Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/3/2025 στις 4:47 ΜΜ, aplos73 είπε

Το FSR 4 φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Μακάρι να είναι βελτιωμένο σε σχέση με το FSR 3  και πιστεύω θα δώσει φτερά στις 9060. Το αντίστοιχο future της Intel δεν είναι καλό; 

το xess εννοείς και ναι είναι καλύτερο απο fsr 3

39 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Το cpu overhead που ζητανε ποσο μεγαλο ειναι δηλαδη ενας 3600 θα τα βρει σκουρα; εχει κανεις λινκ σε κανενα καλο σχετικο αρθρο;

Με παλιους τιτλους πως τα πανε; 

Π.χ. 2010 - 2015 παιχνιδια

προσωπικά θα κοιτούσα για μτχ rx 6600 ή έστω rx 7600 (8gb)

• Like 1
  • Απαντ. 913
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, korakios said:

το xess εννοείς και ναι είναι καλύτερο απο fsr 3

προσωπικά θα κοιτούσα για μτχ rx 6600 ή έστω rx 7600 (8gb)

έτσι όπως τα έχουν κάνει με τις κάρτες πραγματικά  είναι απογοητευτική η κατάσταση.

Έχω vega 56 η οποία σε καθαρό raster την 6600 την κοντράρει και υποστηρίζει και FSR4 (στο cod το δοκίμασα), δεν πάει να δώσει κανείς χρήματα σήμερα για 8gb κάρτα.

Είχα αποφασίσει να περιμένω μέχρι να προκύψει μια τίμια λύση στα 250-300 με 12gb-16gb.

H intel αν δεν είχε αυτά τα ζητήματα θα ήταν απλά άριστη.

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ναι το xess εννοώ.  Δεν ήξερα ότι είναι καλύτερο του fsr 3. Και έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι άλλοι 2 με τις τιμές στα ύψη αυτή η κάρτα με τα 12 Gb Vram μου μοιάζει πολύ ελκυστική. Και δεν είναι και πάρα πολύ ακριβή. Βρίσκω σε γνωστό κατάστημα γύρω στα 330 ευρώ. Ποσό όχι απαγορευτικό για εμένα. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Ακόμα παίζω με την παλιά μου 2060 Rtx. Αλλά ήθελα να παίξω το Indiana Jonew αλλά δεν μπορώ λόγο Vram ( 6 Gb ). Ενώ με αυτή θα το παίξω . Και ας μην παίξει Full στα 1080p. Είμαι σε σκέψη να την πάρω. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα είναι η ελπίδα οι 5060, 5060 ti η οι 9060 να έχουν καλύτερη απόδωση και να μην ζητάνε μια περιουσία για να τις αγοράσεις. Υπομονή λίγο ακόμα να κυκλοφορήσουν και θα δω τι θα κάνω. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, The__Blade είπε

Έχω vega 56 η οποία σε καθαρό raster την 6600 την κοντράρει και υποστηρίζει και FSR4

είμαστε οφτοπικ , αλλά δεν παίζει αυτό . Μέχρι FSR 3.1

Spoiler

image.png.c94d418d8fdc5f357e9e112d7051fc2f.png

4 ώρες πριν, aplos73 είπε

Καλησπέρα. Ναι το xess εννοώ.  Δεν ήξερα ότι είναι καλύτερο του fsr 3.

ειδικά στις intel είναι καλύτερο . Η υλοποίηση xess που τρέχει σε άλλες κάρτες είναι υποδεέστερη και πάλι στο 99% των περιπτώσεων το προτιμά κάποιος έναντι του fsr (βέβαια χάνει ένα % στα fps)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
12 hours ago, korakios said:

είμαστε οφτοπικ , αλλά δεν παίζει αυτό . Μέχρι FSR 3.1

Reveal hidden contents

image.png.c94d418d8fdc5f357e9e112d7051fc2f.png

ειδικά στις intel είναι καλύτερο . Η υλοποίηση xess που τρέχει σε άλλες κάρτες είναι υποδεέστερη και πάλι στο 99% των περιπτώσεων το προτιμά κάποιος έναντι του fsr (βέβαια χάνει ένα % στα fps)

Στο COD bo6 το αναφέρει FSR4 και το δοκίμασα. Με frame generation κλπ. ϊσως είναι λάθος περιγραφή.

H intel πρέπει να ρίξει δουλειά στους drivers έχει σωστό προϊόν σε price-performance αλλά δεν γίνεται να πρέπει να το παντρέψεις μόνο με κορυφαία CPU

Δημοσ.
19 ώρες πριν, aplos73 είπε

Καλησπέρα. Ναι το xess εννοώ.  Δεν ήξερα ότι είναι καλύτερο του fsr 3. Και έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι άλλοι 2 με τις τιμές στα ύψη αυτή η κάρτα με τα 12 Gb Vram μου μοιάζει πολύ ελκυστική. Και δεν είναι και πάρα πολύ ακριβή. Βρίσκω σε γνωστό κατάστημα γύρω στα 330 ευρώ. Ποσό όχι απαγορευτικό για εμένα. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Ακόμα παίζω με την παλιά μου 2060 Rtx. Αλλά ήθελα να παίξω το Indiana Jonew αλλά δεν μπορώ λόγο Vram ( 6 Gb ). Ενώ με αυτή θα το παίξω . Και ας μην παίξει Full στα 1080p. Είμαι σε σκέψη να την πάρω. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα είναι η ελπίδα οι 5060, 5060 ti η οι 9060 να έχουν καλύτερη απόδωση και να μην ζητάνε μια περιουσία για να τις αγοράσεις. Υπομονή λίγο ακόμα να κυκλοφορήσουν και θα δω τι θα κάνω. 

Με τις τιμές που βλέπω στις υπόλοιπες κάρτες που κυκλοφορούν δύσκολο το σενάριο για τίμιες τιμές των 5060 & 9060... 300-400€ πάλι η Intel θα παίζει. 

Μακάρι να βγω λάθος 

Δημοσ.

Αν και οι 5060, 5060 ti και οι 9060 έχουν τιμές πάνω από 500 ευρώ τότε το να πάρω B580 είναι μονόδρομος για εμένα. Ελπίζω μονo να μην παρατήσει την υποστήριξη σε drivers η Intel. Δεν ξέρω βέβαια τώρα τι παίζει από θέμα drivers γιατί δεν έχω κάρτα της ούτε και ξέρω κάποιον στο κοντινό μου περιβάλλον που να εχει αλλά όπως πάει το πράμα μάλλον εκεί θα καταλήξω και εγώ και βλέπουμε. Τουλάχιστον θα μπορώ να παίζω καινούριους τίτλους στα 1080p έστω και αν κάνω και κάποιές υποχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών. Στην τελική αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι να μπορώ να παίξω κάποια παιχνίδια που θέλω.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και έχω αποκτήσει μια αλλεργία προς nvidia - AMD Cartel Co, νομίζω ότι η 5060ti ~ 400€ θα είναι καλή επιλογή, 16gb , υποστηρίζει new FSR + new upscale DLSS και ( θέλω να ) πιστεύω ότι χάρις την gddr 7 vram δεν θα είναι e-waste ακόμα και με το 128bit bus.

MFG can suck my ....

Δημοσ.
12 minutes ago, Havik said:

νομίζω ότι η 5060ti ~ 400€ θα είναι καλή επιλογή, 16gb

Η 4060ti me 16GB είχε αρχική τιμή 499$... χλωμό.

Κάνα κατοστάρικο (ευρώ) κάτω από την 5070 θα'χει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, Teddy77 said:

Η 4060ti me 16GB είχε αρχική τιμή 499$... χλωμό.

Κάνα κατοστάρικο (ευρώ) κάτω από την 5070 θα'χει.

Ίσως θυμάμαι λάθος αλλά νομίζω την 4060ti την έβρισκες και κάτω από 400€ πριν αρχίσει της @@ η nvidia και σταματήσει την παραγωγή των 4000 Series, launch price δεν θυμάμαι αλλά θυμάμαι ότι υπήρξαν μοντέλα στα 400 - 450€ .

τώρα με τα χάλια που επικρατούν ναι οκ μπορεί να κάνει και 600€....

edit: ίσως έχω μπερδέψει αυτή με τα 8 κ τα 16gb...

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Havik είπε

νομίζω ότι η 5060ti ~ 400€ θα είναι καλή επιλογή, 16gb ,

1. αν θα υπάρχει στο ράφι

2. παίζεται αν θα υπάρχει κάτω απο 550++€ 😛

Η 5050 μάλλον θα είναι η νέα vfm μόνο στα 300+€ 😂

5 ώρες πριν, Havik είπε

Ίσως θυμάμαι λάθος αλλά νομίζω την 4060ti την έβρισκες και κάτω από 400€ πριν αρχίσει της @@ η nvidia και σταματήσει την παραγωγή των 4000 Series, launch price δεν θυμάμαι αλλά θυμάμαι ότι υπήρξαν μοντέλα στα 400 - 450€ .

τώρα με τα χάλια που επικρατούν ναι οκ μπορεί να κάνει και 600€....

edit: ίσως έχω μπερδέψει αυτή με τα 8 κ τα 16gb...

>450+€ απο skroutz για τα 16gb , εννοείται πήρα rx 7800xt , δες το ιστορικό τιμών ...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/03/2025 at 10:37, The__Blade said:

Στο COD bo6 το αναφέρει FSR4 και το δοκίμασα. Με frame generation κλπ. ϊσως είναι λάθος περιγραφή.

H intel πρέπει να ρίξει δουλειά στους drivers έχει σωστό προϊόν σε price-performance αλλά δεν γίνεται να πρέπει να το παντρέψεις μόνο με κορυφαία CPU

Έχω την B580 απο τότε που βγήκε και έως τώρα αποδίδει αρκετά καλά με τον 14600k.
Πιστεύω όμως οτι το "driver overhead issue" κατά το οποίο χρειάζεται δυνατή cpu για να μπορέσει να αποδώσει η κάρτα, μου φαίνεται χλωμό να διορθωθεί με driver updates και πιστεύω οτι έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική της κάρτας, οπότε ίσως να διορθωθεί στην επόμενη σειρά C.

Επεξ/σία από labros1995
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 2:28 ΜΜ, The__Blade είπε

Έχω vega 56 η οποία σε καθαρό raster την 6600 την κοντράρει και υποστηρίζει και FSR4 (στο cod το δοκίμασα), δεν πάει να δώσει κανείς χρήματα σήμερα για 8gb κάρτα.

δεν υσχύει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...