Silverage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Εγώ στο δεύτερο pc που τρέχει Windows 10 έχω απενεργοποιήσει το service των windows updates γιατί δεν πήγαινε άλλο, συνέχεια μου έβγαζε τυχαία παράθυρα όποτε του καύλωνε για update. Για να μην μιλήσω για το bandwidth που το ρουφάνε σαν ηλεκτρική σκούπα. Ώρες ώρες ακόμα και αν δεν κάνουν απολύτως τίποτα μου γονατίζουν την γραμμή και ανεβαίνει το ping 500ms. Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί και έχω απενεργοποιήσει τα πάντα. 1
BabyRage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω σιχαθεί κάθε φορά που κάνω κάτι, να ακούω τα ανεμιστηράκια να τελικιάζουν και να τρέχει από πίσω ο software updater. Στα σκουπίδια! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από BabyRage 4
thor777 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Τα Windows 10 πρέπει να μπουν στο database των προγραμμάτων security ως malware και spyware. 1
marios28 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να δούμε αν η τεχνητή νοημοσύνη της MS θα είναι σε θέση στο προσεχές μέλλον να αντιλαμβάνεται τόσο τους ταλαιπωρημένους/δυσαρεστημένους χρήστες των W10, όσο και εμάς τους ευχαριστημένους. Προς το παρόν οι δυσαρεστημένοι σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο (μάλλον) θα εξακολουθήσουν να τσαντίζονται ακόμη περισσότερο: https://mspoweruser.com/gwx-2-0-microsoft-getting-ready-to-harass-windows-10-users-to-upgrade-to-latest-release/ ενώ για την ίδια είδηση στο επόμενο άρθρο αναφέρεται ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα: https://www.windowslatest.com/2018/06/18/install-kb4056254-to-fix-update-issues-on-windows-10/ Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από marios28
keysmith Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 17 ώρες πριν, BabyRage είπε Εγώ έχω σιχαθεί κάθε φορά που κάνω κάτι, να ακούω τα ανεμιστηράκια να τελικιάζουν και να τρέχει από πίσω ο software updater. Στα σκουπίδια! αυτό ακριβώς.. CPU/NETWORK/HD activity είναι στο full στα 10άρια.. Σε αναγκάζουν να βάλεις SSD για να μην ακούς το διαρκές χρουτς χρουτς του δίσκου καθώς με συμβατικό δεν κάθεται και ποτέ. Το δίκτυό σου δεν ηρεμεί (είναι torrent client της MS να της μοιράζεις τα δικά της update) και το cpu κάθε τόσο και συνεχώς στο high του (σε λίγο και κρυπτονομίσματα θα τους βγάζεις για να σου παρέχουν τις υπηρεσίες τους). Δεν είναι μόνο το update αλλά και άλλες "λιχουδιές" που θέλεις και δεν το ξέρεις (διαρκές indexing, defragment, defender, τηλεμετρικά, εγκατάσταση προτεινόμενου λογισμικού και πάει λέγοντας) Και κάποιοι το βρίσκουν καλύτερο από τα 7άρια.. 😕 (έχει θετικά στοιχεία αλλά το update και τα άλλα πονηρά το κάνουν για ξήλωμα)
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, keysmith είπε αυτό ακριβώς.. CPU/NETWORK/HD activity είναι στο full στα 10άρια.. Σε αναγκάζουν να βάλεις SSD για να μην ακούς το διαρκές χρουτς χρουτς του δίσκου καθώς με συμβατικό δεν κάθεται και ποτέ. Το δίκτυό σου δεν ηρεμεί (είναι torrent client της MS να της μοιράζεις τα δικά της update) και το cpu κάθε τόσο και συνεχώς στο high του (σε λίγο και κρυπτονομίσματα θα τους βγάζεις για να σου παρέχουν τις υπηρεσίες τους). Δεν είναι μόνο το update αλλά και άλλες "λιχουδιές" που θέλεις και δεν το ξέρεις (διαρκές indexing, defragment, defender, τηλεμετρικά, εγκατάσταση προτεινόμενου λογισμικού και πάει λέγοντας) Και κάποιοι το βρίσκουν καλύτερο από τα 7άρια.. 😕 (έχει θετικά στοιχεία αλλά το update και τα άλλα πονηρά το κάνουν για ξήλωμα) Το αν θα μοιράζεις το update σε άλλους pc κλείνει από τα settings. Ελεος πια με την άγνοια και την παραπληροφόρηση. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Retromaniac
keysmith Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Το αν θα μοιράζεις το update σε άλλους pc κλείνει από τα settings. Ελεος πια με την άγνοια και την παραπληροφόρηση. Μη μιλάς έτσι. Τι θα πει "έλεος με την παραπληροφόρηση". Μήπως εσύ είσαι MS fanboy? (είδες πως είναι να εισαι επιθετικός). Στα forum μιλάμε "όμορφα" σε προσωπικό επίπεδο.. Τα προϊόντα βρίσ'τα όσο θες Στο θέμα μας Λες να μην το ξέρω; Αυτό τι θα πει όμως; Οτι η MS είναι σωστή επειδή έδωσε αυτήν την "κρυμμένη" δυνατότητα (ξέρεις πόσα κλικ θέλεις να την βρεις?). Νομίζεις ας πούμε το 90% των χρηστών έχει αλλάξει αυτή τη ρύθμιση; Με τη λογική σου και τα update μπορείς να κλείσεις ολοκληρωτικά και να πειράξεις το ένα και το ένα να κάνεις και το άλλο. Ε και; Είναι πολιτική αυτή της MS? Από τα default κρίνεται κάποιος όχι από τις "χακιές" με registry keys και stop services, policy editors και δε συμμαζεύεται για να το κάνει να λειτουργεί καλύτερα. Και αυτά μέχρι το επόμενο Update που θα βρει τρόπο η MS να στα ξανα-ματα-κάνει όπως γουστάρει (και οι μισές ρυθμίσεις που είχες αλλάξει γυρνάνε σε αυτές που θέλει αυτή). Και τι θα κάνεις εσύ θα ξανατρέχεις πίσω από κάθε PC να τις ξανα-ματα-αλλάζεις; Έχεις καμιά εμπειρία από μικρές εταιρίες με κοινόχρηστα δίκτυα? Να σου πω εγώ δεν έχεις.. Από τότε που μπήκαν δεκάρια πολλά πάνε στραβά για αυτό και δεν προχωράνε σε εταιρίες και μένουν όσο μπορούνε στα 7 γιατί τα γ..μ..σαν όλα. Ούτε shared printers δεν παίζουν μετά από κάθε αναβάθμιση το ξέρεις.. Κάνεις το σταυρό σου μη χαλάσει τίποτα. Όλο κάτι χαλάει γενικά κάτι "σπάει" γιατί όλο κάτι πειράζει.. Και και και.. Τι να λέω εδώ πέρα, οι admins ξέρουν. (και όχι δεν μπορούν όλοι να έχουν τα LTSB για πολλούς λόγους). Και για να μην κουραζόμαστε και να μην παραπληροφωρώ (lol ) να μια προσωρινή λύση να φύγουν τα χοντρά μέχρι το επόμενο Major Update Shutup10 (είχαμε το classic shell τώρα έχουμε αυτό στανταράκι). Μόνο να το ξανακατεβάζετε (σε νέα έκδοση) και ξανατρέχετε μετά από κάθε φορμάτ (εεε major update ήθελα να πω) γιατί η MS κάνει συχνά τις ζαβολιές της και ξανα-αλλάζει αυτά που δεν την βολεύουν. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από keysmith
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, keysmith είπε Μη μιλάς έτσι. Τι θα πει "έλεος με την παραπληροφόρηση". Μήπως εσύ είσαι MS fanboy? (είδες πως είναι να εισαι επιθετικός). Στα forum μιλάμε "όμορφα" σε προσωπικό επίπεδο.. Τα προϊόντα βρίσ'τα όσο θες Στο θέμα μας Λες να μην το ξέρω; Αυτό τι θα πει όμως; Οτι η MS είναι σωστή επειδή έδωσε αυτήν την "κρυμμένη" δυνατότητα (ξέρεις πόσα κλικ θέλεις να την βρεις?). Νομίζεις ας πούμε το 90% των χρηστών έχει αλλάξει αυτή τη ρύθμιση; Με τη λογική σου και τα update μπορείς να κλείσεις ολοκληρωτικά και να πειράξεις το ένα και το ένα να κάνεις και το άλλο. Ε και; Είναι πολιτική αυτή της MS? Από τα default κρίνεται κάποιος όχι από τις "χακιές" με registry keys και stop services, policy editors και δε συμμαζεύεται για να το κάνει να λειτουργεί καλύτερα. Και αυτά μέχρι το επόμενο Update που θα βρει τρόπο η MS να στα ξανα-ματα-κάνει όπως γουστάρει (και οι μισές ρυθμίσεις που είχες αλλάξει γυρνάνε σε αυτές που θέλει αυτή). Και τι θα κάνεις εσύ θα ξανατρέχεις πίσω από κάθε PC να τις ξανα-ματα-αλλάζεις; Έχεις καμιά εμπειρία από μικρές εταιρίες με κοινόχρηστα δίκτυα. Δεν έχεις.. Από τότε που μπήκαν δεκάρια πολλά πάνε στραβά για αυτό και δεν προχωράνε σε εταιρίες γιατί τα γ..μ..σαν όλα. Ούτε shared printers δεν παίζουν μετά από κάθε αναβάθμισης.. Ψάχνεις να τους ξαναορίσεις γιατί όλο κάτι πειράζει.. Και και και.. Τι να λέω εδώ πέρα, οι admins ξέρουν. (και όχι δεν μπορούν όλοι να έχουν τα LTSB για πολλούς λόγους). Και για να μην κουραζόμαστε και να μην παραπληροφωρώ (lol ) να μια προσωρινή λύση να φύγουν τα χοντρά μέχρι το επόμενο Major Update Shutup10 (είχαμε το classic shell τώρα έχουμε αυτό στανταράκι). Μόνο να το ξανακατεβάζετε και ξανατρέχετε μετά από κάθε φορμάτ (εεε major update ήθελα να πω) γιατί η MS κάνει πάντα τις ζαβολιές της και αλλάζει αυτά που δεν την βολεύουν. Φίλε μου παραπληροφορείς γιατί αν ήθελες να είσαι σωστός, θα έλεγες εξαρχής ότι μπορείς να το απενεργοποιήσεις ακόμη και "κρυφο" που είναι. Τόσο "κρυφό" δηλαδή που είναι μέσα στα advanced settings του update. Σε άκυρη μεριά τελείως, ούτε για το update είναι, ούτε προχωρημένη επιλογή, oh wait.... Επίσης έλεος να μην υπάρχει ένα shortcut στο desktop ειδικά για αυτή την επιλογή με κεφαλαία γράμματα. Και για να δεις ότι παραπληροφορείς, default είναι να δίνεις στους pc στο local network και όχι στο internet, που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει άλλος pc στο σπίτι δεν δίνεις πουθενά, και να υπάρχει σε γλιτώνει από ένα σωρό bandwidth αφού δεν θα τα κατεβάσει πάλι. Ποιος είναι fanboy τώρα; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Retromaniac 1
keysmith Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 47 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Φίλε μου παραπληροφορείς γιατί αν ήθελες να είσαι σωστός, θα έλεγες εξαρχής ότι μπορείς να το απενεργοποιήσεις ακόμη και "κρυφο" που είναι. Τόσο "κρυφό" δηλαδή που είναι μέσα στα advanced settings του update. Σε άκυρη μεριά τελείως, ούτε για το update είναι, ούτε προχωρημένη επιλογή, oh wait.... Επίσης έλεος να μην υπάρχει ένα shortcut στο desktop ειδικά για αυτή την επιλογή με κεφαλαία γράμματα. Και για να δεις ότι παραπληροφορείς, default είναι να δίνεις στους pc στο local network και όχι στο internet, που σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει άλλος pc στο σπίτι δεν δίνεις πουθενά, και να υπάρχει σε γλιτώνει από ένα σωρό bandwidth αφού δεν θα τα κατεβάσει πάλι. Ποιος είναι fanboy τώρα; Για να μην το κάνουμε εδώ ποιος είναι καλύτερος admin να σου πω ότι χειρίζομαι η/υ από το 1990 (MS-DOS 3.X να βλέπει 640kb με simcga και pc-tools μετά ήρθαν τα norton utilities) και έχω δει και λειτουργήσει windows από 3.10 (χωρίς δίκτυο με ini αρχεία αντί registry) μέχρι Active Directory περιβάλλοντα.. Ξέρω πολύ καλά πως γίνονται πολλά πράγματα και τις ρυθμίσεις που μου λες (προφανώς) τις έχω βάλει μια χαρά στο δικό μου (σήμερα μικρό 25 η/υ) εργαστήριο με win 10 από win 7 (που βγαίνει στο ιντερνετ σε κοινόχρηστη γραμμή ιντερνετ με δεκάδες άλλα ίδια). Αλλά δεν φτιάχνει ακόμα και έτσι.. Και επειδή το βλέπω ξέρω τι συμβαίνει όταν βγαίνει Update της MS και πως "γονατίζουν" όλα διότι εσύ μπορεί να έχεις κάνει τη ρυθμιση να μοιράζεται τοπικά μόνο αλλά το δίπλα εργαστήριο σε άλλη πόλη που βγαίνεις από την ίδια γραμμή όχι το έχει κάνει αλλιώς! άσε που δεν παίρνουν τα updates μαζί ολα τα pc ακόμα και με αυτή τη ρύθμιση. Οπότε αν θες πίστεψε με δεν είναι όπως τα νομίζεις για πολλούς λόγους που βαριέμαι να γράφω. Και αφού είπαμε για το δίκτυο ξέρω επίσης τι συμβαίνει και τι θα πει downtime σε τέτοια εργαστήρια όταν η MS αποφασίσει να βάλει updates (και προς θεού μη μου πεις για "προγραμματισμένες ώρες" και "αναβολές" γιατί αλήθεια βαριέμαι να σου εξηγώ γιατί δεν είναι όπως νομίζεις και γιατί δεν λειτουργεί στην πράξη). Τι θα πει να χάνεται η "διδακτική ώρα" γιατί αυτά βάζουν udpates (ναι κάνουμε ότι μπορούμε να τα εκινήσουμε σε νεκρούς χρόνους αλλά δεν τους βρίσκεις πάντα και έχουμε και άλλες δουλειές) Και ΤΕΛΟΣ να μη σου πω τι κάνουμε κάθε τόσο μετά από updates με δικτυακά ή όχι θέματα και ρυθμίσεις (που όλο μας τα χαλάει και τις ξαναφτιάχνουμε τις ρυθμίσεις από το να μην μας βάζει λογισμικό με το έτσι θέλω μέχρι ξαναπερνάμε κοινόχριστους printers γιατί η MS κάτι έκανε και τους "χάλασε" χωρίς να βάζω τα laptop και PC που ΔΕΝ ξανα-ανοίγουν μετά το update. 3 έφτιαξα στο τελευταίο 1803. Ξέρω φταίει ο φουφουτος όχι η MS). Η εικόνα είναι αυτή που λέω και που λένε όλοι όσοι ήμαστε του χώρου. Από το σπίτι σου με ένα PC δεν έχεις άποψη κλίμακας πως πάνε τα (άθλια για εταιρίες) windows 10. Γιατί νομίζεις σύντομα λέγεται θα ανακοινωθεί ακόμα μία έκδοση ΕΙΔΙΚΑ για εταιρικά περιβάλλοντα (γιατί οι μέχρι τώρα δεν... ούτε η LTSB). Τα λειτουργικά συστήματα κρίνονται από την default συμπεριφορά τους. Τα 10άρια δεν είπε κανείς ότι είναι παντελώς άχρηστα, είπαμε ότι έχουν σοβαρά θέματα (πρώτο σοβαρό "θέμα" είναι τα updates και η διαχείρισή τους, δεύτερο ο δίσκος που διαρκώς λειτουργεί με ότι συνεπάγεται σε φθορά, θερμότητα, πτώση επιδόσεων), και τρίτον.. (ας μη τα γράψουμε όλα εδώ σταματάω). Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις έχουμε διαφορετικά βιώματα και μάλλον δεν έχεις εμβαθύνει στο θέμα. Αν έχω εγώ "δίκαιο" ή εσύ το δείχνουν οι στατιστικές με την διείσδυση των 10αριών (που είναι πολύ αργή) και την αποδοχή τους που αν είσαι αρκετά παλιός θα θυμάσαι ότι δεν ήταν έτσι στα πετυχημένα λειτουργικά της MS (πχ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γκρίνιαξε για τα 7άρια).
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε μου δεν με νοιάζει η ιστορία σου ούτε το ποσό σπουδαιος, ούτε γενικά αν τα updates είναι καλα ή όχι. Σου απάντησα στο συγκεκριμένο που είπες και το οποίο προσπάθεις να το δικαιογησεις μέσω Λάρισας, για προφανείς λόγους. Ακόμη και αν δεχτώ ότι υπάρχει μια περίπτωση μεσω VPN να έχεις πρόβλημα, τότε σημαίνει ότι είσαι σε ένα περιβάλλον που δεν μιλάμε για άσχετους χρήστες αλλά για κάπου που έχει IT και επιβάλλεται να ξέρεις και να απενεργοποιήσει ακόμη και το local sharing Αλλά μην γελιομαστε, στο 1ο και 2ο ποστ σου δεν νομίζω ότι εννοουσες κάτι τόσο εξειδικευμένο αλλά μιλαγες για τους απλούς χρήστες. Και φυσικά για εκει όπως σου απεδειξα, είσαι παντελώς λάθος. Μια φορά να δω it (εγώ είμαι dev) να πει ότι είπε κάτι λάθος 😛 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Retromaniac 1
keysmith Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, Retromaniac είπε Μια φορά να δω it (εγώ είμαι dev) να πει ότι είπε κάτι λάθος 😛 Α καλά αυτό εννοείται.. 😂😎
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα