Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα λάπτοπ hp εδώ και 4 χρόνια και αναμενόμενο ήταν η original μπαταρία του να κλατάρει. Αυθεντική δεν μπόρεσα να βρω και όσες είδα από την hp ήταν απίστευτα ακριβές, οπότε πήγα στην λύση της ιμιτασιόν. Αγόρασα μία με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με αυτή που αρχικά είχε ο υπολογιστής με μόνη διαφορά τα αμπέρ (από 4200 αρχική, 4400 νομίζω η καινούργια). No big deal μάλλον. Ο πωλητής μου είπε να την φορτίσω ένα 6ωρο με κλειστό υπολογιστή όπως και έκανα. Στις οδηγίες έλεγε το ίδιο σχεδόν (δεν σε ανάγκαζε να την έχεις στην πρίζα 6 ώρες αλλά μόνο μέχρι να φορτίσει) και μετά πρόσθεται ότι έπρεπε να την αποφορτίσεις μέχρι το 15% και μετά ξανά φόρτιση μέχρι το 100. Εγώ από την περιέργεια μου να δω αν δουλεύει οκ, άνοιξα τον υπολογιστή μετά την πρώτη φόρτιση και τον έκλεισα σχεδόν αμέσως. Μετά τον χρησιμοποίησα χωρίς να τον έχω στην πρίζα μέχρι να πέσει η μπαταρία. Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο υπολογιστής δείχνει ό,τι να 'ναι ποσοστά! Από 90% πάει ξαφνικά στο 100% και λέει ότι έχει 6 ώρες ακόμα! Μετά θα πέσει σε ένα 85% και θα έχω τρισήμιση ώρες ακόμα, αργότερα ακόμα στο 85% έχω 5 ώρες! Φυσικά, δεν ισχύουν αυτές οι ώρες αφού κάπου στο δίωρο πάνω ο υπολογιστής εντελώς απροειδοποίητα σβήνει...Το αστείο είναι, ότι με το που το έβαλα να φορτίσει και τον άνοιξα καθώς τον χρειαζόμουν, η μπαταρία είχε ήδη 65%, μέσα σε 10 λεπτά έχει φτάσει στο 100% μα εννοείται το λαμπάκι είναι ακόμα κόκκινο και δεν παίζει να αποσυνδέσω τον φορτιστή! Τι να κάνω για να ρυθμίσω τα επίπεδα, ώστε να δείχνει όσο να'ναι πιο ρεαλιστικά νούμερα; Και με την προηγούμενη μπαταρία είχα τέτοια θέματα, πχ έλεγε ότι έχεις 2 ώρες και στην μία ώρα με καλή χρήση ήθελε μπαταρία, αλλά τουλάχιστον με ειδοποιούσε και προλάβαινα να συνδέσω στον φορτιστή. Τώρα δείχνει ότι είναι φουλ και ο υπολογιστής απλά σβήνει με ό,τι συνέπειες αυτό μπορεί να έχει τόσο για το μηχάνημα που ξαφνικά μένει χωρίς ρεύμα, όσο και για τα αρχεία μου που χάνονται...Any help?

Δημοσ.

Αν δεν εχει φαει θεμα με την διαφορα που εχει σε χωρητικοτητα η μπαταρια μπορει απλα να ειναι ελλατωματικη. Βεβαια δεν ειμαι ειδικος σε μπαταριες λαπτοπ οποτε ελπιζω να πουν και αλλοι την γνωμη τους.

Δημοσ.

Στο Lnovo που έχω έχει ένα πρόγραμμα που κάνει καλιμπραρισμα στη μπαταρία για κοίτα μήπως έχει και το δικό σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...