Προς το περιεχόμενο

Backup σε windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα φίλο που έχει ένα μαγαζάκι στο οποίο χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή με windows 7 για τις απαραίτητες εργασίες.

πχ πρόγραμμα να κόβει τιμολόγια, πρόγραμμα εκτύπωσης ετικετών και γενικά αρχεία του μαγαζιού.

Καλό θα ήταν να κρατάει κι ένα backup το οποίο δε κάνει μέχρι τώρα. τι προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

ο φίλος σκέφτεται να πάρει 2ο σκληρό. εγώ προτείνω οι φάκελοι που έχουν τα παραίτητα αρχεία να ανεβαίνουν σε cloud.

εξάλλου οι φάκελοι είναι μετρημένοι, desktop, My documents και 1-2 φάκελοι που αποθηκεύουν αρχεία τα προγράμματα. ήδη χρησιμοποιεί το google drive για να συγχρονίζει κάποια αρχεία που θέλει με τον υπολογιστή του σπιτιού του.

το θέμα είναι με το πρόγραμμα για τα τιμολόγιο, δε ξέρω πως κρατάει backup, αν μπορεί να γίνει αυτόματα. πρέπει να το ψάξω αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 σκληρους των 2-4 τερα αναλογως τι ογκο των αρχειων που θελει να κανει backup.. Οσο για το cloud δεν ξερω μεχρι τι μεγεθος αρχεια μπορει να εχει εκει. 

Η καλυτερη επιλογη ειναι παντως σκληρος δισκος HDD. Τον παιρνεις παντου μαζι σου και δεν χρειαζεται ιντερνετ.

Επεξ/σία από Archilleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άργησα λίγο να απαντήσω.

δεν έχει πολλά αρχεία, δηλαδή και κάτι προσωπικά αρχεία-φωτογραφίες να προσθέσουμε που τα έχει στον συγκεκριμένο υπολογιστή, ζήτημα να φτάνει τα 10GB.

η ουσία όμως δεν είναι οι φωτογραφίες, αυτές τις αποθηκεύει και αλλού. Η ουσία είναι τα αρχεία που δημιουργούνται από τη δουλειά. τιμολόγια και τέτοια... να είναι 1GB?

μου φαίνεται λίγο υπερβολική η αγορά άλλου δίσκου.

επίσης δε μιλάμε για αρχεία που θα τα χρειαστεί και αλλού. είναι μόνο στο μαγαζί. Απλά ο φόβος είναι μη γίνει καμιά στραβή και τα τινάξει ο σκληρός.

την είχε πατήσει παλαιότερα με το ρεύμα. κάτι έγινε με την τάση και τα πήρε όλα παραμάζωμα.

Επεξ/σία από kleo1
Δημοσ.

Ένα φλασάκι USB νομίζω θα ήταν καλή λύση, μια και ο όγκος των αρχείων δεν είναι μεγάλος, να κάνει εκεί backup μια φορά την ημέρα.
Το εφαρμόζω κι εγώ για τα δικά μου αρχεία (backup σε φλασάκι του backup που παίρνω σε 2ο σκληρό δίσκο).

Δημοσ.

Τουλάχιστον 2 backups και το ένα να είναι απομακρυσμένο.

Πχ φλασάκι στο γραφείο και ένα sync με το google drive, αφού το χρησιμοποιεί ήδη.

Αν θεωρεί τα δεδομένα ευαίσθητα και κολλάει με το cloud, μπορεί να χρησιμοποιήσει το cryptomator έτσι ώστε ν ανέβουν όλα κρυπτογραφημένα και να χει το κεφάλι του ήσυχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...