Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Εγω μια χαρα εχω αποδεχθει το Nintendo Switch για αυτο που ειναι και αυτα που μπορει να προσφερει.

Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες, οι δυτικές τουλάχιστον, δεν έχουν αποδεχθεί το Switch για αυτό που είναι και ότι έχουν ήδη κυκλοφορήσει, με κλάσμα του κόστους παραγωγής καινούργιου παιχνιδιού, κάνουν Port, είτε από αυτήν την γενιά (αυτό είναι κατανοητό) ή την προηγούμενη κ.ο.κ..

Είναι θαύμα ότι τρέχει αυτού του μεγέθους παιχνίδι στο Switch? Είναι αναμφίβολα και μάλιστα μιλάμε για Port που κάνει την Panic Button να φαίνεται μικρή. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιχνίδι τέρμα/τέζα γραφικά-κόσμο και που τρέχει ήδη 1080p/30 στις άλλες κονσόλες. Δεν είναι δηλαδή τόσο απλό να μεταφερθεί όπως ένα Game 60 fps, οπότε κόψε framerate, κόψε ανάλυση, κόψε και κάτι άλλο και το βγάλαμε.

Από την μια, ναι συμφωνώ με τα παιδιά που γράφουν για την φορητότητα, γιατί με την λογική σου και ένας με PC θα μπορούσε να πει για την Playstation έκδοση, τα αντίστοιχα με αυτά που έγραψες.

Από την άλλη, δεν νομίζω ότι πραγματικά το 3rd party support και η συζήτηση περί αυτού θα έπρεπε να στραφεί προς τα εκεί.

Δεν είναι όλα τα παιχνίδια κατάλληλα για μεταφορές και αυτό να το βαφτίζουμε "support" ΟΣΟ πλήρες και να είναι - όπως φαίνεται στην περίπτωση του Witcher και όσο και αν ταιριάζει στις συνθήκες ζωής μας.

Δηλαδή αν σε κάτι μήνες κυκλοφορήσει Cyberpunk 2077 σε 240p, θα το αγοράσει κάποιος because φορητότητα?  Που μπαίνει η "κόκκινη γραμμή"? 

Το αποφασίζει ο καθένας για το δικό του πορτοφόλι, προφανώς.

Δεν λέω - καλό είναι να υπάρχουν επιλογές, από το να μην υπάρχουν αλλά ας δούμε και συνολικά το θέμα - για το αν όντως υπάρχει - λόγος νόημα να γίνει Port κάτι.

Για μένα πιο κατάλληλη επιλογή για παράδειγμα θα ήταν να φέρει η CDPR το Thronebreaker, οπού εκεί η ulitmate έκδοση θα ήταν πραγματικά και λόγω της φορητότητας, αυτή η του Switch, παρά το Witcher για παράδειγμα.

Ακόμα καλύτερη? Ένα spin-off της σειράς - όπως αυτό που δεν κάνει η "Crapcom". Κομμένο και ραμμένο για το σύστημα όπως ήταν και το Mario & Rabbids της ακόμα πιο κακιάς Ubisoft. Αυτό είναι 3rd party support.

Στο βίντεο που παρέθεσα - πραγματικά ζαλίστηκα από την θολούρα αν και η συμπίεση του Youtube δεν βοηθάει. Αν κάνεις και pause το βίντεο ανά διαστήματα, πραγματικά βλέπεις πόσο πολύ πληροφορία χάνεις αλλά αυτό είναι αναμενόμενο trade off και δεν βάζω καν στην εξίσωση, τις άλλες πλατφόρμες.

Το performance είναι άψογο για την κατηγορία του παιχνιδιού - τα drops είναι στα cutscenes, είτε λόγω ταχύτητας από το κασσετάκι αλλά μάλλον ότι έχουν ανώτερο επίπεδο γραφικών ως in game cutscenes. Να δούμε και την έκδοση portable (περί της διαφωνίας) - από ότι είδα off-screen δεν έβγαλα συμπέρασμα.

Θεωρώ ότι θα δείχνει καλύτερα από την docked έκδοση σε 540p σε 60" τηλεόραση.

Καλό είναι να γράφονται κάποια πράγματα, γιατί δεν έχει όλος ο κόσμος "χαλάκι προσευχής" Nintendo και υπάρχει κόσμος που θέλει να ενημερώνεται. Οι υπόλοιποι ας προσπεράσουν και ας σχολιάσουν ότι τους ενδιαφέρει. Δεν έβαλε κανείς μας κανόνες εδώ.  Όποιος αγαπάει μαλώνει- αλλιώς αδιαφορεί.

Επεξ/σία από Inside X
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gust είπε

Εγω αγαπητε πριν παιξω το Witcher 3,μαλλον ειμαι στην μειοψηφια που επαιξα πιο πριν(την κυκλοφορια του 3) το Witcher 2.

Αρα προφανως δεν θα περιμενα 4.5χρονια μετα την κυκλοφορια του Witcher 3 για να το παιξω στην μελλοντικη κονσολα της Nintendo για την οποια,ουτε καν ηξερα αν θα κυκλοφορησει το εν λογω παιχνιδι και φυσικα ποτε,ουτε πως θα τρεχει σε αυτην.

Το ιδιο ισχυει και για το Resident evil 2 που αναφερθηκε πιο πισω.

Απο την στιγμη που το Resident evil 7 κυκλοφορησε στο Switch στην μορφη που κυκλοφορησε,δεν θα καθησω να περιμενω ποτε και αν κυκλοφορησουν τιτλοι της εταιρειας στο Switch που,ειτε θα ειναι μεσω streaming και αυτοι,ειτε θα τρεχουν χαλια.

Και το Red Dead Redemption,τωρα θα κοιταξω να το παιξω σε καποια αλλη πλατφορμα οποτε βρω χρονο για αυτο.Δεν θα περιμενω ποτε και αν θα κυκλοφορησει στην επομενη κονσολα της nintendo για να το παιξω. Απλα ειναι τα πραγματα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, ADHD said:

250-300 λιρες το βρισκω new στο amazon uk, δεν βλεπω καπου το vfm. :P 

εγω το πηρα πριν 1 μηνα απο τον Γερμανο το SNES N3DSXL €220. ναι ακριβό για ΕΟΛ αλλά ευκολα χακαρισμενο και του περνας μεσα ενα huge library. εγω ετσι εκανα εχω δωσει για το switch χιλιαρικα (και για τα amiibo) έ δε νοιωθω τυψεις να μην του τα δωσω και για το 3DS.

Επεξ/σία από Snolly

3 λεπτά πριν, Snolly είπε

εγω το πηρα πριν 1 μηνα απο τον Γερμανο το SNES N3DSXL €220. ναι ακριβό για ΕΟΛ αλλά ευκολα χακαρισμενο και του περνας μεσα ενα huge library. εγω ετσι εκανα εχω δωσει για το switch χιλιαρικα (και για τα amiibo) έ δε νοιωθω τυψεις να μην του τα δωσω και για το 3DS.

Ναι το βλέπω 220 και στην Ελλαδα (ενα pink/white αλλα w/e) και αρχιζω να ψήνομαι άσχημα. Ισως περιμένω κανα black friday βεβαια μηπως παιξει τιποτα καλο γιατι δεν καίγομαι και άμεσα.

• Moderators
11 minutes ago, ADHD said:

250-300 λιρες το βρισκω new στο amazon uk, δεν βλεπω καπου το vfm. :P 

Τι 300 λίρες ρε μάστορα; Δεν παίρνω καλύτερα μια 2060 σε αυτά τα λεφτά να αλλάξω την 970 που θα μου μείνει στο χέρι σε λίγο καιρό ?!

Ορίστε, €130 για αντρίκιο ασπρομώβ.

1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Τι 300 λίρες ρε μάστορα; Δεν παίρνω καλύτερα μια 2060 σε αυτά τα λεφτά να αλλάξω την 970 που θα μου μείνει στο χέρι σε λίγο καιρό ?!

2ds είναι αυτό.. :P 

1 λεπτό πριν, Malthador είπε

άσπρο πορτοκαλί θες να πεις μάλλον , στο best price έχει κ το μαύρο στα ίδια λεφτά 

Για μένα που δεν με νοιάζουν τα games να παίζουν στα 200fps ή να έχουν τις γραφικαρες ώστε να βλέπω και το τελευταίο κουνούπι αλλά να παίζει κανονικά χωρις κολλήματα (μιας και δεν είναι online competitive οπότε τα 30 fps φαίνονται καλά στο βιντεο)θα το αγοραζα(αν δεν το είχα) και θα περνούσα ευχάριστα σύμφωνα με ότι είδα στο βίντεο.

Αν δεν το είχα και με τις τωρινές τιμές αν θα το επέλεγα στο Switch θα ηταν περισσότερο για το collection digital/physical items που δεν το πληρώνεις extra όπως στις αλλες εκδόσεις(αν και στα twins ειχε extra και φιγούρα).Αλλα για την ώρα θα έδινα τα 13.50 που κάνει στο pc και θα το κρατούσα για "πάντα" μιας όταν βγει η επόμενη κονσόλα της Nin και τύχει να μην λειτουργει ή δεν έχεις πλέον  switch άντε ξαναπαιξτο.

Πάντως για μένα ένα λάθος που έκαναν ήταν που δεν κυκλοφόρησαν και τα άλλα 2(σίγουρα θα είχαν κέρδος) και να έχουν το σύστημα να συνεχίζεται η ιστορία με το save σου όπως και στο pc.

• Like 1

2 λεπτά πριν, lysopaine είπε

το xl παίζει κανονικά του 3ds χωρίς το 3d 

Ναι το ξερω. :P 

Πειτε με περιεργο αλλα ειχα δει το 3d στο ocarina οταν ειχε πρωτοβγει το 3ds και μου άρεσε. :P Ηταν πολυ ακριβο για handheld τοτε και δεν το πήρα αλλα ειλικρινά τωρα που ειναι EOL περιμενα να εχει max 130-150e και οχι να ειναι σε επιπεδα switch lite..

9 λεπτά πριν, Mistwalker είπε

Για μένα που δεν με νοιάζουν τα games να παίζουν στα 200fps ή να έχουν τις γραφικαρες ώστε να βλέπω και το τελευταίο κουνούπι αλλά να παίζει κανονικά χωρις κολλήματα (μιας και δεν είναι online competitive οπότε τα 30 fps φαίνονται καλά στο βιντεο)θα το αγοραζα(αν δεν το είχα) και θα περνούσα ευχάριστα σύμφωνα με ότι είδα στο βίντεο.

Αυτό που υποπτευόμουν και έγραψα παραπάνω:

Αναφορά σε κείμενο

This is close to perfection. The only thing you more you could ask for is a cloud-based mechanism, to transfer PC save games to Switch and vice-versa. The feature worked brilliantly in Divinity: Original Sin 2 and suits a massive-scale adventure game like this one. Being able to play an uncompromised experience at home on PC, and swapping seamlessly over to Switch for portable play, would delivered the best of both worlds for the most ardent Witcher 3 players. And I really should stress that the handheld experience is very special overall. In fact, it's a stunning technical showcase for the Switch and a credit to the developers at Saber Interactive and CD Projekt RED.

Το dock mode είναι by-product της παραγωγής αυτής. Λόγω της οθόνης του Switch (720p - λιγότερο scaling) το παιχνίδι θα είναι best played on ...Switch Lite!

Λόγω PPI. :D

10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Η αμήχανη στιγμή που το W3 μοιάζει καλύτερο οπτικά από το XC2...

Δεν μοιάζει - είναι. 368p με ΤΑΑ vs 468p με AA που κλείνει ή ανοίγει ανάλογα το load. 

Έξυπνο. ;) 

2 ώρες πριν, ADHD είπε

Τώρα το είδα αυτό, το fire emblem είναι ίσως το προσωπικό μου goty του '19, αν και είχε τα θέματα του όπως πχ κάποιες επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες παρ'ολα αυτά πρόκειται για έναν καταπληκτικό τίτλο με απίστευτα εθιστικό gameplay. Επίσης το NG+ του είναι για σεμινάριο πραγματικά και το προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα.

τώρα το έχω ξεκινήσει στο ng+ και έχω επιλέξει αυτή την φορά αντρικό χαρακτήρα στον Byleth και με house τον Dimitri. Αν και είμαι ακόμα στον τρίτο μήνα οι χαρακτήρες στο house της Edelgard μου αρέσαν περισσότερο και είχαν πολύ ποιο βάθος από το house του dimitri αλλά θα δω στην συνέχεια. Το house της edelgrad έχει νομίζω και έναν από τους ποιο αντιπαθιτικούς χαρακτήρες που είναι ο mage ο λακές της :P

Spoiler

Λέω να πάω τώρα με το μέρος της Rhea απλά για να δω το story από την δική της πλευρά αν και θεωρώ ότι ηθικά η καλύτερη επιλογή είναι της edelgard 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...