Thulogur Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ειναι ολοι οι φοιτητές το ίδιο, εχω γνωρίσει και υπεύθυνους ανθρώπους. Απλα ζωγράφου ως φοιτητοπεριοχή ειναι πιο συχνο φαινόμενο οι φοιτητές τύπου "ο κόσμος, μας ανήκει" Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Thulogur
tritonas00 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 45 λεπτά πριν, Thulogur είπε Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ειναι ολοι οι φοιτητές το ίδιο 2 στους 10 max, οσους εχω δει πλην ελαχιστων περιπτωσεων, ζωαδια 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, rus είπε Για πόσο καιρο να σε βαλουν μεσα? Ένα βραδυ? Δεν είναι πολύς ο καιρός, θέμα χρόνου μέχρι να μιλήσεις με δικηγόρο κτλ, ακριβώς δεν γνωρίζω οπότε δεν θα πω κάτι. 11 ώρες πριν, mαriα είπε Είμαι έφηβη ηλικιας 16 ετων και μπορώ να καταλάβω την ενόχληση σας γιατί έχω το ίδιο θέμα και ένα δίχρονο μωρό στο σπίτι.Υπάρχουν παιδάκια 6-13 ετών στην γειτονιά μου που μόλις πάει 2 το μεσημέρι βγαίνουν έξω έως τις 6 το απόγευμα και εκείνες τις ωρες κοιμαται ο μικρος στο σπιτι μου.Πλεον να ξέρετε ότι τα παιδιά κουμανταρουν τους γονείς και όχι οι γονείς τα παιδιά.Έχω ακούσει τον γείτονα μου-10 χρονών πλασμα-να φωνάζει στην μητέρα του χαρακτηρίζοντας την με αγενής εκφράσεις και εκείνη δεν έκανε τίποτα.Απελπιστική κατάσταση δεν νομίζετε; Οι λύσεις είναι δύο στην προκειμένη περίπτωση της ενόχλησης. 1)Πιάνεις τον γείτονα η όποιον προκαλεί την φασαρία και του βάζεις μυαλό με όποιον τρόπο καταλαβαίνει 2)Ξεσπιτωνεσαι για να βρεις την ησυχία σου. Σε περίπτωση όμως που τα σπίτια είναι ιδιοκτησίας σας όπως στην δική μου περίπτωση η προφανής λύση που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος είναι η πρώτη. Καλά σε αυτό με το παιδί που βρίζει μην βιάζεσαι να κατηγορήσεις το παιδί αν και γενικά σε καταλαβαίνω. Ο πρώτος που φταίει είναι ο γονιός ο οποίος πρέπει και να κοιτάξει να επιβληθεί στο παιδί, να του εξηγήσει να μην κάνει φασαρία και να σέβεται τους υπόλοιπους ενοίκους. Σε οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα με τους γονείς και τα παιδιά, αν οι μεγαλύτεροι δεν κοιτάξουν να πάρουν τα μέτρα τους τότε οι τσακωμοί οι φωνές και τα βρισίδια δεν αποφεύγονται, το λέω εντελώς από προσωπική εμπειρία. Φυσικά οι άλλοι γείτονες δεν φταίνε σε τίποτα να ακούνε την φασαρία κάποιων, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Βασίλης_29
rus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είναι πολύς ο καιρός, θέμα χρόνου μέχρι να μιλήσεις με δικηγόρο κτλ, ακριβώς δεν γνωρίζω οπότε δεν θα πω κάτι. Αποκλειεται να σε προφυλακισουν για τετοιο λογο. 9 ώρες πριν, Deathmace είπε ...... 3η, αυτόφωρο. και τι ποινη επεσε? 13 ώρες πριν, ss13 είπε Ναι , μέσα ήταν , είχε Άγιο που δεν κατέβηκε κάτω αυτός που πέταξε την γλάστρα γιατί ήταν θηρίο ( 1.90 και δουλεύει λαχαναγορά ) , Αγιο φιλε μου ειχε κι αυτος που πεταξε τη γλαστρα, αν τον πετυχαινε στο κεφαλι πιθανο να τον σκοτωνε οποτε θα πηγαινε για ανθρωποκτονια. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από rus
Deathmace Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, rus είπε Αποκλειεται να σε προφυλακισουν για τετοιο λογο. και τι ποινη επεσε? Αγιο φιλε μου ειχε κι αυτος που πεταξε τη γλαστρα, αν τον πετυχαινε στο κεφαλι πιθανο να τον σκοτωνε οποτε θα πηγαινε για ανθρωποκτονια. Δεν ψηνόμουν ούτε για το πρόστιμο (αν θυμάμαι καλά ήταν 100 ευρώ), οπότε τα μαζέψαμε και συνεχίσαμε το κάψιμο εκτός σπιτιού 😛 Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από Deathmace
kitharas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν είναι πολύς ο καιρός, θέμα χρόνου μέχρι να μιλήσεις με δικηγόρο κτλ, ακριβώς δεν γνωρίζω οπότε δεν θα πω κάτι. Καλά σε αυτό με το παιδί που βρίζει μην βιάζεσαι να κατηγορήσεις το παιδί αν και γενικά σε καταλαβαίνω. Ο πρώτος που φταίει είναι ο γονιός ο οποίος πρέπει και να κοιτάξει να επιβληθεί στο παιδί, να του εξηγήσει να μην κάνει φασαρία και να σέβεται τους υπόλοιπους ενοίκους. Σε οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα με τους γονείς και τα παιδιά, αν οι μεγαλύτεροι δεν κοιτάξουν να πάρουν τα μέτρα τους τότε οι τσακωμοί οι φωνές και τα βρισίδια δεν αποφεύγονται, το λέω εντελώς από προσωπική εμπειρία. Φυσικά οι άλλοι γείτονες δεν φταίνε σε τίποτα να ακούνε την φασαρία κάποιων, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Η κλασσικότατη δικαιολογία που ακούς σε αυτή την περίπτωση είναι ότι...παιδί είναι, και θα φωνάξει και θα τρέξει. Δε μπορώ να του πω τίποτα. Εσύ παιδί έχεις; Όταν κάνεις θα καταλάβεις Φαίνεται ότι μόνο σε μας οι γονείς μας είχαν σιωπητήριο συγκεκριμένες ώρες!😂 1
teddy71 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, kitharas είπε Φαίνεται ότι μόνο σε μας οι γονείς μας είχαν σιωπητήριο συγκεκριμένες ώρες!😂 ...και παντόφλα όταν δεν τους ακούγαμε και δεν βγάζαμε τον σκασμο. Σήμερα φαίνεται ότι οι γονείς είναι ξυπόλυτοι... μάλλον λόγω μνημονίων.
pontez2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, kitharas είπε Η κλασσικότατη δικαιολογία που ακούς σε αυτή την περίπτωση είναι ότι...παιδί είναι, και θα φωνάξει και θα τρέξει. Δε μπορώ να του πω τίποτα. Εσύ παιδί έχεις; Όταν κάνεις θα καταλάβεις Φαίνεται ότι μόνο σε μας οι γονείς μας είχαν σιωπητήριο συγκεκριμένες ώρες!😂 Και τα 2 μαυρισμένα ειναι σωστά. Αυτό που ΔΕΝ ειναι σωστό, ειναι το να αφήνεις ένα πιτσιρίκι να παίζει ποδόσφαιρο μέσα στο μεσημέρι γκαρίζοντας. Οπότε ειτε εισαι γονιός είτε όχι, ξέρεις οτι κάποια πράγματα δε μπορουν να συμβαίνουν. Απ΄την άλλη, δε μπορω να ακουω παράπονα επιπέδου "δουλευα βράδυ, θέλω να κοιμηθω 10-12 το πρωί και τα παιδιά στη γειτονιά γκαρίζουν". Κάποια στιγμή θα γκαρίξουν. Ολοι γκαρίζουμε κάποια στιγμη στη ζωή μας. Οσο για τις εποχές, ναι έχουν αλλάξει. Οι γονείς ειναι διαφορετικοί πλέον. Μονο που οι γονείς αυτοι που δε μπορουμε να επιβληθουμε στα παιδιά μας, ειμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που παραπονιόμαστε για φασαρία και για το παιδί του άλλου. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από pontez2
kitharas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Και τα 2 μαυρισμένα ειναι σωστά. Αυτό που ΔΕΝ ειναι σωστό, ειναι το να αφήνεις ένα πιτσιρίκι να παίζει ποδόσφαιρο μέσα στο μεσημέρι γκαρίζοντας. Οπότε ειτε εισαι γονιός είτε όχι, ξέρεις οτι κάποια πράγματα δε μπορουν να συμβαίνουν. Απ΄την άλλη, δε μπορω να ακουω παράπονα επιπέδου "δουλευα βράδυ, θέλω να κοιμηθω 10-12 το πρωί και τα παιδιά στη γειτονιά γκαρίζουν". Κάποια στιγμή θα γκαρίξουν. Ολοι γκαρίζουμε κάποια στιγμη στη ζωή μας. Οσο για τις εποχές, ναι έχουν αλλάξει. Οι γονείς ειναι διαφορετικοί πλέον. Μονο που οι γονείς αυτοι που δε μπορουμε να επιβληθουμε στα παιδιά μας, ειμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που παραπονιόμαστε για φασαρία και για το παιδί του άλλου. Το παιδί και θα τρέξει, και θα φωνάξει, και θα παίξει προφανώς. ΑΛΛΑ πρέπει να ξέρει πότε θα το κάνει. Να του το επιβάλει ο γονιός. Όχι μεσημέρι (με τη δικαιολογία ότι δε κοιμούνται μεσημέρια άρα παίζουν) και προφανώς με μέτρο. Οι δικαιολογίες που ανέφερες για θέλω να κοιμηθώ 10-12 το πρωί είναι χαζές αλλά σε μια κοινωνία με τέτοιους ρυθμούς (όπου η μάνα δε μπορεί να δει το παιδί της όσο θα θελε, ο πατέρας δουλεύει άπειρες ώρες κλπ) θα πρέπει όχι μόνο οι υπόλοιποι να δείξουν ανοχή και να κάνουν υπομονή αλλά να προσαρμοστούν και οι ίδιοι οι γονείς σε αυτά τα δεδομένα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο φοιτητής δε μπορεί να γκαρίζει και να χαζογελάει μέσα στο βράδυ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να φέρει κόσμο και να αράξουν. Εξάλλου η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Και αυτό δεν είναι βαρύγδουπο αλλά κάτι που λείπει από την ελληνική νοοτροπία 3
Stamer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Όσο αφορά τα παιδιά, εγώ ως γονιός νομίζω οτι είμαι είδος προς εξαφάνιση σχετικά με τη μεσημαριανή/βραδυνή φασαρία. Αυτά ακούω και γω... οτι "παιδί είναι, θα παίξει". Τα μεσημέρια εγώ τους βάζω γκάζια, δε γίνεται. Από κάποια ηλικία και πέρα μπρούν να καταλάβουν. Και άλλωστε... αν δεν τους βάλεις στο μυαλό οτι υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας τότε θα μεγαλώσουν για να γίνουν τα αυριανά γαϊδούρια που θα γκαρίζουν και θα ενοχλούν άλλους! Οι άνθρωποι έχουμε κανόνες και πρέπει να τους μαθαίνουν και τα παιδιά. Βέβαια προσωπικά δεν θέλω να κάνω φασαρία ούτε τις ώρες μη κοινής ησυχίας (αν μπορεί να αποφευχθεί δηλαδή κάποια φασαρία). 2 2
kitharas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, Stamer είπε Όσο αφορά τα παιδιά, εγώ ως γονιός νομίζω οτι είμαι είδος προς εξαφάνιση σχετικά με τη μεσημαριανή/βραδυνή φασαρία. Αυτά ακούω και γω... οτι "παιδί είναι, θα παίξει". Τα μεσημέρια εγώ τους βάζω γκάζια, δε γίνεται. Από κάποια ηλικία και πέρα μπρούν να καταλάβουν. Και άλλωστε... αν δεν τους βάλεις στο μυαλό οτι υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας τότε θα μεγαλώσουν για να γίνουν τα αυριανά γαϊδούρια που θα γκαρίζουν και θα ενοχλούν άλλους! Οι άνθρωποι έχουμε κανόνες και πρέπει να τους μαθαίνουν και τα παιδιά. Βέβαια προσωπικά δεν θέλω να κάνω φασαρία ούτε τις ώρες μη κοινής ησυχίας (αν μπορεί να αποφευχθεί δηλαδή κάποια φασαρία). Συγχαρητήρια! Μακάρι να σε είχα γείτονα! 1
Stamer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, kitharas είπε Συγχαρητήρια! Μακάρι να σε είχα γείτονα! Καλώς ή κακώς, όταν μιλάμε για παιδιά, δεν τα καταφέρνουμε τις περισσότερες φορές όπως θέλουμε (οι γονείς εννοώ) επομένως απολύτως κανένας θόρυβος είναι αδύνατο να μην υπάρξει. Μπορεί να χρειάζονται άπειρες φορές να τους πεις κάτι για να φτάσεις στο στόχο σου. Ακόμα και με τιμωρίες μπορεί να μην χαμπαριάζουν, τα παιδιά θέλουν διαρκή αγώνα! Όσοι είναι γονείς το ξέρουν αυτό. Και ακριβώς εδώ είναι και το όλο θέμα... οτι οι περισσότεροι γονείς αρνούνται να μπούν σε αυτόν το διαρκή και χρόνιο αγώνα και αυτό βέβαια οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η παιδεία είναι πάρα πολύ σημαντική. Αν όλοι οι γονείς φρόντιζαν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους καθιστόντας τους την προσοχή σε κάποιους κανόνες τότε η κουλτούρα μας θα αλλαζε προς το καλύτερο. Όπως είπα, μπορεί το παιδί, όσο είναι ακόμα παιδί να μην χαμπαριάσει ιδιαίτερα, όμως μεγαλώνοντας πιστεύω πως σίγουρα θα του έβγαιναν πλέον προς τα έξω αυτές οι σωστές συμπεριφορές που θα προσπαθούσαν να του μάθουν. Αν το έκαναν όλοι οι γονείς αυτό, τότε ως αποτέλεσμα, θα υπήρχε μεγαλύτερος σεβασμός προς τους άλλους και όταν θα γίνουν έφηβοι και μεγαλύτεροι και παππούδες. Αλλά τι να λέμε τώρα... είναι too complicated όλα αυτά για τους περισσότερους.
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Να ξέρεις ότι μ' αυτά και μ' αυτά κινδυνεύεις μερικοί εδώ μέσα να σου προσάψουν και ότι καταπιέζεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, kitharas είπε Η κλασσικότατη δικαιολογία που ακούς σε αυτή την περίπτωση είναι ότι...παιδί είναι, και θα φωνάξει και θα τρέξει. Δε μπορώ να του πω τίποτα. Εσύ παιδί έχεις; Όταν κάνεις θα καταλάβεις Φαίνεται ότι μόνο σε μας οι γονείς μας είχαν σιωπητήριο συγκεκριμένες ώρες!😂 Κοίτα το οτι παιδί είναι και θα φωνάξει και θα τρέξει ισχύει 100% και όντως σε διαμερίσματα που υπάρχουν παιδιά από κάποια ηλικία και κάτω πάντοτε, δεν αποφεύγονται αυτά, κάτι έστω και λίγο θα ακούσεις. Το "δεν μπορώ να του πω τίποτα" και τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες αλλά εξαρτώνται πάντα από τι ηλικία έχει το παιδί, αν είναι μέχρι 5-6 ετών δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέραν από το να το έχεις ξύπνιο το πρωί για να κοιμηθεί το βράδυ. Από εκεί και πέρα όσο μεγαλώνει στα χρόνια, μπορείς και παραμπορείς να του πεις ή να ψάξεις να βρεις έναν τρόπο μέχρι να καταλάβει να καλμάρει ή να περιορίσει τον θόρυβο. Γενικά παιδί που να μην φωνάξει να τσιρίξει ή να μην κάνει κανέναν θόρυβο δεν υπάρχει. Όσο πιο μικρό είναι τόσο δυσκολότερο να περιοριστεί ο θόρυβος, όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ευκολότερο να του επιβληθείς. Τώρα αν ο άλλος έχει παιδί 9-10 ετών ή μεγαλύτερο και λέει δεν μπορώ να του πω και μπλα μπλα, ε είναι δικαιολογίες του φούτσου. 1
rus Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, teddy71 είπε ...και παντόφλα όταν δεν τους ακούγαμε και δεν βγάζαμε τον σκασμο. Σήμερα φαίνεται ότι οι γονείς είναι ξυπόλυτοι... μάλλον λόγω μνημονίων. Oι βεργες απ το δεντρο είναι δωρεαν. Βεβαια συνηθως κανεις εχει τουλαχιστον δυο παιδια για να χρησιμοποιει τετοιες μεθοδους, αν προκειται για μοναχοπαιδι τοτε θα ειναι καλομαθημενο Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από rus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις