Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Συμφωνώ με @Salvation81 ότι στις 34" το βέλτιστο είναι 4k ανάλυση, το έχω γράψει άλλωστε και σε άλλο νήμα πρόσφατα. Όπως και να χει επειδή το monitor μου αρέσει και ήθελα να πάρω UW κάποια στιγμή, θα πάω να το δώ απο κοντά και θα προσπαθήσω να προσομοιάσω απο την απόσταση που κάθομαι να κάνω Browsing η να γράψω κανένα έγγραφο. Αν το αποτέλεσμα με ικανοποιήσει θα την πάρω. Όχι και 4k. Σε 1440p uw το ppi είναι 109 στις 34. Σκέψου οτι έχεις 92ppi αυτή τη στιγμή στη 32αρα που έχεις.
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πιστεύω ότι όλα συνηθίζονται με τον καιρό. Και εμένα με ξένισε η 32άρα την πρώτη μέρα στους 60 πόντους αλλά την συνήθισα πολύ γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση με φοβίζει το χαμηλό pixel density της συγκεκριμένης αν θα είναι εμφανές στην απόσταση αυτή (~60 πόντους) καθώς καλά όλα αυτά με τους τύπους και την θεωρία αλλά στην πράξη διαφέρουν τα αποτελέσματα απο άτομο σε άτομο. Αν δεν είναι εμφανές θα την πάρω. Γιαυτό θα πάω οπωσδήποτε να την δώ απο κοντά πρίν. Ελπίζω ο ενθουσιασμός να μην κυριαρχήσει έναντι της λογικής... Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75 1
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Εγώ πιστεύω ότι όλα συνηθίζονται με τον καιρό. Και εμένα με ξένισε η 32άρα την πρώτη μέρα στους 60 πόντους αλλά την συνήθισα πολύ γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση με φοβίζει το χαμηλό pixel density της συγκεκριμένης αν θα είναι εμφανές στην απόσταση αυτή (~60 πόντους) καθώς καλά όλα αυτά με τους τύπους και την θεωρία αλλά στην πράξη διαφέρουν τα αποτελέσματα απο άτομο σε άτομο. Αν δεν είναι εμφανές θα την πάρω. Γιαυτό θα πάω οπωσδήποτε να την δώ απο κοντά πρίν. Ελπίζω ο ενθουσιασμός να μην κυριαρχήσει έναντι της λογικής... Ότι και αν πάρεις κοίτα να το χαρείς και να είμαστε καλά να πάρουμε άλλες 10 οθόνες στο μέλλον. Η τιμή είναι εξαιρετική. Αν έπερνες μια στα 900 ευρώ θα σε ξινιζε το παραμικρό τώρα στα 350 η ανοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. 1
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Ότι και αν πάρεις κοίτα να το χαρείς και να είμαστε καλά να πάρουμε άλλες 10 οθόνες στο μέλλον. Η τιμή είναι εξαιρετική. Αν έπερνες μια στα 900 ευρώ θα σε ξινιζε το παραμικρό τώρα στα 350 η ανοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό με χαλάει περισσότερο καθώς τα 350 στην πράξη θα γίνουν εύκολα 450, ξέρουν τι κάνουν οι κουφ......ς! (το κουπόνι είναι για αγορές απο 100 ευρώ και πάνω)
Heybro Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, lionheart75 είπε Αυτό με χαλάει περισσότερο καθώς τα 350 στην πράξη θα γίνουν εύκολα 450, ξέρουν τι κάνουν οι κουφ......ς! (το κουπόνι είναι για αγορές απο 100 ευρώ και πάνω) Πρέπει πρώτα να πάρεις ρε συ την οθόνη για να πάρεις το κουπόνι και στην επόμενη αγορά 100 ευρώ θα κόψεις 50 με το κουπόνι. Μετά τα 400 ξεφεύγεις σίγουρα σε τιμή. 1
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Πρέπει πρώτα να πάρεις ρε συ την οθόνη για να πάρεις το κουπόνι και στην επόμενη αγορά 100 ευρώ θα κόψεις 50 με το κουπόνι. Μετά τα 400 ξεφεύγεις σίγουρα σε τιμή. Ναι βρε το ξέρω όμως απο την στιγμη που θα πάρεις το κουπόνι δύσκολα θα το αφήσεις να πάει χαμένο.
Heybro Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, lionheart75 είπε Ναι βρε το ξέρω όμως απο την στιγμη που θα πάρεις το κουπόνι δύσκολα θα το αφήσεις να πάει χαμένο. Εντάξει άλλο εκείνο δεν είναι ανάγκη να το εξαργυρωσεις αμέσως. Μόλις δεις κάποιο καλό deal κόβεις το 50αρικο και γίνεται ακόμα καλύτερο. 1
Salvation81 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, lionheart75 είπε Ναι βρε το ξέρω όμως απο την στιγμη που θα πάρεις το κουπόνι δύσκολα θα το αφήσεις να πάει χαμένο. Εχεις ηδη μια πολυ καλη οθονη, εγω θα ελεγα να περιμενεις κανα χρονο, θεωρω πως θα υπαρξουν καλυτερες UW οθονες σε κανα χρονο με καλυτερες αναλυσεις και σχετικα κοντα στα χρηματα αυτα. Οπως ξεστοκαρουν τωρα αυτην τοτε θα ξεστοκαρουν τις αλλες. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, Salvation81 είπε Για μενα οποιος παει σε 34 και πανω δεν πρεπει να κοιταει σε λιγοτερο απο 3440χ1440p. Απο εκει και περα ενηλικες ειμαστε ο καθενας κανει οτι θελει, εγω απλα λεω την γνωμη μου. Είναι μεγαλούτσικο το ppi όμως. Για games οκ αλλά για άλλες δουλειές καλό είναι αυτές τις οθόνες να τις βλέπεις από κοντά 3 ώρες πριν, lionheart75 είπε Εγώ πιστεύω ότι όλα συνηθίζονται με τον καιρό. Και εμένα με ξένισε η 32άρα την πρώτη μέρα στους 60 πόντους αλλά την συνήθισα πολύ γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση με φοβίζει το χαμηλό pixel density της συγκεκριμένης αν θα είναι εμφανές στην απόσταση αυτή (~60 πόντους) καθώς καλά όλα αυτά με τους τύπους και την θεωρία αλλά στην πράξη διαφέρουν τα αποτελέσματα απο άτομο σε άτομο. Αν δεν είναι εμφανές θα την πάρω. Γιαυτό θα πάω οπωσδήποτε να την δώ απο κοντά πρίν. Ελπίζω ο ενθουσιασμός να μην κυριαρχήσει έναντι της λογικής... Με τον καιρό συνήθισες το 32αρι γιατί το ppi είναι μικρό και συνηθίζεται εύκολα. Έχω ppi 94 και αν πάω σε μικρότερο θα σαλτάρω.
mcgerger Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 17 ώρες πριν, lionheart75 είπε Eίμαι στους 60 πόντους στην 32" 2560x1440. Δυστυχώς το γραφείο μου δεν έχει βάθος και δεν έχω δυνατότητα να βάλω και μεγαλύτερου πλάτους γραφείο στο δωμάτιο για να κάθομαι πιο μακριά. Αυτός είναι και ο λόγος που το σκέφτομαι αλλιώς θα την είχα πάρει χτές. Games στο pc παίζω αποκλειστικά World of Tanks, λίγο PUBG και κανένα assasins (αν δεν το έχω στις κονσόλες) και κάποια επιλεκτικά ραλάκια (need for speed κλπ). Όλα τα υπόλοιπα στις κονσόλες ps4 + xone. Ρίχτε γνώμες παίδες γιατί είμαι με το δάκτυλο στην σκανδάλη (αν και την ξέρω την απάντηση...) Ερώτηση καθαρά για να μαθαίνουμε από όσους έχουν εμπειρία από πράγματα τα οποία οι άλλοι δεν έχουμε. Για ποιόν λόγο θέλεις να αλλάξεις την 32άρα 1440p με μια άλλη οθόνη, η οποία είναι και μικρότερη και έχει και λιγότερο ppi; Σε τι θα είναι καλύτερη η επόμενη;
lionheart75 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, mcgerger είπε Ερώτηση καθαρά για να μαθαίνουμε από όσους έχουν εμπειρία από πράγματα τα οποία οι άλλοι δεν έχουμε. Για ποιόν λόγο θέλεις να αλλάξεις την 32άρα 1440p με μια άλλη οθόνη, η οποία είναι και μικρότερη και έχει και λιγότερο ppi; Σε τι θα είναι καλύτερη η επόμενη; Δεν έχω αποφασίσει ότι θα το κάνω. Θα πρέπει να την δω πρώτα. Από κει και πέρα θα το έκανα καθαρά για την εμπειρία της UW και για το γεγονός ότι σαν κατασκευή είναι πολύ ποιοτική και καλύτερη από αυτή που έχω. Αν εξαιρέσεις το panel της η AOC που έχω έχει στην καλύτερη μέτρια ποιότητα κατασκευής και μια τραγική βάση που δεν με έχει βολέψει ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα ζυγίζω γιαυτό και είμαι αναποφάσιστος καθώς για να πάω σε UW με μεγαλύτερη ανάλυση θέλω αρκετά παραπάνω χρήματα.
