greed Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Άλλο να βάζεις να δεις ταινία και άλλο να παίξεις. Όταν και όποτε μάθουμε με ποιόν τρόπο διαμοιράζονται τα χρήματα τότε το συζητάμε. Η φιλοσοφία του Netflix επί πληρωμή είναι εύκολη. Στα games είναι δύσκολη 2
non-serviam Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 52 λεπτά πριν, Malthador είπε Το gaming τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αναβαθμιστεί υπερβολικά πολύ στο τομέα που πραγματικά μετράει: στο gameplay. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση και στο λέει αυτό κάποιος που παίζει με την ίδια ευκολία Zelda II με BotW. Από εκεί και πέρα, για τα τρία πρώτα που αναφέρεις preorders, ημιτελή παιχνίδια και DLC's είχαμε και πριν από 10 χρόνια, δεν είναι καινούρια φρούτα αυτά. Lootboxes δεν είχαμε, είναι πιο νέα μόδα αυτή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα games με lootboxes είναι pay-2-win. Στα Destiny, Overwatch κλπ αν δεν τα σκάσεις δεν κερδάς; Μόνο με skillz δεν έχεις ελπίδες; Δεν γνωρίζω, γιατί δεν παίζω τέτοιου είδους games.Btw, επίτηδες σου ανάφερα τρία games που δεν έχουν τα θέματα που αναφέρεις για να σου δείξω ότι δεν ισχύει την παρούσα στιγμή η μαυρίλα που περιγράφεις. Καλώς ή κακώς είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το game development: το RDR2 ήταν 8 χρόνια σε development, το tLoU2 κλείνει 5 χρόνια και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί ακόμα. Τα AAA games πλέον είναι πάρα πολύ χρονοβόρα και πάρα πολύ κοστοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον εμπορικό μοντέλο δεν είναι επαρκές για τις ανάγκες της εποχής, όταν δε μάλιστα οι ανάγκες της εποχής επιτάσσουν 4K και raytracing, τα πράγματα είναι αυτονόητο ότι χειροτερεύουν. Όταν το μοντέλο δεν είναι επαρκές, είτε κλείνεις (ατομικά σαν εταιρεία), είτε αλλάζεις εμπορικό μοντέλο. Μία επιλογή είναι τα lootboxes. Μια άλλη επιλογή είναι το συνδρομητικό μοντέλο. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο με τα μπούνια. Και κάτι ακόμα, από τότε που ξεκίνησα να βλέπω σειρές και ταινίες στο Netflix, έχω παρατηρήσει κατακόρυφη μείωση της τοποθέτησης προϊόντων. Επίσης, βλέπω να χρηματοδούνται παραγωγές που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χρηματοδοτηθούν στην OG τηλεόραση. Τρανό παράδειγμα: Πραγματικά, γιατί θεωρείτε ότι το streaming θα ρίξει την ποιότητα των games, όταν το streaming έστειλε στο θεό την ποιότητα των σειρών και των ταινιών, ειλικρινά μου διαφεύγει... Δεν μπορώ να σου συγκρίνω games του 2019 με games του 2009, δεν έχει τελειώσει ακόμα η χρονιά και δεν θα ήταν σωστή η σύγκριση. Και όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα, και στα επόμενα 10 χρονια πάλι θα αναβαθμιστεί. Όχι όμως συνολικά. Όσο οι εταιρίες βλέπουν ότι πουλάει το ημιτελές μοντελο με τα εξτραδακια, τον ήπιαμε. Το να σου πουν τόσο κοστολογουμε το παιχνίδι μας, εξ αρχής, αν θέλεις το παίρνεις, αν δεν θέλεις οχι, αλλά αντί για αυτό να μας πιάνουν μαλακες με κομμάτια κομμάτια, ζητώντας κάθε φορά και άλλα λεφτά, είναι ναι ξεκάθαρη πτώση της ποιότητας. Και μάλιστα το ότι υπάρχουν οι παραπάνω τίτλοι, χωρίς τα εξτραδακια, που πάλι είναι όχι απλά βιώσιμοι, αλλά φουλ κερδοφόροι δείχνει το δούλεμα που τρώμε. Φυσικά από εδώ πάμε μόνο πιο κάτω, δύσκολα να πάμε προς το καλύτερο. Το να μπορώ να παίξω rdr2 στο switch θα μου άρεσε; Ναι! Αλλά δεν θα το κάνω γιατί ταιζω το φιδακι για να μεγαλώσει. Θα το παίξω στις άλλες παιχνιδομηχανές μου και θα στηρίξω την εταιρία γιατί δεν με κοροϊδεύει (εκτός από το ονλινε του). Του πουστη, αν θέλω μπαίνω και από το κινητό μου remote στο σέρβερ μου και το παίζω και από εκεί (όταν και αν βγει σε πισι). Βέβαια από άτομα που θεωρουν ότι οι ταινίες και σειρές είναι το ίδιο με τα παιχνίδια, λογικό να μην γίνει κατανοητό αυτό. Όταν καταλάβετε ότι άλλο μοντέλο και αντικείμενο το ένα, άλλο το άλλο, να το ξανασυζητήσουμε το ζήτημα. Μέχρι τότε συγκρίνετε εσείς το Netflix με το αντίστοιχο Netflix για παιχνίδια, όπως το λέτε, απλά και μόνο επειδή και τα δύο χρησιμοποιούν την λέξη streaming. Εμείς πάλι με τις επιλογές μας θα προσπαθούμε να μην αφήσουμε την κατρακύλα να ξεφύγει. Btw θέλω πχ βιώσιμη λύση για το γεγονός ότι μου ανήκουν τα παιχνίδια μου στο Steam. Και όλα να τα έχω κατεβάσει, αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα τι γίνεται; Και όχι, τα κρακ που έφτιαξε κάποιος άγνωστος και εγώ πρέπει να τον εμπιστευτώ, δεν είναι λύση! Ontopic τώρα. Αν αγοράσω expansion από Αμερική σε ευρωπαϊκό λογαριασμό και παιχνίδι κασέτα θα παίξει; 1
D.Luffy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι οι συγκρίσεις με το Netflix δεν ευσταθούν μιας και το streaming ταινιών γενικότερα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορείς να αποθηκεύσεις μια ταινία σε οποιοδήποτε μέσο για κατανάλωση αργότερα και εκτός σύνδεσης αφού το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια συσκευή με ένα ταπεινό player για video playback. Καμία σχέση με την real-time επεξεργασία δεδομένων και μόνιμη σύνδεση που απαιτείται στα games. Επί του θέματος, αν ποτέ εμφανιζόταν ένα Switch με streaming-only δυνατότητες και χωρίς το hardware να τρέξει games locally, θα έχανε ένα μεγάλο μέρος της φορητότητας του. Πολύ απλά δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε χωρίς απευθείας πρόσβαση στο internet. Πχ ένα ταξίδι με αεροπλάνο θα έκανε το gaming να πάει περίπατο, ενώ μια ταινία την αποθηκεύεις στη συσκευή σου και την βλέπεις. Από την άλλη, αν πρέπει ταυτόχρονα να μπορεί να τρέξει και games χωρίς σύνδεση, χρειάζεται και το ανάλογο hardware οπότε γυρνάμε πάλι σε αυτό που έχουμε τώρα. Για να πάρουμε όλα τα πλεονεκτήματα της φορητότητας, μια υπηρεσία streaming παιχνιδιών πρέπει να συνυπάρχει με το απαραίτητο hardware για local gaming και όχι να το αντικαταστήσει. Οπότε καλό θα ήταν να μη συγχέουμε το Netflix και τις ταινίες με το gaming. Ειδικά στην περίπτωση του Switch. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από D.Luffy 4
Mitroglou7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, non-serviam είπε Btw θέλω πχ βιώσιμη λύση για το γεγονός ότι μου ανήκουν τα παιχνίδια μου στο Steam. Και όλα να τα έχω κατεβάσει, αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα τι γίνεται; Και όχι, τα κρακ που έφτιαξε κάποιος άγνωστος και εγώ πρέπει να τον εμπιστευτώ, δεν είναι λύση! Και γω απαιτώ βιώσιμη λύση να μπορώ να παίξω αν έχει τελειώσει η μπαταρία και δεν έχω πρίζα κοντά.
D.Luffy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Και γω απαιτώ βιώσιμη λύση να μπορώ να παίξω αν έχει τελειώσει η μπαταρία και δεν έχω πρίζα κοντά. Πάρε power bank. 1
Mitroglou7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, D.Luffy είπε Πάρε power bank. Τέλειωσε η μπαταρία και σε αυτό. Πάντως για να μιλήσω και λίγο πιο σοβαρά αν και δε ξέρω κατά πόσο τρολλάρουν non-serviam και greed, όλα αυτά τα "καρκινώματα" που αναφέρετε αφορούν στο 99% τους μόνο online games. Εκεί συνηθίζονται οι early access, τα dlc, τα ημιτελή content, τα lootboxes κτλ. Από τη φύση τους αυτά τα games έτσι ήταν από πάντα. Ίσως έχει χειροτερέψει η κατάσταση το τελευταίο διάστημα αλλά πάντα θυμάμαι να προσθέτουν content, fixes, balance updates κτλ κτλ το οποίο είναι μια live υπηρεσία που κάπως θα πρέπει να χρεωθεί άλλοτε με πιο τίμιο τρόπο και άλλοτε όχι. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση με το streaming γιατί πολλά από αυτά είναι συχνά F2P ή ακόμη και αυτά που δεν είναι,είναι ήδη φίσκα στα lootboxes και σε όλα αυτά που αναφέρετε. Πιθανόν αυτό να αλλάξει μελλοντικά γιατί ήδη σε κάποιες χώρες έχουν απαγορευτεί σαν "τζόγος" και πολλά παιχνίδια έχουν καεί επειδή είναι p2w αλλά και πάλι αυτό είναι ανεξάρτητο από την ύπαρξη streaming ή όχι.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Ακούγεται έντονα στα site φήμες περί πρώτης κανονικής αλλά μίνι αποκάλυψης για 8th gen Pokémon την Τετάρτη. 2
non-serviam Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Τέλειωσε η μπαταρία και σε αυτό. Πάντως για να μιλήσω και λίγο πιο σοβαρά αν και δε ξέρω κατά πόσο τρολλάρουν non-serviam και greed, όλα αυτά τα "καρκινώματα" που αναφέρετε αφορούν στο 99% τους μόνο online games. Εκεί συνηθίζονται οι early access, τα dlc, τα ημιτελή content, τα lootboxes κτλ. Από τη φύση τους αυτά τα games έτσι ήταν από πάντα. Ίσως έχει χειροτερέψει η κατάσταση το τελευταίο διάστημα αλλά πάντα θυμάμαι να προσθέτουν content, fixes, balance updates κτλ κτλ το οποίο είναι μια live υπηρεσία που κάπως θα πρέπει να χρεωθεί άλλοτε με πιο τίμιο τρόπο και άλλοτε όχι. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση με το streaming γιατί πολλά από αυτά είναι συχνά F2P ή ακόμη και αυτά που δεν είναι,είναι ήδη φίσκα στα lootboxes και σε όλα αυτά που αναφέρετε. Πιθανόν αυτό να αλλάξει μελλοντικά γιατί ήδη σε κάποιες χώρες έχουν απαγορευτεί σαν "τζόγος" και πολλά παιχνίδια έχουν καεί επειδή είναι p2w αλλά και πάλι αυτό είναι ανεξάρτητο από την ύπαρξη streaming ή όχι. Μακάρι να ίσχυε αυτό που λες αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Άλλο κάποια μικρά απαραίτητα update, και άλλο δώσαμε το παιχνίδι στην κυκλοφορία για να μην χάσουμε τα φράγκα και το φτιάχνουμε στην πορεία το υπόλοιπο βρε αδερφέ. Και φυσικά όχι μόνο στα online.
D.Luffy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα RE1, RE0 και RE4 κυκλοφορούν και τα τρία μαζί στις 21 Μαίου. Digital only προς το παρόν, δεν ανακοινώθηκε κάτι για physical έκδοση (δυστυχώς για μένα). https://www.eurogamer.net/articles/2019-02-25-resident-evil-0-1-and-4-get-nintendo-switch-release-dates Διόρθωση: Τα RE1 και RE0 θα κυκλοφορήσουν Αμερική και τα δυο μαζί σε ένα cartridge. Απλώς στην Ευρώπη παίρνουμε κλασικά τον π....ο. http://www.nintendolife.com/news/2019/02/a_trio_of_classic_resident_evil_games_is_coming_to_switch_this_may Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από D.Luffy 5
Mitroglou7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, non-serviam είπε Μακάρι να ίσχυε αυτό που λες αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Άλλο κάποια μικρά απαραίτητα update, και άλλο δώσαμε το παιχνίδι στην κυκλοφορία για να μην χάσουμε τα φράγκα και το φτιάχνουμε στην πορεία το υπόλοιπο βρε αδερφέ. Και φυσικά όχι μόνο στα online. Δώσε μου κάποια παραδείγματα σε ΑΑΑ single player games πέρα από το Final Fantasy 15 που κυκλοφόρησαν και ένιωσες ότι είναι λειψά (το No Man's Sky δε το θεωρώ ΑΑΑ). Όχι να έχουν bugs για fixes ή να προσθέτουν αριστερά δεξιά ένα χαρακτήρα όπως τα Fighting games αλλά να είναι πραγματικά λειψά για να καταλάβω τι εννοείς. Θεωρώ ότι τα Single Player games καλά/κακά βγαίνουν με σωστό content στη πλειοψηφία.
dinos234 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μπήκα είδα ότι βγάζει στο store το final fantasy vii.
non-serviam Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Δώσε μου κάποια παραδείγματα σε ΑΑΑ single player games πέρα από το Final Fantasy 15 που κυκλοφόρησαν και ένιωσες ότι είναι λειψά (το No Man's Sky δε το θεωρώ ΑΑΑ). Όχι να έχουν bugs για fixes ή να προσθέτουν αριστερά δεξιά ένα χαρακτήρα όπως τα Fighting games αλλά να είναι πραγματικά λειψά για να καταλάβω τι εννοείς. Θεωρώ ότι τα Single Player games καλά/κακά βγαίνουν με σωστό content στη πλειοψηφία. Μισό λεπτό, δηλαδή το ελλιπές debugging είναι νορμαλ ε; Δεν είναι μισό παιχνίδι έτσι; Δηλαδή όλοι εμείς οι μαλάκες που πχ περιμέναμε το Rome 2 δέκα χρόνια σχεδόν μετά το πρώτο, και σε λιγότερο από ένα μήνα είχαν σκάσει 9 patch και πάλι το παιχνίδι δεν παιζόταν, ήταν οκ αφού είχε όλο το content; Ρε θα μου πέσουν οι τρίχες από τις μασχάλες με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα!
pigos23 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα με κραξετε το ξερω χαχα αλλα ανηκω στην μειοψηφια που δεν εχω παιξει τα πρωτα resident evil Εχω παιξει μονο το 4 στο game cube το 5 στο xbox360 κ τωρα λιωνω το 7 στο one Λογω φορητοτητας θα "παρω" τα πρωτα στο switch κ ηθελα να ρωτησω ξεκιναω με το 0 ή το 1?? Μολις τελειωσω αυτα θα παρω κ το remaster του 2 στο οne Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από pigos23
dinos234 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, pigos23 είπε Θα με κραξετε το ξερω χαχα αλλα ανηκω στην μειοψηφια που δεν εχω παιξει τα πρωτα resident evil Εχω παιξει μονο το 4 στο game cube το 5 στο xbox360 κ τωρα λιωνω το 7 στο one Λογω φορητοτητας θα "παρω" τα πρωτα στο switch κ ηθελα να ρωτησω ξεκιναω με το 0 ή το 1?? Μολις τελειωσω αυτα θα παρω κ το remaster του 2 στο οne Δεν είσαι ο μόνος κι εγώ μόνο το 6 έπαιξα και τα δύο revelation. Το 4 το έχω στο pc δεν έπαιξα το 7 στο ps4 το 5 στο xbox 360 και το 0 στο ps4 αλλά ποτέ δεν έτυχε να καθίσω να τα ξεκινήσω.
Mitroglou7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, non-serviam είπε Μισό λεπτό, δηλαδή το ελλιπές debugging είναι νορμαλ ε; Δεν είναι μισό παιχνίδι έτσι; Δηλαδή όλοι εμείς οι μαλάκες που πχ περιμέναμε το Rome 2 δέκα χρόνια σχεδόν μετά το πρώτο, και σε λιγότερο από ένα μήνα είχαν σκάσει 9 patch και πάλι το παιχνίδι δεν παιζόταν, ήταν οκ αφού είχε όλο το content; Ρε θα μου πέσουν οι τρίχες από τις μασχάλες με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα! Αδερφέ δεν είσαι για κουβέντα. Καλή τύχη στους υπόλοιπους που θα παλέψουν να συζητήσουν μαζί σου και καλή συνέχεια σε σένα και στις μασχάλες σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις