ubuntistas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Παιδια γεια σας έχω μια σύνδεση 50mbps και έχω κάνει μια σύνδεση με 2 nanostation loco m2 στα 2,4ghz. με οπτικη επάφή γύρω στα 500 μετρα.Στο σημειο που στέλνω με το AP με speedtest πιάνω ακριβώς οσο έχω στη γραμμή.Στο σημείο που πιάνω με speedtest se pc δεν πιάνω πάνω απο 10mbps.Ξέρει κανείς τι μπορει να έχει παιχτεί λάθος?
M@dB0x Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Το σημα απο το loco πως παει στο pc μετα? Με καλωδιο? Αν ναι δοκιμασες με καποιο αλλο?
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Για δώσε μια εικόνα από το tab Main του ΑΡ που λαμβάνει παίζοντας ως Station.
ubuntistas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Παει με καλώδιο Ναι δεν έχω δοκιμάσει με αλλο αλλα δεν νομίζω να έχει σχέση γτ μια μου παίζει 5 6 μια 10 11 φωτο θα ανεβάσω το απόγευμα μιας και δεν είμαι στο σπιτι Από σημα παντως ειναι καλα Λογικά εγω εχω θεμα απ το station και μετά σωστα?
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Καλύτερα κατευθείαν από το μενού και όχι μέσω του application, διότι σε αυτό πολλές χρήσιμες πληροφορίες δεν φαίνονται. Αν το σήμα είναι σωστό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καλή σκόπευση και υπάρχει διαφορά 8dBm που είναι μεγάλη (κανονικά δεν πρέπει να είναι πάνω από 3) ή υπάρχουν εμπόδια ακόμη κι εντός της Fresnel Zone. Μεγαλύτερη ταχύτητα έχουμε σε εύρος 40MHz (αντί των 20 που είναι τώρα) και με ασφάλεια σκέτο WPA2 AES και σε WDS mode.
M@dB0x Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Με CCQ 95 θα εχει καλη σκοπευση. Απο την αλλη αυτα τα 8 db ειναι ενα θεμα οντως. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2018 από M@dB0x
ubuntistas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 https://imgur.com/a/DaCUMOC σε wds mode δεν είναι το station ουτε το AP... τι κάνει το WDS ?
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Η τιμή του CCQ δεν δείχνει πόσο καλή είναι η σκόπευση αλλά το ποσοστό επιτυχίας των πακέτων που στέλνει ένα ΑΡ. H σκόπευση φαίνεται καλή αλλά έχει χαμηλές τιμές TX/RX Rate που σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ των 2 σημείων (είτε άμεσα στο οπτικό πεδίο, είτε εντός της ζώνης Fresnel). Ειδικά στο ΑΡ που λαμβάνει, η ονομαστική τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή, οπότε είναι απόλυτα λογικό να έχει μειωμένες τιμές στο speedtest. Με το WDS έχουμε transparent ασύρματη ζεύξη μεταξύ 2 σημείων σαν να είχαν συνδεθεί με καλώδιο. Σε ένα LAN οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των MAC διευθύνσεων και σε WDS δεν γίνεται καμία αλλαγή στο overhead των πακέτων, διατηρώντας τις γνωστές MAC. Τέλος κάνε δοκιμή με εύρος 40MHz αντί των 20.
ubuntistas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Οπότε πρέπει να ενεργοποιήσω και στις 2 συσκευές το wds? Επίσης να βάλω και στις 2 συσκευές στα 40 mhz Με λίγα λόγιατι φαίνεται να φταιει? Εμπόδια δεν υπάρχουν είναι καθαρή οπτική επαφή Ίσως λόγω μικρής υψομετρικής διαφοράς να φταίει κλίση
M@dB0x Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι αλλα εκει που εχει το ΑΡ δεχεται full ταχυτητα απο οσο γραφει. Αρα δε τιθεται θεμα σκοπευσης. Για αυτο του ειπα για το καλωδιο που παει μεσα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από M@dB0x
ubuntistas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Ένα utp cat5 ειναι θα δοκιμάσω με ένα cat6 αλλα δεν νομιίζω να παιζει ρόλο. Επίσης παιζει να μην κάνουν οι συσκευές γιαυτο που τις θελω?
M@dB0x Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Κοιτα αν μεχρι και το ΑΡ εισαι οκ, κοιτας μετα απο εκει και τσεκαρεις ακομη μηπως εχει δηλωθει καμια ethernet στα 10mbit.
ubuntistas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Απ το AP με κινητό πιάνω όσο εχει η γραμμή κανονικά
jkoukos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, M@dB0x είπε Ναι αλλα εκει που εχει το ΑΡ δεχεται full ταχυτητα απο οσο γραφει. Αρα δε τιθεται θεμα σκοπευσης. Για αυτο του ειπα για το καλωδιο που παει μεσα. Πολλά μπορεί να είναι. Όμως λέει επί λέξει: Στο σημειο που στέλνω με το AP με speedtest πιάνω ακριβώς οσο έχω στη γραμμή. Δηλαδή στο 1ο ΑΡ που στέλνει έχει καλό τεστ. Δεν λέει ότι δοκίμασε κατευθείαν στο 2ο ΑΡ, αλλά μετά από αυτό στο PC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα