Leonman44 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα παίδες , πρόσφατα πήρα εναν 8600Κ , αν και εχω 360lt custom loop μόνο για τον cpu ειμαι απλα απογοητευμένος απο τις θερμοκρασίες οι οποίες ειναι πολυ κοντά στον 5820k που χρησιμοποιούσα πριν και κατανάλωνε πολυ περισσότερο ρεύμα , ειδικά σε oc. Με αυτο το επιχείρημα ψάχνω έναν φτηνό αλλα και ασφαλή τρόπο να τον κανω delid για να πατήσω τα 1.4-1.45V με λογικές θερμοκρασίες. Τωρα βρίσκομαι στα 1.3v 5ghz με max temp 75c σε benchmarks που τον καθιστά στις γενικές γραμμές δροσερό αλλά μόλις πατήσω τα 1.4-1.45 παίρνω spikes εως 93c τα οποία ειναι πολυ υψηλά για να παρέχουν σταθερότητα για 5.1ghz+... Έχετε να προτείνετε κάποιο ιδανικό εργαλείο?
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 https://www.caseking.de/en/der8auer-delid-die-mate-2-fsd8-019.html http://der8auer.com/delid-die-mate/ 2
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 22 λεπτά πριν, Leonman44 είπε Καλησπέρα παίδες , πρόσφατα πήρα εναν 8600Κ , αν και εχω 360lt custom loop μόνο για τον cpu ειμαι απλα απογοητευμένος απο τις θερμοκρασίες οι οποίες ειναι πολυ κοντά στον 5820k που χρησιμοποιούσα πριν και κατανάλωνε πολυ περισσότερο ρεύμα , ειδικά σε oc. Με αυτο το επιχείρημα ψάχνω έναν φτηνό αλλα και ασφαλή τρόπο να τον κανω delid για να πατήσω τα 1.4-1.45V με λογικές θερμοκρασίες. Τωρα βρίσκομαι στα 1.3v 5ghz με max temp 75c σε benchmarks που τον καθιστά στις γενικές γραμμές δροσερό αλλά μόλις πατήσω τα 1.4-1.45 παίρνω spikes εως 93c τα οποία ειναι πολυ υψηλά για να παρέχουν σταθερότητα για 5.1ghz+... Έχετε να προτείνετε κάποιο ιδανικό εργαλείο? Καλησπέρα, μα καλά θα δώσεις +0.15Volt για 100mhz; Μετά απο κανα εξάμηνο θα θέλει 1.45 για στοκ. 1 1
Leonman44 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε https://www.caseking.de/en/der8auer-delid-die-mate-2-fsd8-019.html http://der8auer.com/delid-die-mate/ Κατατοπιστικότατος! 22 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα, μα καλά θα δώσεις +0.15Volt για 100mhz; Μετά απο κανα εξάμηνο θα θέλει 1.45 για στοκ. Αυτό είναι ενάς καλός τρόπος να το δεις... Αλλά από την αλλη μεριά όταν η ψύξη σου στοιχίζει παραπάνω απο τον επεξεργαστή σου (ωραίες εποχές τότε) , δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από το να σου δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Δεν άφησα πίσω τον 5820Κ από επιλογή , τουλάχιστον να είναι κάπως worth it και το "upgrade" όσο αφορά στο gaming κομμάτι γιατί σε όλα τα αλλα είναι απλά κατώτερος ο 8600K. Το degradation δεν είναι καθόλου πρόβλημα , η intel δινει max safe το 1.4V που σημαίνει πως ακόμη και μία μικρή αυξηση 1.42 π.χ υπό καλές θερμοκρασίες είναι ακόμη πολύ safe εφόσον πάντα δεν υπάρχει κάποια προδιάθεση από την κατασκευή του. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από Leonman44
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Leonman44 είπε Κατατοπιστικότατος! Αυτό είναι ενάς καλός τρόπος να το δεις... Αλλά από την αλλη μεριά όταν η ψύξη σου στοιχίζει παραπάνω απο τον επεξεργαστή σου (ωραίες εποχές τότε) , δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από το να σου δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Δεν άφησα πίσω τον 5820Κ από επιλογή , τουλάχιστον να είναι κάπως worth it και το "upgrade" όσο αφορά στο gaming κομμάτι γιατί σε όλα τα αλλα είναι απλά κατώτερος ο 8600K. Το degradation δεν είναι καθόλου πρόβλημα , η intel δινει max safe το 1.4V που σημαίνει πως ακόμη και μία μικρή αυξηση 1.42 π.χ υπό καλές θερμοκρασίες είναι ακόμη πολύ safe εφόσον πάντα δεν υπάρχει κάποια προδιάθεση από την κατασκευή του. Και όμως με πάνω απο 1.35 αρχίζουν τα όργανα. Η Ιντελ δίνει μαξ τα 1.4 αλλά όταν μιλάμε για κάτω απο συγκεκριμένα Α (138). Και μάντεψε όταν το τινάζεις στα 5+ πόσα τραβάει. Όπως και να έχει, δικός σου είναι.
Leonman44 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Και όμως με πάνω απο 1.35 αρχίζουν τα όργανα. Η Ιντελ δίνει μαξ τα 1.4 αλλά όταν μιλάμε για κάτω απο συγκεκριμένα Α (138). Και μάντεψε όταν το τινάζεις στα 5+ πόσα τραβάει. Όπως και να έχει, δικός σου είναι. Ισχύει όντως αυτό; Σκοπεύω να τον κρατήσω καμία 3ετία εύκολα , σύμφωνα με τις προηγούμενες γενιές που ξέφυγα απο τις max safe τιμές , δεν είδα ποτέ δείγμα degradation όσο και να τους βασάνισα , παρόλα αυτά δεν αποκλείεται αυτό που λες να είναι λάθως έχει ακουστεί πως όσο μικραίνουν τσιπάκι τόσο περισσότερο ευαίσθητη γίνεται η σιλικόνη.
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, Leonman44 είπε Ισχύει όντως αυτό; Σκοπεύω να τον κρατήσω καμία 3ετία εύκολα , σύμφωνα με τις προηγούμενες γενιές που ξέφυγα απο τις max safe τιμές , δεν είδα ποτέ δείγμα degradation όσο και να τους βασάνισα , παρόλα αυτά δεν αποκλείεται αυτό που λες να είναι λάθως έχει ακουστεί πως όσο μικραίνουν τσιπάκι τόσο περισσότερο ευαίσθητη γίνεται η σιλικόνη. Ναι, ισχύει. Να τον κρατήσεις 3 χρόνια, με 1.42 και στα 5.1Ghz, σταθερό, το θεωρώ απίθανο αν όχι αδύνατον.
Acmilangr2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Να ρωτήσω λίγο. Σου πέτυχες διαμάντι 5ghz/1.3v που θες να τον πας με 1.45; Και επίσης σε παρακαλώ κάνε ένα τεστ σε OCCT και πες μου αν περνάει 2ωρο τεστ. 1
Leonman44 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε Να ρωτήσω λίγο. Σου πέτυχες διαμάντι 5ghz/1.3v που θες να τον πας με 1.45; Και επίσης σε παρακαλώ κάνε ένα τεστ σε OCCT και πες μου αν περνάει 2ωρο τεστ. Τον occt αν και τον εχω χρησιμοποιήσει παλιοτερα δεν τον ακουμπάω πλεον προσωπικά καθώς ειναι υπερβολικό και αφύσικο υπο άποψη load και θερμοκρασιων , δεν αποκλείεται να φθείρει τον cpu σε μεγαλύτερα voltages όπως και το prime95 , με λίγα λόγια δεν υπαρχει κανένας απολύτως λόγος να κυνηγάς να τον κανείς stable σε αυτα τα δύο και προφανώς θα καταλήξεις με πολυ μικροτερο oc στο τελος.... Από την αλλη μεριά το Aida64 που χρησιμοποιούν οι περισσοτεροι ειναι πολυ ελαφρύ(χωρίς το fpu) και παιζει να φας crash σε κανονική χρηση. Απλά χρησιμοποίησε το realbench της asus καθως ειναι μακραν το πιο ρεαλιστικό προς σκληρουτσικο στρες τεστ , τον πέρασα ενα ολονύχτιο 8ωρο χωρίς πρόβλημα όπως και τον 5820κ μου και δεν ειχα ποτέ blue screen λογω instability οσο και να τον πίεσα σε καθημερινή χρήση. * Νομίζω ειναι μετριότατο το 5ghz στα 1.3V και μετα μου κτυπάει τοίχο πολυ ασχημα ,φαντασου ότι στα 1.4v δεν ειναι stable το 5.1 και υπάρχουν αλλοι στα φορουμς που πιάνουν 5.2 και 5.3.... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από Leonman44
~Palpatin~ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Leonman44 είπε Τον occt αν και τον εχω χρησιμοποιήσει παλιοτερα δεν τον ακουμπάω πλεον προσωπικά καθώς ειναι υπερβολικό και αφύσικο υπο άποψη load και θερμοκρασιων , δεν αποκλείεται να φθείρει τον cpu σε μεγαλύτερα voltages όπως και το prime95 , με λίγα λόγια δεν υπαρχει κανένας απολύτως λόγος να κυνηγάς να τον κανείς stable σε αυτα τα δύο και προφανώς θα καταλήξεις με πολυ μικροτερο oc στο τελος.... Από την αλλη μεριά το Aida64 που χρησιμοποιούν οι περισσοτεροι ειναι πολυ ελαφρύ(χωρίς το fpu) και παιζει να φας crash σε κανονική χρηση. Απλά χρησιμοποίησε το realbench της asus καθως ειναι μακραν το πιο ρεαλιστικό προς σκληρουτσικο στρες τεστ , τον πέρασα ενα ολονύχτιο 8ωρο χωρίς πρόβλημα όπως και τον 5820κ μου και δεν ειχα ποτέ blue screen λογω instability οσο και να τον πίεσα σε καθημερινή χρήση. * Νομίζω ειναι μετριότατο το 5ghz στα 1.3V και μετα μου κτυπάει τοίχο πολυ ασχημα ,φαντασου ότι στα 1.4v δεν ειναι stable το 5.1 και υπάρχουν αλλοι στα φορουμς που πιάνουν 5.2 και 5.3.... 1. Και ποιος σου ειπε οτι εισαι σταθερος στα 5? Μαλλον κανεις 😜😜 2. Επισης δεν υπαρχει λογος να ανοιγεις νεο θεμα, υπαρχει και ετοιμαζουν και ομαδικη για αυτα τα καταπληκτικα CPU.... 3. Ελα πες την αληθεια.... ο 5820Κ ηταν κρυος μπροστα στον Βεζουβιο 4. Δωσε πονο με τα V τουλαχιστον να του τιναξεις τα πεταλα μεσα στην εγγυηση (και να εισαι τυχερος μην σε κοψουν) Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από ~Palpatin~
FORIS78 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Επί του θέματος τώρα , θα βρεις στις αγγελίες ένα παλικάρι από Θεσσαλονίκη που κάνει 3D εκτύπωση delid tool, μια χαρά θα κανείς την δουλειά σου , εγώ με αυτό τον άνοιξα τον δικό μου 8600κ. Επίσης ότι λένε τα παιδιά παραπάνω είναι αλήθεια μπορεί να νομίζεις ότι είσαι σταθερός αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα dsod εκτός και αν σου έκατσε λαχείο τσιπάκι, και εγώ πέρναγα όλα τα τεστ εκτός Octt με 1.29 για τα 5 και μια μέρα άρχισαν οι μπλε οθόνες και ζήταγε παραπάνω ρεύμα, συνεπώς αν δε τα περνάς όλα δεν είσαι σταθερός φίλε μου. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από FORIS78
Acmilangr2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Κάνεις λάθος. Το OCCT δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασίες. Αντίθετα λιγότερο από το realbench ανεβάζει.. Απλά είναι πιο "έξυπνο" και αποδεικνύει πιο σίγουρα αν δεν είναι 100% σταθερό. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ. 1
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Leonman44 είπε Καλησπέρα παίδες , πρόσφατα πήρα εναν 8600Κ , αν και εχω 360lt custom loop μόνο για τον cpu ειμαι απλα απογοητευμένος απο τις θερμοκρασίες οι οποίες ειναι πολυ κοντά στον 5820k που χρησιμοποιούσα πριν και κατανάλωνε πολυ περισσότερο ρεύμα , ειδικά σε oc. Με αυτο το επιχείρημα ψάχνω έναν φτηνό αλλα και ασφαλή τρόπο να τον κανω delid για να πατήσω τα 1.4-1.45V με λογικές θερμοκρασίες. Τωρα βρίσκομαι στα 1.3v 5ghz με max temp 75c σε benchmarks που τον καθιστά στις γενικές γραμμές δροσερό αλλά μόλις πατήσω τα 1.4-1.45 παίρνω spikes εως 93c τα οποία ειναι πολυ υψηλά για να παρέχουν σταθερότητα για 5.1ghz+... Έχετε να προτείνετε κάποιο ιδανικό εργαλείο? Μην το πρεσσάρεις τόσο σε vcore daily...τσάμπα τα volt που θα φάει στο κεφάλι για 100mhz ανούσια........ακούω κάτι 1,4v+........ που χρησιμοποιούσα για daily στον FX 8350 4.7ghz / 1.44v ...... μόνο που ο τότε FX 8350 ήταν 32nm κατασκευής και οι τωρινοί coffee είναι στα 14nm.....μιλάμε για άλλες ανοχές στα τσιπάκια σε vcore..... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από BabisTs 4
Leonman44 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, FORIS78 είπε Επί του θέματος τώρα , θα βρεις στις αγγελίες ένα παλικάρι από Θεσσαλονίκη που κάνει 3D εκτύπωση delid tool, μια χαρά θα κανείς την δουλειά σου , εγώ με αυτό τον άνοιξα τον δικό μου 8600κ. Επίσης ότι λένε τα παιδιά παραπάνω είναι αλήθεια μπορεί να νομίζεις ότι είσαι σταθερός αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα dsod εκτός και αν σου έκατσε λαχείο τσιπάκι, και εγώ πέρναγα όλα τα τεστ εκτός Octt με 1.29 για τα 5 και μια μέρα άρχισαν οι μπλε οθόνες και ζήταγε παραπάνω ρεύμα, συνεπώς αν δε τα περνάς όλα δεν είσαι σταθερός φίλε μου. Τι διεργασίες έκανες; Εγω προσωπικά εχω αλλη εμπειρία , ο 5820Κ μου έκανε 1.3V 4.3ghz στο Occt ενώ στο realbench έβγαζε 4.5ghz , προφανώς το occt τον κανει πιο stable θυσιαζοντας ταχυτητα αλλα αν ο realbench τον κανει stable για τις δικιές μου τουλάχιστον καθημερινες διεργασίες επειδή 2.5 χρονια τον χρησιμοποίησα στο 1.3v 4.5ghz χωρίς κανενα bsod, τοτε δεν θα έλεγε κανείς πως αυτο το τσιπάκι ηταν υπο ρεαλιστικες συνθηκες stable? Δεν ξερω αν αλλαζει κατι τοσο ουσιαστικό σε αυτη την γενιά Αλλά μέχρι στιγμής ειμαι κομπλε....
FORIS78 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Έτσι έλεγα και εγώ μετά από άπειρα intel burn test στο very high και πολύωρα stress test με realbench,aida64,prime95, μόνο το Occt μου πέταγε σφάλμα σε 2 λεπτά και λέω ένταξη είμαι full stable , και ξαφνικά μια μέρα ξεκίνησαν τα bs και random freeze χωρίς να κάνω κάτι ιδιαιτέρο στο pc , το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον για 5ghz τον έχω με 1.32 που και πάλι πετάει σφάλμα στο Octt και θέλει 1.34 για να το βγάλει , δοκιμαστικέ εκεί και απλά αποθήκευσα το προφίλ στο bios, για 24/7 τον έχω στα 4.8 με 1.25 rock stable πλέον αφού περνάει όλα τα τεστ για πλάκα. Και δεν έχει και νόημα να τον έχω στα 5 Αφού δεν έχει καμία διαφορά σε games και στην χρήση που κάνω στο pc, εγώ θα σου έλεγα να μην το κανείς ούτε delid γιατί μετά τον παντρευεσε, δύσκολα θα τον πάρει κάποιος αν θέλεις να τον πουλήσεις χωρίς εγγύηση πλέον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα