Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Βλέπει μέχρι 2gb στο κάθε slot? Δηλαδή max ram βλέπει 8gb αλλά σε 2gb x 4 dimms?

Nαι, βλέπει μέχρι 2GB ανα Dimm, σε 4 Dimm συνολικά :)

Αν του βάλεις 2GBΧ4 και έχεις επεξεργαστή στα 1333 μουλαρώνει και δεν ανεβάζει εύκολα πάνω απο 667 στις μνήμες. Αλλά με λίγη προσπάθεια παίζει 833. Λεπτομέριες...

• Thanks 1
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Ρε αδερφέ, έχεις ή δεν έχεις λεφτά?

Ναι αν έβαζες 8gb θα ήταν πολύ καλύτερα, όπως κι αν έβαζες και μια 1050ti κι επίσης αν δεν έπαιρνες καθόλου τον q6600 και αγόραζες

έναν 8400 με μια 1070 (ξέχνα την 1050ti) και 16gb 3000 c15 ddr4 θα ήταν ακόμα πολύ πολύ πολύ καλύτερα.

Μυρίζομαι τρολιά....

Βλέπει μέχρι 2gb στο κάθε slot? Δηλαδή max ram βλέπει 8gb αλλά σε 2gb x 4 dimms?

o poleimichanos προτείνει να βάλω +2 γβ μνήμη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Άρα τσάμπα ασχοληθήκαμε. Εσύ ξέρεις.

δεν ήξερα ότι δεν γίνεται για της μνήμες εννοώ για της μνήμες οτι δεν θα τις αλλάξω

Επεξ/σία από bdyahoo
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

o poleimichanos προτείνει να βάλω +2 γβ μνήμη 

Και καλά κάνει. Εσύ τι budget έχεις παίζει ρόλο. Έχεις 20 ευρώ, έχεις 100 ευρώ, έχεις 10000 ευρώ...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DiaperCh@nger είπε

Και καλά κάνει. Εσύ τι budget έχεις παίζει ρόλο. Έχεις 20 ευρώ, έχεις 100 ευρώ, έχεις 10000 ευρώ...

είχα σκεφτεί αρχικά να διαθέσω ένα 20 ρικο αλλά θέλω και ssd  που θα φτάσει περίπου τα 50 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bdyahoo είπε

είχα σκεφτεί αρχικά να διαθέσω ένα 20 ρικο αλλά θέλω και ssd  που θα φτάσει περίπου τα 50 

Τέλεια. Άρα δεν έχεις λεφτά για μνήμες, άρα πάμε παρακάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

δεν ήξερα ότι δεν γίνεται για της μνήμες εννοώ για της μνήμες οτι δεν θα τις αλλάξω

Η μητρική σου έχει 4 RAM slots και δέχεται μέχρι και 4x2GB RAM = 8GB max RAM. Εσύ τώρα έχεις πάνω 2x1GB + 1x2GB RAM DIMMS, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα έχεις συνολικά 4GB RAM εγκατεστημένα στο σύστημά σου και υπάρχει ένα ακόμα τελευταίο RAM slot. Εγώ λοιπόν σου πρότεινα να μην αντικαταστήσεις τις μνήμες που ήδη έχεις πάνω στην μητρική σου, απλά να αγοράσεις ένα φθηνό μεταχειρισμένο DIMM των 2GB και να το προσθέσειςστο τελυταίο RAM slot της μητρικής κι έτσι να πας στα 6GB σύνολο.

Απλά μια πρόταση έκανα, αυτό που πρέπει να κάνεις ούτως ή άλλως με το budget σου είναι να πάρεις Q6600 και SSD.

H πρόταση μου +2GB ακόμα είναι καθαρά προαιρετική και είναι για να προσδώσει έναν καλό αέρα στο σύστημα (μεγάλη διαφορά από 4 στα 6GB, το έχω τεστάρει και αλλού) και να μην "μπουκώνει" τόσο εύκολα από πολλές εφαρμογές, πολλές καρτέλες ανοιχτές στους browsers κλπ, ενώ ανάλογα με το παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στο gaming. Kαι όλα αυτά με ένα πολύ μικρό έξτρα κόστος επένδυσης πάνω στην 775 πλατφόρμα σε σχέση με την αγορά μόνο του q6600, που άλλωστε είναι και το κύριο μέλημα, μαζί με τον ssd.

Επεξ/σία από Poleimechanos2
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Poleimechanos2 είπε

Η μητρική σου έχει 4 RAM slots και δέχεται μέχρι και 4x2GB RAM = 8GB max RAM. Εσύ τώρα έχεις πάνω 2x1GB + 1x2GB RAM DIMMS, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα έχεις συνολικά 4GB RAM εγκατεστημένα στο σύστημά σου και υπάρχει ένα ακόμα τελευταίο RAM slot. Εγώ λοιπόν σου πρότεινα να μην αντικαταστήσεις τις μνήμες που ήδη έχεις πάνω στην μητρική σου, απλά να αγοράσεις ένα φθηνό μεταχειρισμένο DIMM των 2GB και να το προσθέσειςστο τελυταίο RAM slot της μητρικής κι έτσι να πας στα 6GB σύνολο.

Απλά μια πρόταση έκανα, αυτό που πρέπει να κάνεις ούτως ή άλλως με το budget σου είναι να πάρεις Q6600 και SSD.

H πρόταση μου +2GB ακόμα είναι καθαρά προαιρετική και είναι για να προσδώσει έναν καλό αέρα στο σύστημα (μεγάλη διαφορά από 4 στα 6GB, το έχω τεστάρει και αλλού) και να μην "μπουκώνει" τόσο εύκολα από πολλές εφαρμογές, πολλές καρτέλες ανοιχτές στους browsers κλπ, ενώ ανάλογα με το παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στο gaming. Kαι όλα αυτά με ένα πολύ μικρό έξτρα κόστος επένδυσης πάνω στην 775 πλατφόρμα σε σχέση με την αγορά μόνο του q6600, που άλλωστε είναι και το κύριο μέλημα, μαζί με τον ssd.

δεν γνώριζα οτι δεν δέχετα μια 4γβ μνήμη  ανά υποδοχή   αν όμως κοιτάξω και για μνήμη θα φτάσει γύρω στα 70 νομίζω έχω δει πύργο με xeon  γύρω στα 90 οπότε σε αυτήν την περίπτωση αφήνω την επιλογή για μερική αναβάθμιση

άκυρο το σύστημα με τον xeon έχει πωληθεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ο ίδιος που είπε ότι καταναλώνει σαν ένα εργοστάσιο, πιο πάνω είπε ότι οι θερμοκρασίες δεν εξαρτώνται από την κατανάλωση. Μην ακούς.

Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι του κατέβει. Εγώ έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ με την ίδια (σχεδόν) μητρική, και 1333αρι επεξεργαστή. Και μένα revision 1 είναι.

Οι θερμοκρασία που αναπτύσσει ένας επεξεργαστής ΔΕΝ εξαρτάται αποκλειστικά από την κατανάλωση. 

Οι θερμοκρασία θερμότητα που ΑΠΟΒΑΛΕΙ στον χώρο όμως είναι άμεσα εξαρτώμενη με την κατανάλωση.

Το αν ένας επεξεργαστής είναι θερμός ή όχι έχει σχέση με την κατανάλωση ανά μονάδα επιφάνειας του chip γιατί από την επιφάνεια απάγεται η θερμότητα.

Και εδώ έρχεται η ανακοίνωση του TDP των επεξεργαστών. 

Λέει λοιπόν η κάθε εταιρία, τι ψυκτρα θέλει για να μπορέσει να απάγει το θερμικό φορτίο του επεξεργαστή ανά μονάδα χρόνου. 

Αυτά.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Οι θερμοκρασία που αναπτύσσει ένας επεξεργαστής ΔΕΝ εξαρτάται αποκλειστικά από την κατανάλωση. 

Οι θερμοκρασία που ΑΠΟΒΑΛΕΙ στον χώρο όμως είναι άμεσα εξαρτώμενη με την κατανάλωση.

Το αν ένας επεξεργαστής είναι θερμός ή όχι έχει σχέση με την κατανάλωση ανά μονάδα επιφάνειας του chip γιατί από την επιφάνεια απάγεται η θερμότητα.

Και εδώ έρχεται η ανακοίνωση του TDP των επεξεργαστών. 

Λέει λοιπόν η κάθε εταιρία, τι ψυκτρα θέλει για να μπορέσει να απάγει το θερμικό φορτίο του επεξεργαστή ανά μονάδα χρόνου. 

Αυτά.

Πίστεψε με, ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι, δεν χρειάζεται να εξηγείς τίποτα απο αυτά.

Αλλά είσαι λάθος εδώ. Η θερμότητα είναι. Ενέργεια, όχι μέτρηση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Πίστεψε με, ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι, δεν χρειάζεται να εξηγείς τίποτα απο αυτά.

Αλλά είσαι λάθος εδώ. Η θερμότητα είναι. Ενέργεια, όχι μέτρηση.

Και εγώ ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι ... 😀

Μπερδεύεις την θερμότητα με την θερμοκρασία.

Η θερμότητα που απάγεται από το κάθε CPU είναι ανάλογη και πλήρως εξαρτώμενη με την κατανάλωση.

Η Θερμοκρασία που αναπτύσσει ένα CPU όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την κατανάλωση. Εχει να κάνει με τον τρόπο που το  chιπ επιτρέπει να απαχθεί από αυτό θερμότητα ανά μονάδα χρόνου.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Και εγώ ηλεκτρολόγος μηχανικός είμαι ... 😀

Μπερδεύεις την θερμότητα με την θερμοκρασία.

Εγώ; Πως ορίζεις σαν πρόταση το "θερμόκρασία που αποβάλει στο περιβάλλον". Αν δεν αποβάλει ενέργεια (θερμότητα), τι σκτα αποβάλει;

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Εγώ; Πως ορίζεις σαν πρόταση το "θερμόκρασία που αποβάλει στο περιβάλλον". Αν δεν αποβάλει ενέργεια (θερμότητα), τι σκτα αποβάλει;

ωπα θερμότητα ήθελα να γράψω. Απλά ήμουν από το nexus και έγραψα την θερμότητα θερμοκρασία.

Ξαναδιάβασε τι έχω γράψει και θα το καταλαβεις. Είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε στο τέλος γιατί το ίδιο πράγμα λέμε.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

ωπα θερμότητα ήθελα να γράψω. Απλά ήμουν από το nexus και έγραψα την θερμότητα θερμοκρασία.

Ξαναδιάβασε τι έχω γράψει και θα το καταλαβεις. Είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε στο τέλος γιατί το ίδιο πράγμα λέμε.

Ναι, έτσι σαφώς. Θερμότητα είναι.

BTW οι πρώτοι 65nm C2D είχαν ίδια ψύκτρα με τους Quad, οπότε τον καλύπτει η στοκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...