najinblue3 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, james9tito είπε Χαχαχαχαχαχα. Ναι δυστυχως την πατησα και εγω , εχω εναν κολλητο που μου τα εκανε μπαλονια και το πηραμε day 1. Και οχι μονο επαιξα αλλα του εδωσα και χρονο , πιεσα τον εαυτο μου να μου αρεσει μεχρι που το σιχτιρισα και το πουλησα. Βεβαια επειδη εγω δεν ειμαι και ο καταλληλος να κρινω παιχνιδια το 6.1 στο metacritic λεει πολλα για ενα παιχνιδι που υποσχοταν να ειναι "service 10ετιας" και "απο την εταιρια που εβγαλε τα Halo" κλπ. Αλλα ας μην βγαινουμε οφτοπικ το διαζυγιο Activision-Bungie αποδεικνυει οτι το παιχνιδι ηταν γτπ και απλα η διψα των παικτων για gaas το κρατουσε για καποια διαστηματα ζωντανο. γραψε τοτε οτι εσυ το βρηκες γτπ, και οτι δεν ειναι. Δε ξερω τι επαιξες και ποσο, αλλα εγω εχω 800ωρες+ και μονο γτπ δε το βρηκα. Σορρυ που σε εκανα quote αλλα γραφεις τη δικη σου αποψη και το γενικευεις.
Mitroglou7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, james9tito είπε Ή τα παίζετε σαν ανθρωποι στο steam ή στο ps4 που κατά καιρούς έχουν τιμή πάτο. Εσεις φταίτε για τα "κόλπα" των εταιριών. Τωρα κάνετε και τη δουλειά της Capcom (θα αρμεξει χρήμα) και της Ν (επισης θα αρμεξει χρημα με μηδεν προσπάθεια). Μιλήστε με το πορτοφολάκι σας και αφηστε τη γκρίνια. Ειναι σαν αυτούς που γκρινιάζουν για το Anthem αυτο τον καιρο. Τα εσταξες κυριε gamer για το 1ο Destiny που ήταν γτπ?Τα εσταξες. Τα εσταξες κυριε gamer για το Division Που εγινε παιχνιδι μετα από κανενα χρονο? Τα εσταξες Τα εσταξες κυριε gamer για το Destiny 2 που επισης εγινε παιχνιδι μετα απο 1 χρονο και Paid dlc? Τα εσταξες. Ε παιξε τωρα το Anthem γιατι η ΕΑ ειδε οτι υπαρχουν βοδια που πληρωνουν και εβγαλε και αυτη ενα μισοτελειωμενο παιχνιδι για να σε αρμεξει. Το ιδιο και με τα Resi τωρα. Το 99% των παικτων τα εχει παιξει. Ας μην το παρει κανεις , αλλιως η capcom τη δουλεια της την εκανε μια χαρα. Κάτι ξεχνάτε όλοι σας που ξεκινάτε τη κριτική όχι στην εταιρία αλλά στον gamer. Ξεχνάτε την αγάπη που μπορούμε να έχουμε για κάποια παιχνίδια ή κατηγορίες παιχνιδιών ή ακόμη και τον εθισμό μας σε αυτά. Δε θα απολογηθεί κανένας στο τι θέλει να ψωνίσει και στο που θα δώσει τα λεφτά του. Όπως δεν είσαι βόδι εσύ που δε το πήρες και δε ντρέπεσαι έτσι δεν είμαστε βόδια και μεις που το πήραμε και επίσης δε ντρεπόμαστε. 2
D.Luffy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, james9tito είπε Μιλήστε με το πορτοφολάκι σας και αφηστε τη γκρίνια. Ειναι σαν αυτούς που γκρινιάζουν για το Anthem αυτο τον καιρο. Τα εσταξες κυριε gamer για το 1ο Destiny που ήταν γτπ?Τα εσταξες. Τα εσταξες κυριε gamer για το Division Που εγινε παιχνιδι μετα από κανενα χρονο? Τα εσταξες Τα εσταξες κυριε gamer για το Destiny 2 που επισης εγινε παιχνιδι μετα απο 1 χρονο και Paid dlc? Τα εσταξες. Δηλαδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, εφόσον κάποιος έχει ήδη αγοράσει ένα προιόν, ας κάνει καλύτερα τουμπεκί και να μη βγει να σχολιάσει κάτι που δεν του άρεσε. Σαν να λέμε αφού τα πλήρωσε καλά να πάθει. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και το παρεξήγησα. Το "μιλήστε με το προτοφόλι σας" επίσης δεν το καταλαβαίνω. Ή μάλλον, το βρίσκω εντελώς αυτονόητο κάποιος με σώας τας φρένας να μην αγοράσει κάτι που δεν του αρέσει. Εκτός αν απευθύνεται σε άτομα που αγοράζουν ψυχαναγκαστικά κάτι το οποίο ξέρουν ότι θα τους απογοητεύσει. Πχ... Anthem! Αυτό λέγεται μαζοχισμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε τέτοια άτομα εδώ μέσα... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από D.Luffy
mansa2k Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Νομίζω ότι γενικεύουμε πολύ τα πράγματα. Εδώ μερικοί ασκούμε κριτική επάνω σε ένα κομμάτι ενός προιόντος που ξέρουμε ότι μας αρέσει αλλά θα το προτιμούσαμε αλλιώς. Πχ εγώ κατακρίνω πάντα το τραγικό optimization της From στα παιχνίδια της. Είναι κάτι που το κάνει πολλάκις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αγοράσω το επόμενο παιχνίδι της From γι αυτό το λόγο. Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνομαι κάποια ντροπή για τον εαυτό μου εάν κατακρίνω πχ το Sekiro γι αυτό το λόγο. Όσο αναφορά τώρα την Capcom, ακολουθούν μια πρακτική digital-only release με την οποία δεν είμαι σύμφωνος αλλά στην τελική εμένα προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ίδιο το παιχνίδι που ξέρω ότι θα απολαύσω όπως και να χει. Όποιος νιώθει ότι τον κοροιδεύουν και δεν θα μείνει ικανοποιημένος, ασφαλώς μπορεί να μην αγοράσει παιχνίδι της Capcom. Μην μπερδεύουμε όμως την κριτική με λαικές παροιμίες. Μην περιορίζεσαι σε έναν κομμάτι, έγραψα παραπάνω: "Ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του και δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει πως θα ξοδέψει τα χρήματα του." "Βέβαια αυτά τα γράφω ως άλλη μια επιπρόσθετη επισήμανση και όχι πως πρόκειται να αλλάξει κάτι, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη." Με ή χωρίς παροιμίες απλά επισημάνω κάποια πράγματα που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξουν. Δεν ασχολούμαι με ταμπέλες και όσο για την Capcom την κατέκρινα και επιχειρηματικά όπου εκεί τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από mansa2k
james9tito Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Δηλαδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, εφόσον κάποιος έχει ήδη αγοράσει ένα προιόν, ας κάνει καλύτερα τουμπεκί και να μη βγει να σχολιάσει κάτι που δεν του άρεσε. Σαν να λέμε αφού τα πλήρωσε καλά να πάθει. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και το παρεξήγησα. Το "μιλήστε με το προτοφόλι σας" επίσης δεν το καταλαβαίνω. Ή μάλλον, το βρίσκω εντελώς αυτονόητο κάποιος με σώας τας φρένας να μην αγοράσει κάτι που δεν του αρέσει. Εκτός αν απευθύνεται σε άτομα που αγοράζουν ψυχαναγκαστικά κάτι το οποίο ξέρουν ότι θα τους απογοητεύσει. Πχ... Anthem! Αυτό λέγεται μαζοχισμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε τέτοια άτομα εδώ μέσα... Το αντιθετο εννοω. Πληρωνεις και αγοραζεις το Χ παιχνιδι , μετα βγαινεις και το κραζεις γιατι δεν ειναι οπως πρεπει, μετα βγαίνει το sequel του Χ παιχνιδιου και εσυ το αγοραζεις και αυτο, και τοτε λεει η εταιρια. "Ρε συ αυτοι ειναι βοδια , βγαλε εκει περα το Anthem οπως ειναι και βλεπουμε". Εκει παει το μιληστε με το πορτοφολι , εκει παει και το "βοδια" για να απαντησω στον παραπανω. Ως βοδια μας αντιμετωπιζουν οι εταιριες λογω της συμπεριφορας μας ως gamer , δεν ειναι βοδι αυτος που διασκεδαζει με το Χ παιχνιδι ακομα και αν εχει 1 στο metacritic. Τα υπεραναλυω γιατι καποιοι πιανουν μια λεξη και την κανουν λαστιχο . Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από james9tito 1
D.Luffy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, mansa2k είπε Μην περιορίζεσαι σε έναν κομμάτι, έγραψα παραπάνω: "Ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του και δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει πως θα ξοδέψει τα χρήματα του." "Βέβαια αυτά τα γράφω ως άλλη μια επιπρόσθετη επισήμανση και όχι πως πρόκειται να αλλάξει κάτι, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη." Με ή χωρίς παροιμίες απλά επισημάνω κάποια πράγματα που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξουν. Δεν ασχολούμαι με ταμπέλες και όσο για την Capcom την κατέκρινα και επιχειρηματικά όπου εκεί τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Περιορίστηκα μόνο στο κομμάτι που δεν συμφωνώ. Στα υπόλοιπα που είπες σχετικά με το επιχειρηματικό κομμάτι της Capcom και τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, συμφωνώ απόλυτα. 11 λεπτά πριν, james9tito είπε Το αντιθετο εννοω. Πληρωνεις και αγοραζεις το Χ παιχνιδι , μετα βγαινεις και το κραζεις γιατι δεν ειναι οπως πρεπει, μετα βγαίνει το sequel του Χ παιχνιδιου και εσυ το αγοραζεις και αυτο, και τοτε λεει η εταιρια. "Ρε συ αυτοι ειναι βοδια , βγαλε εκει περα το Anthem οπως ειναι και βλεπουμε". Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα και να αποφύγουμε τις υπεραναλύσεις, εγώ και μερικοί άλλοι δεν κράξαμε το παιχνίδι Resident Evil και τα sequel του αλλά την πρακτική της Capcom για τις digital κυκλοφορίες. Οπότε μάλλον ήσουν εξαρχής εκτός θέματος και ήθελες να σχολιάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συζητάμε. Δεν έχουν καμία σχέση τα Division, Anthem, Destiny με τις digital κυκλοφορίες της σειράς RE και την Capcom. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από D.Luffy 1
mansa2k Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Περιορίστηκα μόνο στο κομμάτι που δεν συμφωνώ. Στα υπόλοιπα που είπες σχετικά με το επιχειρηματικό κομμάτι της Capcom και τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, συμφωνώ απόλυτα. Έγραψα τι μου θυμίζει το οποίο δεν αποτελεί ούτε γενίκευση αλλά ούτε συμπέρασμα πάνω σε όσα προαναφέρω με ή χωρίς αυτά. Αν θέλεις ένα σχετικό παράδειγμα το Travis Strike Again δεν με τραβάει για άμεση αγορά διότι ο Suda51, όπως ανέφερα και στο παρελθόν, τα έχει κάνει σαλάτα από επιχειρηματικής πλευράς και κατέληξε με 20 άτομα προσωπικό με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια παρωδία παιχνίδι της σειράς ΝΜΗ που το μισό το προσφέρει σε season pass/dlc.
Mitroglou7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, james9tito είπε Το αντιθετο εννοω. Πληρωνεις και αγοραζεις το Χ παιχνιδι , μετα βγαινεις και το κραζεις γιατι δεν ειναι οπως πρεπει, μετα βγαίνει το sequel του Χ παιχνιδιου και εσυ το αγοραζεις και αυτο, και τοτε λεει η εταιρια. "Ρε συ αυτοι ειναι βοδια , βγαλε εκει περα το Anthem οπως ειναι και βλεπουμε". Εκει παει το μιληστε με το πορτοφολι , εκει παει και το "βοδια" για να απαντησω στον παραπανω. Ως βοδια μας αντιμετωπιζουν οι εταιριες λογω της συμπεριφορας μας ως gamer , δεν ειναι βοδι αυτος που διασκεδαζει με το Χ παιχνιδι ακομα και αν εχει 1 στο metacritic. Τα υπεραναλυω γιατι καποιοι πιανουν μια λεξη και την κανουν λαστιχο . Ως βόδια σε αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρίες, όλες οι θρησκείες, όλες οι ομάδες και γενικά τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποιος από αυτούς να σε "αγαπάει" και να σε "νοιάζεται". Και η ίδια η Ν σε θεωρεί βόδι για διάφορους λόγους. Και εκεί έρχεται η επιλογή του καθενός να αποφασίσει που θα το δεχτεί και πού όχι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μου πεις εμένα και τους "όμοιούς" σε ποιες περιπτώσεις είμαι βόδι όταν και σε κάποιες άλλες είσαι εσύ. Το Anthem πχ που αναφέρεις πιθανότατα δε θα πάει καλά οπότε ίσως και να πάρει το μήνυμά της κάποια εταιρία. Αυτό δε με κάνει εμένα βόδι που αποφάσισα να το πάρω παρά τα στραβά του και πιθανόν να το ευχαριστηθώ για κάποιες ώρες. Να στο πω και αλλιώς. Το ότι παίρνω διαρκείας για μια ομάδα που αγαπάω δε σημαίνει ότι συμφωνώ με τις επιλογές της διοίκησης. PS. Ο ίδιος έγραψα ένα μεγάλο σεντόνι για την κατηγορία παιχνιδιών που ανέφερες και πόσο μαλάκες και κατώτερης ποιότητας gamers μας θεωρούν αλλά και πάλι αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι επειδή είμαι εθισμένος σε αυτή τη κατηγορία παιχνιδιών αναγκάζομαι και τα αγοράζω όχι για να στηρίξω κάποια εταιρία αλλά για εμένα... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Mitroglou7 2
shadowlike Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 υπάρχουν άνθρωποι που κράζουν τα microtransactions και αγοράζουν τα παιχνίδια τελικά γιατί σου λένε έλα μωρέ ένας καφές είναι να αγοράσω το χ, ψ dlc (Αυτό το καφέ τον έχουμε ανάγει σε μονάδα μέτρησης για ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα). Οι ίδιοι μάλιστα αγοράζουν τα παιχνίδια day1 γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι μισοτελειωμένο ενώ παράλληλα το κράζουν ξέροντας τι έχουν αγοράσει. Οι ίδιο δε θα στηρίξουν πάλι κάποιο τίτλο την ίδια περίοδο που είναι πιο τίμιος και ολοκληρωμένος γι'αυτό που είναι. Το ψηφίζω με το πορτοφόλι μου είναι πολύ δυνατό, η νόρμα θα πει αγόρασε anthem για να μπορέσεις και εσύ να το κράξεις αφού είναι τώρα της μόδας. Με αυτή όμως τη συμπεριφορά αξιόλογα παιχνίδια μένουν στο περιθώριο. Βεβαίως πάντα υπάρχει και το ρητό , περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όπως και να έχει η μάζα πάντα καταναλώνει ότι της είναι πιο εύκολο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι περισσότεροι είναι χαζοί. Προσωπικά αυτό που με ενοχλεί και εκεί που πήγε το μυαλό μου όταν διάβασα τα τελευταία σχόλια, είναι να βλέπω youtube κανάλια που θέλουν να λέγονται "retro" να κράζουν indy titles αλλά και microtransactions ενώ ταυτόχρονα το content τους αποτελείτε απο heavily based σε microtransactions παιχνίδια. sorry για το off topic.
stafftw Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, shadowlike είπε υπάρχουν άνθρωποι που κράζουν τα microtransactions και αγοράζουν τα παιχνίδια τελικά γιατί σου λένε έλα μωρέ ένας καφές είναι να αγοράσω το χ, ψ dlc (Αυτό το καφέ τον έχουμε ανάγει σε μονάδα μέτρησης για ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα). Οι ίδιοι μάλιστα αγοράζουν τα παιχνίδια day1 γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι μισοτελειωμένο ενώ παράλληλα το κράζουν ξέροντας τι έχουν αγοράσει. Οι ίδιο δε θα στηρίξουν πάλι κάποιο τίτλο την ίδια περίοδο που είναι πιο τίμιος και ολοκληρωμένος γι'αυτό που είναι. Το ψηφίζω με το πορτοφόλι μου είναι πολύ δυνατό, η νόρμα θα πει αγόρασε anthem για να μπορέσεις και εσύ να το κράξεις αφού είναι τώρα της μόδας. Με αυτή όμως τη συμπεριφορά αξιόλογα παιχνίδια μένουν στο περιθώριο. Βεβαίως πάντα υπάρχει και το ρητό , περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όπως και να έχει η μάζα πάντα καταναλώνει ότι της είναι πιο εύκολο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι περισσότεροι είναι χαζοί. Προσωπικά αυτό που με ενοχλεί και εκεί που πήγε το μυαλό μου όταν διάβασα τα τελευταία σχόλια, είναι να βλέπω youtube κανάλια που θέλουν να λέγονται "retro" να κράζουν indy titles αλλά και microtransactions ενώ ταυτόχρονα το content τους αποτελείτε απο heavily based σε microtransactions παιχνίδια. sorry για το off topic. Εντάξει το να μην εμπιστεύεσαι τι λένε οι υπόλοιποι για ενα game και να το δοκιμάσεις και να κρίνεις (να κράξεις) είναι δεκτό, πάνω σε αυτό το off topic,υπάρχει και κατηγορία "gamers" που και εδώ μέσα είναι μερικοί που έχουν στραφεί στην πειρατεία και πάλι κράζουν τις εταρείες για τα ημιτελή games το ίδιο και για τον κινηματογράφο (αν και έτσι όπως ειναι η κατάσταση στην ελλάδα αυτό είναι πιο φυσιολογικό καθώς δεν έχεις πρόσβαση σε όλες τις ταινίες-σειρές).Αυτό βλέπω δεν το έχετε σχολιάσει πολύ, εντάξει στο switch από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις software δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό. Αλλά στο PC είναι τεράστιο και από αυτό πάνε να καλυφθούν πιστεύω οι εταιρείες με όλους αυτούς τους τρόπους.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Η Capcom αυτη την στιγμη ειναι μια απο τις πιο φορμαρισμενες multiplatform Ιαπωνικες εταιρειες σε αυτη την γενια που περαν των fighting παιχνιδιων εχει ανεβει απιστευτα σε αυτη την γενια. Το παιχνιδι που ηταν να μεταφερει στο Switch και που εδενε πραγματικα με την φορητοτητα και εχει και αναλογο performance ολως τυχαιως ειναι το Mega Man 11 και καποια στιγμη να βγαλει και ενα Monster Hunter. Αυτα τα σχολια περι Crapcom που διαβαζω απλα με βαση το αν θα βγαλει ενα παιχνιδι σε κασετα ή οχι με ξεπερνανε πραγματικα. Εν μερη σιγα και για τα παλια resident evil τα οποια ηταν διαθεσιμα και στις προηγουμενες κονσολες βλεπε Gamecube και Wii(αρα και Wii U αφου επαιζε δισκακια του Wii),ουτε περιμενει τιποτα τρελες πωλησεις απο αυτα τωρα στο Switch. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 6 minutes ago, Fulgore said: Αυτα τα σχολια περι Crapcom που διαβαζω απλα με βαση το αν θα βγαλει ενα παιχνιδι σε κασετα ή οχι με ξεπερνανε πραγματικα. Έχεις Switch; 1
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Έχεις Switch; Οχι ακομα(δεν εχει βγει και κανενα παιχνιδι το 2019 να με κερδισει ακομα) αλλα και ακομα και αν παω και το αγορασω τωρα,το παραπανω σχολιο μου θα ισχυει ειδικα μιας και οπως εχουν γραψει αρκετοι στο παρον θεμα εχουν περαν απο Switch τουλαχιστον αλλη μια κονσολα/πλατφορμα,ειτε Ps4,ειτε pc. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις