lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Heybro είπε Να πούμε και τα ψηλά γράμματα της οθόνης. 1) Η οθόνη έχει 144hz αλλά με freesync. Με Nvidia κάρτες αν δεν πιάνετε 144 σταθερά θα παίζεται στα 72 δεν έχει κάτι ενδιάμεσο. 2) Το ppi της είναι πολύ μικρό στα 81.72. Ίσως ενοχλεί κάποιους. Πέρα από αυτά τα 2 η οθόνη είναι εξαιρετική και στα 349 που βγαίνει δεν έχει αντίπαλο. Έχω δει review με nvidia κάρτα να παίζει στα 120 Hz, δεν ισχύει αυτό που λές. Εννοείται ότι είναι καλύτερα με AMD κάρτα μιας και υποστηρίζει freesync αλλά και με nvidia έχει 100+Hz refresh rate. Δες εδώ το review, o τύπος δεν έχει amd κάρτα. Εμένα με χαλάει η χαμηλή ανάλυση της για γενικότερη χρήση. Αλλά και πάλι η οθόνη είναι εξαιρετική σε αυτά τα χρήματα (για κυρίως gaming χρήση). Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από lionheart75
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Έχω δέι review με nvidia κάρτα να παίζει στα 120 Hz, δεν ισχύει αυτό που λές. Εννοείται ότι είναι καλύτερα με AMD κάρτα μιας και υποστηρίζει freesync αλλά και με nvidia έχει 100+Hz refresh rate. Δες εδώ το review, o τύπος δεν έχει amd κάρτα. Στα 120 μπορεί να παίζει αλλά δεν θα είναι smooth η εμπειρία με Nvidia λόγω freesync. Η οθόνη συγχρονίζει είτε 144 είτε 72 είτε 60. Οτιδήποτε κάτω από 144 θα υπάρχει lag και stuttering. Όπως είπα το ίδιο γίνεται και με αυτή που έχω. Όταν από τα 75 πάω στα 70 η 65 το lag είναι μεγάλο γιατί πέφτει στη μέση η οθόνη δηλαδή δείχνει 70 αλλά είναι 37 στην πραγματικότητα. Αν δουλεύει αλλιώς η συγκεκριμένη δεν γνωρίζω αλλά λέω αυτό που βλέπω. Με freesync αν έπαιζες στα 120 η οθόνη θα είχε 120 native δεν θα έπεφτε στα 72. Δεν γνωρίζω αν κάνω λάθος αλλά με vsync αυτό συμβαίνει σε οτι οθόνη έχω δουλέψει χωρίς να είναι Nvidia gsync η AMD freesync.
lionheart75 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, Heybro είπε Στα 120 μπορεί να παίζει αλλά δεν θα είναι smooth η εμπειρία με Nvidia λόγω freesync. Η οθόνη συγχρονίζει είτε 144 είτε 72 είτε 60. Οτιδήποτε κάτω από 144 θα υπάρχει lag και stuttering. Όπως είπα το ίδιο γίνεται και με αυτή που έχω. Όταν από τα 75 πάω στα 70 η 65 το lag είναι μεγάλο γιατί πέφτει στη μέση η οθόνη δηλαδή δείχνει 70 αλλά είναι 37 στην πραγματικότητα. Αν δουλεύει αλλιώς η συγκεκριμένη δεν γνωρίζω αλλά λέω αυτό που βλέπω. Με freesync αν έπαιζες στα 120 η οθόνη θα είχε 120 native δεν θα έπεφτε στα 72. Δεν γνωρίζω αν κάνω λάθος αλλά με vsync αυτό συμβαίνει σε οτι οθόνη έχω δουλέψει χωρίς να είναι Nvidia gsync η AMD freesync. Τι να σου πώ, ο τύπος δοκίμασε κάποια παιχνίδια και η εμπειρία ήταν smooth και με υψηλά refresh rates. Το αναφέρει και αρκετές φορές. Πάντως εννοείται ότι είναι καλύτερα να την πάρει αυτός που έχει AMD κάρτα δεν το συζητάμε. Εγώ πάντως ακόμα το σκέφτομαι, έχω μια RX580 8gb και θα μου ταίριαζε απόλυτα. Θα έχει η κάρτα μου και καλύτερες επιδόσεις με αυτή από ότι με την AOC 32" QHD που έχω αλλά με χαλάει η ανάλυση καθώς την οθόνη δεν την θέλω μόνο για games. Όπως και να χει είναι πολύ καλή περίπτωση και πολύ όμορφο monitor.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, lionheart75 είπε Τι να σου πώ, ο τύπος δοκίμασε κάποια παιχνίδια και η εμπειρία ήταν smooth και με υψηλά refresh rates. Το αναφέρει και αρκετές φορές. Πάντως εννοείται ότι είναι καλύτερα να την πάρει αυτός που έχει AMD κάρτα δεν το συζητάμε. Εγώ πάντως ακόμα το σκέφτομαι, έχω μια RX580 8gb και θα μου ταίριαζε απόλυτα. Θα έχει η κάρτα μου και καλύτερες επιδόσεις με αυτή από ότι με την AOC 32" QHD που έχω αλλά με χαλάει η ανάλυση καθώς την οθόνη δεν την θέλω μόνο για games. Όπως και να χει είναι πολύ καλή περίπτωση και πολύ όμορφο monitor. Άν παίζεις fps και κάθεσαι μακριά πάρ'την χτές.
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, lionheart75 είπε Τι να σου πώ, ο τύπος δοκίμασε κάποια παιχνίδια και η εμπειρία ήταν smooth και με υψηλά refresh rates. Το αναφέρει και αρκετές φορές. Πάντως εννοείται ότι είναι καλύτερα να την πάρει αυτός που έχει AMD κάρτα δεν το συζητάμε. Εγώ πάντως ακόμα το σκέφτομαι, έχω μια RX580 8gb και θα μου ταίριαζε απόλυτα. Θα έχει η κάρτα μου και καλύτερες επιδόσεις με αυτή από ότι με την AOC 32" QHD που έχω αλλά με χαλάει η ανάλυση καθώς την οθόνη δεν την θέλω μόνο για games. Όπως και να χει είναι πολύ καλή περίπτωση και πολύ όμορφο monitor. Αν έχεις AMD είναι λουκούμι. Για την ανάλυση απλά θα κάτσεις λίγο πιο μακριά και δεν θα φαίνεται η διαφορά στο ppi. Σκέψου ότι με μεγαλύτερη ανάλυση η 580 θα γονατίσει στα πάντα. Η 2560x1080 είναι 33% πιο βαριά από την 1920x1080 δεν είναι μικρή η 1070ti που έχω τρώει ζόρια για τα 75fps στα πολύ βαριά παιχνίδια. Σκέψου ότι μια 55αρα full HD έχει 40ppi αυτή έχει 80. Όλη η ουσία είναι στην απόσταση που κάθεσαι. 1
naruto14 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Αυτό με το μισό framerate που λες δεν ισχύει. Όσα fps βγάζεις, τόσα θα παίρνεις. Το μόνο που κερδίζεις στις sync τεχνολογίες είναι μια πιο smooth εικόνα όταν τα fps είναι κοντά μεταξύ τους. Στα μεγάλα dips πάλι το νιώθεις. Όπως και να έχει δεν είναι απαραίτητη η sync τεχνολογία, αλλά σίγουρα βοηθάει όσους έχουν AMD κάρτα για την αυτήν την οθόνη. Η τιμή της πάντως είναι εξαιρετική.
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, naruto14 είπε Αυτό με το μισό framerate που λες δεν ισχύει. Όσα fps βγάζεις, τόσα θα παίρνεις. Το μόνο που κερδίζεις στις sync τεχνολογίες είναι μια πιο smooth εικόνα όταν τα fps είναι κοντά μεταξύ τους. Στα μεγάλα dips πάλι το νιώθεις. Όπως και να έχει δεν είναι απαραίτητη η sync τεχνολογία, αλλά σίγουρα βοηθάει όσους έχουν AMD κάρτα για την αυτήν την οθόνη. Η τιμή της πάντως είναι εξαιρετική. Πως εξηγείς όμως το γεγονός ότι όταν πέσω από τα 75 πχ στα 74 νιώθω το lag καλά? Η οθόνη κρατάει 75 αν πέσω στα 74 πάει στα 37 αυτομάτως. Αυτό ξέρω. Χωρίς κάποια τεχνολογία από πίσω πάντα. Αν η οθόνη κρατάει 144 και εσύ παίζεις σε 120 με vsync η εμπειρία θα είναι χάλια και το ξέρω από πρώτο χέρι. Οι τεχνολογίες free g sync κάνουν την οθόνη να πέφτει στα fps που έχεις. Δεν μένει πχ στα 144 και ας έχεις 110 αλλά θα πέσει στα 110 και αυτή ώστε να συγχρονίσει με τα fps του παιχνιδιού. Όποιος έχει AMD για μένα είναι κορυφαία οθόνη. Για κάρτες μέχρι 1080 που στα aaa παιχνίδια θα είναι στα 70 80fps δεν αξίζει. Αν ήταν με gsync θα άξιζε με τα 1000.
naruto14 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Αν παίζεις με ενεργοποιημένο το vsync λογικό να έχεις lag. Μπορεί και να έχεις ενεργοποιημένο το triple-buffering, δεν ξέρω. Δοκίμασε να παίζεις χωρίς vsync και δεν θα δεις διαφορά για 1 fps. Γενικά εμένα δεν μου αρέσει η τεχνολογία του vsync, κυρίως γιατί δεν αντέχω το input lag που αυξάνει. Από τότε που πήγα 144Hz και δεν έχω ποτέ tearing, απλά έχω ξεκλείδωτο το framerate και όσο πιάνει.
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, naruto14 είπε Αν παίζεις με ενεργοποιημένο το vsync λογικό να έχεις lag. Μπορεί και να έχεις ενεργοποιημένο το triple-buffering, δεν ξέρω. Δοκίμασε να παίζεις χωρίς vsync και δεν θα δεις διαφορά για 1 fps. Γενικά εμένα δεν μου αρέσει η τεχνολογία του vsync, κυρίως γιατί δεν αντέχω το input lag που αυξάνει. Από τότε που πήγα 144Hz και δεν έχω ποτέ tearing, απλά έχω ξεκλείδωτο το framerate και όσο πιάνει. Χωρίς vsync ρε συ όμως θα έχω 100fps ενώ η οθόνη θα είναι 75 και το tearing θα πηγαίνει σύννεφο. Σε 144 οθόνη χωρίς vsync δεν γνωρίζω τι γίνεται το vsync βασικά κάνει capped στο όριο της οθόνης. Triple buffering έχω καλύτερο είναι το double λες? Γιατί όταν πέφτω από τα 75 καμιά φορά το lag το νιώθω. Αν βγάλω vsync το tearing πάει σύννεφο.
leros2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Heybro είπε αν δεν πιάνετε 144 σταθερά θα παίζεται στα 72 δεν έχει κάτι ενδιάμεσο. Αυτά τα νούμερα που γράφεις από που προκύπτουν? Τα διάβασες κάπου ή είναι από το μυαλό σου? Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από leros2004
naruto14 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, Heybro είπε Χωρίς vsync ρε συ όμως θα έχω 100fps ενώ η οθόνη θα είναι 75 και το tearing θα πηγαίνει σύννεφο. Σε 144 οθόνη χωρίς vsync δεν γνωρίζω τι γίνεται το vsync βασικά κάνει capped στο όριο της οθόνης. Triple buffering έχω καλύτερο είναι το double λες? Γιατί όταν πέφτω από τα 75 καμιά φορά το lag το νιώθω. Αν βγάλω vsync το tearing πάει σύννεφο. Στο triple-buffering, αν πέσει έστω ένα fps κάτω από το vsync cap που έχεις (ας πούμε ότι είναι 60), θα πάει κατευθείαν στα 30 fps. Βάλε double-buffering και ξαναδοκίμασε. Δεν νομίζω να έχεις θέμα. Όσον αφορά το tearing, εξαρτάται κυρίως από τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού. Πχ στο CS:GO δεν είχα ποτέ tearing όσα fps και να είχα. Στο Rainbow Six είχα από λίγο έως καθόλου, ενώ σε άλλα games ήταν πολύ πιο έντονο. Αυτά με το προηγούμενο μου monitor που ήταν 60Hz. 1
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, leros2004 είπε Αυτά τα νούμερα που γράφεις από που προκύπτουν? Τα διάβασες κάπου ή είναι από το μυαλό σου? Το έχω διαβάσει και με vsync αυτό γίνεται. Παίζουν ρόλο και τα double triple buffering όμως. 1 λεπτό πριν, naruto14 είπε Στο triple-buffering, αν πέσει έστω ένα fps κάτω από το vsync cap που έχεις (ας πούμε ότι είναι 60), θα πάει κατευθείαν στα 30 fps. Βάλε double-buffering και ξαναδοκίμασε. Δεν νομίζω να έχεις θέμα. Όσον αφορά το tearing, εξαρτάται κυρίως από τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού. Πχ στο CS:GO δεν είχα ποτέ tearing όσα fps και να είχα. Στο Rainbow Six είχα από λίγο έως καθόλου, ενώ σε άλλα games ήταν πολύ πιο έντονο. Αυτά με το προηγούμενο μου monitor που ήταν 60Hz. Θα το τσεκάρω και βλέπουμε. Για αυτό νιώθω το lag γιατί από τα 75 πάει 37 ακόμα και 74 να έχω. Για να δούμε τι θα κάνει και το double buffering.
JackSparrow21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Για μη gaming χρήση (coding and broswing) συστήνεται η συγκεκριμένη ή θα βλέπω τα pixel ένα προς ένα (απόσταση ~40cm)? Με προβληματίζει πολύ το 2560x1080 για την χρήση που την θέλω. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μια Dell U2412m (1920x1200) και σκεφτόμουν την αγορά μιας δεύτερης οθόνη (ισως Dell U2518D 2Κ) για να αυξήσω το productivity. Αλλά με την συγκεκριμένη προσφορά το σκέφτομαι να δώσω την 2412 και να πάω σε μια ultawide λύση ώστε να γλυτώνω χώρο και καλώδια μια και έχω συνέχεια 2 pc συνδεδεμένα πάνω (desktop και macbook pro). Θα δω βελτίωση στο productivity ή θα κάνω downgrade στην ουσία? Οι κάτοχοι ultrawide monitors τι προτείνουν?
Heybro Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, JackSparrow21 είπε Για μη gaming χρήση (coding and broswing) συστήνεται η συγκεκριμένη ή θα βλέπω τα pixel ένα προς ένα (απόσταση ~40cm)? Με προβληματίζει πολύ το 2560x1080 για την χρήση που την θέλω. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μια Dell U2412m (1920x1200) και σκεφτόμουν την αγορά μιας δεύτερης οθόνη (ισως Dell U2518D 2Κ) για να αυξήσω το productivity. Αλλά με την συγκεκριμένη προσφορά το σκέφτομαι να δώσω την 2412 και να πάω σε μια ultawide λύση ώστε να γλυτώνω χώρο και καλώδια μια και έχω συνέχεια 2 pc συνδεδεμένα πάνω (desktop και macbook pro). Θα δω βελτίωση στο productivity ή θα κάνω downgrade στην ουσία? Οι κάτοχοι ultrawide monitors τι προτείνουν? Στα 40cm σε 34αρα με 80ppi ναι θα έχεις θέμα με τα pixels. Είναι χαμηλή η ανάλυση για 34αρα. 1
leros2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, Heybro είπε Το έχω διαβάσει Αν βρεις το link με ενδιαφέρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις