στο καινούργιο, έχω σκοπό να βάλω M2 αργότερα, αλλά στο μέλλον, προς το παρών θα κάτσω με τον 850 Evo, γιατί όμως ΟΧΙ και σε αυτόν;; Windows 10 έχω τα τελευταία 2 χρόνια μόνο εννοείται! Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από SubGam3R
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δεν έχουν καλό παρελθόν οι MSI γι αυτό και προτιμούνται λιγότερο πλέον. Ότι νομίζεις καλύτερο κάνε. Ναι δεν θυμόμουν ότι τον είχες ήδη τον 850. ΟΧΙ γιατί και ακριβότερος είναι και νεότερο μοντέλο είναι ο 860 με καλύτερο TBW κλπ.
SubGam3R Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Δεν έχουν καλό παρελθόν οι MSI γι αυτό και προτιμούνται λιγότερο πλέον. Ότι νομίζεις καλύτερο κάνε. Ναι δεν θυμόμουν ότι τον είχες ήδη τον 850. ΟΧΙ γιατί και ακριβότερος είναι και νεότερο μοντέλο είναι ο 860 με καλύτερο TBW κλπ. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε Gigabyte που με έχει αφήσει ικανοποιημένο τόσα χρόνια... Asus B350 Plus είναι ακόμα καλύτερη επιλογή;; Έχεις δίκιο πως ο 860 Evo στα 250GB έχει καλύτερη τιμή και από τον 850, απλά όταν τον αγόρασα εγώ είχαν κάποια διαφορά 20-30€ Ερώτηση: Ισχύει πως οι Ryzen 3 2200G και 5 2400G βγάζουν εικόνα μόνο ψηφιακά;; Δηλαδή θέλω HDMI αναγκαστικά;; Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από SubGam3R
george kesoglu Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 βαζεις ανταπτορα hdmi to vga και εισαι κομπλε 1
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 35 λεπτά πριν, SubGam3R είπε Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε Gigabyte που με έχει αφήσει ικανοποιημένο τόσα χρόνια... Asus B350 Plus είναι ακόμα καλύτερη επιλογή;; Έχεις δίκιο πως ο 860 Evo στα 250GB έχει καλύτερη τιμή και από τον 850, απλά όταν τον αγόρασα εγώ είχαν κάποια διαφορά 20-30€ Ερώτηση: Ισχύει πως οι Ryzen 3 2200G και 5 2400G βγάζουν εικόνα μόνο ψηφιακά;; Δηλαδή θέλω HDMI αναγκαστικά;; Πάνω κάτω ίδιες είναι. Θα χρειαστείς και BIOS update για να υποστηρίξουν, αλλά για να γίνει το update πρέπει να βάλεις άλλον παλαιότερο cpu πάνω. Ζητάς από το κατάστημα να το κάνουν. Ναι οι τιμές στους ssd έχουν πέσει. Συγκεκριμένα θες μετατροπέα από vga σε HDMI. Αν η οθόνη σου είναι παλιά κάποια στιγμή πρέπει να την αλλάξεις και αυτή. Οι σύγχρονες οθόνες δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιές. 1
SubGam3R Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Πάνω κάτω ίδιες είναι. Θα χρειαστείς και BIOS update για να υποστηρίξουν, αλλά για να γίνει το update πρέπει να βάλεις άλλον παλαιότερο cpu πάνω. Ζητάς από το κατάστημα να το κάνουν. Ναι οι τιμές στους ssd έχουν πέσει. Συγκεκριμένα θες μετατροπέα από vga σε HDMI. Αν η οθόνη σου είναι παλιά κάποια στιγμή πρέπει να την αλλάξεις και αυτή. Οι σύγχρονες οθόνες δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιές. Ναι έχω σκοπό να αλλάξω και την οθόνη εννοείται! Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ δύο οθόνες, η μία από τις δύο μόνο βέβαια LED, αλλά είναι και TV Monitor αφού για αυτό προοριζόταν απλά εν τέλη δεν χρειάστηκε... Σίγουρα θα πάω σε καινούργια μεγαλύτερη, αφού όμως ολοκληρώσω το Build που είναι και το βασικότερο! Το κουτί που επέλεξα είναι το Thermaltake Core G21 με Tempered Glass, παρόλα αυτά μου άρεσε και το Versa C23 της ίδιας εταιρίας με RGB και Tempered Glass επίσης. Παρόλα αυτά έχει και άλλα κουτιά εξίσου ωραία, σε μικρότερες τιμές όπως τις Sharkoon εταιρίας το κουτί το οποίο έχω και τώρα. Παρατηρώ όμως δύο πράγματα, ότι πρώτον τα κουτιά τα περισσότερα τουλάχιστον έχουν μεγάλη τιμή στα μεταφορικά τους, π.χ 20€+ και από την άλλη ότι τα περισσότερα, κυρίως αυτά που είναι κλειστά από μπροστά δεν έχουν καλό AirFlow...και η αλήθεια είναι πως αυτό με το AirFlow θα ήθελα να το αποφύγω. Θέλω να πω δηλαδή, ότι και εκεί δεν μπορώ να καταλήξω, γιατί ναι μεν μου αρέσουν πολλά κουτιά, αλλά και είναι χαζό να δώσω για κουτί παραπάνω από ότι θα δώσω π.χ για την CPU μου, αλλά και θέλω προφανώς αφού θα δώσω 70-80€ να γλιτώσω τα κακώς κείμενα. Μου φαίνεται ότι το G21 της Thermaltake το οποίο είναι και "ανοιχτό" από μπροστά δεν θα έχει θέμα με το Airflow, είναι μαύρο και σχετικά minimal και έχει και Tempered Glass με καλύπτει, αρκεί να το βρω χωρίς τα τρελά μεταφορικά!
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι όλα τα κλειστά κουτιά κακά. Κάποια μπορεί να έχουν κακό airflow, κάποια άλλα μέτριο ή καλό. Για την χρήση που κάνεις ένα με μέτριο θα είναι οκ. Από την άλλη όσα δεν είναι κλειστά είναι περισσότερο θορυβώδη. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τα fans. Τι ποιότητας είναι και σε πόσες στροφές λειτουργούν. Επίσης το G21 έχει και τα δύο πλαινά με γυαλί κάτι που σημαίνει ακόμα λιγότερη ηχομόνωση. Θα χρειαστείς σίγουρα και καλύτερα fans και σε απόδοση και σε ησυχία γιατί αυτά που έχει δεν κάνουν. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7 1
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Δεν είναι όλα τα κλειστά κουτιά κακά. Κάποια μπορεί να έχουν κακό airflow, κάποια άλλα μέτριο ή καλό. Για την χρήση που κάνεις ένα με μέτριο θα είναι οκ. Από την άλλη όσα δεν είναι κλειστά είναι περισσότερο θορυβώδη. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τα fans. Τι ποιότητας είναι και σε πόσες στροφές λειτουργούν. Επίσης το G21 έχει και τα δύο πλαινά με γυαλί κάτι που σημαίνει ακόμα λιγότερη ηχομόνωση. Θα χρειαστείς σίγουρα και καλύτερα fans και σε απόδοση και σε ησυχία γιατί αυτά που έχει δεν κάνουν. Ναι κατάλαβα τι λες. Λογικό έτσι όπως το θέτεις! Μήπως το Versa C23 θα ήταν καλύτερη επιλογή;; Επίσης υπάρχει κάποιο site ή forum που μπορώ να διαβάσω σχόλια και Reviews;; Ίσως βέβαια εν τέλη ο καθένας λέει τι καλύπτει αυτόν και δεν είναι αντικειμενικά, αλλά βοηθάνε! Απλά απορώ πως μπορώ να ξέρω, όταν ειδικά το κουτί μόνο στην πράξη μπορώ να σχηματίσω γνώμη! Ακόμα και για τα πιο Premium της Phanteks ή NZXT διαβάζω αρνητικά!
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Το gamernexus (αυτός στο βίντεο) κάνει αρκετά review. Αποψη σχηματίζεις είτε από review είτε εμπειρικά από κάποια άτομα που είτε έχουν ασχοληθεί με αρκετά κουτιά είτε διαβάζοντας πολλά review. Μπορείς έτσι να σχηματίσεις γνώμη για κάποια πράγματα όπως αυτά που έγραψα προηγουμένως. Π.χ. όμορφα είναι τα Full Tempered glass δηλ. το κουτί να μην έχει μόνο στο ένα πλαινό παράθυρο γυαλί αλλά να έχει και άλλο πλαϊνό ή να έχει και μπροστά ή ακόμα και πάνω όμως αυτό έχει το μειονέκτημα του αυξημένου θορύβου. Παίζει ρόλο το πόσο κλειστό είναι μπροστά, αν είναι λίγο η πολύ και αν είναι λίγο και έχει πυκνό φίλτρο για την σκόνη τότε είναι άστα να πάνε. Παίζει ρόλο το σύστημα στήριξης των δίσκων, αν δηλ. αποσβένει τους κραδασμούς το δίσκων ώστε να μη παράγεται θόρυβος. Αν έχουν grommets στις οπές όπου περναν τα καλώδια Αν έχουν καλύπτρα για το τροφοδοτικό. Και πολλά άλλα. Τα καλά κουτιά δυστυχώς κοστίζουν. Ανάλογα σε ποια κουτιά αναφέρεσαι σε Phanteks/NZXT 1
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Το gamernexus (αυτός στο βίντεο) κάνει αρκετά review. Αποψη σχηματίζεις είτε από review είτε εμπειρικά από κάποια άτομα που είτε έχουν ασχοληθεί με αρκετά κουτιά είτε διαβάζοντας πολλά review. Μπορείς έτσι να σχηματίσεις γνώμη για κάποια πράγματα όπως αυτά που έγραψα προηγουμένως. Π.χ. όμορφα είναι τα Full Tempered glass δηλ. το κουτί να μην έχει μόνο στο ένα πλαινό παράθυρο γυαλί αλλά να έχει και άλλο πλαϊνό ή να έχει και μπροστά ή ακόμα και πάνω όμως αυτό έχει το μειονέκτημα του αυξημένου θορύβου. Παίζει ρόλο το πόσο κλειστό είναι μπροστά, αν είναι λίγο η πολύ και αν είναι λίγο και έχει πυκνό φίλτρο για την σκόνη τότε είναι άστα να πάνε. Παίζει ρόλο το σύστημα στήριξης των δίσκων, αν δηλ. αποσβένει τους κραδασμούς το δίσκων ώστε να μη παράγεται θόρυβος. Αν έχουν grommets στις οπές όπου περναν τα καλώδια Αν έχουν καλύπτρα για το τροφοδοτικό. Και πολλά άλλα. Τα καλά κουτιά δυστυχώς κοστίζουν. Ανάλογα σε ποια κουτιά αναφέρεσαι σε Phanteks/NZXT Σε ευχαριστώ πολύ, έχω χρόνο να τα ψάξω λίγο πολύ αυτα! Μιλάω για τα NZXT S340 Elite ή Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass Είναι κοντά στα 100€ και πάλι διαβάζω διάφορα αρνητικά για airflow κ.α
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το NZXT δεν έχει κακό σε καμία περίπτωση. Μέτριο έχει. Δεν είναι άσχημο. Ειδικά με την χρήση που κάνεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν στο πρότεινα για κοστίζει. Το phanteks πιο κάτω από μέτριο. Τα κουτιά έχουν αυξημένα μεταφορικά λόγω βάρους-όγκου και τα στέλνουν με courrier. Κάποια καταστήματα όπως το msystems τα στέλνει και με μεταφορική και πληρώνεις λιγότερα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7
SubGam3R Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Το NZXT δεν έχει κακό σε καμία περίπτωση. Μέτριο έχει. Δεν είναι άσχημο. Ειδικά με την χρήση που κάνεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν στο πρότεινα για κοστίζει. Το phanteks πιο κάτω από μέτριο. Τα κουτιά έχουν αυξημένα μεταφορικά λόγω βάρους-όγκου και τα στέλνουν με courrier. Κάποια καταστήματα όπως το msystems τα στέλνει και με μεταφορική και πληρώνεις λιγότερα. Είναι όντως τσιμπημένα τα NZXT αυτής της κατηγορίας, όπως το S340 Elite, φτάνουν το 100αρικο με τα μεταφορικά! Κομψά και σε καλή τιμή είναι τα CoolerMaster Masterbox Lite 3.1 και Lite 5, αν και μου άρεσαν και αυτά διάβασα και για αυτά πολύ κακό airflow. Γι'αυτό το λόγο στράφηκα σε Thermaltake View 21, G21, Versa C23 ή τα Sharkoon S25-W και S1000 Window! Αν έχεις εσύ ή κάποιος άλλος άποψη για κάποιο από αυτά να μου πει δεκτή και πολύτιμη, αλλιώς εννοείται θα ψαχτώ και εγώ σε Reviews και βίντεο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα