Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

καταλαβαίνω τι εννοείς και εγώ σου λέω τόσα χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα 

δεν έχω θέμα με το κόστος της cpu  το ρίσκο έιναι ότι   αν υποθετικά πάρω την cpu  και μετά από κάποιο χ χρονικό διάστημα το σύστημα θα αχρηστευθεί  θα μείνω για αρκετό καιρό χωρίς pc αυτό θέλω να εξακριβώσω

Δε γίνεται να το εξακριβώσεις. Αυτό σου γράφω τόσες φορές. Έκτος κι αν κάποιος είναι μάντης.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Δε γίνεται να το εξακριβώσεις. Αυτό σου γράφω τόσες φορές. Έκτος κι αν κάποιος είναι μάντης.

ναι  αν κάποιος από το  forum έχει κάνει παρόμοια αναβάθμιση ι΄σως να μπορούσε να μ πει τις εντυπώσεις του και για πόσο διάστημα μπορεί να αντεξε ή να αντέχει ακόμα και σήμερα

Επεξ/σία από bdyahoo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bdyahoo είπε

ναι  αν κάποιος από το  forum έχει κάνει παρόμοια αναβάθμιση ι΄σως να μπορούσε να μ πει τις εντυπώσεις του 

Εχω κάνει αναβαθμίσεις από

E6600 και ASUS P5WDH DELUXE σε Q9450 όπου τα έπαιξε η μητρική.

Εχω κάνει αναβάθμιση από E6600 και ASUS RAMPAGE FORMULA σε Q9550.

Εχω κάνει αναβάθμιση από ATHLON X2 6000+ και ASUS M2N SLI DELUXE σε PHENOM II X4 945

Εχω κάνει αναβάθμιση από E6300 και DFI LANPARTY 3200 T2R  σε Q6700.

H DFI  και η P5W τα έπαιξαν

Οι άλλες μια χαρά.

Το πρόβλημα που συναντάς είναι

1) Στο ότι με DDR2 μνήμες πολλές έχουν max 4gb ram SUPPORT.

2) Στο ότι πολλές δεν παίζουν τους SSD με AHCI MODE.

3) Πως η SATA είναι σε X2 και όχι X3 .

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

ναι  αν κάποιος από το  forum έχει κάνει παρόμοια αναβάθμιση ι΄σως να μπορούσε να μ πει τις εντυπώσεις του και για πόσο διάστημα μπορεί να αντεξε ή να αντέχει ακόμα και σήμερα

Εντάξει άμα στο πει κάποιος, που το κανε ή δεν το κανε και πέτυχε ή απέτυχε κάνε το ίδιο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Εχω κάνει αναβαθμίσεις από

E6600 και ASUS P5WDH DELUXE σε Q9450 όπου τα έπαιξε η μητρική.

Εχω κάνει αναβάθμιση από E6600 και ASUS RAMPAGE FORMULA σε Q9550.

Εχω κάνει αναβάθμιση από ATHLON X2 6000+ και ASUS M2N SLI DELUXE σε PHENOM II X4 945

Εχω κάνει αναβάθμιση από E6300 και DFI LANPARTY 3200 T2R  σε Q6700.

H DFI  και η P5W τα έπαιξαν

Οι άλλες μια χαρά.

Το πρόβλημα που συναντάς είναι

1) Στο ότι με DDR2 μνήμες πολλές έχουν max 4gb ram SUPPORT.

2) Στο ότι πολλές δεν παίζουν τους SSD με AHCI MODE.

3) Πως η SATA είναι σε X2 και όχι X3 .

τους επεξεργαστές τους υποστήριζε κανονικά  

1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε

Εντάξει άμα στο πει κάποιος, που το κανε ή δεν το κανε και πέτυχε ή απέτυχε κάνε το ίδιο.

το ίδιο θα είναι είπα εγώ το αντίθετο αλλά θα έχω μια γνώμη παραπάνω  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

τους επεξεργαστές τους υποστήριζε κανονικά  

Ναι κανονικά με bios update.

Σε μερικές περιπτώσεις απλά ανέβαινε η θερμοκρασία στο VRM αν και οι περισσότερες μητρικές ήταν κορυφαίες της εποχής τους.

Αν η δική σου μητρική υποστήριζε, που το κοίταξα και δεν υποστηρίζει, κάποιον Q9XXX θα σου έλεγα να κοιτάξεις αυτόν.

Ο Q6600 που τον είχα ένα φεγγάρι σε μια ASUS P5N E SLI δεν μου πολύ άρεσε. Τον έδωσα το 2012 πακέτο με τις μνήμες στα 130€ σετ τότε.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Σε μερικές περιπτώσεις απλά ανέβαινε η θερμοκρασία στο VRM αν και οι περισσότερες μητρικές ήταν κορυφαίες της εποχής τους.

τι να πω αν δεν έχω να κερδίσω τίποτα παραπάνω ΄όπως λένε και οι υπόλοιποι τότε δεν θα κάνω την αναβάθμιση και ΄όσο αντέξει

9 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αν η δική σου μητρική υποστήριζε, που το κοίταξα και δεν υποστηρίζει, κάποιον Q9XXX θα σου έλεγα να κοιτάξεις αυτόν.

Ο Q6600 που τον είχα ένα φεγγάρι σε μια ASUS P5N E SLI δεν μου πολύ άρεσε. Τον έδωσα το 2012 πακέτο με τις μνήμες στα 130€ σετ τότε.

για Q6600  λέω και εγώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

τι να πω αν δεν έχω να κερδίσω τίποτα παραπάνω ΄όπως λένε και οι υπόλοιποι τότε δεν θα κάνω την αναβάθμιση και ΄όσο αντέξει

Αν δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεώσεις εξ ολοκλήρου το σύστημά σου, τότε πάρτον .

Αν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξεις στο μέλλον τότε μην κάνεις τίποτα.

Αν ήμασταν στο 2012-2013 θα σου έλεγα πως αξίζει μαζί με μια αλλαγή σε τροφοδοτικό και σκληρό/σσδ.

Τώρα είμαι μπροστά σε ένα PC με έναν ATHLON II X4 640  με 8GB RAM DDR3 1600 , μια HD5870 1GB DDR5 κάρτα γραφικών και με έναν CRUCIAL MX500 250 SSD και 1ΤΒ HDD.

Το συστηματάκι πάει καλά σχετικά για απλές δουλειές λίγο απ` όλα.

Η αναβάθμιση που του έκανα ήταν σε μνήμη και σε SSD.

Πρώτα SSD αλλά επειδή μου κολλούσε με πολλές καρτέλες του φυλλαμετρητή ανοικτές , του έριξα και μνήμη για να στανιάρει. 4GB είχε αρχικά.

Λειτουργικό του έβαλα UBUNTU 18.04 LTS  και τσουλάει.

Το θετικό στο μηχάνημα αυτό και ο λόγος που δεν το παράτησα ήταν πως είχε SATA III και σωστή λειτουργία του AHCI για τον SSD. Μαζί με USB 3.0 .

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Καλα προτου ξεπερασει το νημα εδω τις 10 σελιδες(...!), ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα
-εως δεν εχει καμια σχεση: διπυρηνος E6420 @ 2.13, με 4πυρηνο @ Q6600 2.4 GHz.
🙃
Δυστυχως και σε σερφαρισμα ακομη, οι μικροι 2πυρηνες θα "μπουκωνουν", εκτος +
καποιος βελτιστοποιησει τρελα το software του, μα και παλι σε ενα φατσοβιβλιο εαν
τολμησει να μπει: θα καταλαβει για ποια διαφορα μιλαμε.. Και αυτα γραφονται τωρα,
κανοντας χρηση /απο Core2Duo 45nm [email protected] 'σενιαρισμενο' με 4GB DDR2
και SSD, no Quad γιατι δυστυχως -λυγμ, κλαμααα!- δεν δεχεται στο 14"αρι λαπιτοπι
😭

Δημοσ.

είχα σκοπό να κάνω μερική αναβάθμιση για την ώρα μελλοντικά ίσως να έκανα ολική αναβάθμιση με βάση τι θα μου προτείνετε εσεις 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bdyahoo είπε

είχα σκοπό να κάνω μερική αναβάθμιση για την ώρα μελλοντικά ίσως να έκανα ολική αναβάθμιση με βάση τι θα μου προτείνετε εσεις 

Πάρτον τότε.

Πάρε όμως και έναν 250άρη SSD

άλλαξε και το τροφοδοτικό με κάποιο ποιοτικό που να μπορεί να σηκώσει σύγχρονες κάρτες και μεγάλα συστήματα.

Βάλε αυτά για αρχή να δουλεύουν. Ετσι εξασφαλίζεις πως δεν θα  σκάσει το σύστημα από το labtec τροφοδοτικό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Πάρτον τότε.

Πάρε όμως και έναν 250άρη SSD

άλλαξε και το τροφοδοτικό με κάποιο ποιοτικό που να μπορεί να σηκώσει σύγχρονες κάρτες και μεγάλα συστήματα.

Βάλε αυτά για αρχή να δουλεύουν. Ετσι εξασφαλίζεις πως δεν θα  σκάσει το σύστημα από το labtec τροφοδοτικό.

χρειάζομαι και τροφοδοτικό αυτό που έχω τώρα δεν κάνει

Δημοσ.

Η μητρική αφού έχει πάνω απο 4 σατα, υποστηρίζει ACHI. Αυτό τελείωσε.

Υποστηρίζει 8 γιγα και όχι 4, ανετότατα.

Είναι φτιαγμένη σαν τανκ, και αντέχει σαν τανκ. Έχω μια ίδια (την DS4 που απλώς δεν είχε και 2 πηνία ανα φάση, σιγά τα ωά). Υποστηρίζει κανονικότατα επεξεργαστές στα 1333. Άσχετα με το revision.

Αυτά.

Μακάρι να φτιάχνανε ακόμα τόσο overbuild μητρικές. Αλλά όχι, πλέον θέλουμε λαμπάκια παντού, και όχι σωστές ψύκτρες πχ.

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Η μητρική αφού έχει πάνω απο 4 σατα, υποστηρίζει ACHI. Αυτό τελείωσε.

Υποστηρίζει 8 γιγα και όχι 4, ανετότατα.

Είναι φτιαγμένη σαν τανκ, και αντέχει σαν τανκ. Έχω μια ίδια (την DS4 που απλώς δεν είχε και 2 πηνία ανα φάση, σιγά τα ωά). Υποστηρίζει κανονικότατα επεξεργαστές στα 1333. Άσχετα με το revision.

Αυτά.

Μακάρι να φτιάχνανε ακόμα τόσο overbuild μητρικές. Αλλά όχι, πλέον θέλουμε λαμπάκια παντού, και όχι σωστές ψύκτρες πχ.

υποστηρίζει τον Q6600 χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή επίσης υποστηρίζει και xeon  αλλά σε χαμηλοτερη ταχύτητα ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bdyahoo είπε

υποστηρίζει τον Q6600 χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή επίσης υποστηρίζει και xeon  αλλά σε χαμηλοτερη ταχύτητα ?

Εγώ έβαλα τον Q9400 και τον υποστηρίζει σε κανονική ταχύτητα. Όχι χαμηλότερη. Λογικά υποστηρίζει και ΧΕΟΝ, αλλά με bios update. Βάλε το τελευταίο πριν κάνεις το οτιδήποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...