lion2486 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, μέχρι σήμερα ήμουν κάτοχος ενός σκούτερ Piaggio X8 '04, 200cc. Σήμερα πουλήθηκε και ξεκινάω την αναζήτηση για νέα αγορά. Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο, λέω να διαθέσω 4000-5500 για την αγορά. Με το Χ8 έμεινα πλήρως ικανοποιημένος, θα ήθελα στο νέο να έχω χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, καλύτερη εμπειρία οδήγησης και αντοχή σε λακούβες/κακό οδόστρωμα που κυκλοφορώ συνέχεια (λογικά θα βόλευε μεγαλύτερη διάμετρος ζάντας). Οι χώροι είναι πολύ ευπρόσδεκτοι και οι επιπλέον ανέσεις του αναβάτη. Αυτά που κοιτάω τώρα είναι κάτι σε sym/Kymco, Ίσως το Citycom. Τι προτείνετε να κοιτάξω για τις ανάγκες μου; Value/money, λιγότερες βλάβες/έξοδα, πιο βολικό πρακτικό; Μπορώ να κάνω test drive πριν την αγορά σε κάποια άραγε; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
lion2486 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 8 minutes ago, AristidisZ said: SH300 ; Το έχω στο νου μου και αυτό, είχα οδηγήσει ένα παλιότερο μοντέλο και ήταν αρκετά ικανοποιητικό, αλλά μου φαίνονται μικροί οι χώροι του, κάποιο Grande Scooter θα μου άρεσε πολύ περισσότερο.
lion2486 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 2 minutes ago, SoulisMafia said: Αν θες το καλυτερο 300 κοιτα το xmax. Τα καλύτερα για τη Yamaha αλλά με έχουν τρομάξει όλοι ότι το κόστος συντήρησης είναι μεγάλο. Επίσης 14'/15' ζάντες, θα το σκεφτόμουν για 16'+ και λίγο πάνω από τα χρήματα που σκεφτόμουν να δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά δεν το βγάζω εκτός συζήτησης απαραίτητα.
SoulisMafia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Το κοστος συντηρησης μιας και το εχω ειναι 40ε πρωτο service και στο δευτερο 30ε και παει ανα 5000χμ.Στα 20000χμ ειναι το μεγαλο το οποιο λογικα θα παει καπου στα 150ε μιας και αλλαζει ο ιμαντας τοτε. Για τις ζαντες με 16 ειναι νομιζω τα πιο ορθια σκουτερ,το χμαχ ειναι πιο καναπεδατο.
Zepp999 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Αυτή τη στιγμή το πιο value for money scooter σε αυτά τα κυβικά είναι, κατά τη γνώμη μου, το Sym Citycom. 3
lion2486 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 hour ago, Zepp999 said: Αυτή τη στιγμή το πιο value for money scooter σε αυτά τα κυβικά είναι, κατά τη γνώμη μου, το Sym Citycom. Και εγώ το βλέπω προς τα εκεί, αλλά ίσως να έδινα και κατι λιγο παραπάνω για κάτι καλύτερο.. Έχεις ιδέα αν παίζει κάπου διαθέσιμο για test drive?
lion2486 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 7 hours ago, mp123 said: Για μπεβερλυ σε βλεπω καινουργιο με 4000. Το έχω στο νου μου, μια χαρά ικανοποιημένος ήμουν από το X8, λίγες σχετικά οι βλάβες που έβγαλε για τα χιλιόμετρα και την ηλικία του, αλλά αν μπορούσα να πάω σε κάτι καλύτερο θα το τολμούσα. 14 minutes ago, villasg said: VFM ειναι παντως το Sym Citycom 300 .... Έτσι το βλέπω. Έκλεισα να το πάω test ride και αυτό και το Cruisym 250i. Οπως τα κοιτάω και η επιλογή του Yamaha XMax μου φαίνεται καλή, θα το πάω και αυτό για ένα test ride. Ψάχνωντας τις επιλογές, σε πιο πάνω κόστος που λογικά δεν προτίθεμαι να ανέβω, βλέπω ότι θα βγάλει ένα νέο μοντέλο φέτος στα 400 κυβικά η BMW, διαστημικό, πολύ δυνατά extras (με το κατάλληλο αντίτιμο φαντάζομαι), αλλά δεν το βλέπω σαν επιλογή αυτό, απλά το είπα γιατί το πέτυχα.
lion2486 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Σήμερα έκανα test ride με τα Sym Citycom 300, Sym Cuisym 300, Yamaha Xmax 300. Το Citycom φαίνεται πολύ πρακτικό για κάποιον που θέλει να κινήται στην πόλη, να έχει πράγματα, αλλά, η θέση οδήγησης δεν είναι όσο άνετη θα ήθελα, καθρέφτες και ζελατίνα είναι σχεδόν πάνω στην μούρη σου. Η ποιότητα κατασκευής δεν φαίνεται η καλύτερη, το φρενάρισμα θέλει προσοχή, το ABS λειτουργεί αρκετά εύκολα. Η ροπή και η επιτάχυνσή του είναι εντυπωσιακά. Cuisym 300, ιδιος κινητήρας με το παραπάνω, πολύ πιο άνετη θέση οδήγησης, ωραίες αποστάσεις τιμωνιού/καθρεφτών κτλ. Επιτάχυνση αισθητά πιο αργή (λόγω βάρους λογικά, δεν ήταν και τελείως στωμμένο, είχε 1000χλμ γράψει). Καλή εντύπωση γενικά, αλλά πάλι σε ποιότητα κατασκευής και φρενάρισμα θα ήθελα κάτι παραπάνω. Yamaha Xmax, στις φωτογραφίες το μπλε χρώμα του μου φαινόταν αρκετά διαστημικό/εξωπραγματικό, από κοντά με τα ματ χρώματα που έχει είναι ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Το Smart Key δεν ξέρω αν συνηθίζεται πολύ εύκολα και η αίσθηση του με κάνει να ανησυχώ πόσο θα αντέξει ένας τέτοιος διακόπτης. Από οδηγική άνεση θα ελεγα ότι για κάποιον με πιο μικρά πόδια θα ήταν πιο άνετο (βέβαια δύσκολο στο σταμάτημα), ήταν σχετικά άνετο, αλλά θα μπορούσε να έχει λίγα εκατοστά περισσότερα ο οδηγός. Οι καθρέφτες αν και είναι σχετικά κοντά και πάνω στο τιμόνι, καλύπτουν τις ανάγκες οδήγησης. Στο δρόμο όμως είναι το κάτι άλλο. Επιτάχυνση, φρενάρισμα, στροφές όλα απολαυστικά. Η αλήθεια είναι ότι για Yamaha θα περίμενα κάποια εξαρτήματα να είναι πιο στιβαρά/ανθεκτικά (π.χ. αντίβαρα, καθρέφτες, έτσι μου φάνηκε, δεν ξέρω αν ισχύει). H Ανάρτηση είναι ένα θέμα που μου φάνηκε να μην ασχολήθηκαν πολύ καλά. Αύριο θα πάω μια βόλτα από την Kymco να κάνω test ride Χ-Down & Downtown. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2018 από lion2486
lion2486 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Έκανα και τα 2 Kymco test ride, πολύ αξιόλογα μου φάνηκαν σχετικά με τον ανταγωνισμό. Σε μια αναζήτηση είδα ότι βγάζουν 2-3 προβληματάκια.. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο να κοιτάξω; Suzuki ισως?
villasg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, lion2486 είπε Kymco Βγαζουν καποια προβληματα καθως και η ελληνικη αντιπροσωπεια εχει ανεβασει τις τιμες των ανταλλακτικών/αναλωσίμων . ΜΗΝ πας για το SH300 γιατι θα το αγαπησεις και θα σκασεις τα 5500 με την μια 😀 δες και το beverly 300/350 , επισης ααξιολογο ειναι το Kawasaki J 300 I ( 28,5 αλογατα )
lion2486 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 20 minutes ago, villasg said: Βγαζουν καποια προβληματα καθως και η ελληνικη αντιπροσωπεια εχει ανεβασει τις τιμες των ανταλλακτικών/αναλωσίμων . ΜΗΝ πας για το SH300 γιατι θα το αγαπησεις και θα σκασεις τα 5500 με την μια 😀 δες και το beverly 300/350 , επισης ααξιολογο ειναι το Kawasaki J 300 I ( 28,5 αλογατα ) To SH δεν νομίζω να το αγαπήσω γιατί δεν μου αρέσει πολύ η τόσο όρθια θέση οδήγησης και κάθετη γωνία στα γόνατα κάτω, όπως είναι το τα Beverly. Το Kawasaki το πέτυχα κάπου αλλά έχω την εντύπωση πως είναι μια πολύ νέα προσπάθεια για αυτή την κατηγορία, και αν δεν κάνω λάθος με κάποιον άλλον κατασκευαστή, Θα ρίξω μια καλύτερη ματιά να δω τι λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα