Προς το περιεχόμενο

Μεταβίβαση από άλλη περιοχή

bandicoot92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα αύριο θα πάω Κατερίνη από Αθήνα να πάρω μια μηχανή. Η μεταβίβαση θα γίνει στην Κατερίνη (υπουργείο- κεπ-τμημα) και θα πάρω την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας. Στα ΚΕΠ εδώ μου είπαν ότι όταν εκδοθεί η κανονική άδεια θα πρέπει να ξανά πάω Κατερίνη να την πάρω και ότι δεν γίνεται να την στείλουν εδώ Αθήνα. Ξέρετε άμα ισχύει  αυτό? Και αν ισχύει και για το υπουργείο και για το Αστυνομικό τμήμα το ίδιο? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρωτα τον ανθρωπο που θα κανεις την αγορα αν θα μπορεσει να σου κανει μαι εξυπηρετηση, δηλαδη: οταν βρει η αδεια στα κεπ να παει να την παραλαβει και να στη στειλει με ταχυδρομειο. Θα χρειαστε εξουσιοδοτηση φυσικα.. απο την αλλη θα τον εμπιστευοσουν ? Κερνα τον και κανενα καφε ξερω γω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το τηλ που μιλάμε, και έχουμε ανταλλάξει και φβ ,φαίνεται κομπλέ παλικάρι. Πέρα από αυτό, τι θα μπορούσε να μ κάνει δλδ με την άδεια?

Επεξ/σία από bandicoot92

4 ώρες πριν, bandicoot92 είπε

Καλησπέρα αύριο θα πάω Κατερίνη από Αθήνα να πάρω μια μηχανή. Η μεταβίβαση θα γίνει στην Κατερίνη (υπουργείο- κεπ-τμημα) και θα πάρω την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας. Στα ΚΕΠ εδώ μου είπαν ότι όταν εκδοθεί η κανονική άδεια θα πρέπει να ξανά πάω Κατερίνη να την πάρω και ότι δεν γίνεται να την στείλουν εδώ Αθήνα. Ξέρετε άμα ισχύει  αυτό? Και αν ισχύει και για το υπουργείο και για το Αστυνομικό τμήμα το ίδιο? 

Κάτσε γιατί τα έχεις μπερδέψει λιγάκι.

Καταρχήν εφόσον μιλάμε για μοτοσυκλέτα(δλδ δίτροχο άνω των 50cc) η μεταβίβαση γίνεται στο υπουργείο, όχι στην αστυνομία, όχι στα ΚΕΠ. Επίσης στο υπουργείο το σύνηθες είναι να σου δίνουν την ίδια ημέρα την νέα άδεια κυκλοφορίας. Προσωρινή άδεια κυκλοφορίας ΔΕΝ δίνουν, ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα(στις μεταβιβάσεις τουλάχιστον).

Τα ΚΕΠ όπως έγραψα και παραπάνω δεν κάνουν μεταβιβάσεις, απλά δέχονται αίτημα για μεταβίβαση μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα προωθούν στο υπουργείο, γίνεται η μεταβίβαση, η νέα άδεια προωθείται στα ΚΕΠ, και για αυτό μέσω ΚΕΠ κάνεις περίπου ένα μήνα ώστε να πάρεις τη νέα άδεια. Επίσης το χαρτί που σου δίνει το ΚΕΠ όταν καταθέσεις τα δικαιολογητικά σε καμιά περίπτωση δεν είναι προσωρινή άδεια, είναι απλά απόδειξη υποβολής αιτήματος μεταβίβασης και δικαιολογητικών.

Επίσης δεν ισχύει αυτό που σου είπαν, μια χαρά γίνεται να σου στείλουν τα ΚΕΠ την νέα άδεια σπίτι σου, το ξέρω από προσωπική εμπειρία.

Όσο για την αστυνομία δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, δεν βλέπω το πως μπορεί να σχετίζεται με όλα αυτά.

• Like 1

18 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Υπουργείο μάλλον εννοείτε το τμήμα συγκοινωνιών. Η άδεια συνήθως θέλει λίγες ώρες, την παίρνεις σε Α4 κόλλα και φεύγεις.

Επεστρεψαν οι πρασινες! :P πριν 2 εβδομαδες εκανα μεταβιβαση σε αυτοκινητο.. τουλαχιστον  στην Αθηνα! 

Και εγω εκανα προσφατα, πηρα τη νεα αδεια μετα απο 10 μερες.. Μου δωσανε ενα Α4 που λεει οτι εκανα μεταβιβαση οπου ειχανε συρράψει τη φωτοτυπια της προηγουμενης άδειας και κυκλοφορουσα με αυτο στο μεταξυ.. (υπουργειο στα καμινια πειραια)

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι.
Ενδιαφέρομαι για αγορα αυτοκινητου,που θα κάνω απο ιδιώτη,σε αλλη πόλη.
Δε γνωρίζω τη διαδικασία και προσπαθω να καταλάβω την σειρά,ώστε να τα κανω το συντομότερο δυνατο για να γλυτώσω τα πηγαινε-έλα.
Επίσης,εχω την εξης απορία:
Πώς δουλεύει η φάση της πληρωμής?
Δηλαδή καταθετω τα χρηματα στον λογαριασμο του ιδιώτη,και μετά πάμε και κανουμε την μεταβιβαση?
Η δικιά μου (επισημη) εξασφαλιση ποια ειναι,απ την στιγμη που του καταθετω τα χρήματα,ότι θα κανουμε μετα την μεταβιβαση?

Η μεταβιβαση γινεται στα ΚΕΠ (εκανα εγω ο ιδιος πριν μια βδομαδα για μηχανακι 125cc) στο κεπ σε ρωταει ποιος θα παραλαβει την αδεια ο αγοραστης ή ο πωλητης, στο κεπ που εκανες την μεταβιβαση στο ιδιο κεπ πας ξανα μετα απο καμια βδομαδα ισως και λιγο παραπανω και παραλαμβανεις την καινουργια αδεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...