Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα giler-ακι εδώ και 7 χρόνια (πρώτο μηχανάκι) μέχρι τώρα όλα κυλούσαν ρολόι κανένα πρόβλημα τέλεια απόδοση όπως στην αρχή όλα κομπλέ..

Εδώ και ένα μήνα ενώ στην αρχή ο κινητήρας δουλεύει τέλεια όταν το βάζεις μπρος μετά από μερικά χιλιόμετρα όταν ζεσταθεί η ζοριστει όταν είμαι με 2ο άτομο κάνει έναν περίεργο οξυ θόρυβο (θα το χαρακτήριζα σαν σύρσιμο αλυσίδας) και αρχίζει να καπνίζει αρκετά σε συνδυασμό με μυρωδια καμένου λαδιού (άσχημη μυρωδιά όμως όχι η γλυκιά που έχει όταν παίρνει μπρος ,γλυκιά για μένα που μου αρέσει άλλες τους βρωμάει) αλλά πραγματικά καμένου!

Δεν έχω παρατηρήσει διάφορα στην απόδοση ελάχιστες φορές όταν τραβάω το γκάζι να το νιώθγ σαν να γρατσουναει το γκάζι και μετά να δίνει δύναμη!

Το πήγα να το δουν 2 τεχνικοί ένας μου είπε είναι ο συμπλέκτης δεν είναι τίποτα 40€ δουλειά !

Ο άλλος μου είπε είναι τα ρουλεμάν της μηχανής ίσως και στρόφαλος που ξεκινάει από 100€ και ίσως να φτάσει και 300€+ άμα έχει αρπάξει κεφαλή και πιστόνι!

Το βιντεάκι είναι δικό μου άμα βάλετε ακουστικά θα καταλάβετε πιστεύω τι εννοώ, στην ελευθέρωση του γκαζιού μετά από το μαρσαρισμα ακούγεται πιο εμφανής.

Ελπίζω να καταλάβει κάποιος να μου δώσει κάποια παραπάνω πληροφορία (η κάποιο καλό μάστορα στην Θεσσαλονίκη να ζητήσω κ άλλη γνώμη γιατί τα 50 από 300 απέχουν πολύ καινδν έχω λεφτά για πέταμα να δίνω τζάμπα)

Δημοσ.

απο αυτα που γραφεις,μοιαζει με φθαρμενα τακακια φυγοκεντρικου συμπλεκτου.πιθανον να αρχισε η επαφη μεταλο με μεταλο στην μια γωνια τους.καλο μαστορα  ποιον εννοεις?αυτον που θα κανει δουλεια ανεξαρτητως χρηματων?ολοι καλοι ειναι με αυτο σαν δεδομενο.πηγαινε στον πρωτο που ανεφερες ,με το 40αρι,και πες του  η κανε συμφωνια οτι αν δεν ειναι αυτη η ζημια που ανεφερε,δεν θα πληρωθει,ή να πληρωθει μονο το ανταλακτικο.(κατα 99% εχει δικιο).τον δευτερο μαστορα,σταμπαρε τον για μεγαλο λαμογιο και μην τον λογιζεις για μαστορα.

• Like 1
Δημοσ.

Παρολα αυτα ο δευτερος μου ειπε να μην το διορθωσω οποτε δεν νομιζω να το εκανα για να του σκασω παραπανω!
Καλος μαστορας ειναι αυτος που θα το παω και μετα το μηχανακι θα δουλευει ρολοι χρηματα πανω κατω ολοι τα ιδια παιρνουν η τιμη των ανταλλακτικων αλλαζει που καλυτερα να βαλει τα αυθεντικα κατα την αποψη μου!
Το συρσιμο ειναι απο αυτο αλλα παει πακετο με μυρωδια καμενου και υπερβολικα πολυ καπνο

Δημοσ.

Ναι απο την εξατμιση αλλα μονο οταν ζεστενεται αρκετα (βαζω ιδιο λαδι εδω και καιρο και τωρα αρχισε να μου το κανει Motul scooter expert) το παρατηρησα να γινεται ταυτοχρονα με το προβλημα με τον ηχο!
Οταν λεμε καπνο οχι λιγο παραπανω αλλα σε σημειο να σβηνο την μηχανι στα φαναρια γιατι ολοι οι γυρο μου με βριζουν απο το καπνο και την δυσοσμια!
Αμα ηταν θεμα αντλιας λαδιου η καρμπιλατερ απο την αρχη θα μπουκονε νομιζω!
(να πω οτι θερμοκρασια δεν ανεβαζει εχει ενδειξη θερμοκρασιας και ειναι παντα κατω απο την μεση, εχω αλλαξει παραφλου προσφατα για καλυτερη ψυξη φιλτρα αερα και το καρμπιλατερ ειναι φουλ καθαρο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To θεμα με τον καπνο ειναι γιατι εχει μπουκωσει η εξατμιση, αμα κινησαι μεσα στην πολη μαζευει πολυ λαδι μεσα και βγαζει ντουμανι. Υπάρχουν 3 λυσεις

1)Αλλάζεις εξάτμηση (ή αν ειναι ανοιγόμενη πας να την αλλάξουν τα σωθικα)

2)Την βγάζεις και την καις με φλογιστρο, δεν το εχω κανει αλλα καποιοι μαστορες ξερουν πως να το κανουν

3)Το ξεμπουκωνεις, δηλαδης πας σε δρομο ευθυ, ανετο και ισως ελαφρώς ανηφορικο και το πας τερμα το μηχανακι κανενα 10λεπτο μεχρι να φυγει ολη η λαδιλα απο μεσα. Στην αρχη θα βγαζει συνεφο και ισως κομματια λαδιου, μετα θα μειωθει. Αυτο καλα ειναι να το κανεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Γενικα η διχρονιλα εχει τα θέματα της

ΓΙα τον θόρυβο το κοβω για συμπλεκτη-φυγοκεντρικα, ποσα χλμ εχει το μηχανακι;

Επεξ/σία από lary7
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω 23.000 πες χοντρά!

Ήμουν σε επαρχεία τόσο καιρό το μηχανάκι δεν έχει ζοριστει καθόλου η πιο μεγάλη απόσταση που το έκανα ήταν 1.5 χιλιόμετρο και έχει γίνει και πρόσφατο ολικό σερβίς για αυτό απορώ μηχανικά να έχει θέμα?!

Θα το πάω και σε έναν τρίτο μάστορα να μπλέξω γνώμες και μάλλον ανάλογος θα το αφήσω σε αυτόν ή στο πρώτο και ελπίζω να γίνει γιατί είναι αναγκαιότητα για την δουλειά μου και λεφτά για άλλο η μεγαλύτερη επισκευή δεν υπάρχουν δυστυχώς..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...