Stamer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, tornado είπε Ο δημος ειναι υπευθυνος για να ειναι σε ασφαλη κατασταση ο δρομος οτι και να σημαινει αυτο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, υπηρεσια του δημου, τοποθετησε σιδερα στο δρομο για καποιο λογο και μετα τα αποσυρε εκτος απο ενα. Εγω οντως εκανα λαθος υπολογισμο, γιατι στο πλαι βρεθηκε ενα Π το οποιο δεν ειχε καμια δουλεια να υπαρχει εκει. Πως προκυπτει οτι εγω ειμαι ο μονος υπευθυνος και οχι αυτος που εβαλε? Δηλαδη αν αυριο περπαταει ενα γερος ανθρωπος με μειωμενη οραση και πεσει και σκοτωθει θα φταιει αυτος? Αρνεισαι δηλαδη οτι οι δρομοι πρεπει να εχουν την στοιχειωδη ασφαλεια και τα περιττα εμποδια πρεπει να αφαιρουνται? Ξερεις ενα μερος της κινησης μου ειναι να ερθουν και να το βγαλουν μην το παθει κανεις αλλος, με την λογικη σου πρεπει να πουμε "αστο εκει δεν πειραζει, μεχρι να σαπισει...." Η αστυνομια εκανε καταγραφη του συμβαντος, σχετικα απροθυμα. Καταρχήν κράτα την σχετική επιθετικότητα που βγάζεις για τον Δήμο. Που είδες οτι είπα οτι είσαι ο μόνος υπεύθυνος? Συμφωνώ οτι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά και είναι υπεύθυνος ο Δήμος, απλά έκανα μια σκέψη προς συζήτηση. Γι'αυτό δεν άνοιξες το thread? Sorry κιόλας! 1 ώρα πριν, tornado είπε το θεμα δεν το ανοιξα για μαθηματα οδηγησης αλλα για το αν οι δρομοι ειναι ασφαλεις για τους πολιτες και ποιοι εχουν ευθυνη για αυτο Επομένως προσπάθησε να είσαι ανοικτός σε προτάσεις και σκέψεις. Ούτε σε δικάζει κανείς εδώ ούτε σε κριτικάρει. Όλοι μαθαίνουμε απο τις εμπειρίες και των άλλων.
tornado Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Stamer είπε Καταρχήν κράτα την σχετική επιθετικότητα που βγάζεις για τον Δήμο. Που είδες οτι είπα οτι είσαι ο μόνος υπεύθυνος? Συμφωνώ οτι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά και είναι υπεύθυνος ο Δήμος, απλά έκανα μια σκέψη προς συζήτηση. Γι'αυτό δεν άνοιξες το thread? Sorry κιόλας! Επομένως προσπάθησε να είσαι ανοικτός σε προτάσεις και σκέψεις. Ούτε σε δικάζει κανείς εδώ ούτε σε κριτικάρει. Όλοι μαθαίνουμε απο τις εμπειρίες και των άλλων. δεν ξερω αν εχω προβλημα αντιληψης αλλα απο το παρακατω καταλαβα οτι με θεωρησες ως μοναδικο υπευθυνο: 12 ώρες πριν, Stamer είπε Το Π ήταν μπροστά στα μάτια σου αλλά έκανες λάθος υπολογισμό και είσαι μόνο εσύ υπεύθυνος. Προσωπική γνώμη είναι αυτό. Τωρα δυο σχολια ακομα, Δεν ειμαι καθολου επιθετικος, αντιθετως διαβαζω κριτικες σαν τις δικες σου για να εχω μια εικονα υπαλληλων του δημου οπου θα ακουσω παρομοια σχολια οπως τα δικα σου. Συνεπως με βοηθαει αρκετα τα οσα γραφεις, ηδη ειμαι αρκετα προπονημενος στο πως θα αντιμετωπισω τετοιες απαντησεις, οποτε σε ευχαριστω για αυτο. Και δευτερο και τελευταιο, σημερα πουρνο πουρνο πλακωσαν συνεργεια του δημου και ωωωωωω θαυμαααααα!!!! Εβαλαν τα δυο πλαινα Π που ελειπαν... Τωρα τι νομιζουν οτι καταφερνουν με αυτο δεν καταλαβα, εχω ηδη καταγραφη απο τροχαια και ασφαλεια συν καμια εικοσαρια φωτογραφιες. Τελος αναρωτιεμαι ποιος συμβουλος ηταν αυτος που τους ενημερωσε για το συμβαν και πλακωσαν με την μια τα συνεργεια τους και εκαναν αποκατασταση σε οτι ελειπε. Αν και για μενα αυτο τους κανει ακομα πιο ενοχους.... Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από tornado
orck Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 32 λεπτά πριν, tornado είπε δεν ξερω αν εχω προβλημα αντιληψης αλλα απο το παρακατω καταλαβα οτι με θεωρησες ως μοναδικο υπευθυνο: Τωρα δυο σχολια ακομα, Δεν ειμαι καθολου επιθετικος, αντιθετως διαβαζω κριτικες σαν τις δικες σου για να εχω μια εικονα υπαλληλων του δημου οπου θα ακουσω παρομοια σχολια οπως τα δικα σου. Συνεπως με βοηθαει αρκετα τα οσα γραφεις, ηδη ειμαι αρκετα προπονημενος στο πως θα αντιμετωπισω τετοιες απαντησεις, οποτε σε ευχαριστω για αυτο. Και δευτερο και τελευταιο, σημερα πουρνο πουρνο πλακωσαν συνεργεια του δημου και ωωωωωω θαυμαααααα!!!! Εβαλαν τα δυο πλαινα Π που ελειπαν... Τωρα τι νομιζουν οτι καταφερνουν με αυτο δεν καταλαβα, εχω ηδη καταγραφη απο τροχαια και ασφαλεια συν καμια εικοσαρια φωτογραφιες. Τελος αναρωτιεμαι ποιος συμβουλος ηταν αυτος που τους ενημερωσε για το συμβαν και πλακωσαν με την μια τα συνεργεια τους και εκαναν αποκατασταση σε οτι ελειπε. Αν και για μενα αυτο τους κανει ακομα πιο ενοχους.... Βεβαια τους κανει ενοχους, ξερουν οτι εχουν κανει κατι λαθος. Και μονο αυτο ειναι νικη για εσενα. Συγχαρητηρια απο εμενα και συγνωμη που ειχα ξεχασει οτι σε καποιους δημους βαζουν κολωνακια γυρω απο τους καδους και ρωτησα μηπως ειναι τιποτα εμποδια απο τους ιδιοκτητες της πολυκατοικιας.
panagiotb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Αρχικά, όταν κάτι είναι ακίνητο και κάποιος πέφτει επάνω του, συνήθως φταίει αυτός που κινούμενος συγκρούεται με αυτό. Σίγουρα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Βέβαια εδώ μιλάμε για σταθερό εμπόδιο που δημιουργείται από πλημμελή συντήρηση του δρόμου οπότε απευθείας και ανερυθρίαστα κάποιος συμπεραίνει ότι υπάρχει υπαιτιότητα του συντηρητή του δρόμου, δήμου ή υπουργείου. Θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορέσεις να πάρεις αποζημίωση ανάλογη της ζημιάς σου καθώς είναι εν μέρη και δική σου ευθύνη να αποφύγεις το εμπόδιο. Θα μπορούσες δηλαδή να το έχεις αποφύγει. Φυσικά και ο δήμος που προφανώς έχει τοποθετήσει το Π αρχικά, θα μπορούσε να το είχε αφαιρέσει, από την στιγμή που κάδος δεν υπάρχει. Το θέμα είναι λοιπόν αν υπάρχει κάποιος νόμος που το ρυθμίζει αυτό. Το θεωρώ όμως αδύνατο να δικαιωθείς, με την έννοια ότι και ο δήμος από την σειρά του θα μπορούσε να πει ότι δεν γνώριζε (εγκαίρως) ή ότι η ζημιά δεν υπήρχε πριν. Δηλαδή θα μπορούσε και ο δήμος να πει ότι το Π το είχε τοποθετήσει διαφορετικά (όπως φαίνεται σε επόμενη φωτό) και ότι κάποιος (ακόμα και εσύ) του άλλαξε θέση σκόπιμα ή μη. Θα καταλήξει βεβαίως ότι άμεσα επιδιόρθωσε την ζημιά. Άρα, θεωρώ ότι δύσκολα οποιοσδήποτε δικαστής θα δώσει υπαιτιότητα στον δήμο, από την στιγμή μάλιστα που αποκαταστάθηκε τόσο γρήγορα η ζημιά. Βέβαια, χωρίς δικαστή, μην περιμένεις και από τον δήμο δικαίωση. Όπως και να έχει, ψυχραιμία. 1
agap Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Αγαπητε φιλε,εχω παθει εντελως το ιδιο πραγμα με σενα πριν 7 χρονια. Εκανα οπισθεν να παρκαρω πισω απο καδο δεν ειδα το σιδερο αυτο το π που δεν φαινοταν λογω του οτι ειναι κοντο οποτε εφαγα φτερο και μαρσπιε. Δεν θεωρησα οτι φταιει ο δημος γιαυτο,εγω επεσα πανω κανοντας οπισθεν αφου δεν το ειδα,οποτε και επισκευασα το αμαξι με δικα μου εξοδα.Οτι ειναι σταθερο και τοποθετημενο απο πριν οφειλα να το δω εγω και να μην ξυσω το αμαξι μου ,επειδη ταχα μου ειναι κοντο και δεν φαινεται?Δηλαδη αν το ξυσω σε ψηλο πεζοδρομιο κανοντας μανουβρα παλι φταει ο δημος,δεν νομιζω να βγαλει κανεις ακρη σε τετοιες περιπτωσεις.Αποτι εχω ακουσει μονο σε βαθιες λακουβες στο οδοστρωμα ,καποιοι εχουν καταφερει να παρουν λεφτα μετα απο αρκετα χρονια...για την χοντρη ζημια που παθανε στα ψαλιδια και κρεμαγιερα του αυτοκινητου....και παλι με πολυ κοπο και δικηγορο κλπ εξοδα...
PCharon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Είμαι απολύτως μαζί σου, νευριάζω επίσης με τα διάφορα άκυρα εμπόδια που τοποθετεί όχι ο δήμος αλλά ο καθένας στο δρόμο. Πχ κάποτε πάτησα ένα εμπόδιο τύπου ανάποδο Τ στο οριζόντιο σίδερο κάτω και όπως πατήθηκε γύρισε πάνω στο φτερό και μου έκανε μικρή ζημιά (το εμπόδιο το είχα δει, αλλά δε φαντάστηκα καν πως θα συμβεί αυτό). Ήταν τοποθετημένο μπροστά από πάρκιν καταστήματος τάχα μην του πάρουν τον αέρα. Ο ΚΟΚ απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση εμποδίων στο δρόμο αλλά όλοι επιμένουν το χαβά τους... Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ευνομία, ούτε ευταξία, ούτε ενδιαφέρεται κάποιο αρμόδιο όργανο. Πρέπει κάθε φορά ο πολίτης να έρχεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και να βγάζει φίδια από τρύπες. Ως οδηγός πάντως και ασχέτως του παρόντος σε συμβουλεύω να επαναπροσδιορίσεις τη θέση των καθρεφτών σου να δείχνουν καλά τις γωνίες στην όπισθεν και όχι τη φάτσα του φορτηγατζή που ακολουθεί και φυσικά να είσαι ιδιαίτερα επιμελής στις γωνίες του αμαξιού αριστερά-δεξιά ταυτόχρονα κάθε φορά που κάνεις όπισθεν. Αν δεν είδες το Π, ίσως να μην έβλεπες κι ένα σκυλί/παιδάκι/άλλο ( μου έχει τύχει και τα λέω). Προσωπικά επειδή έχω ηλεκτρικούς τους κατεβάζω κι άλλο πολλές φορές για να βεβαιωθώ πως έχω 100% άποψη πεζοδρομίου/εμποδίων.
Stamer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, tornado είπε δεν ξερω αν εχω προβλημα αντιληψης αλλα απο το παρακατω καταλαβα οτι με θεωρησες ως μοναδικο υπευθυνο: Τωρα δυο σχολια ακομα, Δεν ειμαι καθολου επιθετικος, αντιθετως διαβαζω κριτικες σαν τις δικες σου για να εχω μια εικονα υπαλληλων του δημου οπου θα ακουσω παρομοια σχολια οπως τα δικα σου. Συνεπως με βοηθαει αρκετα τα οσα γραφεις, ηδη ειμαι αρκετα προπονημενος στο πως θα αντιμετωπισω τετοιες απαντησεις, οποτε σε ευχαριστω για αυτο. Και δευτερο και τελευταιο, σημερα πουρνο πουρνο πλακωσαν συνεργεια του δημου και ωωωωωω θαυμαααααα!!!! Εβαλαν τα δυο πλαινα Π που ελειπαν... Τωρα τι νομιζουν οτι καταφερνουν με αυτο δεν καταλαβα, εχω ηδη καταγραφη απο τροχαια και ασφαλεια συν καμια εικοσαρια φωτογραφιες. Τελος αναρωτιεμαι ποιος συμβουλος ηταν αυτος που τους ενημερωσε για το συμβαν και πλακωσαν με την μια τα συνεργεια τους και εκαναν αποκατασταση σε οτι ελειπε. Αν και για μενα αυτο τους κανει ακομα πιο ενοχους.... Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και κάποιος με κονε στον δήμο απο την πολυκατοικία. Το πιο πιθανό βασικά μου φαίνεται αυτό, κυρίως με την έννοια να μην το αφήσει στην τύχη του και μετά ο δήμος το εξαφάνιζε τελείως. Προφανώς κάποιος θέλει εκεί τις μπάρες οπωσδήποτε (λέω εγώ τώρα). 9 ώρες πριν, agap είπε Αγαπητε φιλε,εχω παθει εντελως το ιδιο πραγμα με σενα πριν 7 χρονια. Εκανα οπισθεν να παρκαρω πισω απο καδο δεν ειδα το σιδερο αυτο το π που δεν φαινοταν λογω του οτι ειναι κοντο οποτε εφαγα φτερο και μαρσπιε. Δεν θεωρησα οτι φταιει ο δημος γιαυτο,εγω επεσα πανω κανοντας οπισθεν αφου δεν το ειδα,οποτε και επισκευασα το αμαξι με δικα μου εξοδα.Οτι ειναι σταθερο και τοποθετημενο απο πριν οφειλα να το δω εγω και να μην ξυσω το αμαξι μου ,επειδη ταχα μου ειναι κοντο και δεν φαινεται?Δηλαδη αν το ξυσω σε ψηλο πεζοδρομιο κανοντας μανουβρα παλι φταει ο δημος,δεν νομιζω να βγαλει κανεις ακρη σε τετοιες περιπτωσεις.Αποτι εχω ακουσει μονο σε βαθιες λακουβες στο οδοστρωμα ,καποιοι εχουν καταφερει να παρουν λεφτα μετα απο αρκετα χρονια...για την χοντρη ζημια που παθανε στα ψαλιδια και κρεμαγιερα του αυτοκινητου....και παλι με πολυ κοπο και δικηγορο κλπ εξοδα... Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Γενικά όμως θέλω πολύ να μάθωτι θα γίνει τελικά.
tornado Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, panagiotb είπε Δηλαδή θα μπορούσε και ο δήμος να πει ότι το Π το είχε τοποθετήσει διαφορετικά (όπως φαίνεται σε επόμενη φωτό) και ότι κάποιος (ακόμα και εσύ) του άλλαξε θέση σκόπιμα ή μη. Θα καταλήξει βεβαίως ότι άμεσα επιδιόρθωσε την ζημιά. Αυτο πως μπορω να το κανω (η να το κανεις εσυ η οποιος αλλος) απο την στιγμη που ειναι πακτωμενο - φυτεμενο 30 ποντους μεσα στη γη? Εννοεις δηλαδη οτι πηρα κομπρεσερ η δισκο η οτι αλλο αναλογο, και στη μεση του δρομου εσκαβα για να κουνησω το Π? Ετσι γινεται δηλαδη συνηθως?
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 On 20/06/2018 at 19:50, mpas0u said: Μακάρι να δικαιωθείς, αλλά βλέπω κίτρινη διαγράμμιση στο πεζοδρόμιο, που σημαίνει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα εκεί. Βέβαια πριν και μετά το Π δεν έχει, αλλά άντε να βρείς άκρη με το δήμο... Ακόμα και να απαγορεύεται το παρκάρισμα στο σημείο, η ποινή είναι 20 ευρώ πρόστιμο, όχι ξήλωμα του φτερού του αυτοκινήτου. Το ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα δεν σημαίνει ότι βάζουμε εμπόδια στο δρόμο με κίνδυνο την καταστροφή της περιουσίας μας ή ακόμα χειρότερα, την βλάβη της υγείας μας. Στην τελική ας του κόψουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, αλλά ας του καλύψει ο δήμος την ζημιά. 1
tornado Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Ακόμα και να απαγορεύεται το παρκάρισμα στο σημείο, η ποινή είναι 20 ευρώ πρόστιμο, όχι ξήλωμα του φτερού του αυτοκινήτου. Το ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα δεν σημαίνει ότι βάζουμε εμπόδια στο δρόμο με κίνδυνο την καταστροφή της περιουσίας μας ή ακόμα χειρότερα, την βλάβη της υγείας μας. Στην τελική ας του κόψουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, αλλά ας του καλύψει ο δήμος την ζημιά. μα τι λεμε τωρα? ποσες φορες να το ξαναπω οτι ΔΕΝ απαγορευεται το παρκαρισμα, εκτος απο μια μερα συγκεκριμενη γιατι εχει λαικη ο δρομος? Τι σχεση εχει ομως η λαικη με τα ασχετα περι διαγραμμίσεων?
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 3 minutes ago, tornado said: μα τι λεμε τωρα? ποσες φορες να το ξαναπω οτι ΔΕΝ απαγορευεται το παρκαρισμα, εκτος απο μια μερα συγκεκριμενη γιατι εχει λαικη ο δρομος? Τι σχεση εχει ομως η λαικη με τα ασχετα περι διαγραμμίσεων? Το ξέρω, γι' αυτό ξεκίνησα την περίοδο λέγοντας «ακόμα και να απαγορεύεται το παρκάρισμα...». Είτε επιτρέπεται, είτε απαγορεύεται, έχεις δίκιο. Σκίστους. 1
tornado Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Το ξέρω, γι' αυτό ξεκίνησα την περίοδο λέγοντας «ακόμα και να απαγορεύεται το παρκάρισμα...». Είτε επιτρέπεται, είτε απαγορεύεται, έχεις δίκιο. Σκίστους. οχι νομιζει κανεις οτι θα τους αφησω ε? και επιπλεον τωρα εχω και αλλους (φρεσκους) λογους και ιδού η αποδειξη: η ιδια κατασταση σημερα προ λιγης ωρας.... Πλακωσανε τα συνεργεια του δημου και πανε να το παιξουν πονηροι οτι εμεις τα Π μας τα εχουμε ολα τζι τζι.... Σε τετραγωνο φαινεται ακομα το φρεσκο χαλικακι που εριξαν για να στερεωθουν τα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ Π. Οποιος κανει κεφι μπορει να συγκρινει φωτογραφιες ιδιας θεσης προ 2 ημερων. Μου κανει εντυπωση ομως η πρωτογνωρη σβελταδα που αποκατασταθηκαν τα Π.... Πρωτον πως ενημερωθηκαν, και δευτερον πως γκρεμοτσακιστηκαν και ξημερωματα ειχαν ερθει και εσκαβαν.... (8.00 το πρωι ηταν ολα τακτοποιημενα) Αλλα αν νομιζουν οτι αυτοι ειναι πονηροι, θα το μαθουμε στη πραξη που τελειωνει η πονηραδα τους. edit: για να ηταν πιο σωστη η απατεωνια, θα επρεπε να αλλαξουν και το παλιο Π να φαινονται ολα καινουρια, ενω τωρα κανει μπαμ οτι εγινε μετα.... μισες δουλειες κανουν οι Δημοι Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από tornado 6
turbat0s Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, σπάνια βλέπεις να το κυνηγάει κάποιος, μπράβο σου. Μακάρι να αποζημιωθείς σύντομα, έστω και αν σου καταλογιστεί συνυπαιτιότητα, θα είναι σημαντικό κίνητρο και για άλλους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση.
APPLEGEEK Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, turbat0s είπε Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, σπάνια βλέπεις να το κυνηγάει κάποιος, μπράβο σου. Μακάρι να αποζημιωθείς σύντομα, έστω και αν σου καταλογιστεί συνυπαιτιότητα, θα είναι σημαντικό κίνητρο και για άλλους που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση. Ελλάδα? ούτε για πλακα δεν υπάρχει στο τέλος θα χρεωθεί "καιολας" και φυλάκιση θα πέσει
turbat0s Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε Ελλάδα? ούτε για πλακα δεν υπάρχει στο τέλος θα χρεωθεί "καιολας" και φυλάκιση θα πέσει Καλά σίγουρα και ο Δήμος (για των Αθηναίων πρόκειται?) έχει πολλαπλά στρώματα νομικής προστασίας, δε θα το αφήσει έτσι. Παρόλα αυτά, αφού έχει χρόνο και διάθεση καλά κάνει μπορεί να βγεί κάτι καλό από την υπόθεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα