Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειαααα!!! Εαν εχω υποτιτλους απο ταινια 720p. ειτε HDrip, ειτε BRrip ειτε BDrip μπορω να τους χρησιμοποιησω σε μια ιδια διαφορετικων παραμετρων, οπως 1080p.Blueray ή WEBDL ή DVDrip κτλ.?

Εχω ακουσει οτι δεν κανει επειδη οι καθε υποτιτλοι γινονται encoding κατα την επεξεργασια για τη συγκεκριμενη ταινια για τις συγκεκριμενες παραμετρους της καθε ταινιας (DVDrip, HDrip, BRrip, BDrip, etc), κατι βεβαια που δεν εχω προσεξει γιατι ποτε δεν το συναντησα αυτο. Παντα επεζαν κανονικα, ενα αρχειο υποτιτλων σε ολους τους τυπους της ταινιας...τι ισχυει τελικα?

Δημοσ.

αν οι υποτιτλοι ειναι συγχρονισμενοι για ολη την ταινια δεν σε νοιαζει τι ειναι η ταινια. αν δεν ειναι υπαρχουν και προγραμματα.που μπορεις.να.τους.συγχρονισεις

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, υπότιτλοι για BluRay θα παίζουν σε όλες τις εκδόσεις BluRay/BrRIP, υπότιτλοι WEB-DL στις εκδόσεις WEB-DL (ίσως και WEBRIP) και υπότιτλοι HDTV στα αρχεία HDTV. Μεταξύ τους συνήθως δεν είναι συμβατοί (π.χ. υπότιτλοι για HDTV ενώ έχεις WEB-DL) γιατί έχουν κοπεί π.χ. διαφημίσεις και έχουν αλλάξει οι χρόνοι, τα αρχεία βίντεο δεν είναι στο ίδιο framerate κλπ. Το αρχείο των υπότιτλων (.srt) έχει μέσα μόνο το κείμενο των υπότιτλων και χρόνους για το πότε να εμφανιστεί/εξαφανιστεί κάθε υπότιτλος. Οπότε, αν οι χρόνοι είναι ακριβώς οι ίδιοι μεταξύ δύο αρχείων, οι υπότιτλοι θα παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stratosw είπε

αν οι υποτιτλοι ειναι συγχρονισμενοι για ολη την ταινια δεν σε νοιαζει τι ειναι η ταινια. αν δεν ειναι υπαρχουν και προγραμματα.που μπορεις.να.τους.συγχρονισεις

Ναι, οι υποτιτλοι ειναι συγχρονισμενοι με την ταινια, εγω ειχα την απορια...γιατι οι υποτιτλοι απο DVDrip παιζουν και σε BRRip, BDRip, HDTV και σε οποιαδηποτε ταινια.

Με τον συγχρονισμο δεν ασχολουμε και πολυ, απλα ψαχνω καλυτερα στα σαϊτς και βρισκω.

14 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Γενικά, υπότιτλοι για BluRay θα παίζουν σε όλες τις εκδόσεις BluRay/BrRIP, υπότιτλοι WEB-DL στις εκδόσεις WEB-DL (ίσως και WEBRIP) και υπότιτλοι HDTV στα αρχεία HDTV. Μεταξύ τους συνήθως δεν είναι συμβατοί (π.χ. υπότιτλοι για HDTV ενώ έχεις WEB-DL) γιατί έχουν κοπεί π.χ. διαφημίσεις και έχουν αλλάξει οι χρόνοι, τα αρχεία βίντεο δεν είναι στο ίδιο framerate κλπ. Το αρχείο των υπότιτλων (.srt) έχει μέσα μόνο το κείμενο των υπότιτλων και χρόνους για το πότε να εμφανιστεί/εξαφανιστεί κάθε υπότιτλος. Οπότε, αν οι χρόνοι είναι ακριβώς οι ίδιοι μεταξύ δύο αρχείων, οι υπότιτλοι θα παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Ναι, αυτο με εκπλησει...το οτι εχω δοκιμασει υποτιτλους DVDRip σε ταινια BDRip, BRRip παιζουν κανονικα...γι' αυτο ρωταω αν υπαρχει ή οχι προβλημα γι' αυτο. 

Εθεσα αυτο το ερωτημα επειδη ειχε πει καποιος οτι πρεπει να ειναι οι υποτιτλοι για την καθε ταινια συγκεκριμενα με τις ιδιες προδιαγραφες/παραμετρους. Δηλαδη...

DVDRip για DVDRip, BRRip για BRRip κ.ο.κ...

Δημοσ.
2 minutes ago, Archilleo said:

Ναι, αυτο με εκπλησει...το οτι εχω δοκιμασει υποτιτλους DVDRip σε ταινια BDRip, BRRip παιζουν κανονικα...γι' αυτο ρωταω αν υπαρχει ή οχι προβλημα γι' αυτο. 

Αν παίζουν κανονικά, με την έννοια να είναι συγχρονισμένοι σωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

3 minutes ago, Archilleo said:

Εθεσα αυτο το ερωτημα επειδη ειχε πει καποιος οτι πρεπει να ειναι οι υποτιτλοι για την καθε ταινια συγκεκριμενα με τις ιδιες προδιαγραφες/παραμετρους.

Όταν ψάχνεις υπότιτλους, κοιτάς να είναι συγκεκριμένα για το αρχείο που έχεις, για να είσαι σίγουρος ότι θα είναι συγχρονισμένοι. Το θέμα είναι αν δεν βρεις ίδιους. Τότε κατεβάζεις για άλλη έκδοση και ελπίζεις να ταιριάζουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Όταν ψάχνεις υπότιτλους, κοιτάς να είναι συγκεκριμένα για το αρχείο που έχεις, για να είσαι σίγουρος ότι θα είναι συγχρονισμένοι. Το θέμα είναι αν δεν βρεις ίδιους. Τότε κατεβάζεις για άλλη έκδοση και ελπίζεις να ταιριάζουν.

Δεν ισχυει παντα αυτο. Εχω κατεβασει υποτιτλους σε ταινια ιδιου τιτλου/παραμετρων και δεν ηταν συγχρονισμενοι (και με πολλα ορθογραφικα)... και εχω κατεβασει τελειως ασχετους με τον δικο μου τιτλο και ταιριαζαν αψογα... Οποτε δεν ξερω κατα ποσο πρεπει να τα προσεχουμε αυτα...σιγουρα τα τσεκαρουμε, αλλα ειναι και θεμα τυχης καμια φορα... και σε ποιο σαϊτ ψαχνεις... :)

Επεξ/σία από Archilleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...