Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Μαζί σου 1000%. Κρίμα για την ταλαιπωρία σου. Με έβαλες εχθές στη διαδικασία να ψηρίσω το πάνελ της XE9005. Και βουαλά, έχω και εγώ ένα καμμένο πίξελ 😜

Αλλά όπως είχα δεί και στο τέστ με το MS Paint, πρέπει να είμαι πάρα πολύ κοντά για να το εντοπίσω. Κάθε φορά που πήγαινα ένα-ενάμιση μέτρο πίσω  το έχανα. Συνεπώς δεν επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία μου με την ΤV.

Σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για συνολικά 2 XE9005 και 2 XF9005 όπου όλες έχουν καμμένο ή κολλημένο πίξελ.

Εγώ θα σου πρότεινα να απαιτήσεις τα λεφτά σου πίσω και μετά, εφόσον έχεις τα ψυχικά αποθέματα, να αναλώσεις πάρα πολλές ώρες στο AVforum και στα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν, για να ξέρεις εκ των προτέρων τί να περιμένεις από το κάθε μοντέλο αναφορικά με κουσούρια. Υπάρχουν πολύ χειρότερα συνηθισμένα προβλήματα από ένα καμμένο πίξελ. Επειδή το ψηρίζεις το θέμα, θα δυσκολευτείς πιστεύω να βρείς κάτι που να μήν δείς ψεγάδι. Δεν φταίς εσύ φυσικά. Η λοταρία πάνελ φταίει.

Έχει άλλον στο AVforums που επέστρεψε την LG B7 του λόγω banding για την XF9005....

Εγώ θα την αναφέρω την περίπτωσή σου στο AVForums θα βάλω και φώτο και από το δικό μου πάνελ, για να υποψιαστούν περισσότεροι καταναλωτές για το θέμα αυτό.

Αλλά σου ρίχνω φταίξιμο μόνο για ένα πράγμα: Με έκανες να δώ ψεγάδι στην TV μου που κανονικά δεν θα το έβλεπα 😁

Αφου δεν σε ενοχλει μια χαρα τοτε. Εμενα παντως ειναι πολυ εντονο και βρισκεται και στην περιοχη που εμφανιζονται οι υποτιτλοι, καπου στα 10 εκατοστα πανω απο το σημα της sony. Για εμενα προσωπικα το προσπαθησα 3 φορες αλλα τελος η Sony στις τηλεορασεις.

2 λεπτά πριν, rovgio είπε

Αφου δεν σε ενοχλει μια χαρα τοτε. Εμενα παντως ειναι πολυ εντονο και βρισκεται και στην περιοχη που εμφανιζονται οι υποτιτλοι, καπου στα 10 εκατοστα πανω απο το σημα της sony. Για εμενα προσωπικα το προσπαθησα 3 φορες αλλα τελος η Sony στις τηλεορασεις.

Οσο για την επιστροφη χρηματων μου ειπαν απο το καταστημα οτι δεν γινεται και το μονο που μπορουν να μου κανουν αν μου δωσει η sony παλι αντικατασταση, ειναι να γινει πιστωση το ποσο και να παω οποτε θελω να παρω οποια τηλεοραση θελω. Αν ηθελα βεβαια θα τα επαιρνα πισω τα χρηματα αλλα λογω του οτι εργαζεται γνωστος μου εκει 4 χρονια και το γνωριζουν οτι ειμαι φιλος του δεν θελω να κανω σαματα. Θα ηρεμησω το καλοκαιρακι και θα παω απο Σεπτεμβρη.

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταξε, όσο και να προσπαθήσω να το δώ, από το ένα μέτρο απόσταση και μετά το dead pixel δεν φαίνεται. Οπότε είναι non-issue.

Εγώ θα σου προτείνω στην επόμενη TV που θα πάρεις, να κάτσεις στην απόσταση που θα κάθεσαι, και να τρέξεις λίγα βασικά τέστ από εκεί. Αν δεν δείς κάτι εμφανές, κλείσε τα τέστ και μήν ξανασχοληθείς.

Αλλιώς θα είσαι συνεχώς σε διαδικασία αλλαγής TV, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rovgio είπε

Οσο για την επιστροφη χρηματων μου ειπαν απο το καταστημα οτι δεν γινεται και το μονο που μπορουν να μου κανουν αν μου δωσει η sony παλι αντικατασταση, ειναι να γινει πιστωση το ποσο και να παω οποτε θελω να παρω οποια τηλεοραση θελω. Αν ηθελα βεβαια θα τα επαιρνα πισω τα χρηματα αλλα λογω του οτι εργαζεται γνωστος μου εκει 4 χρονια και το γνωριζουν οτι ειμαι φιλος του δεν θελω να κανω σαματα. Θα ηρεμησω το καλοκαιρακι και θα παω απο Σεπτεμβρη.

μην το αφισεις μεχρι σεπτεμβρη τωρα που ειναι φρεσκο

μην σου πουνε μα καλα μετα παο τοσο καιρο ηρθες?

το εχουμε δει το εργο

τωρα τωρα που ειναι ζεστο το θεμα

παρε την ψυχικη δυναμη και πηγαινε να δεις τιβι

διαλεξε οποια σαρεσει πες το ιστορικο σου και ζητα να ανοιχτει μπροστα σου για ελενχο

μην το αφισεις

δες καμια πανασονικ

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον θα πάρει πιστωτικό, θα έχει το χρόνο να ηρεμήσει και να κάνει καλύτερη έρευνα αγοράς, από την οποία θα διαμορφώσει τις προσδοκίες εκείνες που θα τον κρατήσουν ικανοποιημένο από την όποια τελική αγορά του. Εφόσον ενοχλεί το ένα καμμένο πίξελ, πρέπει να κάνει ομοίως εξωνυχιστική έρευνα αγοράς. Και στο μαγαζί αυτό δεν γίνεται.

Τώρα ότι κάνει θα είναι βεβιασμένο. Και ακόμα χειρότερο να ελέγξει κάτω από πίεση την TV στο μαγαζί, παρουσία κάποιου υπεύθυνου, να πεί ότι τη δέχεται και μετά στο σπίτι να ανακαλύψει κάτι άλλο και να μπεί σε νέο γύρο προβλημάτων.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

δεν αλλαζει κατι τι τωρα τι μετα 

και τωρα μπορει να κανει ερευνα αγορα να το ψααξει λιγες μερες και μετα να αποφασισει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αν δείς τί έγραψα, πρότεινα να πάρει ο φιλος μας χρόνο για να διαμορφώσει τις προσδοκίες του. 😉

Δεν υπάρχει τέλεια τηλεόραση εκεί έξω, υπάρχουν πολύ χειρότερα και εμφανή προβλήματα από ένα καμένο πίξελ, τα οποία συναντώνται σε όλα τα μήκη και πλάτη των κατασκευαστών flat TVs. Οπότε όσο καλύτερα αναθεωρήσει τις προσδοκίες του, γνωρίζοντας τα πιθανά κουσούρια της TV που τον ενδιαφέρει, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να μείνει ικανοποιημένος από την επόμενη TV που θα πάρει.

Εγώ ήδη ξέχασα ότι έχω καμένο pixel. Oh, no wait...........

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολες εχουν τα θεματακια τους. Στο πανελ ομως μονο οι sony έχουν. 

Στις αλλες εταιρείες θα εχεις οτι εχει και η sony στα led της dse, banding κλπ... αλλα ειναι καθαρα θεμα τύχης το ποσοστό τους. 

Δεν υπάρχει τελεια tv σήμερα. Ο αλλος εδωσε 6000 ευρώ στην Αμερική άλλαξε πανω απο 8 tv και στο τελος συμβιβαστικε.

Αν το καμένο πιξελ σου δημιουργεί πρόβλημα απο την απόσταση θέασης και οχι απλα ψυχολογικό που λες εσκασα τοσα γιατι να το εχει... Ε τοτε κρατα την αν δεν εχει αλλα θεματα.

Επεξ/σία από greed
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greed είπε

Στις αλλες εταιρείες θα εχεις οτι εχει και η sony στα led της dse, banding κλπ... αλλα ειναι καθαρα θεμα τύχης το ποσοστό τους. 

Δεν υπάρχει τελεια tv σήμερα. Ο αλλος εδωσε 6000 ευρώ στην Αμερική άλλαξε πανω απο 8 tv και στο τελος συμβιβαστικε.

Αν το καμένο πιξελ σου δημιουργεί πρόβλημα απο την απόσταση θέασης και οχι απλα ψυχολογικό που λες εσκασα τοσα γιατι να το εχει... Ε τοτε κρατα την αν δεν εχει αλλα θεματα.

Αυτό είναι και το δικό μου σκεπτικό.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, greed είπε

και οι σαμμυ

• Like 1
Δημοσ.

OLED για να βρεις την υγεία σου. 

Μην ακούς για κολλημένες εικόνες κτλ

Αφορά ΜΟΝΟ ακραίες καταστάσεις θέασης (μπαρ καφε κτλ που παίζει ολη ημερα σε ενα κανάλι) και όχι για την χρήση που θέλεις εσύ.

Όταν θα δεις από oled δεν θα θέλεις να ξαναδείς από LCD 

Και μια συμβουλή 

ΜΑΚΡΙΆ από Sony 

Στο λέει ένας πρώην εργαζόμενος της Sony........

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SKOKMAN είπε

OLED για να βρεις την υγεία σου. 

Μην ακούς για κολλημένες εικόνες κτλ

Αφορά ΜΟΝΟ ακραίες καταστάσεις θέασης (μπαρ καφε κτλ που παίζει ολη ημερα σε ενα κανάλι) και όχι για την χρήση που θέλεις εσύ.

Όταν θα δεις από oled δεν θα θέλεις να ξαναδείς από LCD 

Και μια συμβουλή 

ΜΑΚΡΙΆ από Sony 

Στο λέει ένας πρώην εργαζόμενος της Sony........

Θελοντας και μη πλεον θα μεινω μακρια απο sony.

Aυτο το λες για τα προιοντα της ως πρωην εργαζομενος ή για καποιον αλλο λογο?

Παντως παιδια οσο το ξαναβλεπω μαλλον ειναι αυτο που μου ειπεκ ο τεχνικος της sony, πιο πολυ μοιαζει σε σκουπιδακι μεσα απο το πανελ παρα σε πιξελ. Παραειναι εντονο σε ολα τα χρωματα για να ειναι 1 απλο πιξελ.

Δημοσ.

Σε συμφερει να ειναι σκουπιδακι παρα καμμενο πιξελ.Σκουπιδακι στο πανελ = ελαττωμα θα ειναι πιο ευκολο να σου κανουν επιστροφη χρηματων η αλλαγη με αλλη τβ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Σε συμφερει να ειναι σκουπιδακι παρα καμμενο πιξελ.Σκουπιδακι στο πανελ = ελαττωμα θα ειναι πιο ευκολο να σου κανουν επιστροφη χρηματων η αλλαγη με αλλη τβ.

Ναι σωστο, αν και με εμενα που εμπλεξαν δεν θα την γλιτωσουν οπως κ να εχει. 

Δημοσ.

Πριν απο λιγο μου εστειλαν μηνυμα απο Sony οτι εγκριθηκε παλι η αντικατασταση. Για το service εδω στο Ηρακλειο Κρητης παντως εχω να πω τα καλυτερα. Αλλα δυστυχως τελος οι sony για εμενα. Με βλεπω για lg b7 πλεον γτι σε αυτα τα χρηματα δεν βρισκω κατι καλυτερο απο την xf9005.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...