Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρο δισκο

pngts1996

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σημερα ξαφνικα αρχισε ο υπολογιστης να αργει να ανοιγει τις εφαρμογες  και ετρεξα  το HDTUNEPRO για να δω αν εχει κανενα θεμα o σκληρος δισκος. Λοιπον μου εβγαλε ενα warning οπως βλεπετε στην εικονα . Τι σημαινει, υπαρχει πιθανοτητα να πρεπει να αλλαξω σκληρο? Αν χαλασει σκεφτομαι να παρω εναν ssd καλυτερα αλλα δεν υπαρχει θεση στον υπολογιστη μου για ssd . Εχω βρει 2 bracket απο το askadam (βρισκομαι αθηνα)  ποιο βολευει καλυτερα! Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Screenshot_12.jpg

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Επεξ/σία από pngts1996
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα.

Ένας pending sector μόνος του δεν σημαίνει τίποτα, κάνε έλεγχο του δίσκου ( chkdsk /r /f ) για να τον καθαρίσει ή να τον κάνει bad και μετά για την ταχύτητα δες την χρήση του δίσκου, αν είναι 100% συνέχεια (ή πολύ συχνά) τότε δες που οφείλεται και ανάλογα πράξε.

Τώρα για βάση 2.5 σε 3.5 υπάρχουν και στην Ελλάδα αν θες (link link link ) αλλά το ποια θα σε βολέψει εσύ το ξέρεις.

• Like 1

Αρκετα συχνα τρεχει στο 100% και καυθστερει για παραδειγμα καθυστερει ακομα να μου ανοιξει το μενου της εναρξης.Προσπαθω να τρεξω το cmd και οταν παω να το γραψω στο μενου εναρξης να το βρω καθυστερει να το βρει 

Windows 10 ε; Πρέπει να περνάνε κάτι ενημερώσεις αυτές τις μέρες... Δες απο τον task manager τι χρησιμοποιεί τον δίσκο σε πρώτη φάση, μετά βρίσκεις πως θα το αντιμετωπίσεις.

5 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Windows 10 ε; Πρέπει να περνάνε κάτι ενημερώσεις αυτές τις μέρες... Δες απο τον task manager τι χρησιμοποιεί τον δίσκο σε πρώτη φάση, μετά βρίσκεις πως θα το αντιμετωπίσεις.

Απο οτι βλεπω αρκετα χρησιμοιει το google chrome και το system. Υπαρχει καθυστερησει ακομα καθως γραφω και οταν προσπαθω να αλλαξω τη γλωσσα .  Πηγα να κανω οτ ελεγχο και μου γραφει αυτα παρακατω
image.png.0bbb74d9b2f267e319f895c4dd0d3258.png

Το system μπορεί να χρησιμοποιεί τον δίσκο για κανένα superfetch, κάνε το 1 και 3 που γράφει εδώ: link

Αυτό στο βγάζει γιατί δεν έτρεξες το CMD σαν διαχειριστής, γράψε CMD στην αναζήτηση και πάτα δεξί κλίκ και τρέξιμο σαν διαχειριστής, μετά δώσε την εντολή. Στην εντολή πρέπει να δώσεις και γράμμα δίσκου, C : πρέπει να είναι σε σένα.

12 λεπτά πριν, nikos903 είπε

4 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

Απο οτι βλεπω αρκετα χρησιμοιει το google chrome και το system. Υπαρχει καθυστερησει ακομα καθως γραφω και οταν προσπαθω να αλλαξω τη γλωσσα .  Πηγα να κανω οτ ελεγχο και μου γραφει αυτα παρακατω
image.png.0bbb74d9b2f267e319f895c4dd0d3258.png

διορθωση το βρηκα και τωρα μου λεει οτι the type of the file system is ntfs

3 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

διορθωση το βρηκα και τωρα μου λεει οτι the type of the file system is ntfs

τελικα απλα αργουσε κατι κανει τωρα

7 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Το system μπορεί να χρησιμοποιεί τον δίσκο για κανένα superfetch, κάνε το 1 και 3 που γράφει εδώ: link

Αυτό στο βγάζει γιατί δεν έτρεξες το CMD σαν διαχειριστής, γράψε CMD στην αναζήτηση και πάτα δεξί κλίκ και τρέξιμο σαν διαχειριστής, μετά δώσε την εντολή. Στην εντολή πρέπει να δώσεις και γράμμα δίσκου, C : πρέπει να είναι σε σένα.

Οταν λες 1 και 3 εννοεις το fix 1 fix 3 ? η το fix 8  το 1 και 3 γιατι οταν το ανοιξα με βγαλε στο fix 8

Θα κάνει κάμποση ώρα, μετά πρέπει να έχει φύγει ο pending, είτε θα έχει γίνει bad είτε θα είναι καθαρός. Όπως και να έχει αν μιλάμε μόνο για έναν bad δεν έχει θέμα ο δίσκος, αν δεις όμως να αυξάνονται σιγά σιγά τότε όντως κάτι βρωμάει.

Τα fix 1 και 3 ναι, το 1 αν χρησιμοποιείς το search άστο, το superfetch κλείσε όπως και να έχει. Και αν συνεχίσει δες ποια διεργασία απο το system τρώει τον δίσκο, σου λέει δηλαδή και πιο αναλυτικά που πάνε οι πόροι.

Μόλις τώρα, nikos903 είπε

Πως είναι έτσι η εντολή;

chkdsk c: /r /f

Αυτό δεν έτρεξες;

συγνωμη ετρεξα chkdsk /c. παω να το ξανακανω

22 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

συγνωμη ετρεξα chkdsk /c. παω να το ξανακανω

μετα?
image.png.e578ba28c6bf29d60cdea30917199bb7.png

Σου λέει ότι τώρα ο δίσκος είναι σε χρήση και δεν μπορεί να το κάνει και σε ρωτάει ότι αν θέλεις να το κάνεις πρέπει να κάνεις restart και θα το κάνει πριν μπεις windows.

Πατάς λοιπόν Υ και κάνεις επανεκκίνηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Σου λέει ότι τώρα ο δίσκος είναι σε χρήση και δεν μπορεί να το κάνει και σε ρωτάει ότι αν θέλεις να το κάνεις πρέπει να κάνεις restart και θα το κάνει πριν μπεις windows.

Πατάς λοιπόν Υ και κάνεις επανεκκίνηση.

Το έτρεξα και το τελείωσε αλλά και πάλι δεν λύθηκε. Ο δίσκος ακόμα τρέχει στο 100 τις 100 αρκετές φορές. Έχω μια απορία προσπαθώ να περάσω τα windown 10 σε φλασάκι και όταν ξεκινάει ο υπολογιστής ξεκινά από τ φλασάκι αλλά μένει στο λογκο των windows... Χρησιμοποίησα το rufus για να τ γράψω. Τι κάνω για να συνεχισει

Επεξ/σία από pngts1996

Εκεί που κολλάει και δεν φορτώνει κάνε μια και βγάλε το φλασάκι και γύρνα το πάλι μέσα και δες αν πάρει. Αλλιώς τρέξε το πρόγραμμα που έχει η MS για να φτιάξεις το usb.

Το 100% εν τέλει απο που προέρχεται; Απο πια διεργασία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...