voltmod Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Η Samsung ανακοίνωσε ότι το νέο της Chromebook Plus V2 πρόκειται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του μήνα και θα διαθέτει ορισμένα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το μοντέλο του 2017. Καταρχήν η Samsung τοποθέτησε στην θέση του επεξεργαστή ARM –που διέθετε το πρώτο μοντέλο Chromebook Plus- έναν επεξεργαστή της Intel, και πιο συγκεκριμένα τον ταχύτερο Intel Celeron 3965Y ενώ πρόσθεσε και μία rear-facing camera που βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels. Έτσι, o 2-in-1 φορητός υπολογιστής της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας είναι τώρα περισσότερο λειτουργικός ως tablet. Επίσης το keyboard σχεδιάστηκε για να μπορεί να αντέχει σε μικροατυχήματα με υγρά. Όπως και η παλαιότερη έκδοση, το νέο Chromebook Plus V2 διαθέτει 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου με την οθόνη του να διαθέτει διαγώνιο 12,2 ιντσών και να υποστηρίζει 1920 x 1080 pixels - ανάλυση που δυστυχώς είναι μικρότερη της οθόνης του πρωτότυπου μοντέλου που υποστήριζε 2400 x 1600 pixels. Το σύστημα 2-in-1 επίσης διαθέτει front-facing camera στο 1,0 Megapixel και διαθέτει built-in pen/ stylus. Το κόστος του Samsung Chromebook Plus V2 είναι $499,99, περίπου $50 ακριβότερο από το πρώτο μοντέλο στο λανσάρισμα του. Η πώληση του ξεκινάει από τις 24 Ιουνίου. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Η google θα βάλει windows και η Samsung πάει και βάζει chrome os…. 1
mants118 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 η εξέλιξη ενός Android tablet αλλά με Chrome OS και δυνατότητα να τρέξει Android εφαρμογές;;;;
BillT Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 12 minutes ago, Retromaniac said: Η google θα βάλει windows και η Samsung πάει και βάζει chrome os…. Μια χαρά είναι το Chrome OS. Χρειάζεται βέβαια ακόμα δουλειά σε κάποιους τομείς για να είναι πλήρης αλλά έχει προοπτικές και λόγω της ενσωμάτωσης των android εφαρμογών αλλά και των Progressive Web Apps. έχω πάρει στη γυναίκα μου το Plus πρώτης γενιάς με ARM cpu και έχω το Pro με Intel και τα έχουμε βολευτεί και οι δύο μια χαρά. Απορώ γιατί "ρίξανε" την ανάλυση στην οθόνη. Η οθόνη στα πρώτης γενιάς είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών!!!! 1
gthe Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 34 λεπτά πριν, BillT είπε Μια χαρά είναι το Chrome OS. Χρειάζεται βέβαια ακόμα δουλειά σε κάποιους τομείς για να είναι πλήρης αλλά έχει προοπτικές και λόγω της ενσωμάτωσης των android εφαρμογών αλλά και των Progressive Web Apps. έχω πάρει στη γυναίκα μου το Plus πρώτης γενιάς με ARM cpu και έχω το Pro με Intel και τα έχουμε βολευτεί και οι δύο μια χαρά. Απορώ γιατί "ρίξανε" την ανάλυση στην οθόνη. Η οθόνη στα πρώτης γενιάς είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών!!!! Το chrome OS όντως είναι καλό και όντως θέλει λίγη δουλειά ακόμα. Εγώ εχω το asus c101pa από τα πρώτα που πήραν android και πραγματικά για το βάρος του και την τιμή του δεν έχει αντίπαλο για όσους θέλουν κάτι πολύ φορητό και keyboard. Πάει σφαίρα, ενημερώσεις συνέχεια, τρομερή μπαταρία κτλ.Το έχω αντί για tablet. Αλλά για laptop replacement, σε υψηλότερες τιμές, έχει ακόμα θέμα το chromeOS. Στην κατηγορία 500+ δύσκολα το προτιμάει κάποιος (βρίσκεις 12αρια refurbished με αυτά τα χρήματα πολύ εύκολα και είναι πλήρη συστήματα). Επίσης Ευρώπη είναι πεθαμένη η αγορά chromebooks για να το πάρει κάποιος επίσημα με την εγγύηση του. Η ανάλυση προφανώς χαμήλωσε για μεγαλύτερη οικονομία στην μπαταρία που είναι βασικό selling point των chromebooks.
panoskatos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Ο ταχύτερος Intel Celeron είναι σαν να λέμε το ταχύτερο κουτσό άλογο! 4
johncorfas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Celeron 3965Y=ψοφίμι, καλούτσικος για tablet, αλλά όχι για tablet 500€+ΦΠΑ (μετάφραση στα ελληνικά του $499,99). Με τόσα αγοράζω κανονικό laptop με μικρές διαστάσεις. Πχ: https://www.skroutz.gr/s/13708248/Acer-Aspire-E5-475-i3-6006U-8GB-1TB-W10.html ή https://www.skroutz.gr/s/12288367/Acer-TravelMate-P238-M-i5-6200U-4GB-128GB-W10.html ή https://www.skroutz.gr/s/10570129/Asus-Q304UA-BHI5T11-i5-7200U-6GB-1TB-FHD-W10.html και πολύ καλύτερα μηχανήματα συνολικά. Το ότι άλλαξε τον ARM με x86 δεν το βρίσκω κακό, η επιλογή τιμής/απόδοσης είναι λίγο τραγική... Για το Chrome OS τί να πω; Γούστα είναι αυτά... Ο καθένας με ότι βολεύεται. Κάποιοι το βρίσκουν πρακτικό. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακόμα αναποφάσιστος. Έχω παρατήσει smartphones και tablets και δεν μπορώ να αποφασίσω σε 2-in-1 με Windows ή με Chrome OS, για προσωπική χρήση (αντικατάσταση tablet) και για παρουσιάσεις φωτογραφιών για την δουλειά. Απ'την μία το Chrome OS μια χαρά και ως android user θα έχω όσα χρειάζομαι, απ'την άλλη τα Windows είναι Windows (Captain Obvious speaking) κι έχουν πραματάκια που ίσως μου λείψουν. Κι όσο γράφω το σχόλιο, σκέφτομαι, πως αν δεν τα σκάσω να πάρω ένα μηχανάκι τύπου Spectre 360 (με specs για πιο επαγγελματική χρήση), πάντα κάτι θα μου λείπει. Αυτά. Τα πα. Ξαλάφρωσα. Τύφλα να χουν τα session με ψυχολόγο. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Επισκέπτης
Alphaleader Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Αν μπορει να αλλαξει κανεις τον σκληρό ευκολα και να bootαρει οτι λειτουργικό θέλει, τοτε εχουν συμπαθητικές προοπτικες.
coffeex Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Η google θα βάλει windows και η Samsung πάει και βάζει chrome os…. Φαντάσου την αντίδραση( 😡🤬)των στελεχών της Samsung μόλις έβγαλε την ανακοίνωση η Google.
Maestros12 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάντως αν περάσουν μελλοντικά το πρόγραμμα που φέρνει στο Pixelbook εφαρμογές Linux και στα υπόλοιπα Chromebooks, τότε θα αναβαθμιστεί η λειτουργικότητάς τους κατά πολύ. Κάτι ακούγεται και για Windows boot στο Pixelbook... Πάντως με την υποστήριξη που δείχνει έως τώρα η Google, τα Chromebooks έχουν σίγουρα μέλλον στην αγορά. Btw αυτό το "Καταρχήν" νομίζω χρησιμοποιείται λανθασμένα στο άρθρο σας 😏 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Maestros12
Shadows Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 50 λεπτά πριν, johncorfas είπε Celeron 3965Y=ψοφίμι, καλούτσικος για tablet, αλλά όχι για tablet 500€+ΦΠΑ (μετάφραση στα ελληνικά του $499,99). Με τόσα αγοράζω κανονικό laptop με μικρές διαστάσεις. Πχ: https://www.skroutz.gr/s/13708248/Acer-Aspire-E5-475-i3-6006U-8GB-1TB-W10.html ή https://www.skroutz.gr/s/12288367/Acer-TravelMate-P238-M-i5-6200U-4GB-128GB-W10.html ή https://www.skroutz.gr/s/10570129/Asus-Q304UA-BHI5T11-i5-7200U-6GB-1TB-FHD-W10.html και πολύ καλύτερα μηχανήματα συνολικά. Το ότι άλλαξε τον ARM με x86 δεν το βρίσκω κακό, η επιλογή τιμής/απόδοσης είναι λίγο τραγική... Για το Chrome OS τί να πω; Γούστα είναι αυτά... Ο καθένας με ότι βολεύεται. Κάποιοι το βρίσκουν πρακτικό. Επιδοσεις φορητου core 2 duo με μονο χαοτικη διαφορα στην καταναλωση. Συγκεκριμενα https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Duo+T7500+%40+2.20GHz&id=1003 1
exor Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Ωραιο αλλα ακριβο για chrome os.. η sam προσπαθει να καλυψει καθε κενο της αγορας τοχουμε μαθει πλεον ομως το συγκεκριμενο δε μου φαινεται πολυ ελκυστικο ..ισως αν ειχε windows
lsdatas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Το ChromeOS είναι πολύ ελαφρύ και o Celeron έχει απόκριση αντίστοιχη i3 με Win10. Συν ότι όσα έχουν Playstore δεν τους λείπει τίποτα σε εφαρμογές. Το μόνο προαπαιτούμενο πια είναι τα 4GB RAM. Βέβαια τα $500 είναι πολλά λεφτά όταν βρίσκεις ελαφρώς υποδεέστερες επιδόσεις σε Chromebook με $200-250 μτχ στο ebay....
freegr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Αρκετά ικανοποιητικό και βολικό σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά θεωρώ ότι θα είναι πανάκριβο για τον μέσο χρήστη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα