Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή τύχη να ξεμπερδεύεις το συντομότερο με αυτή την ιστορία,σε αυτά τα λεφτά,εγω προσωπικά θα πήγαινα σε μια Qled,που τους έχουν βάλει και 10 χρονάκια εγγύηση για burn in 😎

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
  • Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Καλή τύχη να ξεμπερδεύεις το συντομότερο με αυτή την ιστορία,σε αυτά τα λεφτά,εγω προσωπικά θα πήγαινα σε μια Qled,που τους έχουν βάλει και 10 χρονάκια εγγύηση για burn in 😎

Εχεις καποια προταση σε qled? Η xf9005 παντως εχει κορυφαιο motion και πολυ καλο hdr

Δημοσ.

Φιλε μου oled και ξερο ψωμι.

Εχω την b7 απλα δεν υπαρχει.

Και τα τερμα τα clouding kai light bleeding και ιστοριες που ειχα ταλαιπωρηθει και εγω στο παρελθον.

Θα σου πουν πολλοι διαφορα, μην ακους.

Απο την αρχη του παγκοσμιου η τιβι ειναι κολλημενη στην erthd , μηδεν (0) θεματα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Φιλε μου oled και ξερο ψωμι.

Εχω την b7 απλα δεν υπαρχει.

Και τα τερμα τα clouding kai light bleeding και ιστοριες που ειχα ταλαιπωρηθει και εγω στο παρελθον.

Θα σου πουν πολλοι διαφορα, μην ακους.

Απο την αρχη του παγκοσμιου η τιβι ειναι κολλημενη στην erthd , μηδεν (0) θεματα.

Με φοβιζουν αρκετα ρε γαμωτο οι oled, αν δεις κ εδω μεσα στο forum ταλαιπωρουνται καποια παιδια. Ποσο καιρο την εχεις?

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, rovgio είπε

Εχεις καποια προταση σε qled? Η xf9005 παντως εχει κορυφαιο motion και πολυ καλο hdr

Αν δεν θέλεις Qled Θα σου πρότεινα κάποια Samsung QE55Q7F η και την δοκιμασμένη Samsung UE55MU9000 που έχει 120hz Panel πολύ καλή κίνηση και εικόνα,μετά απο την LG σε Olden την LG OLED55C7V που έχει φοβερή εικόνα,εγω δεν έχω Oled αλλά έχει ένας γνωστός μου και την έχω δει,θα έλεγαν να μην σε φοβίζουν αυτά τα μοντέλα 📺

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Αν δεν θέλεις Qled Θα σου πρότεινα κάποια Samsung QE55Q7F η και την δοκιμασμένη Samsung UE55MU9000 που έχει 120hz Panel πολύ καλή κίνηση και εικόνα,μετά απο την LG σε Olden την LG OLED55C7V που έχει φοβερή εικόνα,εγω δεν έχω Oled αλλά έχει ένας γνωστός μου και την έχω δει,θα έλεγαν να μην σε φοβίζουν αυτά τα μοντέλα 📺

Στα ιδια χρηματα μπορω να παρω την oled b7. Κυριως ταινιες netflix και video games θα κανω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η XF9005 είναι εξαιρετική τηλεόραση. Η αντικατάσταση που σου έκαναν ήταν πολύ καλή. 

Αν ήμουν στη θέση σου ή θα ξεχνουσα τα 2 κολλημένα pixels ή θα ζητούσα αντικατάσταση με την ίδια. 

Σε καμία περίπτωση μην πας σε Oled εφόσον θα κάνεις gaming. Ψηρίζεις τόσο πολύ το πάνελ που σε βλέπω να αντιλαμβανεσαι burn in στο μήνα. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rovgio είπε

Στα ιδια χρηματα μπορω να παρω την oled b7. Κυριως ταινιες netflix και video games θα κανω. 

Οκ θα είσαι άρχοντας και με αυτήν αφού είσαι κυρίως για ταινίες netflix κλπ κτύπα αυτή που τα σπάει και είδα πως έχει πάρει και απο τις καλύτερες κριτικές.👍

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Η XF9005 είναι εξαιρετική τηλεόραση. Η αντικατάσταση που σου έκαναν ήταν πολύ καλή. 

Αν ήμουν στη θέση σου ή θα ξεχνουσα τα 2 κολλημένα pixels ή θα ζητούσα αντικατάσταση με την ίδια. 

Σε καμία περίπτωση μην πας σε Oled εφόσον θα κάνεις gaming. Ψηρίζεις τόσο πολύ το πάνελ που σε βλέπω να αντιλαμβανεσαι burn in στο μήνα. 

Μου εκαναν αντικατασταση ναι μεν αλλα πληρωσα την διαφορα για να παω απο την xe στην xf. K εγω προς την ιδια κλινω παλι. Απλα ειμαι της αποψης οτι οταν σκαμε τετοια ποσα θα πρεπει το πανελ να μην εχει ουτε 1 ελαττωματικο πιξελ. Τα quality control τους τι κανουν?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rovgio είπε

Μου εκαναν αντικατασταση ναι μεν αλλα πληρωσα την διαφορα για να παω απο την xe στην xf. K εγω προς την ιδια κλινω παλι. Απλα ειμαι της αποψης οτι οταν σκαμε τετοια ποσα θα πρεπει το πανελ να μην εχει ουτε 1 ελαττωματικο πιξελ. Τα quality control τους τι κανουν?

Συμφωνώ και επαυξάνω. Δυστυχώς όμως τα πάνελς είναι κυριολεκτικά λοταρία, ανεξαρτήτως τιμής και κατασκευαστή.

Δοκίμασε λίγο το http://www.jscreenfix.com/

Στο site μιλάει για >60% επιτυχία, που πολύ το αμφιβάλλω, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, rovgio είπε

Με φοβιζουν αρκετα ρε γαμωτο οι oled, αν δεις κ εδω μεσα στο forum ταλαιπωρουνται καποια παιδια. Ποσο καιρο την εχεις?

Μην σε φοβιζει τιποτα, και εγω τα ιδια σκεφτομουν πριν την παρω αλλα η τηλεοραση ειναι απλα τελεια.

Την εχω 6 μηνες περιπου.

Οχι μονο δεν εχω το παραμικρο προλημα (banding image retention κλπ) αλλα αν παιξεις ενα παιχνιδι σε σκοταδι ή δεις ταινια το βραδυ δεν θα θες αλλη τιβι μετα.

Καποιοι λενε οτι δεν ειναι αρκετα φωτεινη, 750 nits δεν ειναι αρκετα? Οκ μπορει καποιες Lcd να πηγαινουν παραπανω αλλα 750 Nits δεν ειναι λιγα μην κανουμε πλακα τωρα. Παλαιοτερα ολες η τιβι ηταν μαξ 300. Για παραδειγμα σε ταινια την εχω στο 20% σε δωματιο βραδυ με φωτα στο 30% και οταν εχει αντιηλια το πρωι απο τα παραθυρα στο 80% και ειναι αψογη.

Το μονο "μειον" ειναι τα ηχεια της αλλα εχω ηχοσυστημα ετσι και αλλιως.

Απλα δεν υπαρχει συγκριση με καμια Lcd οτι κολπα και να εχουν αυτες(local dimming κλπ).

Το θεμα μονο ειναι σε τι τιμη  θα την βρεις, πχ τα καινουρια μοντελα b8 c8 (στην ουσια ελαχιστες διαφορες) κτλ εχουν κοντα στα 2500-3000 τωρα, αργοτερα θα πεσουν.

edit: Οποια Oled lg και να παρεις ειναι ολες ακριβως το ιδιο (πανελ software image processing). Αυτο που αλλαζει ειναι τα stand και ηχεια. Οποτε πας για την πιο φθηνη δηλαδη σειρα Β

4 ώρες πριν, panther_512 είπε

Ακυρο τελειως αυτο που λες.

Εχεις Oled?

Εγω που εχω την χρησιμοποιω μονο για Gaming και δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα.

Α και παιζω κατα 80% rocket league που εχει πολλα στατικα, και παλι απολυτως τιποτα.

Μην λεμε οτι μας κατεβει.

Επεξ/σία από Apostol.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Real life content test όπου περιλαμβάνεται και Call of Duty και Fifa 18:

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

Torture test:

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

Κάπου στην Κορέα:

https://www.zdnet.com/article/lg-switches-airport-oled-to-lcd-amid-burn-in-row/

Η καλύτερη απάντηση είναι το real life test του rtings σε 6 LG C7. Σε γενικές γραμμές συσσώρευση 300 ωρών και άνω απεικόνισης στατικών στοιχείων αρχίζουν και γίνονται διακριτά υπο προϋποθέσεις.

Προσωπικά θα προτιμήσω τα δικά τους πορίσματα.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Real life test:

Torture test:

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

Κάπου στην Κορέα:

https://www.zdnet.com/article/lg-switches-airport-oled-to-lcd-amid-burn-in-row/

Η καλύτερη απάντηση είναι το real life test του rtings σε 6 LG C7.

Όποιος επιμένει να λέει για ανυπαρξία burn-in στις OLED απλά εθελοτυφλεί.

Καπου στην κορεα στο αεροδρομιο οκ, ακυρο τελειως.

Τα τεστ του rtings ειναι σωστα αλλα πρεπει να θυμομαστε οτι τις εχουν ανοιχτες 24/7. Ποιος εδω μεσα κανει τετοια χρηση? Ποιος θα παρει oled για να βλεπει ant1 ολη μερα? Αν κανει καποιος οκ παρε lcd. Δεν ειναι για ολους οι Oled και σιγουρα οχι για αεροδρομια, για ταινιες gaming ομως ειναι οτι πρεπει.

Θα φορουσες ποτε αρβυλα του ΕΣ στην παραλια?

Γιατι να παρεις Oled για το αεροδρομιο ή για να βλεπεις ολη μερα Ant1?

Απο την χρηση που εχω κανει εγω, που πιστευω ειναι η πραγματικη χρηση που κανει ο καθενας, εχω να πω οτι και να δεις καποιο image retention(αλλο retention και αλλο Burn in ετσι) αυτο εξαφανιζεται μονο του μετα απο λιγα λεπτα.

Πχ κανει update to xbox καθεται 10 λεπτα στην ιδια οθονη. Επαννεκινηση, αν βαλεις γκρι φοντο (πχ μενου xbox) ισως να φαινεται κατι σαν σκια απο τα προηγουμενα.

Με του που αλλαξεις περιεχομενο οτι εχει μεινει(και επαναλαμβανω πρεπει να βαλεις γκρι φοντο και να ψαξεις να το βρεις) εξαφανιζεται μονο του.

Συν οτι καθε 4 ωρες κανει συντηρηση η tv μονη της με το που κλεινει και μετα απο καποιες περισσοτερες ωρες κανει μια μεγαλυτερη συντηρηση που εξαφανιζει τα παντα.

Δεν εθελοτυφλω, ειμαι ρεαλιστης με στοιχεια δικα μου, οχι απο το Internet, οποτε ασε να κρινω απο αυτα που εχω μπροστα μου καλυτερα.

Και επαναλαμβανω κολλημενη η τηλεοραση στην ert και δεν εχω δει ακομα σηματακι erthd Οταν βαζω το xbox μετα.

Και στη τελικη ειναι επιλογη του καθενος τι θελει, τελεια χρωματα και μαυρα και γωνιες θεασης 180 μοιρες εστω και μενα ενα faint retention μια στο τοσο που εξαφανιζεται, ή light bleeding και γκριζα μαυρα?.

Προσωπικα παλαιοτερα με αμετρητες τηλεορασεις οποτε εβλεπα ταινια ηθελα να να την σπασω την τηλεοραση απο τα διαφορα light bleeds και τα μαυρα που ηταν γκρι. (βλεπω ταινιες με κλειστα φωτα ).

Ακομα και με samsung που εχει ενας φιλος που εχουν va panel και πολυ καλο κοντραστ η διαφορα ειναι χαωδης.

Και δεν ειμαι fanboy σε κανενα θεμα και σε κανενα τοπικ.

Αν δεν μαρεσε θα την πετουσα απο το παραθυρο οπως ειχα κανει μια μια sony παλαιοτερα.

Πχ. δεν θα επαιρνα ποτε Oled για μονιτορ πισι, γιατι εκει πλησιαζει την χρηση αεροδρομιου.

Αυτα.

edit:

Real life test:

Αν καποιος βλεπει προβλημα με αυτα τα αποτελεσματα τοτε τι να πω.

Επεξ/σία από Apostol.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τέστ του rtings με real life content είναι σχεδιασμένο ώστε να δείξει σε ένα χρόνο τη φθορά της TV που θα έκανε κανονικά σε 5.

Είναι πλέον πλήρως τεκμηριωμένο με τα τέστ που κάνουν τόσο στην B6 όσο και στις C7, με τί υλικό και μετά από πόσες ώρες αρχίζει η ανομοιογενής φθορά των εικονοστοιχείων να γίνεται εμφανής.

Ο καθένας κρίνει ανάλογα με τη χρήση που θα κάνει στην TV του αν τα παραπάνω τον αφορούν ή όχι.

Επεξ/σία από panther_512

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...