Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Έτσι έλεγα και εγώ μετά από άπειρα intel burn test στο very high και πολύωρα stress test με realbench,aida64,prime95, μόνο το Occt μου πέταγε σφάλμα σε 2 λεπτά και λέω ένταξη είμαι full stable  , και ξαφνικά μια μέρα ξεκίνησαν τα bs και random freeze χωρίς να κάνω κάτι ιδιαιτέρο στο pc , το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον για 5ghz τον έχω  με 1.32 που και πάλι πετάει σφάλμα στο Octt και θέλει 1.34 για να το βγάλει , δοκιμαστικέ εκεί και απλά αποθήκευσα το προφίλ στο bios, για 24/7 τον έχω στα 4.8 με 1.25 rock stable πλέον αφού περνάει όλα τα τεστ για πλάκα. Και δεν έχει και νόημα να τον έχω στα 5 Αφού δεν έχει καμία διαφορά σε games και στην χρήση που κάνω στο pc, εγώ θα σου έλεγα να μην το κανείς ούτε delid γιατί μετά τον παντρευεσε,  δύσκολα θα τον πάρει κάποιος αν θέλεις να τον πουλήσεις χωρίς εγγύηση πλέον 

Αν κλειστεί με μαυρη σιλικόνη και δεν περισσεύει απεξω καθώς και αγοραστεί overclock εγγύηση , δεν σε καλύπτει πλήρως ;     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι με μαύρη σιλικόνη το κλείνεις άλλα αν θες να τον πουλήσεις εδώ στο site τι θα πεις ότι δεν έγινε delid?

τώρα να σου χαλάσει εσένα στα χεριά σου και να χρειαστείς την εγγύηση είναι θέμα τύχης, σε άλλους έκανε κανονικά αντικατασταση η intel με την προϋπόθεση οτι δεν φαινοταν τίποτα εξωτερικά, και άλλοι φάγανε πακέτο

όποτε αν θέλεις να τον  έχεις στα 4.7-4.8 το πολύ αστον όπως είναι με μια καλή ψήκτρα δεν θα εχεις θέμα, αν χρειαζεσε για κάποιο λόγο τα +300mhz και θέλεις να βλέπεις θερμοκρασίες το πολύ μέχρι 70 ακόμα και με heavy load τότε κανε delid.

δικη  σου η απόφαση.

Επεξ/σία από FORIS78
Δημοσ.

Γενικά με realbench που έχω τεστάρει και εγώ και είμαι stable δεν έχει κάνει κιχ το cpu..... max cpu package power τα 135watt στο realbench....Με Gaming και conversion  που κάνω παράλληλα δεν έχω δει πάνω από 120watt max cpu package power και ο cpu κλειδωμένος στο 99% όλην την ώρα.... Κανένα blue screen αλλά ούτε τίποτα άλλο περίεργο δεν έχω από την πρώτη μέρα που τον κλείδωσα εκεί.... 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικοτερα το safe που δινει η ιντελ απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Σιγουρα ειναι ενα θεωρητικο safe αλλα στην πραξη ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Οσο πεφτουμε σε nm τοσο πιο ευαισθητα στην ταση γινονται τα τσιπακια. Τα δε stress πολυωρα και απο διαφορετικα προγραμματα τα βλεπω και αυτα περιττα. Σιγουρα ενα τεστακι θα σου πει, που στο περιπου κυμαινεται το συστημα σου απο θεμα σταθεροτητας αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος. Ενα realbench benchmark με μερικα passes ειναι αρκετο. Αντε και κανενα IBT. Απο κει και περα η καθημερινη χρηση σε παιχνιδια,ειδικα προγραμματα κτλ θα δειξει. Δεν υπαρχει λογος να βαραμε και να δινουμε 10ωρες σφαλιαρες τα τσιπακια. Παντως σκεψου το καλα για το 1.45 για 5.1 εφοσον μπορεις και κανεις 5 στα 1.3 Αδικος κοπος και κριμα το τσιπ ! Προσωπικα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο δεν παω πανω απο 1.35 οσο καλη ψυξη και θερμοκρασιες εχω. Οσον αφορα το delid ναι αξιζει και με το παραπανω. Παιρνει ανασα ο επεξεργαστης απο το πουθενα και εξαφανιζονται κατι τρελα καρφια απο τους 30-32 στους 40-45, ετσι επειδη την ειδαν.

Επεξ/σία από kaklikos
  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Αν ασχοληθείς πολύ με το OCCT θα σου σπάσουν τα νεύρα και θα τον γυρίσεις στοκ με undervolt. :)

Θα  πρέπει να κατέβεις 200hz  η να δώσεις παραπάνω ρεύμα 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Αν ασχοληθείς πολύ με το OCCT θα σου σπάσουν τα νεύρα και θα τον γυρίσεις στοκ με undervolt. :)

βασικά πονοκεφάλιασμα είναι τα stress tests....άλλος θεωρεί το ένα κομπλέ και άλλος το άλλο...τρέχεις ένα stress test της επιλογής σου και κοιτάς και daily που το σύστημά σου είναι stable και χωρίς blue screens ή τίποτα freezarimsata και είσαι οκ .. προσωπική μου εμπειρία "ξέρεις τι είναι να θέλει ο 4790Κ  που είχα , στο occt & ibt (στο very high 10-run) με 1,19v τα έβγαζε πέρα και να θέλει 1,23v στο realbench για να το βγάλει ".........πραγματικά δεν το πίστευα διότι το occt linpack & το ibt του πετάγαν τα μάτια έξω σε σχέση με το realbench....από τότε αν βγάζω realbench (βασικά είναι και το μόνο που τρέχω πια) είμαι κομπλέ σε ότι κάνω στα daily......

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται τελευταία με τη σταθερότητα και συγκεκριμένα με το occt .

@Acmilangr2 Το occt δεν είναι ο βασιλιάς των stress tests,ούτε αν το περνάς είσαι σίγουρα 100% stable. 

Με παράδειγμα το από πάνω ποστ του Μπάμπη,θέλω να σου πώ πως,ότι είναι το occt για σένα και το σύστημά σου,μπορεί για κάποιο άλλο σύστημα να είναι για παράδειγμα το realbench ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Το overclock έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες από σύστημα σε σύστημα.Κανένα μα κανένα δεν είναι ίδιο . Το δικό μου πχ μπορεί να περνάει πιο εύκολα το occt και να μην περνάει ένα άλλο που εσένα σου ακούγεται πιο εύκολο.

Μην παίρνεις σαν κανόνα αυτό που ζεις και το θεωρείς δεδομένο και για τους υπόλοιπους. 

Εν τέλει αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τον καθένα μας,είναι το τι γίνεται μετά από το/τα οποιοδήποτε τεστ περάσουμε ,στην καθημερινή χρήση δηλαδή.

Προσωπικά το πιο βαρύ που κάνω είναι τα παιχνίδια. Τρέχω απροβλημάτιστα για μήνες με τις ρυθμίσεις που έχω. Δεν έχω τρέξει occt για πάνω από 20 λεπτα. Έχω τρέξει κάποιες ωρες prime , realbench & ibt. 

Μπορεί να το βγάζω το occt,μπορεί και όχι.Πάντως δεν με ενδιαφέρει εφόσον δεν έχω πρόβλημα. 

Επίσης εδώ να ξαναπώ οτι αυτά τα πολύωρα ολονύκτια stress test,τα θεωρώ βιασμό. Με λίγα λογια θεωρώ πως όσο ζόρι τραβήξει σε ένα 10ωρο occt ή κάποιο άλλο,δεν θα το τραβήξει ούτε σε 5 μήνες πχ. Γιατί να το ζορίσω τόσο ,όταν με καμια 10ρια λούπες στο ibt very high,μπορώ να πω οτι είμαι πολύ κοντά στο να είμαι stable? 

Μετά να κάνω ότι είναι να κάνω καθημερινά και βλέποντας. Το πολύ πολύ να φάω ένα bsod στο bf1 για παράδειγμα και να δώσω ένα κλικ στο vcore και να είμαι οκ για πάντα.(έχει συμβεί αυτό γι αυτο το γράφω). Δεν εξαρτάται καμιά ζωή από το stability για να κάτσω να τρέχω ολονύχτια prime :P 

Πιο μεγάλη δυσκολία πάντως έχω αντιμετωπίσει στο overclock των ram όσο αφορά την σταθερότητα.Εκεί είναι πιο δύσκολα-ύπουλα τα πράγματα.

Στο cpu όταν δεν είσαι στα όρια συχνότητας-voltage μπορείς πιο εύκολα να σιγουρευτείς για stability.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει ένα μέρος είναι πλάκα που κάνω για το OCCT. 

Όμως πιστεύω ότι όταν φτάσεις στο μέγιστο όριο του voltage τότε πρέπει να φάει 4ωρα στρες για να είσαι καλυμμένος. Και αν οι θερμοκρασίες είναι καλές και η τάση σε νορμάλ επίπεδα δεν θα πάει απολύτως τίποτα. Ακομα και επαγγελματίες overclockers σε ξένα forum προτείνουν τελευταία στρες να είναι για πολλές ώρες. 

Για το OCCT πιστεύω πως ναι ξεχωρίζει από τα άλλα. Δεν θεωρώ τυχαίο πως ενώ τα άλλα (πχ realbench, Prime95) μου έβγαζαν 4ωρες στρες το OCCT έβγαζε σφάλμα. Μόλις πήρε παραπάνω τάση έστρωσε και αυτό. (το ίδιο είχα και στον 6600k). Ίσως να οφείλεται στο ότι κάνει χρήση AVX. 

Θα συμφωνήσω με ένα παιδί που πριν λίγες μέρες είπε όταν θες να εισαι σταθερός δεν κάνεις εξαιρέσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...