Προς το περιεχόμενο

Pentium III Voodoo 2 SLI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα παλιότερο Project για την σύνθεση " δυνατού "  Windows 98 SE μηχανήματος. DFI μητρική με VIA Apollo Pro, Pentium 3 1GHz, Asus Geforce 2 GTS 32MB , 

2  X  STB Voodoo2,   Aureal Vortex 2 (3D κάρτα ήχου), Sound Blaster 16 2940 (με OPL3 για DOS), 256 MB RAM @133, 40 GB HDD.  Οι Voodoo 2 μετρήθηκαν στα 100 ΜΗz αλλά και στα 90 MHz που λειτουργούν κανονικά.

DFI P3 b.jpg

DFI BP.jpg

3D mark SLI @ 100 mhz + P3 1GHz.jpg

3D mark SLI @90 mhz + P3 1GHz.jpg

DFI P3 a.jpg

3D mark 2K GF2 gts + P3 1GHz.jpg

Επεξ/σία από Rendar
  • Like 4
Δημοσ.

Καλό δεν λέω, αλλά θα προτιμούσα μητρική με Intel BX 440 για λόγους συμβατότητας και επιδόσεων. Αν όμως δεν βρίσκει κανείς κάτι άλλο, τότε καλή και η VIA !

Δημοσ.

Και εγώ σε ένα P3 s370 σύστημα που είχα βάλει μια Voodoo1 είχα θέμα με το συγκεκριμένο chipset στα DOS-Glide games. Για socket 370 τα intel chipsets 440BX,810,815  έχουν την καλύτερη δυνατή συμβατότητα.

Μια άλλη όμως QDI Slot1 μητρική, που έχω για δοκιμές, με το ίδιο VIA chipset δεν είχε κανένα θέμα...

Δημοσ.

ΟΙ  μητρικές με τα VIA chipsets έχουν διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα χρειάζονται patches για την AGP άλλα και έπειτα δεν κατορθώνουν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τα Intel που ανέφερες. Άλλο θέμα είναι ότι θέλουν patch και για διάφορες συσκευές όπως η SB Live! . Στην μητρική που έχω εδώ είναι το Apollo 693, κάποιες φήμες λένε ότι το 694 έχει βελτιωμένες επιδόσεις.

Με τις 3Dfx κάρτες είναι κοντά σε επιδόσεις τουλάχιστον στο 3DMark αλλά στην πράξη έχω διαπιστώσει ότι ορισμένα παιχνίδια, που σέρνονται με Voodoo 3 σε VIA, στο 440 BX είναι αρκετά playable.

Αυτή τη στιγμή παίζω με ένα σύστημα, που έχει επάνω μια MSI BX Master με έναν PIII 800 EB slot 1 και θα το παρουσιάσω σε κάποια φάση που θα το ολοκληρώσω σαν project.

• Δημιουργία νέου...