Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε κανένα καλό-αξιόπιστο κατάστημα από Θεσσαλονίκη για να μου καθαρίσουν το asus laptop που έχω γιατί κτυπάει 100ρια ? Επίσης πόσα χρήματα πάει η ταρίφα για τον καθαρισμό για να μην με πιάσουν κορόιδο ?

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι οι θερμοκρασίες που έχει ο cpu έχουν άμεση σχέση με την συχνότητα όχι όμως με το usage (utilization) του επεξεργαστή. π.χ. σε stress test με load 100% και τον cpu στα 3.6 Ghz χτυπούσε 100ρια και έκανε throttle μόλις απενεργοποίησα το turbo mode και έτρεχε στα 2.6 Ghz  πάλι σε load 100% η θερμοκρασία έπεσε στους 77-80 βαθμούς. Ωστόσο σε κάποια μη απαιτητικά παιχνίδια ή σε video streaming ενώ το usage ήταν στο 20-30% η θερμοκρασία έφτανε πάλι στους 95+ βαθμούς στην συχνότητα των 3,6 ghz λες και το usage δεν είχε καμία επίδραση στην θερμοκρασία.

Δημοσ.

To turbo πραγματι θα ανεβασει θερμοκρασιες και καταναλωση, γενικα ο,τι ξεπερνα > τα 45Watt και τουρμπιζει...βραζει!
😕
Εκτος και αν εχει γινει πραγματικα ειδικη μελετη (!!) για την μεγιστη ψυξη του λαπτοπ -που σιγα μην το ψαχνουνε τοσο...

Ισως σε gaming να εχεις πιο στρωτη επεξεργαστικη αποδοση & θερμοκρασιακη κατασταση με το να δοκιμαζες
undervolting αν δεχεται, η να μην το αφηνεις να...τουρμπιζει δηλαδη να το καρφωσεις στο max non turbo multi!
👾

https://www.notebookcheck.net/How-to-Lower-Temperatures-Stop-Throttling-and-Increase-Battery-Life-The-ThrottleStop-Guide-2017.213140.0.html
throttlestop.jpg
https://www.geeks3d.com/20170213/how-to-disable-intel-turbo-boost-technology-on-a-notebook/

• Like 1
Δημοσ.

Ο υπολογιστης είναι  Asus K550  με επεξεργαστη i7 4720HQ. Παλιοτερα δεν ανεβαζε τοσο υψηλες θερμοκρασιες και εχουν περάσει σχεδον 2 χρονια οπότε ενα καθαρισμα νομίζω οτι είναι αναγκαίο. Για την ωρα εχω απενεργοποιήσει το  turbo  και τρεχει στα 2.6 ghz / 25 W. Θα ριξω μια ματια και σε αυτο το  throttleStop προγραμμα , εγω εχω βαλει το intel Extreme Tuning για ρυθμίσεις και monitoring παντως δεν νομιζω να χρειαζεται να κατεβασω κι αλλο τα ρολογια. Πιστευω μετα τον καθαρισμο να στρωσει.

Δημοσ.

Και με το Intel XT οσο και με το Throttlestop, μπορεις να του κανεις undervolting: θα χαμηλωσεις θερμοκρασιες😎
και θα μπορεις σιγουρα να ανεβασεις παραπανω multi ισως οχι μεχρι τερματουρμπο αλλα θα ειναι αρκετα καλυτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...