daffyw0w Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα στην παρέα του Insomnia. Έχω την εξής απορία , ένας που ζει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια αν κάνει αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με δάνειο του εξωτερικού ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήση και τι χαρτιά θα χρειαστεί, Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
j0hnn1e Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Φορολογική δήλωση κανείς ως κάτοικος εξωτερικού (στην χώρα που είσαι) η δηλώνεις μηδενικό εισόδημα στη Ελλάδα ;
daffyw0w Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Φορολογική δήλωση κανείς ως κάτοικος εξωτερικού (στην χώρα που είσαι) η δηλώνεις μηδενικό εισόδημα στη Ελλάδα ; Στην Ελλάδα δεν είχα ποτέ φορολογική δήλωση , στο εξωτερικό υπάρχει.
j0hnn1e Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Έχεις κάνει τα επίσημα έγγραφα για να αποδείξεις στην Ελλάδα ότι έχεις εισόδημα στο εξωτερικό; Με λίγα λόγια, η εφορία στην Ελλάδα γνωρίζει τι βγάζεις έξω;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, τι την νοιάζει την ελληνική εφορία τι βγάζει εξω; Δεν έκανε ποτε φορολογική δήλωση Ελλάδα, οποτε μονο η ιθαγένεια είναι ελληνική.Στην Ελλάδα είναι φορολογικά αλλοδαπός. Σχετικα με την ερώτηση,είναι σαν να έρχεται Ελλάδα ένας Γερμανός π.χ. και αγοράζει αμάξι,κουφό εντάξει,παντα αντίστροφα γίνεται. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από jmmys
Chape Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Όλα παίζουν ρόλο. Από την στιγμή που θα αγοράσει αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στην εφορία (κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μηδενική φορολογική δήλωση). Εγώ για παράδειγμα κάνω κανονικά την φορολογική μου δήλωση στο εξωτερικό και απλώς κάνω και στην Ελλάδα μηδενική για τον ίδιο ακριβώς λόγο
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Εγώ δεν κατάλαβα,το αμαξι θα το πάρει για να κυκλοφορεί Ελλάδα με ελληνικές πινακίδες,τοτε ναι πρεπει να το δηλώσει στην εφορία, ή θα το πάρει για να το κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τις εκεί πινακίδες,τοτε δεν χρειαζεται να δηλώσει τίποτα.
k_w_t Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Ολοι πανε εωτερικο να παρουν αυτοκινητο και εσυ θα κανεις το αναποδο ? Τοσο καλη προσφορα το βρηκες ?
daffyw0w Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, j0hnn1e είπε Έχεις κάνει τα επίσημα έγγραφα για να αποδείξεις στην Ελλάδα ότι έχεις εισόδημα στο εξωτερικό; Με λίγα λόγια, η εφορία στην Ελλάδα γνωρίζει τι βγάζεις έξω; Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια , τώρα όσο αφορά την ερώτηση δεν νομίζω μήπως γνωρίζεις τι χαρτιά πρέπει να φέρω ? 1 ώρα πριν, Chape είπε Όλα παίζουν ρόλο. Από την στιγμή που θα αγοράσει αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στην εφορία (κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μηδενική φορολογική δήλωση). Εγώ για παράδειγμα κάνω κανονικά την φορολογική μου δήλωση στο εξωτερικό και απλώς κάνω και στην Ελλάδα μηδενική για τον ίδιο ακριβώς λόγο αν δείξω το εισόδημα που υπάρχει στο εξωτερικό μετά την αγορά του αυτοκινήτου δεν θα υπάρχει καπιο θέμα στο μέλλον μιας και το αυτοκίνητο θα έχει Ελληνικές πινακίδες? 1 ώρα πριν, jmmys είπε Εγώ δεν κατάλαβα,το αμαξι θα το πάρει για να κυκλοφορεί Ελλάδα με ελληνικές πινακίδες,τοτε ναι πρεπει να το δηλώσει στην εφορία, ή θα το πάρει για να το κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τις εκεί πινακίδες,τοτε δεν χρειαζεται να δηλώσει τίποτα. θα κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες
kallair Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 η λογικη λεει οτι θα πρεπει να κανεις δηλωση και στην ελλαδα πλεον ΑΝ θες να εχεις αμαξι με ελληνικες πινακιδες επειδη αποκτας πλεον εχεισ τερμακτο εισοδημα. ενας λογιστης θα ξερει σιγουρα να σου πει.
jakegate7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 αν δεν εχεις πραγματικό εισόδημα στην ελλάδα δεν εφαρμόζονται τα τεκμαρτά εισοδήματα. αυτό για όσους υπάγονται στην δου εξωτερικού
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Λογικά θα χρειαστείς την φορολογική δήλωση του εξωτερικού,χαρτί μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό,δηλαδή έγγραφο από τον δήμο σου που δείχνει τον τόπο κατοικίας και με αυτά πας στην ελληνικη εφορία και δηλωνεσαι σαν κάτοικος εξωτερικου. Οποίος έχει τη μονιμη κατοικια του εξωτερικο και έχει κάτι στην Ελλάδα,ακίνητο, αυτοκίνητο,εισόδημα απο ενοίκιο ή οτιδήποτε άλλο κάνει αλλη φορολογική δήλωση σαν κάτοικος εξωτερικού.Δεν παίζει κανένα ρολο αν είσαι Ελληνας ή Κινεζος ή οτιδήποτε άλλο. Μετα αγοράζεις το αυτοκινητο,και του χρόνου κανεις τη φορολογική δήλωση εδώ με μηδενικό εισόδημα και δηλωνεις το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τώρα τι ισχυει για κατοικους εξωτερικού που δεν έχουν τίποτα στην Ελλάδα πέρα από ενα αμαξι,όσον αφορά τα τεκμήρια.
Chape Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 39 λεπτά πριν, daffyw0w είπε Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια , τώρα όσο αφορά την ερώτηση δεν νομίζω μήπως γνωρίζεις τι χαρτιά πρέπει να φέρω ? αν δείξω το εισόδημα που υπάρχει στο εξωτερικό μετά την αγορά του αυτοκινήτου δεν θα υπάρχει καπιο θέμα στο μέλλον μιας και το αυτοκίνητο θα έχει Ελληνικές πινακίδες? θα κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες Καταρχήν δεν χρειάζεται να δείξεις το εισόδημα που έχεις στο εξωτερικό συνήθως αυτό που χρειάζεται είναι απλά μια βεβαίωση τις εφορίας της χώρας του εξωτερικού που κατοικείς ότι κατοικείς εκεί και κάνεις την φορολογική σου δήλωση εκεί. Αν δεν έχεις κάνει ποτέ μα ποτέ φορολογική δήλωση στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά (μπορείς να κάνεις κατευθείαν εγγραφή στην εφορία κατοίκων εξωτερικού) αν πάλι όχι έχει μια διαδικασία ώστε να μεταφερθείς από την παλιά σου εφορία στην κατοίκων εξωτερικού. Για να αγοράσεις αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και φορολογική δήλωση κάθε χρόνο (έστω και μηδενική) PS. Μια ερώτηση. Εσύ θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες ώστε να το κυκλοφορείς όταν πηγαίνεις Ελλάδα ή θέλεις να το πάρεις μαζί σου στο εξωτερικό?
daffyw0w Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 50 λεπτά πριν, Chape είπε Καταρχήν δεν χρειάζεται να δείξεις το εισόδημα που έχεις στο εξωτερικό συνήθως αυτό που χρειάζεται είναι απλά μια βεβαίωση τις εφορίας της χώρας του εξωτερικού που κατοικείς ότι κατοικείς εκεί και κάνεις την φορολογική σου δήλωση εκεί. Αν δεν έχεις κάνει ποτέ μα ποτέ φορολογική δήλωση στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά (μπορείς να κάνεις κατευθείαν εγγραφή στην εφορία κατοίκων εξωτερικού) αν πάλι όχι έχει μια διαδικασία ώστε να μεταφερθείς από την παλιά σου εφορία στην κατοίκων εξωτερικού. Για να αγοράσεις αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και φορολογική δήλωση κάθε χρόνο (έστω και μηδενική) PS. Μια ερώτηση. Εσύ θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες ώστε να το κυκλοφορείς όταν πηγαίνεις Ελλάδα ή θέλεις να το πάρεις μαζί σου στο εξωτερικό? Το αυτοκίνητο θα είναι Ελλάδα δεν θα μεταφερθεί στο εξωτερικό 1 ώρα πριν, jmmys είπε Λογικά θα χρειαστείς την φορολογική δήλωση του εξωτερικού,χαρτί μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό,δηλαδή έγγραφο από τον δήμο σου που δείχνει τον τόπο κατοικίας και με αυτά πας στην ελληνικη εφορία και δηλωνεσαι σαν κάτοικος εξωτερικου. Οποίος έχει τη μονιμη κατοικια του εξωτερικο και έχει κάτι στην Ελλάδα,ακίνητο, αυτοκίνητο,εισόδημα απο ενοίκιο ή οτιδήποτε άλλο κάνει αλλη φορολογική δήλωση σαν κάτοικος εξωτερικού.Δεν παίζει κανένα ρολο αν είσαι Ελληνας ή Κινεζος ή οτιδήποτε άλλο. Μετα αγοράζεις το αυτοκινητο,και του χρόνου κανεις τη φορολογική δήλωση εδώ με μηδενικό εισόδημα και δηλωνεις το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τώρα τι ισχυει για κατοικους εξωτερικού που δεν έχουν τίποτα στην Ελλάδα πέρα από ενα αμαξι,όσον αφορά τα τεκμήρια. Μάλιστα αλλά όταν αποφασίσω να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα δεν θα έχω κάποιο θέμα ?
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) δου εξωτερικου http://www.in.gr/2018/03/10/economy/eforia-ti-isxyei-gia-katoikoys-ekswterikoy-kai-omogeneis/ εκει που λεει για εισοδημα στην ελλαδα....αν δεν εχουν αλλαξει τα πραγματα ακομη και οι τοκοι απο gr τραπεζα θεωρείται εισοδημα 😛 Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα