Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ε σόρυ κιόλας. Αν μένω στην Εγνατία ΕΠΕΛΕΞΑ να μένω εκεί. Όταν όμως μου χτυπάει πορτες, πατώματα, ντουβάρια δε το διάλεξα αυτό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adanos είπε

Το διαμέρισμα σου μπορεί να το περνάει ο θόρυβος της κλανιάς. Δεν θα κλάνεις δηλαδή; Είναι ανάλογα και το κτήριο και η (ηχο)μόνωση που υπάρχει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έχει διαφορά το ακουστικό με τον ήχο απ' τα ηχεία/τηλεόραση, ε; Και εγώ αν θέλω να δω ταινία και βάλω ακουστικά και γίνει κάτι, πως θα το ακούσω; Είναι πολλά τα θέματα και προφανώς δεν λύνονται εύκολα. Παίζουν πολλά ρόλο. Και τα μωρά κάνουν φασαρία. Πολύ μάλιστα. Να τα απαγορεύσουμε (αναφέρομαι για τα σκυλιά που λένε κάποιοι);

Ούτε το ζώο φταίει που το παρατάει ο άνθρωπος. Και επιπλέον μπορεί να το παρατάει στο μπαλκόνι γιατί τρώει έπιπλα ή επειδή του κάνουν παράπονα οι γείτονες εντός της πολυκατοικίας. Όπως και να έχει είναι δύσκολο πράγμα να έχεις ζώα στην πόλη και χωρίς εκπαίδευση (δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα). Δεν φταίει όμως το τετράποδο αλλά ο άνθρωπος που είναι ανεύθυνος ή άσχετος.

εμεις φταιμε γιατι παιρνουμα τα ζωακια για μπιμεπλο. τωρα εχουμε δυο γατες  και ειναι κουκλες ουτε φωνη δεν βγαζουν, κα8αρες και νιαζαρες πολυ

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Adanos είπε

Η τρομοκρατία ΔΕΝ είναι λύση και πραγματικά δεν θα ανεχόμουν τέτοιες απειλές από έναν φουσκωμένο τύπο, για να με κάνει να φοβάμαι να κουνήσω μια καρέκλα. Αν ο γείτονας σου το έκανε επίτηδες ή ήταν απλά απρόσεκτος είναι κάτι άλλο, αλλά το να προκαλείς τρομοκρατία είναι χειρότερο. Θέλεις να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου και όχι να φοβάσαι μην ξυπνήσεις την δούκισσα από κάτω/πάνω/αριστερά/δεξιά σε ώρα ΜΗ κοινής ησυχίας.

Αλλο να γίνεται σε ανθρώπινα επίπεδα και άλλο επειδή ο άλλος έχει ψυχαναγκασμούς ή επειδή απλά δεν σέβεται τίποτα να κοπανάει ότι βρει μπροστά του λες και να το κάνει και διαρκείας λες και είναι μόνος του. Επίσης, ακόμα και τις ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας έχεις υποχρέωση να μην κάνεις σαματά. Πάρε παράδειγμα τις εργασίες στο σπίτι. Αν πρέπει να έχεις δράπανους, σφυριά και άλλες βαριές εργασίες η μέγιστη ώρα εργασίας είναι ως τις 2 το μεσημέρι. Δεν μπορώ εγώ να βαράω από τις 5 ως τις 12 τη νύχτα σφυριά επειδή είναι ώρα ΜΗ κοινής ησυχίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απότι κατάλαβα πρόκειται για ενοικιαζόμενο σπίτι. Ίσως λοιπόν θα μπορούσε να βοηθήσει ο ιδιοκτήτης, πχ με ηχομόνωση στην μεσοτοιχία (ricofon το καλύτερο, ενδεικτικά https://www.skroutz.gr/c/349/diafora-aksesouar-dj.html?keyphrase=ηχοαπορροφητικα ) και ιδανικά και γυψοσανίδα μαζί, βέβαια έχει κόστος και μικραίνει ο χώρος. Επίσης θα μπορούσε  ο ιδιοκτήτης να μιλήσει στον διαχειρηστή.  Να πεις στον ιδιοκτήτη ότι η κατάσταση θα σε αναγκάσει να φύγεις.

Καλή ιδέα να του μιλήσεις και εσύ με διπλωματικό τρόπο.

Επεξ/σία από techartware
Δημοσ.

Ο διαχειριστής τι δουλειά έχει; Δεν ειναι ο αστυνόμος ή ο δικαστής της πολυκατοικίας. Τα λεφτά για τα κοινόχρηστα μαζεύει.

Να μιλήσει με το ιδιοκτήτη και αυτος με τη σειρά του με το ιδιοκτήτη του άλλου διαμερίσματος για να κάνει συστάσεις στους νοικαριδες τους. Αλλά και των ιδιοκτητων δεν είναι νομίζω δουλειά τους. Το ορθότερο ειναι μια φορές σύσταση σε αυτό που κανει φορυβο και αν το συνεχίσει τηλέφωνό στην αστυνομία που είναι και πλέον αρμόδια για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Αν μετα του κάνει τσαμπουκαδες ο άλλος, ξανά στην αστυνομία για μυνηση για απειλές, εξύβριση ,  κ.α 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, teddy71 είπε

Αλλά και των ιδιοκτητων δεν είναι νομίζω δουλειά τους.

Είναι γιατί αν φύγει ο παραπονούμενος θα έχει μείον ένα ενοίκιο.

14 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Αλλο να γίνεται σε ανθρώπινα επίπεδα και άλλο επειδή ο άλλος έχει ψυχαναγκασμούς ή επειδή απλά δεν σέβεται τίποτα να κοπανάει ότι βρει μπροστά του λες και να το κάνει και διαρκείας λες και είναι μόνος του. Επίσης, ακόμα και τις ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας έχεις υποχρέωση να μην κάνεις σαματά. Πάρε παράδειγμα τις εργασίες στο σπίτι. Αν πρέπει να έχεις δράπανους, σφυριά και άλλες βαριές εργασίες η μέγιστη ώρα εργασίας είναι ως τις 2 το μεσημέρι. Δεν μπορώ εγώ να βαράω από τις 5 ως τις 12 τη νύχτα σφυριά επειδή είναι ώρα ΜΗ κοινής ησυχίας. 

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες, αλλά δεν συμφωνώ με την τρομοκρατία. Δεν νομίζω να βρισκόμαστε σε εποχή χωρίς άλλες λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, teddy71 είπε

Ο διαχειριστής τι δουλειά έχει; Δεν ειναι ο αστυνόμος ή ο δικαστής της πολυκατοικίας. Τα λεφτά για τα κοινόχρηστα μαζεύει.

Να μιλήσει με το ιδιοκτήτη και αυτος με τη σειρά του με το ιδιοκτήτη του άλλου διαμερίσματος για να κάνει συστάσεις στους νοικαριδες τους. Αλλά και των ιδιοκτητων δεν είναι νομίζω δουλειά τους. Το ορθότερο ειναι μια φορές σύσταση σε αυτό που κανει φορυβο και αν το συνεχίσει τηλέφωνό στην αστυνομία που είναι και πλέον αρμόδια για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Αν μετα του κάνει τσαμπουκαδες ο άλλος, ξανά στην αστυνομία για μυνηση για απειλές, εξύβριση ,  κ.α 

Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος, αλλά θα μπορόυσε να γίνει μια προσπάθεια, ανάλογα και με το τι άνθρωπος είναι και αν θέλει να εμπλακεί. Το ίδιο και για τον ιδιοκτήτη που έχει και ένα κίνηρο παραπανω. 

Πιστεύω ότι σε ένα πρόβλημα πρέπει να δοκιμάζονται οι εύκολες και πιο απλές λύσεις πρώτα και μετά να υπάρχει κλιμάκωση πχ στις αρχές.  Αν κάποιος γείτονας κάνει φασαρία, θα ενοχλεί περισσότερο αυτόν που μένει δίπλα, αλλά πιθανόν και άλλους.  Πχ ο διαχειρηστής θα μπορούσε να βγάλει μια γενική ανακοίνωση με σύσταση (όχι ονομαστικά) για ησυχία, μήπως και βρεθεί λίγο φιλότημο.  Θα μπορούσε επίσης σε μία συνέλευση να αναφερθεί το θέμα, πάλι όχι ονομαστικά. 

Προσωπικά θα προσπαθούσα κάποιες φορές να γίνει κάποια συννενόηση καλοπιάνοντας τον άλλον με ευγένια. Στη συνέχεια, θα γνωστοποιούσα την πρόθεσή μου για να απευθυνθώ στις αρχές. Αν καλούσα κάποια στιγμή αστυνομία, θα έπερνα ένα αντίγραφο του συμβάντος. Επόμενη κίνηση η εισαγγελική παραγγελλία (που είναι δωρεάν, καλούνε τον άλλον και εσένα στο αστυνομικό τμήμα για να συζητήσετε). Οι μυνήσεις δεν είναι εύκολο πράγμα και έχουν και κόστος. 

Για τις άτυπες λύσεις που αναφέρθηκαν, παρόλο που θα μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα, πιστεύω ότι απλά δεν αξίζει το ρίσκο.  

• Moderators
Δημοσ.

Σχετικό-άσχετο με το θέμα, αλλά συγγενικό μου πρόσωπο έχει μεγάλο πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη του, γιατί αποφάσισε να κάνει το από κάτω διαμέρισμα AirBnB. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει νομικό πλαίσιο που απαγορεύει να γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πολυκατοικίας ή είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε να μπαινοβγαίνουν random φυλές του κόσμου ανά εβδομάδα μέσα στο σπίτι μας;

19 hours ago, pontez2 said:

Ο απο κάτω, οντως ενοχλείται απο τα βηματα.

Κάθε φορά που διαβάζω την περίπτωσή σου μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, είναι δυνατόν να σας έχει κάνει παρατήρηση για τον τρόπο που περπατάτε; Απάντησες κάτι όταν σου το είπε (τον διαολόστειλες ξέρω 'γω) ή σε έπιασε εξαπίνης;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Κάθε φορά που διαβάζω την περίπτωσή σου μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, είναι δυνατόν να σας έχει κάνει παρατήρηση για τον τρόπο που περπατάτε; Απάντησες κάτι όταν σου το είπε (τον διαολόστειλες ξέρω 'γω) ή σε έπιασε εξαπίνης;

Ο συγκεκριμένος ειναι γελοίος ούτως η αλλιώς, οπότε δε του δινω σημασία πλέον. Φαντάσου οτι τωρα που έχει μουντιαλ μαζεύονται και γινεται πανικος κάθε μέρα και δε σέβετε κανέναν. Βρισιδια κτλ κτλ. 

Δημοσ.

Ειχα το ιδιο προβλημα. Του ειχα ζητησει 2 φορες ευγενικα να κανει λιγο ησυχια αλλα με εγραφε. Την 3η φορα του εσπασα την πορτα με τσεκουρι και και μπηκα μεσα. Αλλαξε σπιτι την επομενη μερα..

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του μιλάς. Δε βγάζεις άκρη, φέρνεις αστυνομία. Πάλο τα ίδια, πας στο πλησιέστερο τμήμα και υποβάλεις μήνυση. Στον διπλανό μου, το "πάρτι" μέχρι τις 4 του κόστησε 900€ (τα έξοδα δικαστηρίου). Εμένα, μόνο το παράβολο μήνυσης (70€) και βρήκα την ησυχία μου.

Άν δε σε απειλήσει, μπορείς με το νόμο να του κόψεις τον ποπό! Να δεις πως οι ντουλάπες κλαίνε σα γατάκια.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, techartware είπε

Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος, αλλά θα μπορόυσε να γίνει μια προσπάθεια, ανάλογα και με το τι άνθρωπος είναι και αν θέλει να εμπλακεί. Το ίδιο και για τον ιδιοκτήτη που έχει και ένα κίνηρο παραπανω. 

Πιστεύω ότι σε ένα πρόβλημα πρέπει να δοκιμάζονται οι εύκολες και πιο απλές λύσεις πρώτα και μετά να υπάρχει κλιμάκωση πχ στις αρχές.  Αν κάποιος γείτονας κάνει φασαρία, θα ενοχλεί περισσότερο αυτόν που μένει δίπλα, αλλά πιθανόν και άλλους.  Πχ ο διαχειρηστής θα μπορούσε να βγάλει μια γενική ανακοίνωση με σύσταση (όχι ονομαστικά) για ησυχία, μήπως και βρεθεί λίγο φιλότημο.  Θα μπορούσε επίσης σε μία συνέλευση να αναφερθεί το θέμα, πάλι όχι ονομαστικά. 

Προσωπικά θα προσπαθούσα κάποιες φορές να γίνει κάποια συννενόηση καλοπιάνοντας τον άλλον με ευγένια. Στη συνέχεια, θα γνωστοποιούσα την πρόθεσή μου για να απευθυνθώ στις αρχές. Αν καλούσα κάποια στιγμή αστυνομία, θα έπερνα ένα αντίγραφο του συμβάντος. Επόμενη κίνηση η εισαγγελική παραγγελλία (που είναι δωρεάν, καλούνε τον άλλον και εσένα στο αστυνομικό τμήμα για να συζητήσετε). Οι μυνήσεις δεν είναι εύκολο πράγμα και έχουν και κόστος. 

Για τις άτυπες λύσεις που αναφέρθηκαν, παρόλο που θα μπορούσαν να φέρουν αποτέλεσμα, πιστεύω ότι απλά δεν αξίζει το ρίσκο.  

Η λύση που προτείνεις είναι η πιο λογική. Κουβέντα πρώτα στον ίδιο, μετά στον ιδιοκτήτη και βλέπουμε.

Δημοσ.

Εγώ φοβάμαι να γυρίσω Ελλάδα ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ τους λόγους

αν εφόσον γυρίσω θα μείνω εκτος κέντρου, sketpomai κάπου σπάτα και γύρο περιοχές κάπου κοντά σε metro ίσος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...