Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Mitroglou7 said:

Και ναι η εταιρία μου δεν είναι η Nintendo σε καμιά περίπτωση γιατί είμαι πάνω από 12 χρονών.

Γιατί τότε δεν πας να ασχοληθείς με άλλα θέματα στο forum? 

• Απαντ. 19,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NickTG είπε

Γιατί τότε δεν πας να ασχοληθείς με άλλα θέματα στο forum? 

Γιατί με εξιτάρει πολύ η σκέψη το Switch να έδινε τη δυνατότητα στο κοντινό ή μακρινό μέλλον να μπορείς να streamάρεις games microsoft/sony/pc συν αυτά που έχει ήδη. Αλλά μάλλον μόνο εμένα εξιτάρει αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν θα αναφερθώ στο cloud από πλευράς Ν που είναι αποτελεί και το κύριο μέρος του θέματος. 
Η Ν στα οικονομικά της αποτελέσματα αναφέρει: proportion of digital sales (*include downloadable versions of packaged software, download-only software, add-on content and Nintendo Switch Online) to total dedicated video game software sales φτάνει στο 21,8% για τους εννέα μήνες του τωρινού οικονομικού έτους. Επομένως η Ν βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα για μια πλήρης ψηφιακή υλοποίηση είτε μέσω eshop, είτε μέσω cloud.

H εταιρία ενδιαφέρεται να παίξει μπάλα παντού, δεν την προσανατολίζεται σε μονόπλευρα μοντέλα. Ο Furukawa σε προηγούμενο συνέδριο των μετόχων δήλωσε πως είναι θετικοί στην κυκλοφορία cloud games που δεν είναι εφικτή η παρουσία τους στο NSW μέσω φυσικής έκδοσης. 

Δεν περιορίζονται όμως σε αυτό το κομμάτι, κυκλοφορούν παράλληλα και smartdevices apps γιατί πολύ απλά έχουν το κατάλληλο περιεχόμενο που μπορεί να ανταποκριθεί στα εμπορικά μοντέλα αυτών των συσκευών. Προσωπικά δυσκολεύομαι πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί πετυχημένα στο συγκεκριμένο μοντέλο παιχνίδια όπως τα uncharted, halo, assassin's creed και πάει λέγοντας αλλά ισχύει το αντίθετο σε άλλες περιπτώσεις όπως η σειρά diablo όπου ήδη υπάρχει πληθώρα τέτοιων παιχνιδιών. 

Το πλεονέκτημα της Ν είναι πως μπορεί να παίξει μπάλα παντού όταν οι άλλοι περιορίζονται από το ίδιο περιεχόμενο τους ή τα εμπορικά μοντέλα  που έχουν επιλέξει. Το cloud μπορεί να είναι προσβάσιμο σε όλους τους κατόχους smartdevices αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα ενδιαφερθούν. Ακόμα όμως και το 5% να ανταποκριθεί μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια χρήστες που όμως και πάλι απέχουν από την δυναμική των εκατοντάδων εκατομμυρίων που μπορεί να έχει ένα πετυχημένο Ν-app.

Επίσης proportion of first-party software sales to total dedicated video game software sales φτάνει στο 84,6% (*προφανώς περιλαμβάνονται και οι αποκλειστικότητες σε συνεργασία με τρίτες εταιρίες) για τους εννέα μήνες του τωρινού οικονομικού έτους. Η επιτυχία του NSW ως τώρα οφείλεται κατά μεγαλύτερο ποσοστό στο περιεχόμενο της Ν όπως ακριβώς ίσχυε σε όλα τα προηγούμενα συστήματα της εταιρίας. 

Γενικότερα τώρα:
Τα dlc, season pass, lootboxes, microtransactions και τα παράγωγα τους υφίστανται λόγω της ανάπτυξης προσβασιμότητας και ταχυτήτων του διαδικτύου. Οι εταιρίες στοχεύουν το κέρδος και επομένως δημιούργησαν νέα μοντέλα από την στιγμή που τους δόθηκε η δυνατότητα. Καταλήξαμε να έχουμε άδεια κουτάκια στα ράφια μας και κουτσουρεμένες εκδόσεις ακριβώς λόγω αυτής της ανάπτυξης. Το cloud δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα θέματα αυτά αντίθετα περιμένω να αναπτυχθούν περισσότερο, παράδειγμα παιχνίδια σε seasons που είδαμε να συμβαίνει ήδη μερικώς. 

Το cloud είναι "αναγκαίο" ειδικά για τις δυτικές εταιρίες που έχουν στηρίξει την δυναμική τους στα γραφικά αλλά και στις ετήσιες εκδόσεις που και αυτές λειτουργούν ως μια μορφή υπηρεσίας. Το πέρασμα σε νέα συστήματα θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω αύξηση του κόστους, απαιτήσεις για μεγαλύτερες χωρητικότητες που θα οδηγήσει σε ένα μικρό χαμό, σε περισσότερο σπασμένα και προβληματικά παιχνίδια και μια μεγαλύτερη περίοδο μετάβασης εν σχέση με τα περίπου δύο χρόνια που χρειάστηκαν τα xb360/ps3 προς τα xb1/ps4. 

Θα πέσει πολύ pop corn μιλάμε.

5 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Multiplatform AAA games που είναι είτε fillers ανάμεσα στο launch των μεγάλων IP ή κάποια online games που παίζει ο μισός πλανήτης.

Τα  μεγάλα IP ή κάποια online games που παίζει ο μισός πλανήτης που αναφέρεις είναι multiplatform games. 

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Mitroglou7 said:

Γιατί με εξιτάρει πολύ η σκέψη το Switch να έδινε τη δυνατότητα στο κοντινό ή μακρινό μέλλον να μπορείς να streamάρεις games microsoft/sony/pc συν αυτά που έχει ήδη. Αλλά μάλλον μόνο εμένα εξιτάρει αυτο.

Ναι αλλά το Switch είναι κονσόλα που απευθύνεται σε άτομα μέχρι 12 χρονών και ως hardware αφού η εταιρεία συνολικά μέχρι εκεί απευθύνεται. 

Ίσως πρέπει να το ζητήσεις αυτό από τις φορητές/υβριδικές των άλλων εταιρειών που στοχεύουν σε πάνω από 12.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/02/2019 at 14:24, Vagosman said:

Είσαι υποχείριο των μεταβαλλόμενων πολιτικών επιλογών τους ανα πάσα στιγμή (αυξήσεις, μεταβολές της ψηφιακής βιβλιοθήκης, λογοκρισία ανα χώρα κτλ)

Δεν θα είναι το streaming το κομβικό σημείο το οποίο θα σε μετατρέψει σε υποχείριο, μιας και είσαι ήδη υποχείριο, αφού ήδη αγοράζεις τα games σου κατά το ήμισυ. Για το υπόλοιπο ήμισυ πρέπει να έχεις συνδρομή, αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις με τους φίλους σου. Ακόμα και η «αγία» Ν χρεώνει το online πλέον. Οπότε ας μη μιλάμε υποθετικά κι ας μιλάμε επί της ουσίας, επί του πρακτέου και επί του τι ισχύει ήδη.

Πέραν τούτου, εάν η εταιρεία θέλει να σε εκβιάσει και πάλι σε εκβιάζει: αν θέλει να κόψει features σου το κάνει με ένα ωραιότατο update χωμένο σε ένα game της. Αν θες να έχεις PS3 που να τρέχει otherOS δεν μπορείς παράλληλα να παίξεις GTAV στο δισκάκι του. Απλός, κυνικός και ωμός εκβιασμός. Και μιλάμε για μία κονσόλα κατά βάση physical, χωρίς να πληρώνεις το online και χωρίς streaming.

Άρα δεν είναι το streaming ή το digital που θα επιστρέψουν στην όποια εταιρεία να σε εκβιάσει ή να σε λογοκρίνει, ήδη μπορούν και το κάνουν χωρίς αυτά.

On 23/02/2019 at 14:24, Vagosman said:

Money talks και οι συνδρομές δεν συμφέρουν τον ιδιώτη αλλα μόνο τις εταιρείες.

Να τα βάλουμε κάτω με νούμερα; Έχω PS4 και 10 games. Επειδή είμαι υπομονετικός παίκτης δεν αγόρασα day one την κονσόλα, την αγόρασα το 2017, τρία χρόνια μετά το launch της στα €220. Επειδή επίσης είμαι υπομονετικός παίκτης, μόλις τα 3 από τα 10 games αγοράστηκαν day one, ας πούμε στα 50€ το καθένα, τα υπόλοιπα ήταν προσφορές κλπ στα 20€ το καθένα, σύνολο 150 συν 140, μας κάνει €290, χονδρικά πες κονσόλα και games μου κόστισαν ένα πεντακοσάρικο συνολικά μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Μην ξεχνάμε: για 10 τίτλους όλους κι όλους μιας και είμαι συντηρητικός στις αγορές μου που αφορούν το PS4.

Αν το xCloud έχει τη σημερινή τιμή του Gamepass (€10 το μήνα δηλαδή), τότε στο ίδιο χρονικό διάστημα (σε δύο χρόνια) θα είχα δώσει τα μισά λεφτά (€240 αντί για €500) για τα δεκαπλάσια games, χωρίς να είμαι δεσμευμένος από H/W (δηλαδή θα μπορούσα να παίζω όποτε ήθελα και σε όποια συσκευή ήθελα).

Επειδή έχω το ατού να είμαι μαθηματικός, βλέπω ότι με συμφέρει κάργα το streaming!

On 23/02/2019 at 15:08, cubilone said:

Τα digital/cloud έχουν ένα σοβαρό αρνητικό: ξεριζώνουν την μεταπώληση.

Η μεταπώληση είναι ήδη νεκρή στα twins. Με τις τιμές να απαξιώνονται ταχύτατα δεν έχει κανένα νόημα απολύτως. Πάλευα έξι ολόκληρους μήνες να σπρώξω το Quantum Break και το Forza 5 για €15 και τα δύο μαζί με μεταφορικά δικά μου. Γελοίο πράγμα εντελώς, εν τέλει τα έδωσα σε μαγαζί που παίρνει μεταχειρισμένα για ένα τάληρο το καθένα, οπότε για ποιά μεταπώληση μιλάμε; Δεν υπάρχει μεταπώληση πλέον.

On 23/02/2019 at 18:21, darklordvader77 said:

Εννοεις ανεπισημα (μεσω Custom Firmware) να παρεις backup, σωστα; Γιατι επισημα δε δινει τετοια δυνατοτητα καμια εταιρεια απ οσο γνωριζω. Διορθωσε με αν κανω λαθος.

Τι εννοείς; Στο Switch περνάς τα games στην microSD και μενούν εκεί για πάντα. Αν θες αντιγράφεις τα δεδομένα στο πισί σου ή σε άλλη microSD. Δηλαδή και οι servers να κλείσουν αν έχεις περασμένα τα games σε κάρτα θα μπορείς να τα παίξεις.

22 hours ago, non-serviam said:

Το ζήτημα είναι ότι το πάνε να καταργήσουν τις συσκευές ως gaming machines και να τις κάνουν streaming machines. Οπότε εμείς που θέλουμε φυσικό μέσο, τον πούλο. Όλες οι κινήσεις και οι ανακοινώσεις/συνεντεύξεις αυτό δείχνουν.

Το τι «πάνε να κάνουν» είναι συζητήσιμο και υποθετικό. Αν θες την άποψή μου, θα κάνουν αυτό που θα ψηφίσει ο κόσμος με τα λεφτά του. Για την ώρα πάντως η MS που είναι streaming-whore έχει ανακοινώσει και κονσόλα που θα τρέχει locally τα games. Οπότε για την ώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

21 hours ago, xaerialtwistx said:

Απαλλαγή από το hardware και υποχρεωτικη πρόσβαση στο διαδίκτυο για το παραμικρό πράγμα, δε μου ακούγεται πολύ μπροστά να σου πω την αλήθεια.

Οκ, διαφωνώ στον πυρήνα της σκέψης σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσω υπέρ και να επιχειρηματολογήσεις κατά. Είναι περισσότερο ιδεολογική η διαφορά μας.

18 hours ago, greed said:

Αν γίνει το παραπάνω στάνταρ ξεχάσατε το gaming και ετοιμαστείτε για διαφημίσεις λοουτμποξις μέχρι το κόκκαλο.

Είναι κλασικές οι ανησυχίες και γνωστό το συγκεκριμένο fallacy κάθε φορά που η τεχνολογία αναβαθμίζει τον εαυτό της. «Αν το ΤΑΔΕ μέσο γίνει στάνταρ, τότε η παρεχόμενη ποιότητα θα πέσει». Τα ίδια έλεγαν για το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το internet, τα e-books, τα κόμικς, τα games, τα κινητά και τώρα ήρθε η σειρά του streaming. Το Netflix έδωσε $12 δις για content το 2018 και αναμένεται να φτάσει τα $15 δις το 2019. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα το HBO (που έχει το Game of Thrones) δίνει μόλις $2,5 δις για content.

Είναι προφανέστατο ότι το streaming και οι συνδρομές αυξάνουν κατακόρυφα το διαθέσιμο budget που ξοδεύεται για την παραγωγή και την διανομή του διαθέσιμου προϊόντος. Επομένως το προϊόν γίνεται μεγαλύτερο σε ποσότητα και άρα καλύτερο σε ποιότητα.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν θα είναι το streaming το κομβικό σημείο το οποίο θα σε μετατρέψει σε υποχείριο, μιας και είσαι ήδη υποχείριο, αφού ήδη αγοράζεις τα games σου κατά το ήμισυ. Για το υπόλοιπο ήμισυ πρέπει να έχεις συνδρομή, αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις με τους φίλους σου. Ακόμα και η «αγία» Ν χρεώνει το online πλέον. Οπότε ας μη μιλάμε υποθετικά κι ας μιλάμε επί της ουσίας, επί του πρακτέου και επί του τι ισχύει ήδη.

Πέραν τούτου, εάν η εταιρεία θέλει να σε εκβιάσει και πάλι σε εκβιάζει: αν θέλει να κόψει features σου το κάνει με ένα ωραιότατο update χωμένο σε ένα game της. Αν θες να έχεις PS3 που να τρέχει otherOS δεν μπορείς παράλληλα να παίξεις GTAV στο δισκάκι του. Απλός, κυνικός και ωμός εκβιασμός. Και μιλάμε για μία κονσόλα κατά βάση physical, χωρίς να πληρώνεις το online και χωρίς streaming.

Άρα δεν είναι το streaming ή το digital που θα επιστρέψουν στην όποια εταιρεία να σε εκβιάσει ή να σε λογοκρίνει, ήδη μπορούν και το κάνουν χωρίς αυτά.

Να τα βάλουμε κάτω με νούμερα; Έχω PS4 και 10 games. Επειδή είμαι υπομονετικός παίκτης δεν αγόρασα day one την κονσόλα, την αγόρασα το 2017, τρία χρόνια μετά το launch της στα €220. Επειδή επίσης είμαι υπομονετικός παίκτης, μόλις τα 3 από τα 10 games αγοράστηκαν day one, ας πούμε στα 50€ το καθένα, τα υπόλοιπα ήταν προσφορές κλπ στα 20€ το καθένα, σύνολο 150 συν 140, μας κάνει €290, χονδρικά πες κονσόλα και games μου κόστισαν ένα πεντακοσάρικο συνολικά μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Μην ξεχνάμε: για 10 τίτλους όλους κι όλους μιας και είμαι συντηρητικός στις αγορές μου που αφορούν το PS4.

Αν το xCloud έχουν τη σημερινή τιμή του Gamepass (€10 το μήνα δηλαδή), τότε στο ίδιο χρονικό διάστημα (σε δύο χρόνια) θα είχα δώσει τα μισά λεφτά (€240 αντί για €500) για τα δεκαπλάσια games, χωρίς να είμαι δεσμευμένος από H/W (δηλαδή θα μπορούσα να παίζω όποτε ήθελα και σε όποια συσκευή ήθελα).

Επειδή έχω το ατού να είμαι μαθηματικός, βλέπω ότι με συμφέρει κάργα το streaming!

Η μεταπώληση είναι ήδη νεκρή στα twins. Με τις τιμές να απαξιώνονται ταχύτατα δεν έχει κανένα νόημα απολύτως. Πάλευα έξι ολόκληρους μήνες να σπρώξω το Quantum Break και το Forza 5 για €15 και τα δύο μαζί με μεταφορικά δικά μου. Γελοίο πράγμα εντελώς, εν τέλει τα έδωσα σε μαγαζί που παίρνει μεταχειρισμένα για ένα τάληρο το καθένα, οπότε για ποιά μεταπώληση μιλάμε; Δεν υπάρχει μεταπώληση πλέον.

Τι εννοείς; Στο Switch περνάς τα games στην microSD και μενούν εκεί για πάντα. Αν θες αντιγράφεις τα δεδομένα στο πισί σου ή σε άλλη microSD. Δηλαδή και οι servers να κλείσουν αν έχεις περασμένα τα games σε κάρτα θα μπορείς να τα παίξεις.

Το τι «πάνε να κάνουν» είναι συζητήσιμο και υποθετικό. Αν θες την άποψή μου, θα κάνουν αυτό που θα ψηφίσει ο κόσμος με τα λεφτά του. Για την ώρα πάντως η MS που είναι streaming-whore έχει ανακοινώσει και κονσόλα που θα τρέχει locally τα games. Οπότε για την ώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Οκ, διαφωνώ στον πυρήνα της σκέψης σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσω υπέρ και να επιχειρηματολογήσεις κατά. Είναι περισσότερο ιδεολογική η διαφορά μας.

Είναι κλασικές οι ανησυχίες και γνωστό το συγκεκριμένο fallacy κάθε φορά που η τεχνολογία αναβαθμίζει τον εαυτό της. «Αν το ΤΑΔΕ μέσο γίνει στάνταρ, η παρεχόμενη ποιότητα θα πέσει». Τα ίδια έλεγαν για το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το internet, τα e-books, τα κόμικς, τα games, τα κινητά και τώρα ήρθε η σειρά του streaming. Το Netflix έδωσε $12 δις για content το 2018 και αναμένεται να φτάσει τα $15 δις το 2019. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα το HBO (που έχει το Game of Thrones) δίνει μόλις $2,5 δις για content.

Είναι προφανέστατο ότι το streaming και οι συνδρομές αυξάνουν κατακόρυφα το διαθέσιμο budget που ξοδεύεται για την παραγωγή και την διανομή του διαθέσιμου προϊόντος. Επομένως το προϊόν γίνεται μεγαλύτερο σε ποσότητα και άρα σε ποιότητα.

Όταν βλέπω τόσο καλογραμμένες απόψεις στα φόρα, αναπτερώνεται η πίστη μου για το ανθρώπινο είδος.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα rumor που πέρασε απαρατήρητο αν και έχει από μόνο του μεγάλη αξία:

4f353dd1-ebe5-46e6-b993-254cb4388694-jpeg.193652

Προφανώς το N64mini Classic δεν θα ήταν εφικτό χωρίς κάποια συμφωνία.

Rumor Redux

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DarthGRE είπε

Όταν βλέπω τόσο καλογραμμένες απόψεις στα φόρα, αναπτερώνεται η πίστη μου για το ανθρώπινο είδος.

Γενικοτερα οι τελευταιες σελιδες αυτου του τοπικ, ειναι... περιεργες.

Τοσα ατομα με διαφορετικες αποψεις, ολοι επιχειρηματολογουν, και ακομα να βριστουν μεταξυ τους.

Ειμαστε σιγουρα στο ιντερνετ? Μπραβο ρε παιδια!

Επι του θεματος, το μονο που με φοβιζει με το streaming, ειναι μην πεσει η ποιοτητα στους τιτλους ΑΝ στο μελλον γινει μονοδρομος. Κατα τ'αλλα δεν με χαλαει καθολου, με την προυποθεση οτι θα αρκει μια νορμαλ γραμμη ιντερνετ της τοτε εποχης για να παιζω απροβληματιστα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επιτελους μια καλη εναλλακτικη για pro controller - εχει και καλυτερο  dpad !!!11

ΥΓ παρτε και αυτο το συγκριτικο  αν δεν εχει  ποσταριστει ηδη 

Επεξ/σία από SoFGR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα μου άρεσε για όποιον ήθελε μια υπηρεσία game pass στηλ σε καλή τιμή αλλά να υπάρχει και η επιλογή για αγορά κάποιου παιχνιδιού είτε digital είτε retail για μελλοντικά. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Η ιστορία μας έχει δείξει (γενικά) ότι όταν θα έρθει η ώρα για να ανησυχήσεις θα είναι ήδη αργά! Το βήμα όπως βλέπεις έγινε με τις υποτιθέμενες δυο κονσόλες. Και προφανώς η μετάβαση δεν θα γινόταν σε μια μέρα. Απλά κάτσε σκέψου πόσο τραγικά έχει πέσει η ποιότητα του gaming τα τελευταία 10 χρόνια με όλες τις παπαριές που εφευρίσκουν (preorder, ημιτελή παιχνίδια, dlc, lootboxes, κλπ), και μπορείς να φανταστείς και το μέλλον.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, non-serviam said:

Η ιστορία μας έχει δείξει (γενικά) ότι όταν θα έρθει η ώρα για να ανησυχήσεις θα είναι ήδη αργά! Το βήμα όπως βλέπεις έγινε με τις υποτιθέμενες δυο κονσόλες. Και προφανώς η μετάβαση δεν θα γινόταν σε μια μέρα. Απλά κάτσε σκέψου πόσο τραγικά έχει πέσει η ποιότητα του gaming τα τελευταία 10 χρόνια με όλες τις παπαριές που εφευρίσκουν (preorder, ημιτελή παιχνίδια, dlc, lootboxes, κλπ), και μπορείς να φανταστείς και το μέλλον.

Βάζοντας δίπλα δίπλα τα καλύτερα games του 2008 με τα καλύτερα games του 2018 (μιλάμε για την χρονιά που βγήκαν RDR2, GoW και Smash), τότε μάλλον ήταν ατυχής η επιλογή του χρονικού διαστήματος που χρησιμοποίησες. 

Το core gaming τα τελευταία δέκα χρόνια σαφώς και έχει αναβαθμιστεί ποιοτικώς, αν μη τι άλλο. 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Malthador είπε

Βάζοντας δίπλα δίπλα τα καλύτερα games του 2008 με τα καλύτερα games του 2018 (μιλάμε για την χρονιά που βγήκαν RDR2, GoW και Smash), τότε μάλλον ήταν ατυχής η επιλογή του χρονικού διαστήματος που χρησιμοποίησες. 

Το gaming τα τελευταία δέκα χρόνια σαφώς και έχει αναβαθμιστεί ποιοτικώς. 

Τι σου γράφω, τι μου απαντάς. Σοβαρά όμως; Σου αναφέρω συγκεκριμένα καρκινώματα και μου λες ότι τα παιχνίδια του 08 είναι χειρότερα από του 18; Μου γράφεις και συγκεκριμένα παιχνίδια μάλιστα (που φυσικά δεν έχουν τα θεματάκια μας)!  Ε αν είναι ας τα συγκρίνουμε σε "απόλυτες τιμές" και με τα παιχνίδια του 88! Εκεί να δεις διαφορά!  Ή μήπως με τα παιχνίδια του 28; Τι λες;

Επίσης, καλό θα είναι να πας το ημερολόγιο σου ένα χρόνο μετά. Μάρτιο του 19 μπαίνουμε...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το core gaming τα τελευταία δέκα χρόνια σαφώς και έχει αναβαθμιστεί ποιοτικώς, αν μη τι άλλο. 

H τωρινή γενιά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει σε σχέση με την προηγούμενη πέρα από πλευράς οπτικοακουστικής αισθητικής. Παράδειγμα στην προηγούμενη προέκυψαν τα bioshock, dead space, mass effect στην τωρινή τα destiny, me andromeda, anthem δεν εντυπωσίασαν και τόσο, ακόμα και το Watch Dogs 1 πούλησε τα ξερατά του βασιζόμενο σε ψεύτικες υποσχέσεις. Ποια multiplatform παιχνίδια ξεχώρισαν σε αυτήν την γενιά τελικά σε μηχανισμούς gameplay; 

Η ποιότητα που είναι υποκειμενικό κριτήριο του καθενός δεν συνάδει με την δυναμική πωλήσεων, απλά ως επισήμανση. 

Το μόνο που βλέπω είναι πως τα παιχνίδια αναβαθμίστηκαν σε υπηρεσίες (dlc, season pass, lootboxes, microtransactions και τα παράγωγα τους) και θα συνεχίσουν ενώ αργότερα με την έλευση του cloud θα προκύψουν και άλλα σχετικά μοντέλα.

Είμαι υπέρ των ολοκληρωμένων εκδόσεων αλλά αναγνωρίζω πως είμαι δεινόσαυρος και πλέον δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ η βιομηχανία στο παλιό μοντέλο. Δεν είμαι και κατά του cloud και εξάλλου έχω γράψει αρκετές φορές ότι οι εταιρίες θα ακολουθήσουν τα πρότυπα των smartdevices αφού οι νέες γενιές μεγαλώνουν πάνω σε αυτές και με το ανάλογο ψηφιακό περιεχόμενο. Είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη μακροπρόθεσμα. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση το cloud να λύσει τα "θέματα" που υφίστανται απεναντίας θα ενισχύσει τα συγκεκριμένα μοντέλα. Έχει όμως το ενδιαφέρον του από άλλα θέματα όπως ο διαμοιρασμός και η συνεργασία οικοσυστημάτων. 

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, non-serviam said:

Τι σου γράφω, τι μου απαντάς. Σοβαρά όμως; Σου αναφέρω συγκεκριμένα καρκινώματα και μου λες ότι τα παιχνίδια του 08 είναι χειρότερα από του 18; Μου γράφεις και συγκεκριμένα παιχνίδια μάλιστα (που φυσικά δεν έχουν τα θεματάκια μας)!  Ε αν είναι ας τα συγκρίνουμε σε "απόλυτες τιμές" και με τα παιχνίδια του 88! Εκεί να δεις διαφορά!  Ή μήπως με τα παιχνίδια του 28; Τι λες;

Το gaming τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αναβαθμιστεί υπερβολικά πολύ στο τομέα που πραγματικά μετράει: στο gameplay. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση και στο λέει αυτό κάποιος που παίζει με την ίδια ευκολία Zelda II με BotW.

Από εκεί και πέρα, για τα τρία πρώτα που αναφέρεις preorders, ημιτελή παιχνίδια και DLC's είχαμε και πριν από 10 χρόνια, δεν είναι καινούρια φρούτα αυτά. Lootboxes δεν είχαμε, είναι πιο νέα μόδα αυτή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα games με lootboxes είναι pay-2-win. Στα Destiny, Overwatch κλπ αν δεν τα σκάσεις δεν κερδάς; Μόνο με skillz δεν έχεις ελπίδες; Δεν γνωρίζω, γιατί δεν παίζω τέτοιου είδους games.Btw, επίτηδες σου ανάφερα τρία games που δεν έχουν τα θέματα που αναφέρεις για να σου δείξω ότι δεν ισχύει την παρούσα στιγμή η μαυρίλα που περιγράφεις.

Καλώς ή κακώς είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το game development: το RDR2 ήταν 8 χρόνια σε development, το tLoU2 κλείνει 5 χρόνια και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί ακόμα. Τα AAA games πλέον είναι πάρα πολύ χρονοβόρα και πάρα πολύ κοστοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον εμπορικό μοντέλο δεν είναι επαρκές για τις ανάγκες της εποχής, όταν δε μάλιστα οι ανάγκες της εποχής επιτάσσουν 4K και raytracing, τα πράγματα είναι αυτονόητο ότι χειροτερεύουν. Όταν το μοντέλο δεν είναι επαρκές, είτε κλείνεις (ατομικά σαν εταιρεία), είτε αλλάζεις εμπορικό μοντέλο. Μία επιλογή είναι τα lootboxes. Μια άλλη επιλογή είναι το συνδρομητικό μοντέλο. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο με τα μπούνια.

Και κάτι ακόμα, από τότε που ξεκίνησα να βλέπω σειρές και ταινίες στο Netflix, έχω παρατηρήσει κατακόρυφη μείωση της τοποθέτησης προϊόντων. Επίσης, βλέπω να χρηματοδούνται παραγωγές που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χρηματοδοτηθούν στην OG τηλεόραση. Τρανό παράδειγμα:

Πραγματικά, γιατί θεωρείτε ότι το streaming θα ρίξει την ποιότητα των games, όταν το streaming έστειλε στο θεό την ποιότητα των σειρών και των ταινιών, ειλικρινά μου διαφεύγει...

14 hours ago, non-serviam said:

Επίσης, καλό θα είναι να πας το ημερολόγιο σου ένα χρόνο μετά. Μάρτιο του 19 μπαίνουμε...

Δεν μπορώ να σου συγκρίνω games του 2019 με games του 2009, δεν έχει τελειώσει ακόμα η χρονιά και δεν θα ήταν σωστή η σύγκριση.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...