Apostol. Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, μεχρι προσφατα ειχα 50Mbps απο καμπινα και επιανα 5.5-5.6 MBps η αλλιως 44-45 Mbps με συγχρονισμο στα 49999 Απο σημερα πηγα στα 100mbps και πιανω 8.8 MBps η αλλιως 70 Mbps με συγχρονισμο στα 96000-97000 Ειναι λογικη αυτη η διαφορα; Εχει καποιος αλλος εμπειρια; Το ραουτερ ειναι ενα asus ac56u και η καμπινα ειναι Broadcom. (βεβαια με εβαλαν παλι σε interleaved δεν τους εχω παρει ακομα να το αλλαξουν αλλα αυτο δεν πρεπει να εχει καμια σχεση) Thanks. edit Χανια ειμαι. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από Apostol.
Bourdoulas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Ναι συμβαίνει αυτό. Ίσως με άλλο μόντεμ να πιάνεις λίγο παραπάνω. Έχει να κάνει και με το πόσο καλά συνεργάζεται το chipset του μόντεμ με τ αντίστοιχο του DSLAM. Γενικά από 9 mb/s και πάνω είναι φυσιολογικό. Μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να το δηλώσεις βλάβη για χαμηλή ταχύτητα download.
Apostol. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Ναι συμβαίνει αυτό. Ίσως με άλλο μόντεμ να πιάνεις λίγο παραπάνω. Έχει να κάνει και με το πόσο καλά συνεργάζεται το chipset του μόντεμ με τ αντίστοιχο του DSLAM. Γενικά από 9 mb/s και πάνω είναι φυσιολογικό. Μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να το δηλώσεις βλάβη για χαμηλή ταχύτητα download. Ναι το ηξερα αυτο απο οταν πηρα το ραουτερ αλλα δεν εβρισκα κατι καλο σε broadcom. Βλαβη υποθετω θα μου πουν εχεις αλλο μοντεμ και θα δουν οτι συγχρονιζει και καλα. Παντως μεγαλη διαφορα, -20% απο την ταχυτητα που επιανα με την 50αρα, δεν το περιμενα. edit: Ερωτηση: Σημερα κλειδωνει στα 99999 αλλα κατεβαζω ακομα με 8.8 Αν τους πω να μου φερουν το μοντεμ που δινουν θα εχω καλυτερα αποτελεσματα? Μπορω να το κανω Bridge με το asus Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Apostol.
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 To 8.8MBps πως το βγάζεις; Σε online test ή κατεβάζοντας κάποιο αρχείο; Καλύτερα δοκίμασε να κατεβάσεις από εδώ κάποια μεγάλα αρχεία. Αν το κατέβασμα το κάνεις μέσω του browser βάλε 2-3 ταυτόχρονα αρχεία και δες την συνολική ταχύτητα, αλλιώς αν το κάνεις μέσω κάποιας εφαρμογής Download manager αρκεί και ένα. Φυσικά μόνο ενσύρματα και να μην τρέχει κάτι άλλο παράλληλα.
Apostol. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, jkoukos είπε To 8.8MBps πως το βγάζεις; Σε online test ή κατεβάζοντας κάποιο αρχείο; Καλύτερα δοκίμασε να κατεβάσεις από εδώ κάποια μεγάλα αρχεία. Αν το κατέβασμα το κάνεις μέσω του browser βάλε 2-3 ταυτόχρονα αρχεία και δες την συνολική ταχύτητα, αλλιώς αν το κάνεις μέσω κάποιας εφαρμογής Download manager αρκεί και ένα. Φυσικά μόνο ενσύρματα και να μην τρέχει κάτι άλλο παράλληλα. Απο εκει ακριβως το βγαζω, average ενος 5gb αρχειου (δηλαδη το κατεβαζω ολοκληρο και διαιρω με τον χρονο) ethernet εννοειται Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Apostol.
jkoukos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Αν κάνεις μέσω του browser το κατέβασμα, δεν είναι αντιπροσωπευτική η ταχύτητα. Πρέπει να το κάνεις όπως γράφω.
Apostol. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Αντιπροσωπευτικες ειναι. Και αποκλιση να υπαρχει θα ειναι ελαχιστη, καμια σχεση με την διαφορα που υπαρχει.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Κι όμως δεν είναι έτσι. Μέσω borwser το αρχείο κατεβαίνει σε ένα socket ενώ με Download manager σε πολλαπλά τμήματα άρα γρηγορότερα. Γι'' αυτό λέμε μέσω browser πάντα κάνουμε έλεγχο κατεβάζοντας ταυτόχρονα 2-3 αρχεία και βλέποντας την συνολική ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα