JChris Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα! Θέλω να πάρω ένα laptop και είδα δύο προσφορές στα public και στο πλαίσιο και θα ήθελα να με βοηθήσετε με την επιλογή..Και τα δύο είναι της ίδιας εταιρίας-σειρας και στην ίδια τιμή. Το ένα είναι το HP Omen 17-an014nv (https://goo.gl/QiDd33) και το άλλο το HP Omen 17-w202nv (https://goo.gl/r6tRG6)
mphxths Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν δε μου ξεφυγε κατι οπως κοιταγα τα χαρακτηριστικα , η βασικη τους διαφορα ειναι στον δισκο τον ssd. Το ενα 128αρη το αλλο 25αρη.Ολα τα αλλα ειναι πανομοιοτυπα. Στην ιδια τιμη..και πραγματικα αναρωτιεσαι τι να παρεις?Σοβαρα τωρα? Μην μου πεις οτι το ενα εχει την ταδε θυρα που δεν εχει το αλλο , ή την ταδε εκδοση θυρας που δεν εχει το αλλο , ή φωτιζομενο πληκτρολογιο κλπ κλπ.αυτα ειναι τα φρουφρου. Μονο αν εχεις καποιο εξιδικευμενο περιφερειακο που θελει καποιο εξιδικευμενο spec σε θυρες και τετοια θα ειχε νοημα να το ψειρισεις... Η ουσια ειναι τα specs , και εκει δεν θελει πολυ σκεψη ...πας στα καλυτερα..μιας και η τιμη ειναι ιδια.Εκτος και αν η ποιοτητα κατασκευης στο 2ο ειναι τοσο χαλια οποτε πας στο 1ο.Αλλα μιλαμε για ιδια μαρκα ιδια σειρα..ποσο να διαφερει η κατασκευη τους δηλ? Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2018 από mphxths
Dr.Tesla Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Η κάρτα γραφικών δεν αντέχει για να δώσεις τόσα. Αν δεν θες δόσεις δες το helios από άμαζον. Αλλιώς περιμένεις γιατί κάτω από 1100 δεν αξίζει τίποτα.
JChris Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 14 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Η κάρτα γραφικών δεν αντέχει για να δώσεις τόσα. Αν δεν θες δόσεις δες το helios από άμαζον. Αλλιώς περιμένεις γιατί κάτω από 1100 δεν αξίζει τίποτα. Δεν το θέλω για gaming. Απλά θέλω να πάρω ένα καλό laptop για video editing και κάποια προγράμματα που δουλεύουμε στην σχολή μου και με αυτά τα χαρακτηριστικά πιστεύω ότι είναι μια χαρά..Και η αρχική τους είναι στα 1600 και το έβαλαν σε προσφορά στα 1000
Dr.Tesla Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, JChris είπε Δεν το θέλω για gaming. Απλά θέλω να πάρω ένα καλό laptop για video editing και κάποια προγράμματα που δουλεύουμε στην σχολή μου και με αυτά τα χαρακτηριστικά πιστεύω ότι είναι μια χαρά..Και η αρχική τους είναι στα 1600 και το έβαλαν σε προσφορά στα 1000 Για κανένα λόγο δεν αξίζει πάνω από 1100 αυτό το λαπτοπ που έβαλες. Στα 1600 μιλάμε για μία τελείως διαφορετική κατηγορία. περίμενε να βγουν οι 8750Η με μία 1050Ti και πήγαινε σε κάποια από εκείνες τις επιλογές ή εκμεταλλεύεσαι την πτώση τιμής στους 8300H που είναι ίδιοι με τον 7700ΗQ. Μέσα στον επόμενο μηνα , άντε τον παραπάνω θα ξεκινήσουν να έρχονται τα νέα μοντέλα. Ο στόχος είναι 7700/8300/8750 + 16gb ram + 1050Ti , με IPS panel Κάτω από τα 1200 . Αποφεύγεις τις 17 ίντσες γιατί είναι τσάμπα 100 ευρώ καπέλο , και προτιμάς dell/lenovo λόγω ελληνικών αντιπροσωπειών. Ενδεικτικά : 1. https://www.skroutz.gr/s/13562768/Dell-Inspiron-7577-i7-7700HQ-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html 2. https://www.skroutz.gr/s/13702232/Lenovo-Legion-Y520-15IKBN-i7-7700HQ-16GB-256GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-No-OS.html#reviews Αν πας σε μεγάλη αλυσίδα λόγω δόσεων , περιμένεις την "προσφορά" που θα φέρει στα κανονικά πλαίσια την τιμή. Ποτέ δεν είναι πραγματική προσφορά , απλά έρχεται σε λογικά πλαίσια. Είναι παιχνίδι υπομονής στην περίπτωση σου γιατί η συγκεκριμένη κατηγορίας που κοιτάς είναι υπερτιμημένη. Αν καταφέρεις και έχεις τα λεφτά στο χέρι προτίμησε amazon και μάλλον αυτό της αμερικής γιατί εκεί είναι πολύ καλύτερες οι τιμές και έχεις ισχυρότερο νόμισμα.
mphxths Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Αν δεν το θελει για gaming ειναι περιττο να ψειριζει την καρτα γραφικων ..1050(ti) με 2/4gb...δεν εχει σημασια..αλλα και για gaming να το ηθελε...η απλη 1050 με 2gb τον καλυπτει για το 95% των παιχνιδιων. Απο την αλλη ειναι λαθος να παρεις φορητο με 8gb ddr4 οταν προοριζεις το μηχανημα για βαρια δουλεια (audio/video editing/gaming κλπ) και να πεις..δεν γαμιεται..αναβαθμιζεται.. Ναι αναβαθμιζεται..αλλα το 8αρακι ddr4 χτυπαει μια 80αρα το λιγοτερο..οποτε δεν το λες αμελητεα ποσοτητα. Επισης παντα προτιμαμε φορητο με ssd+μηχανικο ή σκετο ssd.Aν ο ssd ειναι και τιποτα m.2/nvme που πανε τον κωλο τους..ακομα καλυτερα... Αν ολα αυτα τα βρει καποιος και σε καλη τιμη..ασχετως τι συνδυασμο προτιμησει απο τα παραπανω...ακομα καλυτερα.. Προσωπικα εχω παρει το lenovo legion y520 με 7700hq/15 οθονη 1080p/8gb ddr4 ram/1050-4gb/128 nvme +1tb μηχανικο οταν για μια μερα το πλαισιο το ειχε 950 περιπου...και μετα το πηγε 1200..και τωρα βλεπω το χει κατεβασει στα 1000. Ο,τι και να του βαλα δεν εκανε κιχ..παιχνιδια..high/very high details , 3d modelling και συναφη...τιποτα δεν καταλαβε... Το μονο που μετανοιωσα οπως εγραψα και παραπανω ειναι η ram..δυσκολα να σκασω 80αρι για δευτερο στικακι.... Συμπερασμα lenovo και dell συμφωνω οτι πρεπει να ειναι πανω πανω στις προτιμησεις σου..απο κει και περα..κοιτας τον κουμπαρα..κοιτας τις αναγκες σου και κανεις τον καλυτερο συνδυασμο και καλυτερη τιμη....και γω ηθελα 1050ti/1060 και 16gb ram και 256αρη ssd..αλλα ο προυπολογισμος θα βγαινε εξω..και ειδικα στο θεμα της καρτας γραφικων...η απωλεια ηταν αμελητεα...για τις αναγκες μου. Αυτα
JChris Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Στις 21/6/2018 στις 1:50 ΠΜ, mphxths είπε Αν δεν το θελει για gaming ειναι περιττο να ψειριζει την καρτα γραφικων ..1050(ti) με 2/4gb...δεν εχει σημασια..αλλα και για gaming να το ηθελε...η απλη 1050 με 2gb τον καλυπτει για το 95% των παιχνιδιων. Απο την αλλη ειναι λαθος να παρεις φορητο με 8gb ddr4 οταν προοριζεις το μηχανημα για βαρια δουλεια (audio/video editing/gaming κλπ) και να πεις..δεν γαμιεται..αναβαθμιζεται.. Ναι αναβαθμιζεται..αλλα το 8αρακι ddr4 χτυπαει μια 80αρα το λιγοτερο..οποτε δεν το λες αμελητεα ποσοτητα. Επισης παντα προτιμαμε φορητο με ssd+μηχανικο ή σκετο ssd.Aν ο ssd ειναι και τιποτα m.2/nvme που πανε τον κωλο τους..ακομα καλυτερα... Αν ολα αυτα τα βρει καποιος και σε καλη τιμη..ασχετως τι συνδυασμο προτιμησει απο τα παραπανω...ακομα καλυτερα.. Προσωπικα εχω παρει το lenovo legion y520 με 7700hq/15 οθονη 1080p/8gb ddr4 ram/1050-4gb/128 nvme +1tb μηχανικο οταν για μια μερα το πλαισιο το ειχε 950 περιπου...και μετα το πηγε 1200..και τωρα βλεπω το χει κατεβασει στα 1000. Ο,τι και να του βαλα δεν εκανε κιχ..παιχνιδια..high/very high details , 3d modelling και συναφη...τιποτα δεν καταλαβε... Το μονο που μετανοιωσα οπως εγραψα και παραπανω ειναι η ram..δυσκολα να σκασω 80αρι για δευτερο στικακι.... Συμπερασμα lenovo και dell συμφωνω οτι πρεπει να ειναι πανω πανω στις προτιμησεις σου..απο κει και περα..κοιτας τον κουμπαρα..κοιτας τις αναγκες σου και κανεις τον καλυτερο συνδυασμο και καλυτερη τιμη....και γω ηθελα 1050ti/1060 και 16gb ram και 256αρη ssd..αλλα ο προυπολογισμος θα βγαινε εξω..και ειδικα στο θεμα της καρτας γραφικων...η απωλεια ηταν αμελητεα...για τις αναγκες μου. Αυτα Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! Να 'σαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα