Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

σκεφτομαι να αγοράσω MacBook Pro 2017 15 ίντσες θέλω τα φώτα σας. 

Ασχολούμαι πιο πολύ με τα social media για δουλειά καμία φωτογραφία επεξεργασία και κανένα editing video που και που με final cut. 

Θελω να σας ρωτήσω το εξής ποιο από τα παρακάτω θα παιρνάτε εσείς η θα μου προτείνατε γιατί έχω κολλήσει και δεν ξέρω....

λοιπον. 

Το 1ο:http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/apple-macbook-pro-retina-mptu2gra-154-i716gb256gbamd-pro-555-2gb-touch-bar-silver/prod8680627pp/

το 2ο είναι ακριβως όπως το 1ο αλλά αντί για κάρτα γραφικών 2 gb θα είναι στα 4gb build to order θα κάνω δηλαδή μόνο στην κάρτα γραφικών όλα τα αλλά είναι ίδια  

και το 3ο:http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/apple-macbook-pro-retina-mptt2gra-154-i716gb512gbamd-pro-560-4gb-touch-bar-space-gray/prod8680628pp/

οι τιμές στο πρώτο και το τελευταίο τις βλέπετε στο σιτε και το δεύτερο είναι η τιμή του πρώτου με 150 ευρώ παραπάνω  

θα ήθελα να μου πείτε και την γνώμη σας με σχέση το value for money  και γενικά τις απόψεις σας  

ευχαριστω πολύ 

Επεξ/σία από spartiangr
Δημοσ.

Λοιπόν,

Καταρχήν απορρίπτουμε την δεύτερη λύση γιατί δεν χρειάζεσαι το upgrade για την GPU όπως το περιγράφεις. Χρειάζεσαι όμως το upgrade του σκληρού γιατί... why not?

Αν δεν σε πιέζει το budget, πήγαινε στην 3η λύση να τα έχεις όλα. Αν σε πιέζει, στην πρώτη.

Θα σου πρότεινα όμως να περιμένεις λίγο καθώς το Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν τα updated μοντέλα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά θέματα με το keyboard στα νέα macbook pro. Μαζεύουν σκουπιδάκια, δεν πατιούνται καλά κλπ κλπ. Google it / youtube it και θα καταλάβεις. 

Σχετικά με το value for money, οκ είναι πανάκριβα αλλά είναι mac με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν αξίζουν 3000Ε και ειδικά το touch bar που είναι απλά 'gimmick' αλλά οκ, πάει κι αυτό στο πακέτο. Αν έχεις τα χρήματα αξίζουν. Αν δεν τα έχεις, βρίσκεις δικαιολογίες :) :) 

Τέλος, οι τιμές public είναι λίγο υψηλές. Μήπως να δεις και skroutz που έχει διαφορά στην τιμή ολίγων κατοστάρικων ευρώ?? 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mistr4l είπε

Λοιπόν,

Καταρχήν απορρίπτουμε την δεύτερη λύση γιατί δεν χρειάζεσαι το upgrade για την GPU όπως το περιγράφεις. Χρειάζεσαι όμως το upgrade του σκληρού γιατί... why not?

Αν δεν σε πιέζει το budget, πήγαινε στην 3η λύση να τα έχεις όλα. Αν σε πιέζει, στην πρώτη.

Θα σου πρότεινα όμως να περιμένεις λίγο καθώς το Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν τα updated μοντέλα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά θέματα με το keyboard στα νέα macbook pro. Μαζεύουν σκουπιδάκια, δεν πατιούνται καλά κλπ κλπ. Google it / youtube it και θα καταλάβεις. 

Σχετικά με το value for money, οκ είναι πανάκριβα αλλά είναι mac με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν αξίζουν 3000Ε και ειδικά το touch bar που είναι απλά 'gimmick' αλλά οκ, πάει κι αυτό στο πακέτο. Αν έχεις τα χρήματα αξίζουν. Αν δεν τα έχεις, βρίσκεις δικαιολογίες :) :) 

Τέλος, οι τιμές public είναι λίγο υψηλές. Μήπως να δεις και skroutz που έχει διαφορά στην τιμή ολίγων κατοστάρικων ευρώ?? 

Ευχαριστω για την γνώμη σου πρώτα από όλα. 

Εγω μαζί σου το να περιμένω να βγουν τα καινουργια μοντέλα τον Σεπτέμβριο το θέμα μου είναι ότι δεν έχω pc και αυτά θα βγουνε κατά τον Νοέμβριο τα μοντέλα για αγορά οποτε δεν μπορώ να περιμένω τόσο πολύ αλλά από την άλλη μπορεί να το μετανιώσω γιατί θα είναι καλύτερα.... 😕 η κάρτα γραφικών που είπες να μην κάνω build to order σε τι βοηθάει ποιο πολύ η κάρτα ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά είναι overkill το μηχάνημα για την χρήση που θες. Εμένα η συμβουλή μου είναι να περιμένεις τα καινούργια μοντέλα που θα έχουν 8th gen επεξεργαστή και θα είναι όλα τετραπύρηνα. Εγώ στην θέση σου θα περίμενα τα νέα μοντέλα και θα έπαιρνα το βασικό 13αρι με ίσως παραπάνω δίσκο αν τον χρειάζεσαι. Αν και πιστεύω ότι τα καινούργια θα ξεκινάνε με βασική χωρητικότητα 256gb. Με την διαφορά τιμής από 256gb σε 512gb παίρνεις πολλά TB εξωτερικού δίσκου, ακόμα και SSD εξωτερικού (όπως π.χ Samsung T5).

Αν παρ'όλα αυτά επείγεσαι ή δεν θες να περιμένεις, επειδή πόσταρες για 15αρι, πάρε το βασικό 15αρι από σκρουτζ (γλυτώνεις πολλά χρήματα). Για μένα ΜΗΝ δώσεις έξτρα χρήματα για κάρτα γραφικών ή έξτρα δίσκο, θεωρώ ότι δεν την χρειάζεσαι (σύμφωνα με την χρήση που λες ότι θα το κάνεις)

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο 😄

Επεξ/σία από thodoris20s
  • Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με την GPU, θα σου χρειαστεί αν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις video / γραφικών κλπ. Με άλλα λόγια, θα το ήξερες αν χρειάζεσαι ήδη. Για τη χρήση που το θες η GPU που έχει το απλό μοντέλο είναι υπέρ-αρκετή. Συνεπώς, upgrade μόνο για GPU δεν βρίσκω το λόγο. Αν πας όμως στην τρίτη λύση τότε κερδίζεις και μεγαλύτερο σκληρό που σίγουρα αξίζει. Είναι πολλά τα χρήματα όμως. Προσωπικά θα επέλεγα την πρώτη λύση καθαρά για θέμα οικονομικό. Ούτως ή άλλως αν είσαι απαιτητικός χρήστης ούτε τα 512Gb του σκληρού είναι αρκετά οπότε θα χρειαστείς εξωτερικό σκληρό. 

Παραπέρα, σίγουρα αν λάβεις υπ'όψιν σου τον παράγοντα 'περιμένω' δεν θ'αγοράσεις ποτέ. Οπότε σαφέστατα αξιολογείς και τις ανάγκες σου. Αν δεν υπάρχει υπολογιστής να δουλέψεις, τότε σίγουρα πρέπει να κινηθείς αναλόγως. Αν επείγεσαι λοιπόν, για εμένα πήγαινε στο αρχικό μοντέλο. Αν πάλι δεν σε νοιάζει το οικονομικό, 'τουμπάνισέ' το και μη σε νοιάζει ούτε το vfm ούτε τίποτα :)

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τον mistr4l.

Αν δεν πρόκειται για καθαρά επαγγελματική χρήση για video editing, μπορείς μια χαρά να κάνεις τη δουλειά σου και με το 13άρι. Και παίρνεις μια 27αρα οθόνη να τη συνδέσεις όταν θα θες περισσότερο χώρο. Επίσης αν το βίντεο δεν είναι 4Κ, άνετα πας και με το basic model.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως σωστα ανεφεραν τα παιδια, γιατι κοιτας σε 15αρι και οχι σε 13αρι?

Θα το δουλευεις στα σταθερο μερος ή κυριως on-the-go? Τελος, αν το δουλευεις σε γραφειο, θα ειναι συνδεδεμενο με εξωτερικη οθονη;

Τελος, γιατι δεν κοιτας σε καποιο επωνυμο pc laptop(dell, hp κλπ) που θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο/καλυτερες επιδοσεις;

Πχ μπορεις να βρεις ultrabook με 4πυρηνο επεξεργαστη, σωστο πληκτρολογιο, δυνατοτητα touch οθονης και μεγαλη αυτονομια σε τιμη ιδια ή χαμηλοτερη απο το 2πυρηνο macbook pro 13αρι με το gimmick keyboard και τηνς χαμηλοτερη αυτονομια και αντοχη στο χρονο.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολύ όλους λοιπόν είχα Imac 27 2015 5k το έδωσα γιατί άρχισε να παλιώνει και θέλω να πάρω λαπτοπ για τον λόγο να μετακινούμε να το έχω μαζί μ και 13 ίντσες μου φαίνονται παρα πολύ λίγες και είπα να πάρω το 15 για τους λόγους που ανέφερα και έναν ακόμα που ξέχασα θα βάλω και windows πάνω για να τρέχω μόνο το visual studio για προγραμματισμό. 

Για τα καινουργια μοντέλα που λέτε έψαξα λίγο και βλέπω αρχές του Μαΐου νομίζω θα βγουν οποτε τα απορρίπτω μέχρι τοτε να περιμένω. 

31 λεπτά πριν, haHa είπε

Οπως σωστα ανεφεραν τα παιδια, γιατι κοιτας σε 15αρι και οχι σε 13αρι?

Θα το δουλευεις στα σταθερο μερος ή κυριως on-the-go? Τελος, αν το δουλευεις σε γραφειο, θα ειναι συνδεδεμενο με εξωτερικη οθονη;

Τελος, γιατι δεν κοιτας σε καποιο επωνυμο pc laptop(dell, hp κλπ) που θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο/καλυτερες επιδοσεις;

Πχ μπορεις να βρεις ultrabook με 4πυρηνο επεξεργαστη, σωστο πληκτρολογιο, δυνατοτητα touch οθονης και μεγαλη αυτονομια σε τιμη ιδια ή χαμηλοτερη απο το 2πυρηνο macbook pro 13αρι με το gimmick keyboard και τηνς χαμηλοτερη αυτονομια και αντοχη στο χρονο.

Δεν πάω φιλε μ γιατί είχα το Imac 27 intch 5k και θέλω να πάω σε φορητό 15 γιατί το 13 θα με περιορίζει παρα πολύ. Και θέλω να βάλω και windows ποιο αργά για να κάνω κάποια προγράμματακια σε visual studio. 

Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου για το 15άρι για ένα βασικό λόγο. Το 13άρι έρχεται με 8Gb RAM. Είναι λίγα. Αν λοιπόν πας για BTO και ζητήσεις 16 Gb RAM, όχι μόνο θέλει κανά μήνα αλλά σε κόστος θα αγγίξει αυτό του entry level 15''. Συνεπώς, πήγαινε για 15 να ξεμπερδεύεις. 

'Καινούρια' μοντέλα δεν θα υπάρξουν το Σεπτέμβρη λογικά. Έχει γίνει μεγάλος ντόρος όμως για το πληκτρολόγιο οπότε εικάζω πως ένα refinement θα γίνει. Όπως και να έχει όμως, όντως καλό Νοέμβρη για εμάς κι εσύ πιέζεσαι. Όπως θέτεις λοιπόν τα πράγματα, το 15άρι θα σε καλύψει.

Για windows, έχεις 2 επιλογές. Είτε bootcamp στον εσωτερικό σκληρό (άρα ο 256 είναι μικρός) είτε εξωτερικός και boot από εκεί (p.x Samsung T5). Αν δεν πιέζεσαι να έχεις τα windows συνέχεια μαζί σου ή δεν σ'ενοχλεί να τα έχεις σε εξωτερικό σκληρό, save some money και πάρε το entry level μοντέλο. Αν πάλι θες να είσαι Κύριος και να έχεις τα λειτουργικά 'εσωτερικά' τότε πήγαινε στην 3η λύση που αναφέρεις. Απλά τονίζω πάλι πως στα link που παραθέτεις  οι τιμές είναι εξωφρενικές. 

Αυτά από εμένα. :)

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mistr4l είπε

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου για το 15άρι για ένα βασικό λόγο. Το 13άρι έρχεται με 8Gb RAM. Είναι λίγα. Αν λοιπόν πας για BTO και ζητήσεις 16 Gb RAM, όχι μόνο θέλει κανά μήνα αλλά σε κόστος θα αγγίξει αυτό του entry level 15''. Συνεπώς, πήγαινε για 15 να ξεμπερδεύεις. 

'Καινούρια' μοντέλα δεν θα υπάρξουν το Σεπτέμβρη λογικά. Έχει γίνει μεγάλος ντόρος όμως για το πληκτρολόγιο οπότε εικάζω πως ένα refinement θα γίνει. Όπως και να έχει όμως, όντως καλό Νοέμβρη για εμάς κι εσύ πιέζεσαι. Όπως θέτεις λοιπόν τα πράγματα, το 15άρι θα σε καλύψει.

Για windows, έχεις 2 επιλογές. Είτε bootcamp στον εσωτερικό σκληρό (άρα ο 256 είναι μικρός) είτε εξωτερικός και boot από εκεί (p.x Samsung T5). Αν δεν πιέζεσαι να έχεις τα windows συνέχεια μαζί σου ή δεν σ'ενοχλεί να τα έχεις σε εξωτερικό σκληρό, save some money και πάρε το entry level μοντέλο. Αν πάλι θες να είσαι Κύριος και να έχεις τα λειτουργικά 'εσωτερικά' τότε πήγαινε στην 3η λύση που αναφέρεις. Απλά τονίζω πάλι πως στα link που παραθέτεις  οι τιμές είναι εξωφρενικές. 

Αυτά από εμένα. :)

Ναι ναι οι τιμές από public είναι χαζές θα έλεγα  απλά σκέφτομαι την κάρτα γραφηκων που είναι 2 gb θα το δω όμως γιατί κρίμα είναι και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί το πραγμα και μπορεί να την χρειάζομαι την 4 gb κάρτα γραφηκων. 

Σας ευχαριστω παρα πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικα απο την στιγμη που θα μετακινεισαι συχνα, θεωρω πως ενα 13αρι ή ενα 14αρι ειναι προτιμοτερο. Το 15αρι δεν βολευει για συχνες μετακινησεις.

Weight:

15" τετραπυρηνο macbook pro: 1.83kg
13" διπυρηνο macbook pro: 1.37kg
14" τετραπυρηνο thinkpad: 1.13kg (!!)

To 14" thinkpad x1 carbon των μολις 1.13kg κοστιζει με intel i7 τετραπυρηνο γυρω στα ~2050€ με 16Gb Ram, 512GB SSD, το καλυτερο πληκτρολογιο της αγορας, 3ετη on-site next day εγγυηση ωστε να μην χασεις μερες και εισοδημα σε περιπτωση βλαβης. Αν θες, του βαζεις και ενσωματωμενο 4g modem για να δουλευεις απροσκοπτα on-the-road.

------------------------------

Αν δεν θελεις ποιοτικο windows laptop, τοτε μενεις με τις επιλογες των macbook pro 13 και 15. To κακο με το macbook pro 13 ειναι οτι δεν βγαινει με τετραπυρηνο και οτι ειναι απο τα βαρυτερα 13αρι της αγορας. Αρα εχει και μικροτερη αντοχη σε χρονο και υψηλο βαρος για 13αρι, συν το προβλημα που ανεφερε ο mistr4l, οπου πρεπει να πας σε BTO για 16GB Ram, οποτε το κοστος ανεβαινει πολυ.

Κοιτας τοτε κυριως σε 15αρι, που ομως δεν ειναι οτι καλυτερο ως προς την φορητοτητα. Πηγαινε σε αυτο με τα 512GB SSD, ειναι στα ~2850€ + 360€ για 3ετη επεκταση εγγυησης(συνολο 3200€).

Επεξ/σία από haHa
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...