ziaba Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, kitharas είπε Για να έχω μέτρο σύγκρισης...πόσοι απο σας ακούνε και το χτύπημα του τηλεφώνου των δίπλα; προσωπικά ακούω μέχρι που πάει για κατούρημα ο γείτονάς από πάνω μου ακόμα τώρα που γράφω κάτι ψάχνει στα συρτάρια η γυναίκα του ... καλά όταν η κόρη τους καλεί τις φίλες της να παίξουν εκεί να δεις τι γίνετε 😬... επίσης για μεγάλη μου τύχη από κάτω έχω κατάστημά που ευτυχώς κλείνει το βράδυ 😀 μέχρι τότε απ το πρωί ακούγετε το barcode σκάνερ μπιπ, μπιπ, μπιπ, μπιπ .......... καλή μας νύχτα😀 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Βάλτε το ηχοσύστημα σας έξω από το σπίτι και παίξτε αυτό το τρακ :lamb of god redneck . Δε νομίζω να ξαναενοχλησουν.
kitharas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, ziaba είπε προσωπικά ακούω μέχρι που πάει για κατούρημα ο γείτονάς από πάνω μου ακόμα τώρα που γράφω κάτι ψάχνει στα συρτάρια η γυναίκα του ... καλά όταν η κόρη τους καλεί τις φίλες της να παίξουν εκεί να δεις τι γίνετε 😬... επίσης για μεγάλη μου τύχη από κάτω έχω κατάστημά που ευτυχώς κλείνει το βράδυ 😀 μέχρι τότε απ το πρωί ακούγετε το barcode σκάνερ μπιπ, μπιπ, μπιπ, μπιπ .......... καλή μας νύχτα😀 Καλοπερνάς και συ!
pontez2 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εντομεταξυ στο 90% των περιπτώσεων το όλο προβλημα προέρχεται απο την μέτρια (για να μη πω άθλια) ηχομόνωση του εκάστοτε διαμερισματος. Το να ακους τον άλλο να κατουράει ειναι κλασική περίπτωση κάκιστης κατασκευής Επισης προκαλει εντύπωση το οτι τα παράπονα για ενοχλητικό θόρυβο, έχουν αυξηθεί τόσο πολυ τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με πριν 20 χρονια ας πουμε, που ο κόσμος γενικά έκανε περισσότερη φασαρία. Ας πουμε το μαγείρεμα το βράδυ, με το νυχτερινο, ηταν σύνηθες στα νοικοκυρια τη δεκαετία του 90. Η δυνατή μουσική από πιτσιρικάδες, τα πιτσιρίκια που έπαιζαν μέχρι αργά κτλ κτλ. Κιομως τα παράπονα ηταν σαφως λιγότερα. (βέβαια ο λογος που συμβαινει αυτο έχει ηδη αναλυθει παραπάνω ) Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από pontez2 2
kitharas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 22 ώρες πριν, pontez2 είπε Εντομεταξυ στο 90% των περιπτώσεων το όλο προβλημα προέρχεται απο την μέτρια (για να μη πω άθλια) ηχομόνωση του εκάστοτε διαμερισματος. Το να ακους τον άλλο να κατουράει ειναι κλασική περίπτωση κάκιστης κατασκευής Επισης προκαλει εντύπωση το οτι τα παράπονα για ενοχλητικό θόρυβο, έχουν αυξηθεί τόσο πολυ τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με πριν 20 χρονια ας πουμε, που ο κόσμος γενικά έκανε περισσότερη φασαρία. Ας πουμε το μαγείρεμα το βράδυ, με το νυχτερινο, ηταν σύνηθες στα νοικοκυρια τη δεκαετία του 90. Η δυνατή μουσική από πιτσιρικάδες, τα πιτσιρίκια που έπαιζαν μέχρι αργά κτλ κτλ. Κιομως τα παράπονα ηταν σαφως λιγότερα. (βέβαια ο λογος που συμβαινει αυτο έχει ηδη αναλυθει παραπάνω ) Δηλαδή οκ να δεχτώ αυτό με το καζανάκι, τα ντουλάπια κλπ κλπ. Οι οχλαγωγίες 11μιση όμως το βράδυ δε νομίζω ότι είναι θέμα ή όχι ηχομόνωσης
pontez2 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, kitharas είπε Δηλαδή οκ να δεχτώ αυτό με το καζανάκι, τα ντουλάπια κλπ κλπ. Οι οχλαγωγίες 11μιση όμως το βράδυ δε νομίζω ότι είναι θέμα ή όχι ηχομόνωσης Ανάλογα τι ακριβως θεωρουμε οχλαγωγία. Αν ας πουμε ο διπλανός σου έχει επισκέπτες και συζητάνε πίνοντας ένα ποτό, όχι σε μπαλκόνι το καλοκαίρι (το οποιο δεν ειναι κάτι το απαγορευτικό), αλλά μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα και εσυ τους ακούς, υπάρχει πρόβλημα ηχομόνωσης. Στο πατρικό μου κάποτε, έκανα πάρτυ χειμώνα, 12 το βράδυ χόρευε ο κόσμος μέσα στο σπίτι και ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα σοβαρής ενόχλησης. Και δεν ημουν ο μόνος. Και άλλοι που έκαναν δεν ενοχλούσαν παρά μονο αν έβγαιναν στα μπαλκόνια και γκάριζαν. Πιστεύω λοιπόν πως τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στα: 1. Κάκιστες ηχομονωτικά κατασκευές των πολυκατοικιών από το 1995-2000 και μετά 2. Σημεία των καιρών. Με ενοχλούν τα πάντα, θέλω το σπίτι να ειναι τάφος 3. Πραγματική ασέβεια με τυπους που γκαρίζουν αντι να συζητάνε κτλ κτλ. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από pontez2 2
kitharas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Θα απαντήσω το εξής: Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι και ενοχλούμαστε πιο εύκολα απ ότι παλιότερα. Αλλά και οι κατασκευές έχουν ηχομόνωση της πλάκας. Αυτός είναι όμως λόγος να κάνουμε και εμείς χειρότερες τις καταστάσεις, την ώρα κοινής ησυχίας και δη καθημερινή; Επειδή εγώ γνωρίζω το πρόβλημα με τη κακή ηχομόνωση, δεν κάνε φασαρία (όσο γίνεται δηλαδή) αυτές τις προχωρημένες ώρες. Δεν μίλησα για συζητήσεις, αλλά για φωνές για γέλια και για μουσική, η οποία φτάνει στο διπλανό διαμέρισμα λόγω της κακής ηχομόνωσης. Θέλω να καταλήξω ότι και η αναισθησία κάποιων να σεβαστούν (ή επειδή αυτοί δεν ενοχλούνται δε πρέπει να ενοχλείται κανένας) φτάνει την κατάσταση στα άκρα. Σε νοικιασμένο σπίτι, μια οικονομική λύση για ηχομόνωση για τοίχο (γιατί η φασαρία γίνεται απο διπλανά διαμερίσματα, μεσοτοίχες) ποιά είναι; 2
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 minutes ago, pontez2 said: 1. Κάκιστες ηχομονωτικά κατασκευές των πολυκατοικιών από το 1995-2000 και μετά Από την εμπειρία μου, δεν ισχύει αυτό. Όταν φοιτούσα στην Πάτρα, σε πολυκατοικία του 1950, κάνανε έργα με κομπρεσέρ τρία τετράγωνα μακριά και ξύπναγα στις 7:30 το πρωί με καντήλια. Τώρα που μένω σε πολυκατοικία του 2010 πλυντήριο βάζουμε στις 2:00 τη νύχτα και δεν ακούγεται τίποτα απολύτως εκτός διαμερίσματος. Δεν έχει σχέση η ηλικία της πολυκατοικίας με την ποιότητα της μόνωσης. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2018 από Malthador 3
kitharas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Στις 27/6/2018 στις 10:16 ΠΜ, Malthador είπε Από την εμπειρία μου, δεν ισχύει αυτό. Όταν φοιτούσα στην Πάτρα, σε πολυκατοικία του 1950, κάνανε έργα με κομπρεσέρ τρία τετράγωνα μακριά και ξύπναγα στις 7:30 το πρωί με καντήλια. Τώρα που μένω σε πολυκατοικία του 2010 πλυντήριο βάζουμε στις 2:00 τη νύχτα και δεν ακούγεται τίποτα απολύτως εκτός διαμερίσματος. Δεν έχει σχέση η ηλικία της πολυκατοικίας με την ποιότητα της μόνωσης. Νομίζω εκτός από τη μόνωση παίζει ρόλο και η διαρρύθμιση. Σε καινούριες πολυκατοικίες η είσοδος η τα σαλόνια δύσκολα βρίσκονται πίσω από υπνοδωμάτια,
Fortistis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Στις 27/6/2018 στις 10:16 ΠΜ, Malthador είπε Δεν έχει σχέση η ηλικία της πολυκατοικίας με την ποιότητα της μόνωσης. Απευθείας, όντως δεν έχει σχέση η ηλικία του κτιρίου με την ηχομονωτική δυνατότητα. Αλλά, πιο παλιά και τα υλικά για καλή (=μεγάλα νούμερα στους δείκτες που μετράνε την ηχομονωτική ικανότητα, π.χ. Rw) ηχομόνωση ήταν ακριβά, και οι μαστόροι δεν ξέρανε αλλά και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ήταν λιγότεροι και (κατά συνέπεια) βαρούσαν παραπάνω τις τιμές (και άρα συνέφερε μόνο να τους προσλάβει κανείς για μεγάλα έργα). Άρα, ναι μεν δεν έχει σχέση η ηλικία ενός κτίσματος με την ηχομόνωση ως αυτόνομα μεγέθη, αλλά υπάρχει συσχέτιση βάσει άλλων παραγόντων. 1 ώρα πριν, kitharas είπε Νομίζω εκτός από τη μόνωση παίζει ρόλο και η διαρρύθμιση. Πώς ακριβώς παίζει ρόλο η διαρύθμιση στην ηχομονωτική ικανότητα;
kitharas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Fortistis είπε Απευθείας, όντως δεν έχει σχέση η ηλικία του κτιρίου με την ηχομονωτική δυνατότητα. Αλλά, πιο παλιά και τα υλικά για καλή (=μεγάλα νούμερα στους δείκτες που μετράνε την ηχομονωτική ικανότητα, π.χ. Rw) ηχομόνωση ήταν ακριβά, και οι μαστόροι δεν ξέρανε αλλά και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ήταν λιγότεροι και (κατά συνέπεια) βαρούσαν παραπάνω τις τιμές (και άρα συνέφερε μόνο να τους προσλάβει κανείς για μεγάλα έργα). Άρα, ναι μεν δεν έχει σχέση η ηλικία ενός κτίσματος με την ηχομόνωση ως αυτόνομα μεγέθη, αλλά υπάρχει συσχέτιση βάσει άλλων παραγόντων. Πώς ακριβώς παίζει ρόλο η διαρύθμιση στην ηχομονωτική ικανότητα; Σαν απλή ηχομονωτική ικανότητα δε παίζει ρόλο. Αλλά είναι διαφορετικό τα σπίτια να έχουν μεσοτοιχία τα σαλόνια τους ή ένα χωλ και άλλο να έχουν μεσοτοιχία κουζίνα με υπνοδωμάτιο η σαλόνι με υπνοδωμάτιο κοκ
fasttam Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μόλις είδα το a quite place και για κάποιο λόγο θυμήθηκα αυτό το topic
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Στις 29/6/2018 στις 1:34 ΜΜ, kitharas είπε Σαν απλή ηχομονωτική ικανότητα δε παίζει ρόλο. Αλλά είναι διαφορετικό τα σπίτια να έχουν μεσοτοιχία τα σαλόνια τους ή ένα χωλ και άλλο να έχουν μεσοτοιχία κουζίνα με υπνοδωμάτιο η σαλόνι με υπνοδωμάτιο κοκ Δεν έχει σχέση η ηχομονωτική ικανότητα με την διαρρύθμιση, αυτό που συμβαίνει είναι οτι ανάλογα με το που προορίζεται το υπνοδωμάτιο υπάρχει μικρότερη ή μεγαλύτερη ενόχληση για αυτόν που βρίσκεται μέσα ανάλογα με τους χώρους που συνορεύει. Από τα χειρότερα παραδείγματα σε αυτό είναι Υ/Δ σε πολυκατοικία του '60 να συνορεύει με τοίχο του μπάνιου και η λεκάνη να βρίσκεται στον συγκεκριμένο τοίχο απ' την άλλη μεριά, ο άλλος όταν τραβάει καζανάκι ακούγεται από δίπλα σου λες και πέφτουν νερά μέσα στο δωμάτιό σου ένα πράγμα. Επίσης να συνορεύει το δικό σου Υ/Δ με το σαλόνι άλλου διαμερίσματος είναι κάτι από τα πολλά αρνητικά. Όσον αφορά την ηχομόνωση των κατοικιών, σχεδόν κανένας κατασκευαστής δεν το έκανε λόγω κόστους. Πιθανόν να υπάρχει σε πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια προάστια ή άλλες ακριβές περιοχές, όπως και την δεκαετία του 70 μου έλεγε φίλος μηχανικός οτι υπήρχε θερμομόνωση σε κάποιες ακριβές κατοικίες στην Εκάλη, πιθανότατα θα υπήρχε και ηχομόνωση πες από 80 και μετά.
papoys1 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μένω 1ο όροφο.Ακριβώς δίπλα ο γείτονας έχει φτιάξει υπαίθριο ανοιχτό ενυδρείο με πάρα πολύ όμορφα ψάρια που θαυμάζουν οι περαστικοί,διαστάσεων 1,5 χ 1,5 επί 1 μέτρο περίπου και η αντλία ανακύκλωσης νερού το ξαναρίχνει στο ενυδρείο από ύψος 70-80 εκατοστών κάνοντας αρκετό θόρυβο ειδικά τη νύχτα που όλα σωπαίνουν.. Άλλοι από τα γύρω σπίτια του γκρινιάζουν γιατί τους ενοχλεί εμένα 2 μέρες που είχε πρόβλημα η αντλία και δε δούλευε μου έλειψε και δεν είχα καλό ύπνο.Λέτε να έχω πρόβλημα;;;Απορώ τι θα κάνω το χειμώνα που πρέπει να κλείνω το παράθυρο. 1
kitharas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Πόρτες, πόρτες, πόρτες! Τι έχει ο κόσμος και δε μπορεί να τις κλείσει ήρεμα; Γιατί κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνος στη πολυκατοικία; Όχι νεκρική σιωπή αλλά σεβασμός και μέτρο! 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις