Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Malthador είπε

Διαφωνώ σε όλα όσα λες βασικά. Δεν κρίνω, σίγουρα είναι θέμα οπτικής, αλλά μας πάει προς τα πίσω η πρόσβαση σε όλες τις συσκευές και η ευκολία χρήσης; Μας πάει πίσω το να απαλλαγούμε από το H/W;

Ευκολία χρήσης εις βάρος της ιδιωτικοτητας. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται που καταργούν σιγά σιγά τα offline backup. Κατεβάζω πριν λίγες ημερες ένα οικονομικό πρόγραμμα με σκοπό να το δοκιμάσω και αν μου αρέσει να το αγορασω, κάντε λέει login (υποχρεωτική εγγραφή σε site που σημαίνει πως το πρόγραμμα ουσιαστικά είναι το website με άλλη μορφή). Για ποιον λόγο; Δεν είναι λίγο κοροϊδία να αγοράσεις ένα πρόγραμμα το οποίο είναι η δωρεάν web έκδοση σε mobile εμφάνιση; Λίγο πολύ έτσι είναι το cloud, η κοροϊδία η ίδια. (Όχι πως δεν υπάρχουν και καλές υλοποιήσεις αλλά δεν είναι ο κανόνας)

Απαλλαγή από το hardware και υποχρεωτικη πρόσβαση στο διαδίκτυο για το παραμικρό πράγμα, δε μου ακούγεται πολύ μπροστά να σου πω την αλήθεια. Και επειδή βρισκόμαστε σε θέμα για κονσόλες, σα συλλέκτης 25+ χρόνια και επιστρέφοντας πολύ συχνά στις παλιές μου κονσόλες, δε μπορώ να διανοηθω το ότι θα πληρώνω για κάτι παροδικό το οποίο δε θα έχω δικό μου για πάντα και να το μεταπωλησω όταν και αν θέλω. Και να πληρώνω και διαδίκτυο από πάνω που το online gaming το απαξιω εντελώς και θα με βάζουν να πληρώνω απλά για να παίζω single player streamάροντας αέρα κοπανιστο.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 5
  • Απαντ. 19,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισο λεπτο ρε παιδια.διαβαζω τι γραφεται και εχετε φρικαρει.τι θα πληρωνεται λετε και δεν θα ειναι δικο σας και μπλα μπλα μπλα.τι θα πληρωσετε ξερεται; ποσα; για ποσο υλικο; το ιδιο θα ελεγαν για το netflix πχ που θα πληρωνουν για κατι που δεν θα σου ανοικει.και πληρωνεις ασπουμε 7 ευρω το μηνα και εχεις προσβαση σε υλικο που κοστιζει 50 χιλιαρικα ξερω εγω.γιατι φρικαρεται; δεν σας αρεσει το 7 ευρω 10ευρω το μηνα και να υπαρχει προσβαση σε οτι γουσταρεις; δηλαδη πρεπει να σκαμε 40αρια για ενα μονο παιχνιδι; δεν ξερω τι σας χαλαει

Θα μας αρεσε δηλαδη το netflix και λεω netflix γιατι οπως παει το πραμα μια τετια κοπια πανε να κανουν...να μην ειχαμε καμια συνδρομη και κανενα στριμινγκ ,και απλα να εγραφε κατω απο την ταινια 5,99  ,6,99 10,99 και να την κατεβαζα στον σκληρο και να την ειχα δικια μου ετσι απλα για να λεω ειναι δικια μου.ποσες θα βλεπα; 5  η 10; τι λετε τωρα;

2 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

δε μπορώ να διανοηθω το ότι θα πληρώνω για κάτι παροδικό το οποίο δε θα έχω δικό μου για πάντα και να το μεταπωλησω όταν και αν θέλω. 

Σαν σκεψη ειναι ασχημη..το θεμα ειναι ομως αυτα που θα πληρωνεις ειναι τριχες μπροστα σαυτα που θα σου προσφερει.δεν χρειαζεται να ειναι δικο σου για παντα και ουτε θα χρειαζεσαι να το πουλησεις.θα πληρωνεις ψιχουλα και θα εχεις προσβαση σε υλικο που κοστιζει ακριβα...αυτα τα ψιχουλα ομως αν τα μαζεψουμε απο ολους τους συνδρομητες θα ειναι καποια μυρια το μηνα..εμας δεν μας νιαζει αυτο αλλα να κανουμε το χομπυ μας φτηνα.το παν ειναι η διασκεδαση.

Και κατσετε γιατι ενα ενα τα σκεφτομαι τωρα.εχω καμια 600ευρω παιχνιδια μεσα στο συρταρι μου του one.και αλλα τοσα και παραπανω που ηταν του ps4 που τα εδωσα σχεδον χαρισμα.παιχνιδια που πλεον ειναι αχρηστα.αν τα πουλησω πιανουν 10 ευρω το ενα.γιαυτο τι να πουμε; θα ειχα κανει την ιδια δουλεια με 100 ευρω συνδρομες ασπουμε και θα ειχα παιξει και 50 φορες πιο πολλα παιχνιδια,χωρις να τα βλεπω τωρα μεσα στο συρταρι και να λεω μολις βγουνε οι επομενες κονσολες ειναι παντελως αχρηστα η να πρεπει να τα ξεπουλησω.

Θα χασουμε την τελετη του unboxing ,αυτο το ωραιο συναισθημα που εχεις αποκτησει κατι εστω και πετσοκομενο χωρις μανουαλ βιβλιαρακια κτλπ οπως ηταν παλια.αλλα η ουσια στο τελος ειναι η ιδια.και αυτη ειναι το gameplay.την ουσια δεν θα την χασουμε αλλα θα κανουμε την δουλεια μας πολυ πιο φτηνα.φαντασου να εχεις προσβαση day one στο καινουργιο bf ,black ops,fifa,pro,far cry,assasin ktlp και να δινεις ψιχουλα

Επεξ/σία από chrisgewrgi
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι την εποχή του Day 1 Patch και αφήνοντας όλα τα άλλα στην απέξω όπως DLC δωρεάν ή μη - η έννοια της "κτήσης", αντίθετα με 25 χρόνια πριν, δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα μιας και αν εξαιρέσουμε την μορφή της "συλλεκτικής", το μόνο finished προϊόν που απομένει σε κάποιον είναι ο χάρτης ή η φιγούρα - πάντως σίγουρα όχι το δισκάκι στο κουτί. Αντίστοιχα λοιπόν με το να σου κλείσουν τον Server - έτσι λοιπόν αν κλείσει ο ίδιος server/eshop, μένεις με την "κουτσουρεμένη" έκδοση. Απλά τα πράγματα.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αντίθετα με κάποτε όπου το software ήταν το μέσο για να πουληθεί το hardware, αυτό το μοντέλο στην εποχή μας αλλάζει ραγδαία εκτός ίσως πλέον μόνο της Nintendo που αυτά τα δύο πάνε χεράκι - χεράκι με τάση προς το hardware, ακόμα και αν είναι από χαρτόνι :D. Το ζήτημα όμως είναι το h/w όπως και τότε έτσι και σήμερα αποτελεί περιοριστικός παράγοντας αλλά αντίθετα με τότε δεν αποτελεί δείκτης ευρωστίας - επιτυχίας σήμερα, βλέπε PSN - Google κλπ. και έτσι ήδη έχουν αρχίσει να εισάγονται νέες έννοιες όπως MAU κλπ..

Εν προκειμένου στην περίπτωση όχι απλά της Nintendo αλλά γενικότερα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα έρθει η στούκα με το process node a.k.a. nm παραγωγής στην παρούσα τεχνολογία κατασκευής ημιαγωγών - και το μέλλον φαντάζει πολύ "ακριβό" τουλάχιστον για να μην αναφέρω άλλον όρο.

Το streaming είναι μια διέξοδος όχι απλά στο πρόβλημα ΑΑΑ παιχνιδιών της Nintendo αλλά ευρύτερα της βιομηχανίας μέχρι να έρθει αυτή με άλλη λύση. Ξέρω ότι αυτά είναι αρκετά μελλοντικά ίσως, όμως όποιος καθυστερήσει να στήσει τέτοιο οικοσύστημα κινδυνεύει να μείνει στην απ'έξω τελείως - όπως είδαμε με τα Windows Phone π.χ..

Η M$ εν προκειμένου - ως εταιρεία όπου το Software και το Hardware υπηρετούν καθαρά το θέμα "Υπηρεσίες" (π.χ. Office) πολύ σωστά προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο. Να μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα δεν ανταγωνίζεται την Sony - πόσο μάλλον την Nintendo  (ως φορητή) γιατί το κομμάτι αυτό της αγοράς είναι αρκετά μικρό για το μέγεθος της στην πραγματικότητα και συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο αλλά τοποθετείται ελκυστικά σε όλους αυτούς που δεν θα αγόραζαν κονσόλα από την αρχή - πόσο μάλλον xbox.

Η Nintendo ταυτόχρονα εκτός ότι δεν υπάρχει περίπτωση στην συμφωνία αυτή να ΜΗΝ έχει οικονομικό όφελός (% επί των συνδρομών gamepass/xcloud ή ότι άλλο συμφωνήσαν/σουν) επωφελείται και με τεχνογνωσία αλλά και την υπάρχουσα υποδομή Azure/XBL (achievements) κλπ. όντας αιώνες πίσω σε αυτόν τον τομέα. (@Malthador για αυτό μάλλον δεν βλέπουμε να περνάει το Geforce Now/Gamestream). 

Επιπλέον κερδίζει ένα ανταγωνιστικό χαρτί απέναντι στην Sony και ειδικότερα για την αγορά της Japan που σφάζονται κυριότερα.

Εν τέλει και οι δύο επωφελούνται με το Switch να γίνεται το ιδανικό Companion σύστημα για PC(XBL-XPA) - XBOX και αντίστροφα. Το Switch μετατρέπεται από ανταγωνιστικό προϊόν στην καλύτερη επιλογή για κάτοχο xbox.

Σε ένα console forum (νήμα δλδ) - είναι λογικό να ακούγονται φωνές που διαμαρτύρονται όσον αφορά την κατοχή κλπ. αλλά εν τέλει για τις εταιρείες αυτές και το "παραδοσιακό" Gaming είναι προς συμφέρον μας να εξαπλωθεί και να επεκταθεί σε κοινό που δεν μπορεί να προσεγγίσει ακόμα με "παραδοσιακά" μέσα. Ας είναι λοιπόν το Streaming αυτό. Δεν μιας νοιάζει το μέσο αλλά ο σκοπός.

Ακόμα και η MS που το endgame της είναι αυτό - μόνο για την επόμενη γενιά έχει εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώσει ήδη 2 "παραδοσιακά" μηχανήματα στο launch.

Προς τι ο πανικός?

Να υπενθυμίσω ότι τα τρομακτικά τέρατα κάτω από το κρεβάτι δεν λέγονται Sony/MS/Nintendo αντίστοιχα με τις προτιμήσεις του καθενός αλλά .....Google και Amazon..

Edit: 2 πράγματα που ξέχασα:

- To Χcloud - δεν είναι καθαρά και μόνο streaming αλλά και local compute για μείωση του latency - αυτό ίσως είναι feature σαν trading μεταξύ MS-Nintendo για το μελλοντικό New Switch (όπως και το 5G που έρχεται-- για να έχει νόημα και το "Halo Infinite on the go" :P). Δεν μιλάμε απλά και μόνο για H265+ υποστήριξη με UVD/NVDecode που πιστεύουν κάποιοι......

- Στην GDC θα μάθουμε και άλλα, αλλά να σημειωθεί ότι η "μετατροπή", μεταφορά όπως θέλετε πείτε το οποιουδήποτε παιχνιδιού σε streamable δεν απαιτεί από τον Developer αλλαγή σε ούτε μια γραμμή κώδικα - όλα είναι seamless. Ίσως αυτό να βοηθήσει και το streaming switch games για όποιον το θέλει. 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζετε πως με 10€ το μήνα για όλα τα games θα δούμε παιχνίδια 3Α αν γίνει σταναρ; Ποτέ. Σκουπίδια θα παίζουμε ακόμα περισσότερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκάει η χ-ψ εταιρεία 5μυρια στη παραγωγή ενός game όταν αυτή θα παίρνει ένα ποσοστό από τους συνδρομητές.

Ιδανική λύση είναι η αγορά τους σε φυσικό και ψηφιακό σε καλύτερες τιμές.

Αν γίνει το παραπάνω στάνταρ ξεχάσατε το gaming και ετοιμαστείτε για διαφημίσεις λοουτμποξις μέχρι το κόκκαλο.

Δεν μπορεί πχ η ea και η κάθε ea να κάνει τουρ συναυλίες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, greed είπε

Νομίζετε πως με 10€ το μήνα για όλα τα games θα δούμε παιχνίδια 3Α αν γίνει σταναρ; Ποτέ. Σκουπίδια θα παίζουμε ακόμα περισσότερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκάει η χ-ψ εταιρεία 5μυρια στη παραγωγή ενός game όταν αυτή θα παίρνει ένα ποσοστό από τους συνδρομητές.

Αν γίνει το παραπάνω στάνταρ ξεχάσατε το gaming και ετοιμαστείτε για διαφημίσεις λοουτμποξις μέχρι το κόκκαλο.

Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Ακόμα και από τα 10$ του Gamepass πχ. δεν ξέρουμε τι ποσοστό καταλήγει στους αντίστοιχους Publishers/Developers και με ποια κριτήρια (downloads?) - παρά μόνο ότι "φεύγουνε" αυτά με τα λιγότερα σίγουρα.

Εν τέλει τα GamePass - Χcloud κλπ. είναι μια εναλλακτική και όχι η "πρώτη γραμμή" για τους Publishers (εκτός από τα studio της MS που έχει κάθε συμφέρον να απλώσει την υπηρεσία της).

Από την άλλη ακόμα και για αυτούς αποσύρεται το business risk από την "εξίσωση" και ξέρουν ότι θα δώσουν "τόσα" και θα πάρουν "τόσα" ή θα πάρουν και κάποια "ακόμα" αν το παιχνίδι πατώσει ή όχι και πάει σε streaming Υπηρεσία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, greed είπε

Δεν ειναι παιξε γελασε τα 10 15 ευρω τον μηνα παγκοσμιος...μιλαμε  χοντρικα 20 30  δις τον χρονο μολις πιασει καλα μια τετια υπερεσια...και αν βαλεις μεσα τηλεορασεις smart phone κτλπ μπορει να πιασει τα διπλα τα τριπλα.ειπε κανεις τιποτα;

Δημοσ.

Το αστείο είναι ότι η Goldman Sachs για παράδειγμα εκτιμούσε ότι το μισό Revenue ΟΛΗΣ της Gaming Industry για το 2018 (120 δισ $) θα προέλθει από Lootboxes και MT (Fortinite-Fifa κτλ).

Σε αυτό το περιβάλλον μια συνεργασία MS-Nintendo είναι τουλάχιστον το σενάριο με την λιγότερη επιστημονική φαντασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greed είπε

Ναι έχεις δίκιο.

Αν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον τότε θα βγαίνουν όλο και χειρότερα παιχνίδια, ημιτελή στην αρχή, γεμάτα lootboxes κτλ κτλ. Πάλι καλά που δε συμβαίνει αυτό σήμερα...o wait...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι έχεις δίκιο.

Αν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον τότε θα βγαίνουν όλο και χειρότερα παιχνίδια, ημιτελή στην αρχή, γεμάτα lootboxes κτλ κτλ. Πάλι καλά που δε συμβαίνει αυτό σήμερα...o wait...

Κάποια στιγμή και εμείς ως καταναλωτές που κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας θα πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας. Όταν το 2013 μας φαινόταν εξωγήινο αυτό που προτάθηκε από την MS με προτροπή των Publisher φυσικά αλλά στο τέλος την πλήρωσε η πρώτη μόνο - το να πουλάς το μεταχειρισμένο σου δηλαδή φυσικό μέσο, αφού πάρει και ένα share o Publisher/Platform holder αλλά και εσύ ταυτόχρονα να το έχεις μετατρέψει σε digital license, σκάγανε τα PR video από πλευράς Sony και τα αρνητικά σχόλια χρηστών απανωτά.

Το αποτέλεσμα το είδαμε: Μη έτοιμα παιχνίδια, παιχνίδια που στηρίζονται στο GaaS ακόμα και για το πότε θα είναι έτοιμα, Lootbox και MT.

Αυτό έλλειπε να κέρδιζε ο χρήστης στο τέλος. Το φέραν από εδώ το φέραν από εκεί πάλι εμείς είμαστε οι χαμένοι. 

Και ήταν αναμενόμενο: Δεν μπορείς να έχεις την ποιότητα που θες όταν αντιμετωπίζεις το ίδιο το προϊόν εσύ ο ίδιος σαν fast - food: To έπαιξα το πούλησα και κανένα κέρδος για τον Publisher/Dev.

Υπάρχει λόγος που η Nintendo κρατάει την ποιότητα αλλά και την μεταπώληση - και αυτό δεν οφείλεται στο "apple effect". Βέβαια και η πρώτη ζορίζεται αρκετές φορές για κάτι τέτοιο (π.χ Mario Tennis Aces).

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι έχεις δίκιο.

Μπορείς να μου πεις μερικά της νιντνεντο;

Το ημιτελή το αφήνουμε έξω γιατί θα πάμε αλλού τη συζήτηση.

Loot boxes έχεις στα σάπια games που προσωπικά δεν παίζω. Δεν είδα lootboxes σε παιχνίδι Μάριο ή ζελντα. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η νιντνεντο θα παραμείνει αγνή, μακριά από κάθε λογής εξτραδακι σε ένα κόσμο κουμουνισμου για τα videogames που η τούρτα θα πρέπει να διαμοιράζεται με τον μπακάλη που έφτιαξε ένα παιχνίδι τετραμπιτο και την νιντνεντο που έφτιαξε πχ το botw.

10$ θα πάρουν και οι δύο για το κόπο τους. Στέκει; Οχι. Υπάρχει μέλλον σε κάτι τέτοιο; Όχι δεν υπάρχει. Πάρε για παράδειγμα στο ea access τι γίνεται. FIFA 2019 θα μπει όταν θα βγεί το FIFA 20. Το game pass είναι για παιχνίδια που παύουν να πουλάνε.. δεν μπορεί να καλύψει καμία εταιρεία απόλυτα. Είναι το εξτραδακι τους. Και το επιβεβαιώνει αυτό η ίδια η Ms που δεν έχει πάψει μέχρι και σήμερα να πουλάει τα παιχνίδια της σε φυσική ή ψηφιακή μορφή.

Ότι άλλο και να λέμε η πραγματικότητα αυτή είναι. 

Απλά η Ms ρίχνει πόνο σε sony..όπως η τελευταία έδινε πόνο πουλώντας τα κονσολακια της μπαίνοντας μέσα..με σκοπό να φέρει κόσμο... Το ίδιο κάνει και η Ms τώρα.. Δεν βγάζει μία από το game pass.. βάζει και από τη τσέπη της.

Δημοσ.

εγώ πάντως είμαι θετικός με το cloud γιατί σου δίνετε η δυνατότητα να παίζεις game σε πολύ χαμηλές τιμές σε hardware ακόμα και τηλεοράσεις. 

Το gaming πάει προς το cloud. Το είχα πει πριν χρόνια και το λέω και τώρα. Δεν θα αργίσει η εποχή που απλά θα πετάς ένα gamepad στην τηλεόραση σου και θα παίζεις τα game σου χωρίς συσκευές κονσόλες η οτιδήποτε άλλο απλά μέσω cloud.

Τώρα μην περιμένετε από την άλλη να εξαφανιστεί και η retail αγορά κυρίως για τις εταιρείες με έδρα την Ιαπωνία όπως η Sony η Nintendo. Οι Ιάπωνες έχουν ψύχωση με το retail γιαυτό υπάρχει ακόμα αγορά για cd για dvd ακόμα και οι κασέτες έσβησαν τελευταίες εκεί πριν 3 χρόνια όταν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου είχαν εγκαταλειφθεί εδώ και 20 μπορεί και παραπάνω χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, greed είπε

Μπορείς να μου πεις μερικά της νιντνεντο;

Το ημιτελή το αφήνουμε έξω γιατί θα πάμε αλλού τη συζήτηση.

Loot boxes έχεις στα σάπια games που προσωπικά δεν παίζω. Δεν είδα lootboxes σε παιχνίδι Μάριο ή ζελντα. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως η νιντνεντο θα παραμείνει αγνή, μακριά από κάθε λογής εξτραδακι σε ένα κόσμο κουμουνισμου για τα videogames που η τούρτα θα πρέπει να διαμοιράζεται με τον μπακάλη που έφτιαξε ένα παιχνίδι τετραμπιτο και την νιντνεντο που έφτιαξε πχ το botw.

10$ θα πάρουν και οι δύο για το κόπο τους. Στέκει; Οχι. Υπάρχει μέλλον σε κάτι τέτοιο; Όχι δεν υπάρχει. Πάρε για παράδειγμα στο ea access τι γίνεται. FIFA 2019 θα μπει όταν θα βγεί το FIFA 20. Το game pass είναι για παιχνίδια που παύουν να πουλάνε.. δεν μπορεί να καλύψει καμία εταιρεία απόλυτα. Είναι το εξτραδακι τους. Και το επιβεβαιώνει αυτό η ίδια η Ms που δεν έχει πάψει μέχρι και σήμερα να πουλάει τα παιχνίδια της σε φυσική ή ψηφιακή μορφή.

Ότι άλλο και να λέμε η πραγματικότητα αυτή είναι. 

Απλά η Ms ρίχνει πόνο σε sony..όπως η τελευταία έδινε πόνο πουλώντας τα κονσολακια της μπαίνοντας μέσα..με σκοπό να φέρει κόσμο... Το ίδιο κάνει και η Ms τώρα.. Δεν βγάζει μία από το game pass.. βάζει και από τη τσέπη της.

Πρώτα απ'όλα να δούμε λίγο το όλο concept από τη πλευρά του switch.

Τι προσφέρει αυτή τη στιγμή το switch? Φορητότητα, κάποια εξαιρετικά παιχνίδια της Ν που δε τα βρίσκεις αλλού και τα indies που εμένα με αφήνουν αδιάφορο αλλά άλλους όχι.

Τι δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή το switch? Multiplatform AAA games που είναι είτε fillers ανάμεσα στο launch των μεγάλων IP ή κάποια online games που παίζει ο μισός πλανήτης.

Σκέψου ξαφνικά μέσω μιας τέτοιας υπηρεσίας να έλυνε το Switch αυτά τα θέματα. Να είχες πρόσβαση όχι απλά στα COD/Assaisin's Creed/Battlefield αλλά και στα Sekiro/Cuberpunk/Apex Legends κτλ. Έλυνε απευθείας όλα του τα προβλήματα και θα γινόταν και σοβαρός ανταγωνιστής για τη θέση της "πρώτης" κονσόλας.

Δεύτερον η υλοποίηση μιας τέτοιας υπηρεσίας δεν είναι απαραίτητο να γίνει με όλους τους άσχημους τρόπους που αναφέρετε. Η ύπαρξη πχ. του Netflix δεν έχει κλείσει τους κινηματογράφους.

Τώρα το αν πάει πια τόσο καλά που γίνει καθολική η εφαρμογή του (το βλέπω πολύ χλωμό και μακρινό) σε βαθμό που τα πάντα βγαίνουν ΜΟΝΟ σε cloud streaming:

α) Αδιαφορώ για την κερδοφορία των εταιριών. Για να επιλέξουν αυτό το μοντέλο σημαίνει ότι θα βγάζουν με κάποιο τρόπο χρήματα. Ας ασχοληθούμε με τη δική μας τσέπη αντί να κάνουμε το δικηγόρο και τον οικονομικό αναλυτή της Ν και της κάθε Ν.

β) Είμαι έτοιμος προσωπικά να δεχθώ loot boxes με μουστάκια διαφορετικού χρώματος για τον Mario και τρέσες για τον Link αν μου δωθεί η δυνατότητα να παίζω από οποιαδήποτε συσκευή της επιλογής μου, οποιοδήποτε παιχνίδι της επιλογής μου μέσω streaming σε κάποιο rig με 2080ti κτλ. Σκέψου μόνο το boost που θα πάρει το gaming γενικότερα αν όλα τα παιχνίδια τα έφτιαχναν με βάση τα δυνατότερα specs της αγοράς αντί να κάνουν "εκπτώσεις" αριστερά και δεξιά για να παίζει σε hardware 3 φορές πιο αδύναμο από το top ανά πάσα στιγμή.

Δημοσ.

Δηλαδή προτιμάς σκατα game experience στο όνομα των specs.

Τα lootboxes είναι ασθένεια για τα videogames και είσαι υπέρμαχος. Τότε η εταιρεία σου είναι η Google και σε καμία περίπτωση η νιντνεντο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, greed είπε

Τα lootboxes είναι ασθένεια για τα videogames και είσαι υπέρμαχος. Τότε η εταιρεία σου είναι η Google και σε καμία περίπτωση η νιντνεντο.

Καθαρός καρκίνος είναι! Ακόμα δυστυχώς υπάρχουν άτομα που νομίζουν ότι τα καλά γραφικά κάνουν και ένα παιχνίδι αξιόλογο. Δυστυχώς τα ίδια άτομα, μαζί με τις τσέπες τους, είναι υπεύθυνα για τα σκατά στα οποία έχουμε φτάσει στο χώρο.

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, greed είπε

Ή εγώ τα γράφω περίεργα ή εσύ δε καταλαβαίνεις.

Το γεγονός δηλαδή ότι δε θα βγεί το Cyberpunk στο Switch και πόσα άλλα ΛΟΓΩ specs είναι καλό game experience? 

Δεν είμαι υπέρμαχος απλά δηλώνω αδιαφορία όσο έχουν να κάνουν με cosmetics. 

Και ναι η εταιρία μου δεν είναι η Nintendo σε καμιά περίπτωση γιατί είμαι πάνω από 12 χρονών.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...