mcgerger Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα, έχει λογική. Κάτι ακόμη, κάποιοι έγραψαν ότι με το χαμηλό ppi δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα στα παιχνίδια αλλά στο desktop (browsing κλπ.). Νομίζω το αντίθετο συμβαίνει. Προσωπικά δεν με ενοχλεί πολύ το να βλέπω ένα site ή έγγραφο σε χαμηλό ppi, με ενοχλεί όμως το να βλέπω ένα παιχνίδι σε χαμηλό ppi διότι εμφανίζεται το γνωστό ladder effect στις ευθείες και τα αντικείμενα είναι πιο τετραγωνισμένα. Το να βάλεις 8xAA δεν είναι πάντα λύση διότι αυξάνει την ισχύ που χρειάζεται η κάρτα γραφικών, ειδικά στις αναλύσεις πάνω από 1080p. Το λέω εκ πείρας διότι έχω εμπειρία από 2 οθόνες, μια 19άρα 1280x1024 και μια 20άρα 1600x1200. Μικρές διαφορές στο μέγεθος, αλλά μεγάλες στο ppi. Στην 19άρα το desktop ήταν πιο ξεκούραστο και ευανάγνωστο ενώ τα παιχνίδια τραγικά σε σύγκριση με την 20άρα όπου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στα παιχνίδια (nice & smooth), ενώ στο desktop κάποια πράγματα είναι λίγο μικρά. Σαφώς προτιμώ την 20άρα βέβαια... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από mcgerger
vsterg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Άκυρη ερώτηση αλλά την κάνω εδώ επειδή υπάρχουν γνώστες. την AOC U2879VF 28", 3840x2160, Χρόνος απόκρισης: 1ms, Αντίθεση: 1000:1, 60Hz θα την εμπιστευόσασταν για χρήση photo - video editing?
vadergr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, vsterg είπε Άκυρη ερώτηση αλλά την κάνω εδώ επειδή υπάρχουν γνώστες. την AOC U2879VF 28", 3840x2160, Χρόνος απόκρισης: 1ms, Αντίθεση: 1000:1, 60Hz θα την εμπιστευόσασταν για χρήση photo - video editing? TN panel και ουδεμια αναφορα για χρωματική ακριβεια. Ουτε καν... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από vadergr 1
Heybro Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, mcgerger είπε Κατάλαβα, έχει λογική. Κάτι ακόμη, κάποιοι έγραψαν ότι με το χαμηλό ppi δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα στα παιχνίδια αλλά στο desktop (browsing κλπ.). Νομίζω το αντίθετο συμβαίνει. Προσωπικά δεν με ενοχλεί πολύ το να βλέπω ένα site ή έγγραφο σε χαμηλό ppi, με ενοχλεί όμως το να βλέπω ένα παιχνίδι σε χαμηλό ppi διότι εμφανίζεται το γνωστό ladder effect στις ευθείες και τα αντικείμενα είναι πιο τετραγωνισμένα. Το να βάλεις 8xAA δεν είναι πάντα λύση διότι αυξάνει την ισχύ που χρειάζεται η κάρτα γραφικών, ειδικά στις αναλύσεις πάνω από 1080p. Το λέω εκ πείρας διότι έχω εμπειρία από 2 οθόνες, μια 19άρα 1280x1024 και μια 20άρα 1600x1200. Μικρές διαφορές στο μέγεθος, αλλά μεγάλες στο ppi. Στην 19άρα το desktop ήταν πιο ξεκούραστο και ευανάγνωστο ενώ τα παιχνίδια τραγικά σε σύγκριση με την 20άρα όπου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στα παιχνίδια (nice & smooth), ενώ στο desktop κάποια πράγματα είναι λίγο μικρά. Σαφώς προτιμώ την 20άρα βέβαια... Οτιδήποτε πάνω από 90ppi είναι κομπλέ από απόσταση 40 εκατοστά και πάνω. Σίγουρα τα 100 110 είναι καλύτερα αλλά η διαφορά πολύ μικρή. Η 24αρα 4k έχει 185 εκεί ξεφεύγουμε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις