De@th L0rd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Οι αρμόδιες αρχές, οοοοοταν ξεκολλήσουν από το facebook, το προποτζίδικο, και τις καφετέριες. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να κάνουν αυτές τις δουλειές. Όσο τους αφήνουμε λάσκα τόσο θα αποθρασύνονται. Από τα δικά σας λεφτά πληρώνονται. Πρήξτε τους τα @@.
kage Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπαρχει κοκ παιδια δεν βγαζει απλα αποφάσεις το δημοτικο συμβουλιο... Και αποζημιωσεις για σπασμενες λεκανες απο πεζοδρομιο θα δεις και για ζαντολαστιχα απο λακουβες και τελος απο τρακαρισματα απο σαμαρακια.... ξερω δημο που εβγαλε ολα τα παρανομα σαμαρακια γιατι καταλαβαν οτι θα εχαναν συνεχεια χρηματα ...που καιρος για μελετες +γραφειοκρατικα για σαμαρακια... https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Einai-ta-samarakia-nomima_112036.asp Σύμφωνα με το Οικ.52118/21.11.2009 του Υπ.Εσ. Απαγορεύεται η κατασκευή και τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος στο επαρχιακό δίκτυο και σε οδούς όπου διέρχονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανεξάρτητα από το αν ευρίσκονται εντός των ορίων κατοικημένων περιοχών. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, στο ΦΕΚ B 1720/19.8.2009 προβλέπονται τα εξής: Τη σκοπιμότητα εφαρμογής των σαμαριών θα κρίνει κάθε φορά, μετά από μελέτη οδικής ασφάλειας (ανάλυση ατυχημάτων που έγιναν στην περιοχή και στις συνορεύουσες ζώνες), η αρμόδια Υπηρεσία, όπως αυτή καθορίζεται στο αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ (άρθρο 10), με δεδομένο ότι συντρέχουν για την οδό οπωσδήποτε οι παρακάτω προϋποθέσεις: Απαγορεύεται, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη υπουργική απόφαση, αλλά και με τις παλαιότερες, η τοποθέτηση σαμαριών σε δρόμους όπου διέρχονται αστικά λεωφορεία. Ο συγκεκριμένος τύπος "σαμαριού" που βλέπεται συχνά στους δρόμους (φωτό), δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της Υπουργικής Απόφασης. α. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τοπική και όχι διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων. β. Δεν υπάρχει συχνή κυκλοφορία φορτηγών, λεωφορείων, οχημάτων, που εξυπηρετούν μονάδες άμεσης επέμβασης (νοσοκομειακών, πυροσβεστικών, κ.λπ.). γ. Εμφανίζει κυκλοφοριακό φόρτο μικρότερο από 30 οχήματα/ώρα. δ. Μπορεί να δεχθεί εφαρμογή ανώτατου ορίου ταχύτητας κίνησης των οχημάτων 30 χλμ./ώρα, χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σε όσες περιπτώσεις εφαρμοσθούν τα σαμάρια, θα πρέπει οι οδοί στις οποίες τοποθετούνται να εντάσσονται σε μία ευρύτερη περιοχή γειτονιάς, όπου θα κυκλοφορούν κυρίως πεζοί (πλατείες, πάρκα, εκκλησίες σχολεία, κ.λπ.). Η τοποθέτηση σαμαριών πρέπει να επισημαίνεται με σαφήνεια, ώστε να γίνεται έγκαιρα αντιληπτή η ύπαρξή τους από τους οδηγούς, τόσο κατά την ημέρα (με χρωματισμό κρασπέδων, με πινακίδες αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές), όσο και κατά τη νύκτα (με ηλεκτροφωτισμό, αντανακλαστικά στοιχεία, κ.λπ.). Με βάση όλα τα παραπάνω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρωμάτων: α. Ο "κυκλικός" τύπος, με 3,70 έως 4,00 μέτρα μήκος και 5 έως 10 εκατοστά ύψος. β. Ο "τραπεζοειδής" τύπος, με 3,70 μέτρα ελάχιστο μήκος μεγάλης βάσεως, 2,50 μέτρα μήκος μικρής βάσεως και 5 έως 10 εκατοστά ύψος. Όσον αφορά στην κατασκευή των "σαμαριών" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλτόμιγμα, σκυρόδεμα ή προκατασκευασμένα στοιχεία από σκυρόδεμα (κυβόλιθοι) ή πλαστικό υλικό (πολυουρεθάνη κ.λπ.), ή ελαστικό υλικό. Μπορεί επίσης να γίνει και συνδυασμός των παραπάνω υλικών, όπως πλαστικού και σκυροδέματος ή πλαστικού και κυβόλιθων. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επαρκής θεμελίωση ή η πρόσφυση του υλικού του "σαμαριού" με το υπάρχον οδόστρωμα ή η στερέωση, είτε με την προεργασία της επιφάνειας (απόθεση, εκσκαφή κ.λπ.) είτε με την χρήση του κατάλληλου συγκολλητικού (π.χ. ασφαλτική επάλειψη), είτε με τη χρήση του ελάχιστα απαιτούμενο αριθμού κοχλιών (σ.σ. βίδες) - (3 κοχλίες ανά τρέχον μέτρο τουλάχιστον).Τέλος, για την κατασκευή τους θα πρέπει να προβλέπεται χρόνος εγγύησης της κατασκευής 24 μήνες. Ειδική μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται και για την τοποθέτηση του πρώτου σαμαριού, ώστε η ταχύτητα προσέγγισης να είναι ήδη μειωμένη. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από kage
greed Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Για τις λακουβες που ειναι γκρεμός περα απο εξώδικο υπάρχει κατι αλλο πιο άμεσο; Εχουν γαμηθει τα ρουλεμάν μου με αυτούς.. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από greed
tedkald Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρόβλημα υπάρχει και με τα περιβόητα Π σε πεζοδρόμια που ηλιθιωδώς τα τοποθετούν πέντε πόντους από το κράσπεδο του δρόμου. Πας να κάνεις (νομίμως) όπισθεν να παρκάρεις και γδέρνεις το αμάξι σου. Ακόμη χειρότερα την πάτησε η γυναίκα μου, άμαθη οδηγός ομολογώ, που έκανε ΄όπισθεν να παρκάρει και ΞΕΣΚΙΣΕ τη μία πλευρά του Υaris κολώνα ΔΕΗ τοποθετημένη σύριζα στο πεζοδρόμιο εκεί που αρχίζει ο δρόμος. Προεξείχε για κακή της τύχη ένα μεταλλικό πράγμα σαν τυλιγμένο έλασμα για να στερεώνουν καλώδια. Το πλήρωσα το κερατιάτικο 400 ευρώ που δεν περίσσευαν. Αν ήταν τροχαίο θα πηγαίναμε συνυπαιτιότητα. Τοτε βαρέθηκα τα τρεχάματα και αφού διαολόστειλα τη ΔΕΗ για την καραμπινάτη κακοτεχνία, είπα αυτό είναι ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ δεν είναι παίξε γέλασε... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από tedkald
tornado Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Καλημερα, επανερχομαι γιατι υπαρχει εξελιξη στο θεμα, τελικα με καλεσε ο Δημος για εξωδικαστικο συμβιβασμο και σημερα εχω ραντεβου για τα περαιτερω. Απο τα μεχρι στιγμης συμφραζομενα ο Δημος αποδεχεται οτι εχει ευθυνη για την αυθαιρετη υπαρξη μεταλλικου αντικειμενου στο δρομο, το οποιο και προκαλεσε ζημια στο αμαξι μου. Το κακο στην υποθεση ειναι οτι πεφτω μεσα στο καλοκαιρι και η υποθεση θα κλεισει το νωριτερο μεσα στο Σεπτεμβρη. Αλλα αυτο δεν με πειραζει μιας και μολις τελειωσω με την χαρτουρα, ετοιμαζομαι για διακοπες και θα γυρισω εκεινη την περιοδο. Περα απο ολα αυτα, μου προκαλεσε εντυπωση αρκετα σχολια που ακουσα και δεν αναφερομαι μονο εδω μεσα, οπου και να ελεγα την υποθεση, οι παντες μου λεγανε, τι ψαχνεις τωρα? θα μπλεξεις και δεν θα παρεις μια... οι παντες με αποθαρρυναν στο να κυνηγησω να παρω τα λεφτα για την αποκαταστασης της ζημιας. Παντου ακουγα, εσυ φταις που δεν προσεχες.... μπορει να εχεις δικαιο αλλα αντε να το βρεις. Οκ λοιπον, και δεν εφταιγα και το δικαιο μου θα βρω. Μαλιστα για να βγω και απο πανω, το κτυπημα θα με φτιαξει μια χαρα, μιας και μαζι με την πορτα θα βαφτουν και αλλες ατελειες γυρω γυρω. Απορω ρε παιδες, γιατι τα αυτονοητα τα εχετε κανει πυρηνικη φυσικη.... Το μονο που εχω να πω σε καθε παρομοιο παθοντα, ειναι να προσεξει τις κινησεις που εκανα, γιατι απο το δημο μου το ξεκαθαρισαν οτι θα προχωρησει η υποθεση, γιατι νομικα ο φακελος που τους εστειλα ηταν πληρης και δεν επιδεχεται καμιας αμφισβητησης η ολη υποθεση. Θα επανελθω για νεωτερα 20 4
gsisr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μπράβο ρε φίλε πραγματικά! Ο Έλληνας δυστυχώς στις μέρες μας ζει με το δε βαριέσαι και το ποιος ασχολείται και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Ο καθένας κάνει ότι θέλει και ζει εις βάρος των αλλονών γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τί τάφοι ολόκληροι μέσα σε εθνικές οδούς και κεντρικούς δρόμους. Ε δε βαριέσαι που να βγάλεις άκρη. Διόδια όμως πληρώνεις! και κερατάς και δαρμένος! τι παρκαρισμένα να σου κόβουν την ορατότητα σε διασταυρώσεις! το ίδιο. μόγγολοι να παρκάρουν στην έξοδο παρκινγκ! δεν υπάρχουμε! κανείς δεν κάνει τίποτα!
orck Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μπράβο φίλε μου. Μου ξαναεφτιαξες την ημέρα. Να είσαι καλά. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ετσι !!Οχι μονο να γκρινιαζουμε αλλα και να διεκδικουμε !!! 1
tornado Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 καλησπερα ξανα, μολις γυρισα απο τον δημο και κατεθεσα αιτηση εξωδικαστικου συμβιβασμου. Το προβλημα ειναι οτι εχει καμποση χαρτουρα και εφαγα μια ωρα εκει μεχρι να τελειωσω, και μιλαμε για την πρωτη φαση, γιατι θα εχει και β φαση και γ φαση η τελικη. Ενημερωτικα θα πω οσοι εμπλακειται σε οτιδηποτε εχει να κανει με ατυχημα που εγινε λογω κακου οδοστρωματος δικαιουστε αποζημιωση. Ο υπευθυνος μου εδειξε μια ντανα με χαρτια για αποζημιωσεις που στο 90% αφορουν λακουβες. Επισης τον ρωτησα, καλα μονο εγω την εχω φαει απο Π? μου απαντησε οτι συνηθως αδιαφορουν και δεν ερχονται για την ιδια ιστορια που εκανα εγω - στα δεκα χρονια που ειναι εκει ειμαι ο πρωτος!!! Και τελος το ζουμι: Εφοσον πανε ολα καλα θα παρω 500 κατι ευρω, οποτε για να συνοψισουμε θα μαζεψω και κατι αλλα μικροπραγματα, κατι γρατζουνιες κλπ κλπ. Νομιζω τελος καλο - ολα καλα. Για νεωτερα φανταζομαι θα υπαρχουν απο 1η Σεπ. 7 1
~mxls~ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Χαρά στην υπομονή σου μαν. Μπράβο σου και από μένα.
tornado Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, ~mxls~ είπε Χαρά στην υπομονή σου μαν. Μπράβο σου και από μένα. για να μην το παιζω εξυπνος, ολο το μηνα ειμαι οφφ απο δουλεια και μπορω να τρεχω για αυτα. Δεν ξερω τι θα επαιζε αμα ημουν απο το πρωι μεχρι αργα στο τρεξιμο... Αυτο γιατι καταλαβαινω αν ο αλλος τρεχει και δεν φτανει και τελικα το αφησει ετσι. Αλλα να πιστευουμε οτι εχουμε δικαιο και που να το βρεις, νομιζω οτι αυτη η λογικη πρεπει να σταματησει δια ροπαλου. Να στε καλα παιδες για τα σχολια σας, ελπιζω το θεμα να βοηθησει μελλοντικους παθοντες και καποια πραγματα να γινονται καλυτερα για ολους. 2
orck Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Με εκπλήσσει που τόσοι πολλοί συμπολίτες μας τις κυνηγάνε τέτοιες περιπτώσεις. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος να ενδιαφερθούν οι δήμοι να κάνουν επισκευές για να μην πληρώνουν κερατιατικα. Ξέρεις πώς πάνε οι αποζημιώσεις; Έχουν κάποιο σκεπτικό βάση ζημιάς η έχει ένα φιξ πόσο. Προσπαθώ να σκεφτώ εάν μπορεί με αποζημίωση να βγει μίζα αλλά δεν ξέρω. Ενώ από ένα έργο μπάλωμα δρόμου μια χαρά μιζα παίζει από τον εργολάβο. Μην κρυβόμαστε αυτή είναι κινητήρια δύναμη σε ότι κάνουν.
turbat0s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, tornado είπε Το μονο που εχω να πω σε καθε παρομοιο παθοντα, ειναι να προσεξει τις κινησεις που εκανα, γιατι απο το δημο μου το ξεκαθαρισαν οτι θα προχωρησει η υποθεση, γιατι νομικα ο φακελος που τους εστειλα ηταν πληρης Μπράβο σου για το αποτέλεσμα! Αν θες κάνε μια σύνοψη των ενεργειών σου και τί περιείχε ο φάκελος που κατέθεσες ώστε να μείνει παρακαταθήκη στο φόρουμ.
tornado Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, turbat0s είπε Μπράβο σου για το αποτέλεσμα! Αν θες κάνε μια σύνοψη των ενεργειών σου και τί περιείχε ο φάκελος που κατέθεσες ώστε να μείνει παρακαταθήκη στο φόρουμ. νομιζω τα γραφω στο πρωτο μηνυμα αλλα ας τα ξαναπω μια καλη επαναληψη, 1. Το πρωτο και το πιο βασικο στοιχειο της υποθεσης ειναι να μην κουνηθει το αμαξι απο εκει που ειναι. 2. Επιτοπου φωναζετε την τροχαια και ζητατε καταγραφη του συμβαντος (συνηθως προσπαθουν να σας πουν οτι ειναι ασκοπο κλπ κλπ) 3. Φωναζετε την ασφαλιστικη σας να σας δωσει και αυτη μια καταγραφη της ζημιας. 4. βγαζετε φωτογραφιες περιμετρικα, οσες πιο πολλες (και σχετικες) τοσο πιο καλα. Προσθετικα μπορειτε να βγαλετε και μια παρελθοντικη απο το google maps αν βολευει. Επισης περνατε απο το σημειο την επομενη ημερα και καθε μερα να τσεκαρετε αν εχει αλλαξει κατι, αν ηρθε κανενας πονηρος απο τον δημο για να σωσει τα προσχηματα, προσθετετε φωτογραφιες των αλλαγων. 5. Βγαζετε φωτοτυπιες τα χαρτια σας, αδεια αυτοκινητου, διπλωμα, ασφαλεια, διπλωμα οδηγησης, ταυτοτητα και κατι να φαινεται το ΑΦΜ πχ εκκαθαριστικο. 6. Πρεπει να εχεις και μια τεχνικη προσφορα που να λεει ποσο κανει για να φτιαχτει το οχημα σου. Προσοχη εδω στα νουμερα, πρεπει να ειναι υπολογισμενα στη τριχα... Δυστυχως επεσα σε μπουρτζοβλαχο φαναρτζη και μου συμπληρωσε προσφορα με.... 23% φπα! Ο υπαλληλος του δημου μου ειπε οτι την διαφορα (δηλ. 24% φπα και οχι 23) θα την πληρωσω εγω απο την τσεπη μου. Αντε καλα του λεω, 5 ευρω διαφορα ειναι στα κερναω καφε. 6. Ολα τα χαρτια τα μαζευετε και πατε στον δημο σας να κανετε αιτηση για αποζημιωση. Τωρα η συνεχεια, ο δημος θα σας καλεσει για εξωδικαστικο συμβιβασμο αν κρινει οτι υπαρχει βαση σε οτι ζητατε, στην δικη μου περιπτωση τα πραγματα ηταν αρκετα ξεκαθαρα, απαγορευεται να υπαρχουν εμποδια στο δρομο και αν αποδειχτει οτι ειναι του δημου, τοτε υποχρεουται βαση νομου για αποζημιωση. Αν ειναι ιδιωτη παμε αλλου. Συμπληρωματικα για την ιστορια, για το δικο μου θεμα, πλακωνονται εσωτερικα οι υπηρεσιες του δημου, οχι εσυ φταις, τι μας λες δεν το εβαλα εγω, εσυ το εβαλες κλπ κλπ.... Ανταλλασουν χαρτουρα και δικαιολογουν το μισθο τους και η ζωη συνεχιζεται.... Παραλληλα οταν βαρεθουν να πλακωνονται, στελνουν ολα τα χαρτια στη (φαση Β) νομικη τους υπηρεσια και γνωμοδοτει για την νομικη βασιμοτητα της υποθεσης που αιτεισαι. Γνωμοδοτει και αυτη και κανει εκθεση την οποια την στελνει σε καποιο ΔΣ τους, (φαση Γ) που μαζευονται ολοι εκει μεσα τα διαβαζουν και αποφασιζουν ΝΑΙ η ΟΧΙ για καταβολη της αποζημιωσης που αιτεισαι. Εφοσον ολα ειναι υπερ σου, τοτε τους πας τιμολογιο η αποδειξη του μαστορα που σου εφτιαξε το αυτοκινητο και δινεις ενα IBAN που σου μπαινει εκει το ποσο. Ολα αυτη η διαδικασια ειναι ιδια για οποιαδηποτε ζημια παθετε και ευθυνεται ο δημος. Οπως ειπα πιο πανω, το συνηθες ειναι να πεσετε σε λακουβα και να παθουν πχ ζημια τα αμορτισερ η καποιο αλλο τμημα του αυτοκινητου. Τελος εφιστω την προσοχη στο βημα 2.... χωρις αυτο δεν προκειται να παρεις ουτε μισο ευρω ειναι η βαση που θα δεχτουν οτι ολα ειναι οπως τα λες. Απο εκει και περα οσα παραπανω χαρτια βαλεις για μαιντανο, γενικα βοηθανε, φτιαχνουν ενα καλο πακετο, οσο πιο βαρυ τοσο πιο καλο. 10 ώρες πριν, orck είπε Ξέρεις πώς πάνε οι αποζημιώσεις; Έχουν κάποιο σκεπτικό βάση ζημιάς η έχει ένα φιξ πόσο. κοιτα καταρχην πρεπει να παρουσιασεις ενα χαρτι απο επαγγελματια ο οποιος να γραφει αναλυτικα ανταλλακτικα και εργασια κοστος + φπα. Στο κατω μερος να εχει σφραγιδα και υπογραφη. Για το υψος δεν ξερω να σου πω, αλλα αν εβαζα οτι η ζημια κανει 2000 (που χιλια κανει το αμαξι) δεν ξερω τι θα γινονταν.... να βγαλουμε και εμεις ενα μεροκαματο δηλαδη ε? Αλλα τωρα κινδυνευεις να μπλεξεις και να μην παρεις τιποτα. Εδω λεμε να καλυφθεις 100% αντε και 120%, νομιζω οτι ετσι εισαι μεσα στα ορια, και οταν ζητας νορμαλ πραγματα συνηθως εισαι οκ. Τωρα στα υπερβολικα ισως πας για μαλλι και σου βγει αποτριχωση οποτε προσοχη. 5 1
tornado Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 καλησπερα επανερχομαι στο θεμα μιας και σημερα περασα στη Β φαση! Εγκριθηκε τελικα το κονδυλι απο την νομικη υπηρεσια του Δημου και περασε απο ΔΣ οποτε πηρα το πρασινο φως για να το φτιαξω. Δευτερα το αυτοκινητο παει σε φανοποιείο, το πληρωνω με δικα μου λεφτα και σε ενα μηνα μου τα βαζει ο δημος στη τραπεζα. Μπορω και να περιμενω βεβαια, αλλα βιαζομαι να το πουλησω, οποτε θελω να ξεμπερδευω. Τελος θα ξαναπω για αλλη μια φορα, οτι πρεπει να μην κανεις πισω οταν εχεις δικαιο, ακομα και για ενα ευρω.... Στην δικη μου περιπτωση, οχι μονο βρηκα δικαιο αλλα θα βγω και απο πανω, τσακιστηκε λιγο η πορτα και θα βαφτει σχεδον ολο το αυτοκινητο. Αποτελεσμα? θα ανεβει 30% η εμπορικη αξια του αυτοκινητου, μια φορα που απο το τιποτα, φτιαχτηκα μια χαρα 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα