Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρεπει να εισαι επαγγελματιας για να σου ανοιξουν καρτελα 

μπορει βεβαια να εισαι και ηλεκτρολογος η και κατι αλλο ασχετο με σουπερ μαρκετ η ταβερνα αλλα κατα καιρους κοβουν μονο τιμολογια 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jimis98 είπε

καλησπερα παιδια πως ενας ιδιωτης μπορει να ψωνισει απο το αντιστοιχο σουπερ μαρκετ?

Η να πας με το αφμ ενος φιλου σου που να εχει μαγαζι  και να κόψεις απόδειξη . :) 

Δημοσ.

Μόνο με ΑΦΜ φίλου. Έτσι πάω εγώ. Αλλά με απόδειξη γενικά δεν βρίσκεις πολλά πράγματα που να είναι φθηνότερα από τα Lidl πχ ή από προσφορές άλλων σουπερ μάρκετ λιανικής. Καμία σχέση με το ΜΑΚΡΟ πχ (νυν Mart) που έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και πάρα πολύ καλύτερες τιμές. Δυστυχώς στην πόλη μου έχει μόνο METRO. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Μόνο με ΑΦΜ φίλου. Έτσι πάω εγώ. Αλλά με απόδειξη γενικά δεν βρίσκεις πολλά πράγματα που να είναι φθηνότερα από τα Lidl πχ ή από προσφορές άλλων σουπερ μάρκετ λιανικής. Καμία σχέση με το ΜΑΚΡΟ πχ (νυν Mart) που έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και πάρα πολύ καλύτερες τιμές. Δυστυχώς στην πόλη μου έχει μόνο METRO. 

Η τιμες η με απόδειξη η με τιμολόγιο ειναι η ίδιες ,τουλάχιστον για το κατάστημα στην πετρου ραλλυ στον ταυρο .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, darkman είπε

Η τιμες η με απόδειξη η με τιμολόγιο ειναι η ίδιες ,τουλάχιστον για το κατάστημα στην πετρου ραλλυ στον ταυρο .

Mε τιμολόγιο γλιτώνεις το ΦΠΑ φίλε μου. Άρα σχεδόν το 1/4 της τιμής. Αλλά πρέπει να εισαι επαγγελματίας για να τα περνάς στα έξοδα. Εγω μπορώ μόνο με απόδειξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Mε τιμολόγιο γλιτώνεις το ΦΠΑ φίλε μου. Άρα σχεδόν το 1/4 της τιμής. Αλλά πρέπει να εισαι επαγγελματίας για να τα περνάς στα έξοδα. Εγω μπορώ μόνο με απόδειξη. 

Η τιμες ειναι η ιδιες ,γλυτώνει το ΦΠΑ Αυτος που εχει το κατάστημα, αν ο φιλος μας κοψει τιμολόγιο στο ονομα σου  ,γιατι εγραψες με απόδειξη  δεν βρίσκεις φθηνα πράγματα  :) ο φιλος μας  η με απόδειξη  η με τιμολογια την ιδια τιμη θα  παρει την σαλτσα και σιγουρα ποιο κατω απο το Lidl  :) εγω ξερω  και περιπτώσεις καταστημάτων που δεν θελουν να κόψουν ΦΠΑ και τα περνουν με αποδειξη ,ασε που αμα ο φιλος σου κοψει τιμολογια και τα χασει η ξεχασει να στα δωσει μπορει να εχεις και θεμα :( 

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.

χωρίς αφμ επαγγελματία εγώ σαν ιδιώτης μπορώ να ψωνίσω αλλά θα τα πάρω σε τιμές λιανικής πώλησης με απόδειξη κανονικά σωστά κατάλαβα?

είναι φτηνό το metro αξίζει? 

και τι γίνεται αν τα χάσεις τα τιμολόγια? 

Δημοσ.

Μια μικρή διαφορά θα έχει στις τιμές ,επειδή πουλά μεγαλύτερες συσκευσίες.Το ίδιο ισχύει και το Markt πρώην Μάκρο.Σκλαβενίτης χονδρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Backpacker είπε

Εφόσον μπορεί να δικαιολογηθεί το έξοδο αυτό.

Αν εγώ ως μηχανικός πάω και πάρω ένα κρεβάτι ξέρωγω από το Mart ή ας πόυμε καλτσες/φανελάκια κλπ ... δε θα τα πάρω με τιμολόγιο γιατί, θεωρητικά, δε θα περάσουν σε πιθανό έλεγχο.

17 λεπτά πριν, jimis98 είπε

χωρίς αφμ επαγγελματία εγώ σαν ιδιώτης μπορώ να ψωνίσω αλλά θα τα πάρω σε τιμές λιανικής πώλησης με απόδειξη κανονικά σωστά κατάλαβα?

Όχι,

για να μπεις πρέπει να είσαι "μέλος", να σου έχουν δώσει κάρτα εισόδου.

Για να βγάλεις κάρτα εισόδου πρέπει να είσαι επαγγελματίας.

Αν χάσεις τα τιμολόγια και δε τα περάσει ο επαγελματίας στο όνομα του στη ΜΥΦ (μηνιαίες καταστάσεις με τα τιμολόγια σου) θα εμφανιστεί μια διαφορά, ένα μαγαζί να σου έχει κόψει τιμολόγιο αλλά εσύ να μη το έχεις περάσει αντίστοιχα στη δκή σου λίστα. 

Επειδή όμως αυτό δεν είναι προς το συμφέρον σου (ίσα ίσα δεν θα πάρεις πίσω το ΦΠΑ) πιθανόν να μη γίνεται και τίποτα, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Το ανάποδο θα ήταν πρόβλημα (να το έχανε το τιμολόγιο το Mart δηλαδή και να το δήλωνες εσύ).

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimis98 είπε

Οχι δεν μπορεις , αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αν εχεις εναν φιλο να παρεις το ΑΦΜ του και να πας να ψωνίσεις σαν να ηταν αυτος , εκει υπάρχουν δυο επιλογές η τιμολόγιο η απόδειξη που για εσενα δεν θα εχει καποιο κέρδος γιατι οποιο και απο τα δυο να κάνεις η τιμες ειναι η ίδιες. 
Τωρα αν τα παρεις με τιμολογιο ισως τον φιλο σου  στον ΦΠΑ να τον συμφέρει .
τα τιμολόγια ποια απο οτι ξερω τα τσεκάρουν αν αυτα που εχεις περάσει ειναι ιδια με αυτα που εχεις κόψει, τωρα τι θεμα θα εχεις δεν ξερω να σου πω,αλλα νομιζω οτι ποιο πολυ κοιτάνε τα έσοδα απο οτι τα έξοδα στα τιμολόγια  .

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Όχι,

για να μπεις πρέπει να είσαι "μέλος", να σου έχουν δώσει κάρτα εισόδου.

Για να βγάλεις κάρτα εισόδου πρέπει να είσαι επαγγελματίας.

Στο μετρο δεν θελει καρτα απλα το ΑΦΜ και τον κωδικό ασφαλείας αν εχεις βαλει  😉    

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα ποια ειναι αυτα τα καταστηματα στην Αθηνα που δεν μπορει να παει ιδιωτης; Ειναι και τα TheMart; Αστυνομικοι/Στρατιωτικοι πηγαινουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Τελικα ποια ειναι αυτα τα καταστηματα στην Αθηνα που δεν μπορει να παει ιδιωτης; Ειναι και τα TheMart; Αστυνομικοι/Στρατιωτικοι πηγαινουν;

themart= παλιο μακρο. μονο με επαγγελματικο ΑΦΜ και εκει. οι αστυνομικοι/στρατιωτικοι εχουν επαγγελματικο ΑΦΜ; ΟΧΙ. για ποιον λογο να μπορουν να πηγαινουν;

Στην εναρξη καθε επιχειρησης γραφει τι προιοντα μπορει να εμπορευεται. Πχ ενας ηλεκτρολογος δεν μπορει να παρει με τιμολογιο κονσερβες φαγητου, τηγανια, τροφιμα κλπ. Δεν μπορει να τα δικαιολογησει (νομιζω οτι μπορει να δικαιολογησει μονο ενα 3% του τζιρου ή κατι τετοιο, τετοια τιμολογια με ειδη ασχετα με το επαγγελμα του) και ετσι θα εχει θεμα σε πιθανο ελεγχο που γινει μετεπειτα. Μπορει βεβαια μετα το ανοιγμα της καρτελας να τα κοβει αποδειξη. Σε γενικες γραμμες εχουν καποιες καλες προσφορες κατα καιρους αυτα τα καταστηματα χονδρικης. Αλλα πιο συχνα κ αλλα λιγοτερο συχνα.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.

Επειδη ενας γνωστος μου που ειναι αστυνομικος λεει οτι του επιτρεπουν την εισοδο. Δεν γνωριζω λεπτομερειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...