aplos73 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Την έχει πάρει κάποιος την κάρτα να μας πεί εντυπώσεις; Πάντως για το καλό του ανταγωνισμού ελπίζω η Intel να μην τα παρατήσει και να παρουσιάσει και άλλα μοντέλα καρτών γραφικών. Κάτι ποιο δυνατό από την Β 580 . Και να βελτιώσει τους drivers της. Μακάρι γιατί με τις τιμές που πουλάνε οι άλλοι 2 δεν είναι εύκολο να πάρεις καινούρια κάρτα γραφικών σε νορμάλ τιμή.
korakios Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 7 ώρες πριν, Eloy είπε Eχει ειπωθεί σε πολλά προηγούμενα ποστς απο πολλούς... Ο τύπος είναι για γέλια και για δέσιμο... AMD φανμπόυ στον μέγιστο βαθμό και πιθανόν στο payroll της. Κάθε 1-2 μήνες βγάζει βίντεος οτι δήθεν η Intel καταργεί ή ακυρώνει το τάδε ή το δείνα πρόγραμμα - και πάντα έχει πληροφορίες μέσα απο την Ιντελ "τις οποίες δεν μπορεί να κατονομάσει"... Μια μεγάλη επιτυχία του (ανάμεσα σε πολλές ανάλογες για την Ιντελ) ήταν πριν κανα-δυό χρόνια οτι η Ιντελ είχε οριστικά ακυρώσει το πρόγραμμα για την παραγωγή ARC γενικά... Aρκεί να δεις το δούλεμα και το κράξιμο που τρώει απο αναγνώστες μετα απο κάθε τέτοιο σχετικό βίντεο... Δες εδώ πριν 2 χρόνια... σίγουρα είναι AMD fanboy , απλά έχει πέσει μέσα σε πολλά μάλλον άκυρο όμως στο συγκεκριμένο μιας και δεν έχει νόημα τέτοια κίνηση της Ιντελ
Teddy77 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 44 minutes ago, korakios said: σίγουρα είναι AMD fanboy , απλά έχει πέσει μέσα σε πολλά Παίζει να'χει πει 1000 και να έχει πέσει μέσα σε 20. Εγώ το έχω κάνει εδώ και καιρό μπλοκ το κανάλι του.
korakios Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Teddy77 είπε Παίζει να'χει πει 1000 και να έχει πέσει μέσα σε 20. Εγώ το έχω κάνει εδώ και καιρό μπλοκ το κανάλι του. φέτος ξεκίνησα να το βλέπω το κανάλι , τουλάχιστον αυτούς τους μήνες έχει πέσει μέσα 9/10 για amd & nvidia Επειδή παρακολουθώ απο σπόντα τιμές Β580 , έχει μήνες out-of-stock και μόνο ακριβές υλοποιήσεις διαθέσιμες σε φαρμακείο τιμή Η Β570 δεν κράτησε ούτε μήνα . Ευρώπη μάλλον δεν τσουλάνε και υπάρχει στοκ (λογικό βέβαια με το cpu overhead στην κατηγορία που απευθύνεται). Πάντως θέλω να καταλήξω οτι δε φαίνεται άφθονη παραγωγή μέχρι στιγμής ειδικά Αμερική (που έχω πάντα ως βάση) 1
labros1995 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 12 hours ago, aplos73 said: Την έχει πάρει κάποιος την κάρτα να μας πεί εντυπώσεις; Πάντως για το καλό του ανταγωνισμού ελπίζω η Intel να μην τα παρατήσει και να παρουσιάσει και άλλα μοντέλα καρτών γραφικών. Κάτι ποιο δυνατό από την Β 580 . Και να βελτιώσει τους drivers της. Μακάρι γιατί με τις τιμές που πουλάνε οι άλλοι 2 δεν είναι εύκολο να πάρεις καινούρια κάρτα γραφικών σε νορμάλ τιμή. Αν εννοείς την B580 την έχω απο Ιανουάριο. Επιτέλους σήμερα ή Intel δημοσίευσε το XeSS SDK 2.0.1 ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε games με τα XeSS Frame Generation, Xe Low Latency και XeSS Super Resolution. https://github.com/intel/xess/releases/tag/v2.0.1
aplos73 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Καλημέρα. Ναι την B580 εννοώ. Είσαι ευχαριστημένος; Γιατί όπου διαβάσω λένε για θέματα απόδοσης για overhead ( αν και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό ). Θέλω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 rtx αλλά με τις τιμες που έχουν οι άλλοι 2 δεν το βλέπω. Τουλάχιστον αυτή η κάρτα είναι σε πολύ καλή τιμή. Έχει και 12 GB VRAM. Την θέλω για να παίζω σε 1080p. Σε σύστημα με Ι5 13400, 32 GB RAM. Και η motherboard μου υποστηρίζει rebar. Εσύ τι λες. Θα ειμαι οκ; 1
Aten-Ra Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 38 minutes ago, aplos73 said: Καλημέρα. Ναι την B580 εννοώ. Είσαι ευχαριστημένος; Γιατί όπου διαβάσω λένε για θέματα απόδοσης για overhead ( αν και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό ). Θέλω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 rtx αλλά με τις τιμες που έχουν οι άλλοι 2 δεν το βλέπω. Τουλάχιστον αυτή η κάρτα είναι σε πολύ καλή τιμή. Έχει και 12 GB VRAM. Την θέλω για να παίζω σε 1080p. Σε σύστημα με Ι5 13400, 32 GB RAM. Και η motherboard μου υποστηρίζει rebar. Εσύ τι λες. Θα ειμαι οκ; Αφού έχεις καρτα, κάνε λίγο υπομονή να δεις και τις 5060/ti και 9060/xt από NV /AMD 1
labros1995 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 1 hour ago, aplos73 said: Καλημέρα. Ναι την B580 εννοώ. Είσαι ευχαριστημένος; Γιατί όπου διαβάσω λένε για θέματα απόδοσης για overhead ( αν και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό ). Θέλω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 rtx αλλά με τις τιμες που έχουν οι άλλοι 2 δεν το βλέπω. Τουλάχιστον αυτή η κάρτα είναι σε πολύ καλή τιμή. Έχει και 12 GB VRAM. Την θέλω για να παίζω σε 1080p. Σε σύστημα με Ι5 13400, 32 GB RAM. Και η motherboard μου υποστηρίζει rebar. Εσύ τι λες. Θα ειμαι οκ; Με το σύστημα που έχεις θα εισαι μια χαρά, γενικά αν και η Intel δεν έχει τους drivers της nvidia ή της amd, όσο πάει βελτιώνεται και έως τώρα δεν εχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Έχει τρομερές θερμοκρασίες και είναι εντελώς αθόρυβη σε σχέση με την 3060ti που είχα. Ήδη απο χτές που δημοσίευσαν το νέο SDK μέσω του οποίου θα υπάρχει αρκετη διαφορά απόδοσης σε games που θα το χρησιμοποιήσουν, διότι έως τώρα ήταν ελάχιστα. Τωρα που η κάρτα βρίσκεται σε πιο νορμαλ τιμές (λίγο κάτω απο 300), θεωρώ οτι ειναι κάπως οκ, και ίσως μπορείς να το σκεφτείς. Όπως γράφει απο πάνω και ο Aten-Ra, εάν δεν το βιάζεσαι, μπορείς να περιμένεις τη σειρά 60 και απο τις 2 εταιρίες για να συγκρίνεις, διότι μπορεί στα ίδια χρήματα να υπάρχει κάρτα με αρκετά καλύτερες επιδόσεις.
@topos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 hours ago, labros1995 said: Όπως γράφει απο πάνω και ο Aten-Ra, εάν δεν το βιάζεσαι, μπορείς να περιμένεις τη σειρά 60 και απο τις 2 εταιρίες για να συγκρίνεις, διότι μπορεί στα ίδια χρήματα να υπάρχει κάρτα με αρκετά καλύτερες επιδόσεις. Θεωρώ ότι οι 9060 δεν θα έχουν ενδιαφέρων (λόγω διαύλου και gddr6 μνήμης) και οι 5060 αν και ίσως λιγο πιο γρήγορες από 4060 θα συνεχίσουν να έχουν το handicap των 8gb vram,πιθανότατα να είναι και αρκετα ακριβότερες. Εάν έχει διάθεση να περιμένει και μπορεί παράλληλα να ανεβάσει σημαντικά το budget ίσως αξίζει να περιμένει για να πέσουν οι τιμές της 9070 σε msrp η ακόμα και κάτω από αυτό (~600+ ευρώ). Αλλά θα έχει πιάσει Ιουνιος-Ιουλιος μέχρι τότε. Οπότε εάν τρωγετε να αλλάξει αμμεσα την 2060 την βάζει αγγελία στα ~150 ευρώ και βάζει άλλα τόσα και τσιμπάει την b580 και ξεμπερδευει. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από @topos
aplos73 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Θέλω να παίζω σε 1080 και ας κάνω και κάποιοα υποχώρηση. Θέλω να αλλάζω την 2060 γιατί έχει πλακώσει. Να. Δεν μπορώ να παίξω το καινούριο indiana jones λόγο VRAM ( 6 GB VRAM ). Μπορώ να περιμένω για τις 5060, 5060 ti, και τις 9060 να δω απόδοση σε σχέση με την b580 και μετά να αποφασίσω. Έχω σκεφτεί και αυτό που γράφει ο φίλος @topos . Να περίμενώ να πέσει η τιμή της 9070 στα 550 με 600 και να πάρω μια τέτοια. Άλλα θα πρέπει να περιμένω και να μαζέψω καιμαλλα λεφτά . Ενώ την Β580 την αγοράζω και τώρα. Πάντως είναι καλό να βελτιωθεί η intel γιατί θα είναι μια καλή εναλλακτική πρόταση έναντι των άλλων 2. Και ίσως πέσουν και οι τιμές . Θα δείξει. 1
Teddy77 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 9 hours ago, @topos said: Θεωρώ ότι οι 9060 δεν θα έχουν ενδιαφέρων (λόγω διαύλου και gddr6 μνήμης) Αν θα έχουν ~230$ τα 8GB και max 300$ τα 16GB, μια χαρά ενδιαφέρον θα'χουν. Φαντάζομαι ότι σαν raster θα έχουν απόδοση μεταξύ 7600xt kai 7700xt. Για το ότι θα έχουν βελτιωμένο RT δεν έχει και πολύ σημασία σ'αυτή την κατηγορία αλλά το FSR4 θα είναι καλό selling point.
aplos73 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Το FSR 4 φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Μακάρι να είναι βελτιωμένο σε σχέση με το FSR 3 και πιστεύω θα δώσει φτερά στις 9060. Το αντίστοιχο future της Intel δεν είναι καλό;
Κάβουρας Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέχρι να βγουν οι νέες σειρές από τους άλλους 2 και να τις βρίσκεις σε κανονική τιμή θα έχουμε καλοκαίρι. Αν μπορείς να περιμένεις καλώς. Αλλιώς καλή και η b580.
The__Blade Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 πμ Το cpu overhead που ζητανε ποσο μεγαλο ειναι δηλαδη ενας 3600 θα τα βρει σκουρα; εχει κανεις λινκ σε κανενα καλο σχετικο αρθρο; Με παλιους τιτλους πως τα πανε; Π.χ. 2010 - 2015 παιχνιδια
@topos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:47 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:47 πμ (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, The__Blade said: Το cpu overhead που ζητανε ποσο μεγαλο ειναι δηλαδη ενας 3600 θα τα βρει σκουρα; εχει κανεις λινκ σε κανενα καλο σχετικο αρθρο; Με παλιους τιτλους πως τα πανε; Π.χ. 2010 - 2015 παιχνιδια Εδώ ένα βιντεακι-> https://youtu.be/npIpWFSfmv4?si=6F1WGYFS08fvsuQ6 Spoiler Υ.γ Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξης-> Το ίδιο ίσχυει και για τις α770/α750 κοκ?Δεν θυμάμαι να γίνετε κουβέντα -περα από το ότι το rebar ήταν υποχρεωρικο- Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:49 πμ από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα