adtakhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Ρε παιδιά έλεος. 15 ευρώ θα δώσει. 15€ ο cpu + οποία μεταφορικά. 50€ ο SSD . Και μάλλον και τροφοδοτικό . Δεν νομίζω το labtec των 15€ να αντέχει Q6600 και ξαναλέω πως ο φίλος δεν λέει τι κάρτα γραφικών έχει. Άρα θα πληρώσει περίπου 70€ και ίσως και 120€ ( με τροφοδοτικό)) για έχει επιδόσεις Α) του πιο αργού 4-πυρηνου του 2006-2007. Β) με μια κάρτα γραφικών του τύπου X1650 pro 256mb , που ούτε λόγος για ισχύ. Δηλαδή για να συντηρήσει ένα σύστημα που δίνει επιδόσεις συστήματος 50€ . Σαν την απολύτως οικονομικότερη λύση καλή είναι . Όχι όμως και ορθή. Αυτό εννοώ εγώ.
dpolal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, adtakhs είπε ... και ξαναλέω πως ο φίλος δεν λέει τι κάρτα γραφικών έχει. Έχει πεί βρε ο άνθρωπος, μία απλή nvidia gt210 έχει. Και ΔΕΝ είναι LaBtech, είναι LaMtech το τροφοδοτικό. (σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για psu του κιλού εντελώς) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από dpolal 2
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε 15€ ο cpu + οποία μεταφορικά. 50€ ο SSD . Και μάλλον και τροφοδοτικό . Δεν νομίζω το labtec των 15€ να αντέχει Q6600 και ξαναλέω πως ο φίλος δεν λέει τι κάρτα γραφικών έχει. Άρα θα πληρώσει περίπου 70€ και ίσως και 120€ ( με τροφοδοτικό)) για έχει επιδόσεις Α) του πιο αργού 4-πυρηνου του 2006-2007. Β) με μια κάρτα γραφικών του τύπου X1650 pro 256mb , που ούτε λόγος για ισχύ. Δηλαδή για να συντηρήσει ένα σύστημα που δίνει επιδόσεις συστήματος 50€ . Σαν την απολύτως οικονομικότερη λύση καλή είναι . Όχι όμως και ορθή. Αυτό εννοώ εγώ. Εσύ εννοείς ότι να ναι. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Το έχετε κάνει Σκοπιανό το ζήτημα. 7 σελίδες για μια αλλαγή επεξεργαστή. Η μόνη αναβάθμιση που θα κάνει είναι τα 15 ευρώ. Τροφοδοτικό και ssd θα τα χρειαστεί ούτως εις άλλως αν πάει σε νέο σύστημα. Ας πάρει και τροφοδοτικό και ssd και hdd και κουτί. Αυτά είναι παντός συστήματος. Ο άνθρωπος εχει: Μητρική - Μνήμες - Gpu που είναι τα βασικά. Αν καταφέρει και πουλήσει τον 2πύρινο το κόστος είναι σχεδόν μηδενικό. Μ αρέσει που βάζεις "+ όποια μεταφορικά" για να κάνεις την τρίχα τριχιά. Το μόνο αρνητικό που υπάρχει σε αυτά τα παλιά συστήματα η απουσία pwm fan controller για τα fans. Σε αντίστοιχη περίπτωση γνωστής μου της κάηκε η gpu, είχε και μόνο 2gb ram. Σε αυτή την περίπτωση πήγε σε νέο σύστημα με απλή μητρική-μνήμη-cpu(celeron) λόγω οικονομικών. Θα βάλω και αγγελία τα παλιά mobo-cpu-ram και αν πιάσει έστω και ένα 35άρι θα είναι ότι καλύτερο. 4
nvnight Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Ρε παιδιά έλεος. 15 ευρώ θα δώσει. Το έχω ξαναγράψει παλιότερα,ρωτάει κάποιος για μια απλή αναβάθμιση να κάνει τη δουλειά ΤΟΥ και παίρνει απαντήσεις για το τι θα ήθελαν να έχουν οι ίδιοι στο γραφείο τους.. Από 10€ για έναν quad s775 φθάσαμε στα συστήματα των 300€+ λες και είπε θέλω να κάνω render όλη μέρα, αλλά και στα 'κατ'ελαχιστον 8gb ram για να τσουλαει' το office και η πασιέντζα...αν ήθελε νέο σύστημα θα έκανε φαντάζομαι το αντίστοιχο νήμα.. Φίλε @bdyahoo βάλε ένα cpu να βρεις την υγεία σου και άμα δε σε καλύπτει,κάνεις τα αντίστοιχα πλάνα. Ταπεινή άποψη αυτό χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα υπόλοιπα παιδιά με τις προτάσεις τους...αλλά πολύ tech freaks οι insomniacs ρε παιδί μου 😛 Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από nvnight 3 1
bdyahoo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 παιδιά αναβάθμιση ολική προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω αν και θα το ήθελα να αντικαταστήσω αυτόν που φοράει τώρα η να κρατήσω προς για την ώρα αυτόν και τόσα χρόνια αυτόν είχα και μέχρι να τα "φτύσει" Υ.Γ γιατί αν σκάσουν οι πυκνωτές η γενικά μετά αφού περάσω τον Q6600 και μετά πχ σε κανά χρόνο λόγω της ηλικίας της και αχρηστευθεί εντελώς αυτό δεν το είχα υπόψιν μου
DiaperCh@nger Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μιλάμε για μπλέξιμο όχι αστεία. Το παν είναι να πουληθεί κάνας amd παραπάνω. Όλα τ' άλλα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το 20ευρο βαριά για έναν 4πύρηνο s775 έναντι ενός 2πύρηνου, με το όποιο μικρό κέρδος, μετατράπηκε σε επιτακτική ανάγκη για 300εύρο και αλλαγή πλατφόρμας σε amd (μη ξεχνιόμαστε), είναι το βασικότερο ζητούμενο άλλωστε, να πάρουμε όλοι amd. @ts προφανώς και με ένα σκέτο 20άρικο θα έχεις μια κάποια βελτίωση, αν μπεις στη διαδικασία να ξοδέψεις χρήματα, καθόρισε ένα budget, συμπλήρωσε και την κατάλληλη φόρμα και βλέπουμε για καινούρια σύνθεση. 3
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έτσι ακριβώς είναι. Αλλάζει επεξεργαστή, βάζει ssd και βλέπει πως πάει. Την αλλαγή αυτή την έχω κάνει σε αρκετά μηχανήματα και πολύ αισθητή διαφορά. 37 λεπτά πριν, nvnight είπε Το έχω ξαναγράψει παλιότερα,ρωτάει κάποιος για μια απλή αναβάθμιση να κάνει τη δουλειά ΤΟΥ και παίρνει απαντήσεις για το τι θα ήθελαν να έχουν οι ίδιοι στο γραφείο τους.. Από 10€ για έναν quad s775 φθάσαμε στα συστήματα των 300€+ λες και είπε θέλω να κάνω render όλη μέρα, αλλά και στα 'κατ'ελαχιστον 8gb ram για να τσουλαει' το office και η πασιέντζα...αν ήθελε νέο σύστημα θα έκανε φαντάζομαι το αντίστοιχο νήμα.. Φίλε @bdyahoo βάλε ένα cpu να βρεις την υγεία σου και άμα δε σε καλύπτει,κάνεις τα αντίστοιχα πλάνα. Ταπεινή άποψη αυτό χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα υπόλοιπα παιδιά με τις προτάσεις τους...αλλά πολύ tech freaks οι insomniacs ρε παιδί μου 😛 Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από BlueBlood7 3
DiaperCh@nger Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, bdyahoo είπε παιδιά αναβάθμιση ολική προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω αν και θα το ήθελα να αντικαταστήσω αυτόν που φοράει τώρα η να κρατήσω προς για την ώρα αυτόν και τόσα χρόνια αυτόν είχα και μέχρι να τα "φτύσει" Υ.Γ γιατί αν σκάσουν οι πυκνωτές η γενικά μετά αφού περάσω τον Q6600 και μετά πχ σε κανά χρόνο λόγω της ηλικίας της και αχρηστευθεί εντελώς αυτό δεν το είχα υπόψιν μου Ιστορίες για χιονάνθρωπους αδερφέ. Όσα ψωμιά απομένουν στο m/b και το psu με τον 2πύρηνο άλλα τόσα μείον τα ψίχουλα απομένουν με τον 4πύρηνο. Όποιος είναι μάντης ας μας πει πόση είναι η φρατζόλα και πόσα τα ψίχουλα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από DiaperCh@nger 1
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, bdyahoo είπε παιδιά αναβάθμιση ολική προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω αν και θα το ήθελα να αντικαταστήσω αυτόν που φοράει τώρα η να κρατήσω προς για την ώρα αυτόν και τόσα χρόνια αυτόν είχα και μέχρι να τα "φτύσει" Υ.Γ γιατί αν σκάσουν οι πυκνωτές η γενικά μετά αφού περάσω τον Q6600 και μετά πχ σε κανά χρόνο λόγω της ηλικίας της και αχρηστευθεί εντελώς αυτό δεν το είχα υπόψιν μου Δίπλα μου έχω μητρική της gigabyte πάλι τρις χειρότερη. Δηλ. χωρίς καμία μα καμία ψύξη πάνω της σε αντίθεση με την δική σου. Αλλά είπαμε τόσα σίριαλ έχει η tv καλοκαιριάτικα. Άλλο ένα δεν μας χαλάει. 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Δίπλα μου έχω μητρική της gigabyte πάλι τρις χειρότερη. Δηλ. χωρίς καμία μα καμία ψύξη πάνω της σε αντίθεση με την δική σου. Αλλά είπαμε τόσα σίριαλ έχει η tv καλοκαιριάτικα. Άλλο ένα δεν μας χαλάει. Είναι δεκατετράκις χειρότερη γιατί δεν παίρνει amd, μη ξεχνιόμαστε.
bdyahoo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 9 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Μιλάμε για μπλέξιμο όχι αστεία. Το παν είναι να πουληθεί κάνας amd παραπάνω. Όλα τ' άλλα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το 20ευρο βαριά για έναν 4πύρηνο s775 έναντι ενός 2πύρηνου, με το όποιο μικρό κέρδος, μετατράπηκε σε επιτακτική ανάγκη για 300εύρο και αλλαγή πλατφόρμας σε amd (μη ξεχνιόμαστε), είναι το βασικότερο ζητούμενο άλλωστε, να πάρουμε όλοι amd. @ts προφανώς και με ένα σκέτο 20άρικο θα έχεις μια κάποια βελτίωση, αν μπεις στη διαδικασία να ξοδέψεις χρήματα, καθόρισε ένα budget, συμπλήρωσε και την κατάλληλη φόρμα και βλέπουμε για καινούρια σύνθεση. η μητρική δέχεται συγκεκριμένους intel cpu 8 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Ιστορίες για χιονάνθρωπους αδερφέ. Όσα ψωμιά απομένουν στο m/b και το psu με τον 2πύρηνο άλλα τόσα μείον τα ψίχουλα απομένουν με τον 4πύρηνο. Όποιος είναι μάντης ας μας πει πόση είναι η φρατζόλα και πόσα τα ψίχουλα. δηλαδή ειτε κάνω την αλλαγή είτε πάλι όχι είναι επόμενο ότι θα τα "φτύσει"
DiaperCh@nger Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, bdyahoo είπε η μητρική δέχεται συγκεκριμένους intel cpu Σε μπέρδεψα, με συγχωρείς. Γνώμη μου είναι να βάλεις τον καλύτερο intel cpu που μπορεί να δεχτεί η μητρική σου. Αν μπορείς να ξοδέψεις λίγα ακόμα κοίτα να βάλεις κι έναν ssd. Το σύστημά σου είναι παλιό, θεωρώ ότι το να ξοδέψεις ένα 20άρικο δεν είναι κάποιο σοβαρό ρίσκο, δικά σου είναι βέβαια τα χρήματα, έσυ θα το ζυγίσεις. Όταν και αν αποφασίσεις να ξοδευτείς για νέο build καθορίζεις πόσα σκοπεύεις να δώσεις, έστω 300, 500, 1500 και βλέπουμε τότε τι είναι καλύτερο για τα χρήματά σου.
bdyahoo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Ιστορίες για χιονάνθρωπους αδερφέ. Όσα ψωμιά απομένουν στο m/b και το psu με τον 2πύρηνο άλλα τόσα μείον τα ψίχουλα απομένουν με τον 4πύρηνο. Όποιος είναι μάντης ας μας πει πόση είναι η φρατζόλα και πόσα τα ψίχουλα. δεν τον έχω φτάσει στα οριά του
adtakhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 58 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Εσύ εννοείς ότι να ναι. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Το έχετε κάνει Σκοπιανό το ζήτημα. 7 σελίδες για μια αλλαγή επεξεργαστή. Η μόνη αναβάθμιση που θα κάνει είναι τα 15 ευρώ. Τροφοδοτικό και ssd θα τα χρειαστεί ούτως εις άλλως αν πάει σε νέο σύστημα. Ας πάρει και τροφοδοτικό και ssd και hdd και κουτί. Αυτά είναι παντός συστήματος. Ο άνθρωπος εχει: Μητρική - Μνήμες - Gpu που είναι τα βασικά. Αν καταφέρει και πουλήσει τον 2πύρινο το κόστος είναι σχεδόν μηδενικό. Μ αρέσει που βάζεις "+ όποια μεταφορικά" για να κάνεις την τρίχα τριχιά. Το μόνο αρνητικό που υπάρχει σε αυτά τα παλιά συστήματα η απουσία pwm fan controller για τα fans. Σε αντίστοιχη περίπτωση γνωστής μου της κάηκε η gpu, είχε και μόνο 2gb ram. Σε αυτή την περίπτωση πήγε σε νέο σύστημα με απλή μητρική-μνήμη-cpu(celeron) λόγω οικονομικών. Θα βάλω και αγγελία τα παλιά mobo-cpu-ram και αν πιάσει έστω και ένα 35άρι θα είναι ότι καλύτερο. Φυσικά και δεν εννοώ ότι νάναι. Είναι άλλο ποσοστιαία να επενδύεις σε ένα SSD των 50-60 σε σύστημα των 600- 1000€ και άλλο να επενδύεις 60€ για SSD σε σύστημα των 30€ . ============================================================================== Εχω κάνει τις ίδιες λ@λ@κίες για αυτό το λέω.
DiaperCh@nger Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Φυσικά και δεν εννοώ ότι νάναι. Είναι άλλο ποσοστιαία να επενδύεις σε ένα SSD των 50-60 σε σύστημα των 600- 1000€ και άλλο να επενδύεις 60€ για SSD σε σύστημα των 30€ . ============================================================================== Εχω κάνει τις ίδιες λ@λ@κίες για αυτό το λέω. Δεν είναι επένδυση στο σύστημα. Ο ssd δεν παντρεύεται με το s775. Απλά πράματα. Τον βάζει και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο, τον βγάζει και τον πουλάει και ότι θέλει. 3 λεπτά πριν, bdyahoo είπε δεν τον έχω φτάσει στα οριά του Ποιον δεν έχεις φτάσει στα όρια του? 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα