Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pigos23 είπε

Θα με κραξετε το ξερω χαχα αλλα ανηκω στην μειοψηφια που δεν εχω παιξει τα πρωτα resident evil

Εχω παιξει μονο το 4 στο game cube το 5 στο xbox360 κ τωρα λιωνω το 7 στο one

Λογω φορητοτητας θα "παρω" τα πρωτα στο switch κ ηθελα να ρωτησω ξεκιναω με το 0 ή το 1?? Μολις τελειωσω αυτα θα παρω κ το remaster του 2 στο οne

Πρώτα το 1 και μετά το 0. Πολλοί οι λόγοι. Ο πρώτος και κυριότερος είναι απλά ότι το 0 είναι πολύ πιο δύσκολο και πολύπλοκο από το 1 ενώ η ιστορία ναι μεν ξεκινάει από το 0 αλλά παρουσιάζονται σαν δύο διαφορετικές ιστορίες οπότε δεν θα έχεις θέμα. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 19,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Αδερφέ δεν είσαι για κουβέντα.

Καλή τύχη στους υπόλοιπους που θα παλέψουν να συζητήσουν μαζί σου και καλή συνέχεια σε σένα και στις μασχάλες σου.

Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο με βάση τα γραφόμενα σου. Θεωρείς το ελλιπές debugging νορμαλ;

2 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Και γω απαιτώ βιώσιμη λύση να μπορώ να παίξω αν έχει τελειώσει η μπαταρία και δεν έχω πρίζα κοντά.

2 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Τέλειωσε η μπαταρία και σε αυτό.

Εγώ όμως δεν είμαι για κουβέντα! Αν δεν έχεις επιχειρήματα εκτός από το "ΕΓΩ ΘΕΛΩ" των ποστ που έκανες σε προηγούμενες σελίδες, δεν φταίω εγώ αν καταλήγεις να γράφεις αστεία πράγματα, χωρίς νόημα, τα οποία έχουν και την ανάλογη αντίδραση. Τουλάχιστον όσο και αν δεν συμφωνούμε εδώ μέσα μεταξύ μας με άλλα άτομα, κάνουμε μια χαρά κουβέντα και με επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.

Οπότε και εγώ σταματάω εδώ, εκτός και αν θέλεις να κάνεις σοβαρή και τεκμηριωμένη κουβέντα.

46 λεπτά πριν, pigos23 είπε

Θα με κραξετε το ξερω χαχα αλλα ανηκω στην μειοψηφια που δεν εχω παιξει τα πρωτα resident evil

Εχω παιξει μονο το 4 στο game cube το 5 στο xbox360 κ τωρα λιωνω το 7 στο one

Λογω φορητοτητας θα "παρω" τα πρωτα στο switch κ ηθελα να ρωτησω ξεκιναω με το 0 ή το 1?? Μολις τελειωσω αυτα θα παρω κ το remaster του 2 στο οne

Από θέμα ιστορίας πας πρώτα στο 0 και μετά στο 1. Από θέμα "ηλικίας" πας πρώτα στο 1 που ήταν το remaster του πρώτου πρώτου και μετά στο 0. Γενικά δεν έχει και μεγάλη σημασία όμως.
Καλύτερα βέβαια να πας κατευθείαν στο remaster του 2.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο με βάση τα γραφόμενα σου. Θεωρείς το ελλιπές debugging νορμαλ;

Εγώ όμως δεν είμαι για κουβέντα! Αν δεν έχεις επιχειρήματα εκτός από το "ΕΓΩ ΘΕΛΩ" των ποστ που έκανες σε προηγούμενες σελίδες, δεν φταίω εγώ αν καταλήγεις να γράφεις αστεία πράγματα, χωρίς νόημα, τα οποία έχουν και την ανάλογη αντίδραση. Τουλάχιστον όσο και αν δεν συμφωνούμε εδώ μέσα μεταξύ μας με άλλα άτομα, κάνουμε μια χαρά κουβέντα και με επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.

Βασικά δε με ρώτησες τίποτα. Εγώ σε ρώτησα για παιχνίδια single player που θεωρείς ότι έχουν έλλειψη content και μου απάντησες με ερώτηση για το αν θεωρώ το ελλιπές debugging normal. 

Δυσκολεύομαι να μιλήσω με επιχειρήματα με άνθρωπο που θέλει πρόσβαση σε online υπηρεσία όταν αυτή είναι offline για ΧΥ λόγους. 

Κουβέντα δε κάνεις με κανέναν και βασικά δεν είναι αυτό δικό σου θέμα. Ο καθένας γράφει τα δικά του εδώ μέσα αδιαφορώντας ακόμη και γι'αυτόν που έκανε παράθεση. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Βασικά δε με ρώτησες τίποτα. Εγώ σε ρώτησα για παιχνίδια single player που θεωρείς ότι έχουν έλλειψη content και μου απάντησες με ερώτηση για το αν θεωρώ το ελλιπές debugging normal. 

Δυσκολεύομαι να μιλήσω με επιχειρήματα με άνθρωπο που θέλει πρόσβαση σε online υπηρεσία όταν αυτή είναι offline για ΧΥ λόγους. 

Κουβέντα δε κάνεις με κανέναν και βασικά δεν είναι αυτό δικό σου θέμα. Ο καθένας γράφει τα δικά του εδώ μέσα αδιαφορώντας ακόμη και γι'αυτόν που έκανε παράθεση. 

Σου έδωσα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα όσον αφορά ημιτελή παιχνίδια. Αν δεν το κατάλαβες, και εξακολουθείς να νομίζεις ότι μόνο το περιεχόμενο είναι πρόβλημα, τότε είναι δικό σου το θέμα.
Επίσης καλό θα είναι να μην γράφεις βλακείες αν δεν παρακολουθείς το θρεντ. Η ερώτηση για το steam ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη με βάση προηγούμενο σχόλιο. Εσύ βέβαια έγραψες τη χαζομάρα σου για τη μπαταρία. Όχι ότι στο Portable gaming η μπαταρία δεν είναι θέμα, αλλά το συγκριμένο ποστ ήταν μια βλακειούλα να πούμε απλά για να πούμε.

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έλα μεταξύ μας, Cuphead και σε εσύ το θέλεις σε κασετούλα! :P

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, non-serviam said:

Έλα μεταξύ μας, Cuphead και σε εσύ το θέλεις σε κασετούλα! :P

Αν και νομίζω ότι είναι πασιφανές από τα γραφόμενά μου: θέλω natively όσα μπορούν να τρέξουν natively και θέλω σε streaming όσα δεν μπορούν να τρέξουν natively. 

Πάντως, για εμένα το ιδανικό μοντέλο είναι το Geforce Now, να πρέπει να έχεις στην ιδιοκτησία σου digitally τα games και να επιλέγεις αν θες να τα τρέχεις locally ή streamάροντας μέσω της υπηρεσίας. Έτσι παντρεύονται τα καλύτερα κι από τους δύο κόσμους. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

@Malthador Τελικά το dock το δοκίμασες (ή δεν ήσουν εσύ); Περιμένω πως και πως γνώμη για να το τσιμπήσω αν είναι.

Μόλις τερμάτισα το Max: The Curse of Brotherhood. 5+ ώρες γράφει στο Switch (πόσο τραγικό να μην γράφει ακριβώς...) για 100%. Συμπαθέστατο παιχνίδι, side scroller με απλά παζλάκια, τα οποία αν το touch δούλευε συνέχεια και κανονικά θα ήταν πολύ ωραία. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν αξίζει 15 λίρες που το πήρα (γ@μώ τα reviews τους). Στις 5 θα ήταν μια σωστή τιμή. Βαθμολογία από εμένα 6/10 λίαν επιεικώς.

Το Mario & Rabbids πόσες ώρες σας έχει πάει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπω οτι βγαινουν 1 ΤΒ sd card απο τη sandisc και γραφουν καποιοι για το switch.Εκτος αποτι θα κοστιζει η καρτα οσο τα 2/3 που κανει ενα switch θα μπορει να λειτουργηση;Στο reveal της κονσολας νομιζω πως ειχαν πει οτι ειναι συμβατο μεχρι τα 500 gb οπου δεν ειχαν κυκλοφορηση ακομα  εκεινο τον καιρο.Δεν ξερω αν γινετε κατι με κανα update για συμβατοτητα.

Καλα τo παει ακομα η capcom οπου αν και θελω να τους δωσω τα λεφτα μου κανουν μια κινηση ματ και με αυτα τα resident evil  οπου εχουν χεσμενη την Ευρωπη και με βοηθανε να τα δωσω σε καποια αλλη πιο τιμια εταιρια.

Επεξ/σία από Mistwalker
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Mistwalker said:

Βλεπω οτι βγαινουν 1 ΤΒ sd card απο τη sandisc και γραφουν καποιοι για το switch.Εκτος αποτι θα κοστιζει η καρτα οσο τα 2/3 που κανει ενα switch θα μπορει να λειτουργηση;Στο reveal της κονσολας νομιζω πως ειχαν πει οτι ειναι συμβατο μεχρι τα 500 gb οπου δεν ειχαν κυκλοφορηση ακομα  εκεινο τον καιρο.Δεν ξερω αν γινετε κατι με κανα update για συμβατοτητα.

Καλα τo παει ακομα η capcom οπου αν και θελω να τους δωσω τα λεφτα μου κανουν μια κινηση ματ και με αυτα τα resident evil  οπου εχουν χεσμενη την Ευρωπη και με βοηθανε να τα δωσω σε καποια αλλη πιο τιμια εταιρια.

Τι εννοείς τα 2/3? Αυτή τη στιγμή η φθηνότερη 400GB κοστίζει 81€ και η φθηνότερη 512GB είναι στα 131€. Οι πρώτες 1TB θα κοστίζουν άνετα πάνω από 300-330 που έχει το switch και εννοείται ότι ΔΕΝ αξίζει σε αυτήν την τιμή. Πάρε καλύτερα τρεις 400ρες... Συν όποιες "παιδικές ασθένειες", ασυμβατότητες κλπ εμφανίσουν...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, non-serviam said:

@Malthador Τελικά το dock το δοκίμασες (ή δεν ήσουν εσύ); Περιμένω πως και πως γνώμη για να το τσιμπήσω αν είναι.

Δουλεύει μπόμπα, λίγο που το δούλεψα. Το συστήνω γενικά, αλλά δεν φέρω ευθύνη αν γίνει τίποτα! 

1 hour ago, Mistwalker said:

Στο reveal της κονσολας νομιζω πως ειχαν πει οτι ειναι συμβατο μεχρι τα 500 gb οπου δεν ειχαν κυκλοφορηση ακομα  εκεινο τον καιρο.

2ΤΒ είχαν πει ότι υποστηρίζει. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Malthador είπε

Το gaming τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αναβαθμιστεί υπερβολικά πολύ στο τομέα που πραγματικά μετράει: στο gameplay. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση και στο λέει αυτό κάποιος που παίζει με την ίδια ευκολία Zelda II με BotW.

Από εκεί και πέρα, για τα τρία πρώτα που αναφέρεις preorders, ημιτελή παιχνίδια και DLC's είχαμε και πριν από 10 χρόνια, δεν είναι καινούρια φρούτα αυτά. Lootboxes δεν είχαμε, είναι πιο νέα μόδα αυτή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα games με lootboxes είναι pay-2-win. Στα Destiny, Overwatch κλπ αν δεν τα σκάσεις δεν κερδάς; Μόνο με skillz δεν έχεις ελπίδες; Δεν γνωρίζω, γιατί δεν παίζω τέτοιου είδους games.Btw, επίτηδες σου ανάφερα τρία games που δεν έχουν τα θέματα που αναφέρεις για να σου δείξω ότι δεν ισχύει την παρούσα στιγμή η μαυρίλα που περιγράφεις.

Καλώς ή κακώς είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το game development: το RDR2 ήταν 8 χρόνια σε development, το tLoU2 κλείνει 5 χρόνια και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί ακόμα. Τα AAA games πλέον είναι πάρα πολύ χρονοβόρα και πάρα πολύ κοστοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον εμπορικό μοντέλο δεν είναι επαρκές για τις ανάγκες της εποχής, όταν δε μάλιστα οι ανάγκες της εποχής επιτάσσουν 4K και raytracing, τα πράγματα είναι αυτονόητο ότι χειροτερεύουν. Όταν το μοντέλο δεν είναι επαρκές, είτε κλείνεις (ατομικά σαν εταιρεία), είτε αλλάζεις εμπορικό μοντέλο. Μία επιλογή είναι τα lootboxes. Μια άλλη επιλογή είναι το συνδρομητικό μοντέλο. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο με τα μπούνια.

Και κάτι ακόμα, από τότε που ξεκίνησα να βλέπω σειρές και ταινίες στο Netflix, έχω παρατηρήσει κατακόρυφη μείωση της τοποθέτησης προϊόντων. Επίσης, βλέπω να χρηματοδούνται παραγωγές που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χρηματοδοτηθούν στην OG τηλεόραση. Τρανό παράδειγμα:

Πραγματικά, γιατί θεωρείτε ότι το streaming θα ρίξει την ποιότητα των games, όταν το streaming έστειλε στο θεό την ποιότητα των σειρών και των ταινιών, ειλικρινά μου διαφεύγει..

Μην γενικεύουμε,είδαμε τι συμβαίνει σε αυτήν την γενιά και τι συνέβη στην προηγούμενη. Υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών σε αυτήν την γενιά, φυσικά ίσχυαν και στην προηγούμενη αλλά η προσβασιμότητα αλλά και οι ταχύτητες στο διαδίκτυο δεν ήταν στα ίδια επίπεδα με σήμερα. Η προηγούμενη γενιά ήταν μια ηλιαχτίδα που λειτούργησε ως μετάβαση σε αυτήν την έξαρση που βλέπουμε σήμερα. 

Δεν επέβαλε κανείς τις μεγάλες παραγωγές στις δυτικές εταιρίες. Οδηγήθηκαν σε αυτό το μοντέλο γιατί προτίμησαν ελάχιστα και υψηλού κόστους παιχνίδια με δυνατή αντίστοιχα προώθηση παρά πολλούς τίτλους και ποικιλία (=υψηλό ρίσκο). Αυτό δημιούργησε μια βιομηχανία που το μονοπώλιο το μεγαλοδιανομέων ενισχύθηκε αφού τα μεσαία,μικρά ψάρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μοντέλο. Η ΕΑ εξαγόρασε αρκετά στούντιο και μετέπειτα τα έστειλε στο τάφο, ουσιαστικά ήταν εξάλειψη ανταγωνισμού. Σήμερα ακόμα και ένα μέτριο στούντιο δύσκολα μπορεί να προωθήσει την δουλειά του χωρίς την μεσολάβηση κάποιου μεγαλοδιανομέα. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό που καλύφτηκε από τους indies αλλά σε κατώτερα επίπεδα.

Το παράδειγμα του Netflix πέτυχε γιατί μπόρεσε να δημιουργήσει περιεχόμενο που είναι το κλειδί όπως αναφέρεις και σε προηγούμενο μήνυμα σου. Για να μπορεί να υπάρξει σήμερα το netflix δημιουργήθηκε και ένα νέο  μοντέλο με την σειρά Lost η οποία καθιέρωσε τις σειρές μεγάλων παραγωγών. Είναι λιγότερο ρίσκο να μοιράσεις το κόστος σε επεισόδια παρά να ρίξεις όλο το κεφάλαιο σε μια ταινία η οποία αν δεν πετύχει το χάνεις αυτομάτως. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τα παιχνίδια, θα τα παίρνεις σε δόσεις. Ουπς, συμβαίνει ήδη.

Το lootboxes και τα παράγωγά τους λειτουργούν όπως ακριβώς και τα παιχνίδια υπηρεσίες στις smartdevices, περιστρέφονται γύρω από τον χρόνο του παίκτη. Πολύ απλά μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο καταναλώνοντας 100 εργατοώρες για παράδειγμα ΑΛΛΑ αν επιθυμείς να φτάσεις γρηγορότερα τότε σκάσε μου χρήμα για να επιταχύνεις τον ρυθμό. Ακόμα και η μετριότητα το starlink υποστηρίζει αυτό το μοντέλο.

Έχεις δίκιο, δεν θα ρίξει την ποιότητα των παιχνιδιών έτσι και αλλιώς  η οποία έχει πέσει ήδη. Απλά να συνηθίσουμε πως από εδώ ολοένα και περισσότερα παιχνίδια θα αναπτύσσονται περιστρεφόμενα γύρω από αυτό το μοντέλο. Επίσης η ποικιλία θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο εφόσον οι δυτικές εταιρίες συνεχίζουν να επιλέγουν τις μεγάλες παραγωγές και παράλληλα τα κόστη θα ανέβουν στην επόμενη γενιά άρα θα πρέπει κάπως να μας χρεώνουν και περισσότερο που θα σημάνει παράλληλα περαιτέρω συρρίκνωση των μεσαίων, μικρών στούντιο. 

Ας μείνουμε όμως στο περιεχόμενο. Ακούγονται φήμες για νέους παίκτες όπως google, ίσως και apple που είναι εταιρίες με τα μεγαλύτερα κεφάλαια σήμερα. Αυτές οι εταιρίες θα πρέπει να δημιουργήσουν περιεχόμενο, σε ποια μοντέλα θα βασίζεται αυτό ή τι πιθανόν θα αντιγράψουν; Ακόμα καλύτερα μπορεί να σημάνει αποκλειστικές συνεργασίες ή εξαγορά μεγαλοδιανομέων που αυτό μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε διάσπαση της αγοράς με τον καταναλωτή να καλείται να επιλέγει συγκεκριμένες υπηρεσίες πέρα από μία για να έχει πρόσβαση στο υλικό που επιθυμεί (άρα και περισσότερα χρήματα). Δεν είναι τυχαίο πως το xbox division εξαγόρασε ένα κάρο στούντιο και θα συνεχίσει για να ενισχύσει το αποκλειστικό περιεχόμενο στην επερχόμενη υπηρεσία της MS Που θα παίζει παντού. Ακόμα και η Valve δημιουργεί νέο περιεχόμενο ενώ παλιότερα είχε περάσει και μια βόλτα από την Ν.

Όπως έγραψα, είμαι δεινόσαυρος και πλέον η βιομηχανία ενδιαφέρεται για την νέα γενιά των smartdevices που μπορεί να τους προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες που ήδη έχουν γαλουχηθεί σε αυτές. Επομένως λίγη σημασία έχουν όσα αναφέρω αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οι επιλογές για τις εταιρίες δεν ήταν μονόπλευρες. Ακόμα και η Ν πλέει σε πελάγη ευτυχίας με τον Μ να δηλώνει περί ονειρικής κατάστασης,  πως η πρόσβαση στα videogames είναι μεγαλύτερη από ποτέ και πως μια καλή ιδέα σήμερα μπορεί να γίνει τεράστια επιτυχία. Γενικά ευνοήθηκε η τωρινή γενιά λόγω της μεσολάβησης των smartdevices και θα ευνοηθεί και η Ν κάτι που φάνηκε και στο τωρινό οικονομικό έτος αλλά και στην γενικότερη δυναμική των first party τίτλων της που παρουσιάζουν εξαιρετική δυναμική ενώ το σύστημα θα κλείσει σύντομα τα μόλις δύο χρόνια κυκλοφορίας. Φανταστείτε σε τι βαθμό μπορεί να φτάσουν τα videogames μελλοντικά.

Πάντως βρίσκω αστείο που γίνεται μια τέτοια κουβέντα σε θέμα της Ν όταν την χαρακτηρίζει η ταχύτητα χελώνας και το NSO που είναι ο ορισμός της μετριότητας... Γενικώς όσοι ενοχλούνται από το cloud και την γενικότερη αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών μάλλον πως βρίσκονται σε λάθος θέμα και πρέπει να στραφούν σε θέματα για πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένες κονσόλες που εκεί αυτά είναι ή θα γίνουν καθημερινότητα. Η Ν θα παίζει μπάλα παντού και όχι μονόπλευρα αφού μπορεί να προσαρμόσει τα ips της.

*Γενικότερα τώρα, φαίνεται πως κάτι ψήνεται αφού υπάρχουν φήμες για περισσότερα νέα όπως αναφέρθηκε. Αφού ο Φεβρουάριος δεν έχει κυκλοφορίες ας τον γεμίσουν με νέα. 

• Like 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Mistwalker είπε

Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.Ψηνομουν ασχημα για τα παλια resi ειδικα που ελιωσα το resi 2 remake προσφατα αλλα με αυτες τις πρακτικες που κανει η εταιρεια το βλεπω αρκετα δυσκολο.Και δεν ειναι μονο στην Ευρωπη και στην Ιαπωνια το ιδιο περιπου.Μονο το resi 0 θα ειναι σε cart και μαζι εχει κωδικο για το 1.

https://www.resetera.com/threads/biohazard-origins-collection-for-switch-retail-release-is-re0-in-a-cart-remake-as-dl-code-17gb-space-required-bh4-digital-only.101942/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...