Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα είμαι νέος στο φόρουμ  θα ήθελα την βοηθειά σας σκέφτομαι  αν συμφέρει  να αντικαταστήσω τον επεξεργαστή με κάποιον ταχύτερο και 4 πύρηνο προσωρινά χωρίς να αλλάξω μητρική

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος:

μητρική   GA-965P-DQ6

επεξεργαστής  INTEL CORE 2 DUO E6420 2.13 GHZ LGA775 - 1066 FSB

2x ram  KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX DDR2 1GB PC6400 800MHZ GENESIS

1x ram RAM MUSHKIN 991760 2GB DDR2 PC2-6400 800MHZ

hdd     Western Digital Caviar WD800JD 80 GB SATA II Hard Drive - 7200 RPM

τροφοδοτικο  LAMTECH LAMPSU550 550W PSU

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κόστος για μια τέτοια αναβάθμιση είναι τόσο μικρό που φυσικά και αξίζει, ανεξαρτήτου της χρήσης που κάνεις. Μπορείς να κάνεις το minimum πηγαίνοντας σε έναν Q6600 (~10e) ή ακόμα και Q9400 (~15e). Ακόμα καλύτερα η λύση ενός xeon, πχ. E5450 (~20e)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ οπότε να πάω  για xeon  είναι ίδια υποδοχή του ώστε να τον υποστηρίζει η μητρική ?

48 λεπτά πριν, nvnight είπε

Το κόστος για μια τέτοια αναβάθμιση είναι τόσο μικρό που φυσικά και αξίζει, ανεξαρτήτου της χρήσης που κάνεις. Μπορείς να κάνεις το minimum πηγαίνοντας σε έναν Q6600 (~10e) ή ακόμα και Q9400 (~15e). Ακόμα καλύτερα η λύση ενός xeon, πχ. E5450 (~20e)

Επεξ/σία από bdyahoo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bdyahoo είπε

Σε ευχαριστώ οπότε να πάω  για xeon  είναι ίδια υποδοχή του ώστε να τον υποστηρίζει η μητρική ?

Κανονικά χρειάζεται ένα μικρό mod στο socket της μητρικής όπως και επικάλυψη κάποιων pins στον xeon cpu. Επίσης, εγκατάσταση των microcodes για την μητρική σου. Δες περισσότερα και πιο αναλυτικά εδώ πχ, link.

Είναι πιο απλά απο όσο ακούγονται τα παραπάνω, ασε που πλέον υπάρχουν πολλοί πωλητές που τους δίνουν έτοιμους και μπορούν να σε στηρίξουν στην αναβάθμιση των microcodes.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nvnight είπε

Κανονικά χρειάζεται ένα μικρό mod στο socket της μητρικής όπως και επικάλυψη κάποιων pins στον xeon cpu. Επίσης, εγκατάσταση των microcodes για την μητρική σου. Δες περισσότερα και πιο αναλυτικά εδώ πχ, link.

Είναι πιο απλά απο όσο ακούγονται τα παραπάνω, ασε που πλέον υπάρχουν πολλοί πωλητές που τους δίνουν έτοιμους και μπορούν να σε στηρίξουν στην αναβάθμιση των microcodes.

πως θα βρω όμως έναν έτοιμο επίσης αυτό με το microcodes τι είναι

9 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

πως θα βρω όμως έναν έτοιμο επίσης αυτό με το microcodes τι είναι

τα microcode είναι για την αναγνώριση του επεξεργαστή

Επεξ/σία από bdyahoo
Δημοσ.

Καθώς οι xeon δεν προορίζονταν για το socket 775, ενδέχεται μετα την εγκατάσταση ενος τέτοιου cpu να λείπουν κάποιες 'εντολές', σαν να μην αναγνωρίζονται πλήρως απο τη μητρική. Η εγκατάσταση των σχετικών microcodes λύνουν το πιθανό ζήτημα αυτό και οδηγούν σε καλύτερη υποστήριξη και σταθερότητα. Χοντρικά δες το σαν BIOS update..

Έτοιμους xeon θα βρεις στο ebay, με την ένδειξη modded for LGA775 ή κάτι τέτοιο. Επίσης, εδώ στο insomnia υπάρχει το μέλος και πωλητής @drove που έχει εξαιρετικές κριτικές (δεν έχω συνεργαστεί-δεν κάνω διαφήμιση-ελπίζω να μην υπάρχει θέμα με την αναφορά μου)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά θα είναι απλά επειδή στην σελίδα χρειάζεται να γίνει μετατροπή και στην μητρική 

μήπως να πήγαινα σε κάποιον από αυτούς αν υπάρχουν

https://ark.intel.com/products/30720/Intel-Core2-Extreme-Processor-QX6800-8M-Cache-2_93-GHz-1066-MHz-FSB

https://ark.intel.com/products/28028/Intel-Core2-Extreme-Processor-QX6700-8M-Cache-2_66-GHz-1066-MHz-FSB

https://ark.intel.com/products/30790/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6700-8M-Cache-2_66-GHz-1066-MHz-FSB

Επεξ/σία από bdyahoo
Δημοσ.

Αν πάρεις έτοιμο modded xeon, δεν χρειάζεται να κόψεις τα 'αυτάκια' στο socket της μητρικής καθώς ο cpu θα έχει ήδη τις εγκοπές έτοιμες ώστε να μπει χωρίς κανένα θέμα.

Μια χαρά είναι και οι παραπάνω επιλογές αν και νομίζω οτι κρατάνε αδικαιολόγητα τιμή σε σχέση με άλλες ισοδύναμες. Επίσης, έχουν πολύ υψηλότερο TDP που θα σε οδηγήσει μοιραία σε ανάγκη για καλύτερη ψύξη. Απο κει και πέρα είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τσεκάρεις κόστος vs απόδοση ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έxει το s775

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ και πάλι συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός εσύ ποιο πιστεύεις οτι είναι καλύτερο

Καθώς δεν έχω και πολλές γνώσεις πάνω στο ανικείμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα κατά την γνώμη μου να βάλεις έναν Q6600 .Την εποχή του υπολογιστή αυτό έκαναν πολλοί χωρίς προβλήματα .Μπορεί με οτιδήποτε άλλο να έχεις θέμα και με το Bios . 

Επεξ/σία από Fotia
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, bdyahoo είπε

Σε ευχαριστώ και πάλι συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός εσύ ποιο πιστεύεις οτι είναι καλύτερο

Καθώς δεν έχω και πολλές γνώσεις πάνω στο ανικείμενο

Δες ποιο revision είναι η μητρική σου, καθώς η rev. 1.0 και rev.2.0 υποστηρίζουν max FSB 1066 ενώ η rev. 3.3 υποστηρίζει FSB1333.

Χωρίς να είμαι πολύ έμπειρος με xeons, για FSB1333 θα επέλεγα τον Ε5450 και για FSB1066 θα επέλεγα Χ3220 ή Q6600

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nvnight είπε

Δες ποιο revision είναι η μητρική σου, καθώς η rev. 1.0 και rev.2.0 υποστηρίζουν max FSB 1066 ενώ η rev. 3.3 υποστηρίζει FSB1333.

Χωρίς να είμαι πολύ έμπειρος με xeons, για FSB1333 θα επέλεγα τον Ε5450 και για FSB1066 θα επέλεγα Χ3220 ή Q6600

το revision της μητρικής είναι το 1.0  άρα μάλλον αφήνω τον xeon 

20 λεπτά πριν, Fotia είπε

Καλύτερα κατά την γνώμη μου να βάλεις έναν Q6600 .Την εποχή του υπολογιστή αυτό έκαναν πολλοί χωρίς προβλήματα .Μπορεί με οτιδήποτε άλλο να έχεις θέμα και με το Bios . 

θα ήθελα να κάνω μια δοκιμή σε xeon  αλλά δεν τον υποστηρίζει η μητρική έχει μικρότερο  FSB  από τον cpu

Δημοσ.

Θες επεξεργαστή. Ο Q6600 έχει γύρω στο 15άρι και θα πρέπει να κάνεις update την μητρική. Πρέπει να έχει την έκδοση  F11 του BIOS.

Θες ssd

Θες και πιο ποιοτικό τροφοδοτικό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Θες επεξεργαστή. Ο Q6600 έχει γύρω στο 15άρι και θα πρέπει να κάνεις update την μητρική. Πρέπει να έχει την έκδοση  F11 του BIOS.

Θες ssd

Θες και πιο ποιοτικό τροφοδοτικό. 

Αρχικά έλεγα για επεξεργαστή  Q6600,  Q6700,  Χ3220  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...