Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kitharas είπε

Γεια χαρα!

Καταρχή θα με έχετε ξαναδεί να γράφω για φασαρία απο γείτονες και πόρτες κλπ. Η ιστόρια έχει ως εξής: Γείτονας φωνάζει κόσμο στο σπίτι σου σχεδόν καθημερίνα κατά τις 10μιση το βράδυ. Μέχρις εδώ καλά. Όμως αρχίζουν και μιλάνε και γελάνε δυνατά, βάζουν μουσική και όλο αυτό έρχεται από τη μεσοτοιχία. Στο μεταξύ, η πόρτα ανοιγοκλείνει συνεχώς αλλά με μεγάλη δύναμη, καθώς έρχονται και άλλοι φίλοι του. Το αποτέλεσμα είναι στο σπίτι μου μετά τις 11 το βράδυ να μη μπορώ να ηρεμώ. Του έχω μιλήσει παλιότερα, τους έχω πει να κάνουν ησυχία αλλά η κατάσταση σταματάει για λίγο και μετά συνεχίζει. Κανείς δε λέει να μη φέρει φίλους αλλά όταν εγώ ακούω και το παραμικρό μέσα στη μαυρη ησυχία είναι ενοχλητικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη με παίρνει ο ύπνος και να πηγαίνω στη δουλειά μου κομμάτια. Πως θα το διαχειριζόσασταν εσείς;

είναι έλληνας? τι ηλικία είναι? γιατί κάθε βραδυ?? δεν έχει εργασία ?

εγώ είχα τέτοια θέματα με τα σκυλιά τον γειτόνων- 

πήγα και τους μίλησα μετά από ένα μηνα εξαφανίστηκε ο σκύλος. Εμενα το βραδυ με ενοχλούν τα πάντα, ελλάδα να βρείς ησυχία δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή και να μετακομίσεις ίσος πέσεις σε χειρότερα. Τώρα είμαι εξωτερικό και χτυπα ξύλο μετά τις 11 δεν πέφτει καρφίτσα

Επεξ/σία από APPLEGEEK
  • Like 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Snoob είπε

ο τύπος που εκτόξευσε την απειλή είναι πορτιέρης εδώ παρακάτω στο Frangellico, τρίφυλλη ντουλάπα με πόδια και δασύτριχο στήθος, και το θέμα λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο μονος τροπος να βρεις ησυχια πλεον.

Εκει φτασαμε αλλα τι αλλο να κανεις?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Kάτι τέτοια διαβάζω και σκέφτομαι πως δε μπορω να καλέσω παρέα για ένα μεσημεριανο φαγητό διοτι ο απο κάτω ενοχλείται απο τη βήματα και μου γυρνάει το μάτι....

Είναι γνωστά πλέον τα ειρωνικά τρολοποστ σου, αλλά τέλος πάντων.

Δεν είπε κανείς να μην καλέσεις παρέα για μεσημεριανό φαγητό.

Αν αρχίσετε να κατεβάζετε τα μισόκιλα σα νερό και αρχίσετε τα βελάγματα ή ακόμα χειρότερα, πιάσετε (τις κλασικές στα ελληνικά τραπέζια) πολιτικές συζητήσεις με τα ανάλογα επακόλουθα, τι φταίνε οι γύρω;

Που και πάλι, το μεσημέρι μπορείς να πεις ότι παλεύεται κάπως. Όχι και πολύ, αλλά λέμε. Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι περισσότεροι κοιμούνται τη νύχτα. Το βράδυ είναι τα χειρότερα, να μη σε αφήνουν να ησυχάσεις μέχρι τις 03:00 και τις 04:00.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Είναι γνωστά πλέον τα ειρωνικά τρολοποστ σου, αλλά τέλος πάντων.

Δεν είπε κανείς να μην καλέσεις παρέα για μεσημεριανό φαγητό.

Αν αρχίσετε να κατεβάζετε τα μισόκιλα σα νερό και αρχίσετε τα βελάγματα ή ακόμα χειρότερα, πιάσετε (τις κλασικές στα ελληνικά τραπέζια) πολιτικές συζητήσεις με τα ανάλογα επακόλουθα, τι φταίνε οι γύρω;

Που και πάλι, το μεσημέρι μπορείς να πεις ότι παλεύεται κάπως. Όχι και πολύ, αλλά λέμε. Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι περισσότεροι κοιμούνται τη νύχτα. Το βράδυ είναι τα χειρότερα, να μη σε αφήνουν να ησυχάσεις μέχρι τις 03:00 και τις 04:00.

εγώ μετά τις 11 το βραδυ ΑΠΑΙΤΩ ησυχία- 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ΟΥΤΕ αντιποινα , ουτε τιποτα

καλεις το 100 καθε φορα που υπαρχει διαταραξη ,  ωρες κοινης ησυχιας , (ετσι και αλλιως θα γινετε αυτο ) και αστον να βγαλει το φιδι απο την τρυπα αφου ο αλλος ειναι γαιδουρι και δεν χαμπαριαζει οτι δεν πρεπει απο μονος του να μην ενοχλει και ειναι και καφρος συν της αλλης  

• Like 2
Δημοσ.

Η αστυνομία μπορεί να φερει το αντίθετο, υπερβολική φασαρία τις ώρες μη κοινής ησυχίας, αντίποινα που δε μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτή την περίπτωση.

Ο τύπος είναι έλληνας, 25αρης υποθέτω, χωρίς εργασία. Και προφανώς θα κάνει (και θα κάνω) θόρυβο, λογικό και αναμενόμενο. Αλλά όταν μετά τις 11, σε τακτική βάση (όχι μια στο τόσο) ακούγεται τόσο πολύ η κουβέντα, οι ψηλοί τόνοι και η μουσική, είναι εκνευριστικό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα σου πω εγώ τι έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση τότε που δούλευα νύχτα. Πριν πάμε δουλειά λοιπόν ήρθαμε σπίτι μου με συνάδελφο ο οποίος ήταν security του μαγαζιού. Είχα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση από πάνω γείτονα που είχε μανία στο να σέρνει καρέκλες και να βαράει πόρτες, λες και το έκανε επίτηδες. Του είχα μιλήσει αρκετές φορές αλλά πάντα το πρόβλημα επανερχόταν. Αυτήν την νύχτα λοιπόν πριν φύγουμε για δουλειά ήρθε για καλή μου τύχη αυτός πίσω στο σπίτι του και φυσικά όπως πάντα βαρόντας πόρτες και με το που μπήκε σπίτι άρχισε να σέρνει πάλι καρέκλες. Με τα πολλά λοιπόν ευκαιρία πήγε ο συνάδελφος και φιλαράκι μου (ο οποίος είναι τέρας) για να του μιλήσει. Δεν τον είχα ξανακούσει τη νύχτα μέχρι που είχε φύγει από εκεί. 

Τι του είπε; Απλά ότι είναι ο νέος μου συγκάτοικος και ότι τέτοια ώρα γυρνάει από δουλειά (μούφα) και θέλει απόλυτη ησυχία γιατί άπαξ και ξυπνήσει από τίποτα δυνατό θόρυβο το βράδυ έχει συνήθεια να βγαίνει και τσακίζει στο ξύλο ότι το προκάλεσε και ότι έχει ιατρικό χαρτί γι αυτό από το κέντρο ύπνου και ότι παίρνει αγωγή. Χρησιμοποιεί ωτοασπίδες αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν σε βόμβους και χτυπήματα οπότε τον παρακάλεσε και για τη δική του ασφάλεια αλλά και για τον ίδιο να μην τον τρέχουν πάλι στα τμήματα τουλάχιστον μετά τις 12 να είναι ελαφρύς όσο η γάτα. Από ότι φάνηκε τελικά και ο άγιος φοβέρα ήθελε. 

• Like 8
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Θα σου πω εγώ τι έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση τότε που δούλευα νύχτα. Πριν πάμε δουλειά λοιπόν ήρθαμε σπίτι μου με συνάδελφο ο οποίος ήταν security του μαγαζιού. Είχα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση από πάνω γείτονα που είχε μανία στο να σέρνει καρέκλες και να βαράει πόρτες, λες και το έκανε επίτηδες. Του είχα μιλήσει αρκετές φορές αλλά πάντα το πρόβλημα επανερχόταν. Αυτήν την νύχτα λοιπόν πριν φύγουμε για δουλειά ήρθε για καλή μου τύχη αυτός πίσω στο σπίτι του και φυσικά όπως πάντα βαρόντας πόρτες και με το που μπήκε σπίτι άρχισε να σέρνει πάλι καρέκλες. Με τα πολλά λοιπόν ευκαιρία πήγε ο συνάδελφος και φιλαράκι μου (ο οποίος είναι τέρας) για να του μιλήσει. Δεν τον είχα ξανακούσει τη νύχτα μέχρι που είχε φύγει από εκεί. 

Τι του είπε; Απλά ότι είναι ο νέος μου συγκάτοικος και ότι τέτοια ώρα γυρνάει από δουλειά (μούφα) και θέλει απόλυτη ησυχία γιατί άπαξ και ξυπνήσει από τίποτα δυνατό θόρυβο το βράδυ έχει συνήθεια να βγαίνει και τσακίζει στο ξύλο ότι το προκάλεσε και ότι έχει ιατρικό χαρτί γι αυτό από το κέντρο ύπνου και ότι παίρνει αγωγή. Χρησιμοποιεί ωτοασπίδες αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν σε βόμβους και χτυπήματα οπότε τον παρακάλεσε και για τη δική του ασφάλεια αλλά και για τον ίδιο να μην τον τρέχουν πάλι στα τμήματα τουλάχιστον μετά τις 12 να είναι ελαφρύς όσο η γάτα. Από ότι φάνηκε τελικά και ο άγιος φοβέρα ήθελε. 

Δυστυχώς δεν έχω τέτοιο φίλο. Χρήσιμος θα ήταν!

Δημοσ.

Να τον πιάσεις και να του το ξαναεξηγήσεις. Αν είναι νέος να πιάσεις τους γονείς του.

Να εκφράσεις έντονα ότι αυτή η συμπεριφορά σε ενοχλεί και παρεμβάλλεται στην προσωπική σου αλλά και στην επαγγλεματική σου ζωή.

Μην πας φιλικά, εννοώντας, μην  δώσεις την εντύπωση οτι είσαι cool και όλα καλά. Να είσαι σοβαρός δείχνοντάς  ότι το θέμα για σένα είναι σοβαρό και ότι απαιτείς κάποια λύση.

Σε καμία περίπτωση μην κάνεις ψευτονταηλίκια! Να πας με διάθεση σοβαρού διαλόγου και αν δεις ότι σε κοντράρει και ότι δεν παίζει όμορφα, μπορείς να αναφέρεις και την αστυνομία σαν κάτι το οποίο θα ήθελες να αποφύγεις. Αν δεν καταλάβει τίποτα και συνεχίσει με τη φασαρία, καλείς την αστυνομία στην πρώτη ευκαιρία, και επαναλμβάνεις κάθε φορά που συνεχίζει αυτή την συμπεριφορά σε συστηματικό επίπεδο.

Μία άλλη λύση είναι μετακόμιση, και μία άλλη μόκο. :P

Για εμένα κακές και οι δύο!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Έλεος είπε

Να τον πιάσεις και να του το ξαναεξηγήσεις. Αν είναι νέος να πιάσεις τους γονείς του.

Να εκφράσεις έντονα ότι αυτή η συμπεριφορά σε ενοχλεί και παρεμβάλλεται στην προσωπική σου αλλά και στην επαγγλεματική σου ζωή.

Μην πας φιλικά, εννοώντας, μην  δώσεις την εντύπωση οτι είσαι cool και όλα καλά. Να είσαι σοβαρός δείχνοντάς  ότι το θέμα για σένα είναι σοβαρό και ότι απαιτείς κάποια λύση.

Σε καμία περίπτωση μην κάνεις ψευτονταηλίκια! Να πας με διάθεση σοβαρού διαλόγου και αν δεις ότι σε κοντράρει και ότι δεν παίζει όμορφα, μπορείς να αναφέρεις και την αστυνομία σαν κάτι το οποίο θα ήθελες να αποφύγεις. Αν δεν καταλάβει τίποτα και συνεχίσει με τη φασαρία, καλείς την αστυνομία στην πρώτη ευκαιρία, και επαναλμβάνεις κάθε φορά που συνεχίζει αυτή την συμπεριφορά σε συστηματικό επίπεδο.

Μία άλλη λύση είναι μετακόμιση, και μία άλλη μόκο. :P

Για εμένα κακές και οι δύο!

Συμφώνω με τη λύση σου. Και ίσως αυτή θα ακολουθήσω εφόσον όμως πρώτα ηρεμήσω για να μη βγει εκνευρισμός

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν πολλές γιαγιάδες δεν μαζευτήκατε εδώ μέσα;

1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε

είναι έλληνας? τι ηλικία είναι? γιατί κάθε βραδυ?? δεν έχει εργασία ?

εγώ είχα τέτοια θέματα με τα σκυλιά τον γειτόνων- 

πήγα και τους μίλησα μετά από ένα μηνα εξαφανίστηκε ο σκύλος. Εμενα το βραδυ με ενοχλούν τα πάντα, ελλάδα να βρείς ησυχία δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή και να μετακομίσεις ίσος πέσεις σε χειρότερα. Τώρα είμαι εξωτερικό και χτυπα ξύλο μετά τις 11 δεν πέφτει καρφίτσα

Ούτε που θέλω να μάθω τι κάνανε στα σκυλιά επειδή ο κύριος μήλος δεν μπορούσε να βρει την ησυχία του. Δυστυχώς είχα τύπο σαν και εσένα γείτονα και έκανα τα πάντα δυνατά να κρατήσω τον σκύλο μου που μάντεψε, γαύγιζε σαν κάθε άλλο σκυλί αλλά ΜΟΝΟ όταν ένιωθε απειλή ή ανησυχία. Σπάνια δηλαδή δεδομένου της περιοχής. Αλλά τον κύριο γείτονα τον ενοχλούσε και έπρεπε να μουγκαθεί το σκυλί. Η πλάκα είναι ότι ο συγκεκριμένος γείτονας κάθε βράδυ μίλαγε στο τηλέφωνο και φώναζε, αλλά τέλος πάντων.

28 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Η τρομοκρατία ΔΕΝ είναι λύση και πραγματικά δεν θα ανεχόμουν τέτοιες απειλές από έναν φουσκωμένο τύπο, για να με κάνει να φοβάμαι να κουνήσω μια καρέκλα. Αν ο γείτονας σου το έκανε επίτηδες ή ήταν απλά απρόσεκτος είναι κάτι άλλο, αλλά το να προκαλείς τρομοκρατία είναι χειρότερο. Θέλεις να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου και όχι να φοβάσαι μην ξυπνήσεις την δούκισσα από κάτω/πάνω/αριστερά/δεξιά σε ώρα ΜΗ κοινής ησυχίας.

Όσο για τον Topic Starter: Προσπάθησε ωτασπίδες, μίλα ξανά με τον γείτονα, μίλα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, μίλα με τον ιδιοκτήτη. Μίλα και με την αστυνομία ή έναν σύμβουλο να σου πουν τις διαδικασίες που μπορείς να λάβεις. Αντίποινα ΟΧΙ γιατί δεν μένετε μόνοι σας και συν τοις άλλοις απλά θα διπλασιαστεί η φασαρία. Το ότι τους φέρνει κάθε μέρα είναι πρόβλημα όντως. Αν ήταν ένα Σάββατο π.χ. ή άντε δυο μέρες την εβδομάδα, το πάλευες. Έτσι, όχι.

Edit:

Μια παλιά γειτόνισσα άρχισε να φωνάζει και να βρίζει αόριστα στο μπαλκόνι της επειδή είχα βρει ένα νεογέννητο γατάκι και το πρόσεχα μέχρι να το δώσω σε άνθρωπο. Λογικό το γατάκι να νιαουρίζει και να ακούγεται. Προσπαθούσα να το ηχομονώσω αλλά δύσκολο.
Το άγχος και η ανησυχία που είχα για να μην ενοχληθεί η γειτόνισσα και έχω θέματα ήταν ψυχοφθόρα. Πόσο καλύτερα θα ήταν αν κατέβαινε και μου ΜΙΛΟΥΣΕ σαν άνθρωπος και όχι σαν πιθήκι φωνάζοντας αόριστα στο μπαλκόνι λες και είμαστε σε γήπεδο. Λίγο δύσκολο όταν η συγκεκριμένη ουρλιάζει στην κυριολεξία με παιδί και άντρα λέγοντας πόσο χάλια περνάει...

Δυο μέρες μετά το έδωσα σε μια κοπέλα και ήρθε πάλι στην κανονικότητα της η πολυκατοικία.

Επεξ/σία από Adanos
  • Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Εγώ ρε γαμώτο είμαι ό,τι περιγράφει ο ts το φελέκι μου, στην κάθε λεπτομέρεια, εκτός της μεσοτοιχίας. Στη δική μου περίπτωση είναι και σε πάνω όροφο / δίπλα οικοδόμημα.Αλλά είχαν χτιστεί μαζί αυτά και σίγουρα ακούγονται πολλά.

Από την ακριβώς δίπλα (μεσοτοιχία) έχουν έρθει και έχουν φύγει 2 ή 3 μέσα στη τελευταία τριετία και έφυγαν και οι 3 και τώρα είναι άδειο πάλι. Μια φορά ο ένας είχε έρθει νευριασμένος το βράδυ στη πόρτα μου, και μια η αστυνομία.

Επειδή λοιπόν αυτός ο από πάνω έμεινε, είπα να τον αναζητήσω να του δώσω το κινητό μου, ούτως ώστε αν ξεχαστούμε και κάνουμε φασαρίες να μου κάνει μια αναπάντητη ή να στέλνει ένα μήνυμα, και να μου υπενθυμίζει να σκάμε και να χαμηλώνω μουσική.

Εγώ αναρωτιέμαι πάντως, εφόσον δεν τους αρέσει η ambient μουσικούλα, και ξαπλάρουν νωρίς και σε απόλυτη σιγή, γιατί ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί ωτοασπίδες; Της χρησιμοποίησα στις αρχές των ειδικών δυνάμεων (που ακόμα δεν είχε κατασταλάξει η κούραση μέσα μου να κατεβάζω ρολά με το που αγγίζω το κρεβάτι), και τις είχα καραβολευτεί.

Δεν παίρνω θέση, ξέρω πως αυτό που κάνω μπορεί να είναι πολύ επίπονο για τον δίπλα, απλά αναρωτιέμαι.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

παιδια δεν υπαρχει χειροτερο ειναι απο τα χειροτερα να εχεις κακο γειτονα!

κακος γειτονας δεν ειναι μονο αυτος που ενοχλει με θορυβο.... 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, doctorser είπε

παιδια δεν υπαρχει χειροτερο ειναι απο τα χειροτερα να εχεις κακο γειτονα!

κακος γειτονας δεν ειναι μονο αυτος που ενοχλει με θορυβο.... 

Αυτό ακριβώς.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα και εγώ ενα γείτονα από κάτω που μενει,και  που έβαζε το dremel κατά τις 3 το μεσημέρι να κάνει μικροκατασκευές 

Το έκανε μια,δύο τρεις μέρες συνεχομενα και δεν του είπα τίποτα. (Κανένα δυο άτομα βγήκαν και φώναξαν σουυυυτ και τέτοια)

Την επόμενη μέρα,έβαλα το κομπρεσέρ το μεγάλο που έχω για να ξηλωνω δάπεδα και το χτύπησα κανένα 5λεπτο πάνω σε κάτι μάρμαρα που είχα φέρει στο σπίτι.

Αυτό ήταν.απο τότε μάλλον η κουφαθηκε η πέθανε από ανακοπή. Δεν τον ξαναείδα ούτε ξαναακουσα κάτι.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...