Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, labrosviz είπε

το cloud θα δουμε αν θα ειναι  το μελλον  οπως μας λεει συνεχεια η microsoft..ο μονος τροπος να μην περασουν αυτες οι τακτικες ειναι να γυρισει ο κοσμος την πλατη του και πιστευω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να γινει αυτο...οταν αγοραζω κατι θελω να ειναι ιδιοκτησια μου και οχι ενοικιασμενο...ελπιζω πραγματικα ολο αυτο το μοντελο να αποτυχει παταγωδως...

Το point σου έχει...point όμως νομίζω είσαι άδικος. Και εγώ παιδί των arcade είμαι και μεγάλος fan του φυσικού μέσου παλαιάς κοπής με το ωραίο box art, βιβλίαρακια ιστορίες κτλ αλλά αν κάτι το πληρώνω δεν σημαίνει ότι πρέπει και να μου ανήκει. Όταν πάω να δω μια ταινία στον κινηματογράφο δεν μου ανήκει η ταινία. Η όταν έπαιζα arcades με το εικοσάρικο, το arcade δεν μου ανήκε. 

Οτιδήποτε είναι προϊόν πνευματικής φύσης είναι ελεύθερο να παρέχει την υπηρεσία του με πληθώρα τρόπους πρόσβασης όπως επιθυμεί ο δημιουργός του. 

• Like 2
  • Απαντ. 19,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, dinos234 said:

Όταν είχα πάρει το ps4 είχα δοκιμάσει ps now με έναν άλλον λογαριασμό το lag ήταν αφόρητο σε όλα τα παιχνίδια και με ταχύτητα 14

Σε ότι αφορά το lag, δεν έχει σχέση η ταχύτητα, έχει σχέση η ποιότητα της γραμμής. With that said, στην παρούσα φάση, έχω μία 30άρα και μία 50άρα και παίζει μπόμπα το PS Now με US servers. Σαν να παίζω locally.

14 hours ago, xaerialtwistx said:

Απλα δε μπορώ να χωνεψω οτι ο κοσμος δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει για να streamάρει παιχνίδια, μισώ που μισώ τα digital, τα streaming τα θεωρώ 10 σκαλιά πιο κάτω.

Επίσης γενικά το cloud με νευριάζει σε κάθε πλατφόρμα (mobile ή μη) αφού νιώθω πως υποτιμάει τη νοημοσύνη μας, ότι είμαστε άσχετοι και τα θέλουμε όλα στο πιάτο. Είναι δυνατόν να υπάρχουν εφαρμογές που να μην έχουν offline backup παρά μόνο cloud; Δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να έχουμε internet για να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα μας; Νιώθω πως όλα πάνε προς τα πίσω.

Διαφωνώ σε όλα όσα λες βασικά. Δεν κρίνω, σίγουρα είναι θέμα οπτικής, αλλά μας πάει προς τα πίσω η πρόσβαση σε όλες τις συσκευές και η ευκολία χρήσης; Μας πάει πίσω το να απαλλαγούμε από το H/W;

9 hours ago, Sir_Teraflop said:

Από την άλλη η υποκρισία πάει σύννεφο στους Nintendo Users. Από την μια ζητάμε folders, achievments, ΑΑΑ+ Games που δεν σηκώνουν όχι ένα αλλά 10 switch και από την άλλη, το cloud gaming είναι εμετός, είναι πανούκλα, καρκίνος, θα αλλάξει τροχιά ο πλανήτης κτλ..

Δεν ζητάει κανείς σε κονσόλα της Ν να τρέχει ΑΑΑ games locally, μόνο κάτι άσχετοι άμπαλοι. Προφανώς και το σύστημα δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο, αλλά μην βγάζεις χολή για 5-10 άσχετους είναι ανούσιο. Είπαμε κονσόλα της Ν αγοράζουμε για τρεις λόγους:

1. Για τα Ν exclusives
  2. Για τα indies
  3. Για τις όποιες υποδεέστερες μεταφορές από multiplatforms

Τώρα θα προστεθεί και ένας τέταρτος λόγος, το game streaming. Το οποίο game streaming στο NSw δεν θα μοιάζει με οποιασδήποτε άλλης συσκευής, καθώς θα είναι η μοναδική συσκευή που θα μπορείς να παίζεις φορητά και με μαμήσια hard controls. Οι κονσόλες και το πισί δεν είναι φορητά και τα κινητά δεν έχουν hard controls. Οπότε στο Switch θα έχεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

5 hours ago, Vagosman said:

Είμαι κ εγώ κατά του cloud gaming. Δεν θέλω να πληρώνω συνδρομές αλλά να αγοράζω ότι μου αρέσει κ να το παίζω οπότε θέλω και χωρίς το άγχος του πρέπει να παίξω για να "αποσβεσω"

Ζούμε στην εποχή που οι εταιρείες διεκδικούν το χρόνο μας. Κράζουμε τιβι κ καταλήξαμε YouTube , Netflix, freemium παιχνίδια στο κινητό και τώρα συνδρομές και στα παιχνίδια.

Στα μάτια μου αυτό θα ρίξει την ποιότητα των μελλοντικών τίτλων μιας και ο καταναλωτής θα έχει πληθώρα επιλογών και οι στατιστικές θα δείχνουν ότι θα ασχολείται από 1 ώρα σε κάθε τίτλο. (Μιας και θα έχει χιλιάδες τίτλους διαθέσιμους)

Να το πω λιανα; Από τότε που έκανα cfw και έχω επιλογές, δεν με γεμίζουν οι τίτλοι γιατί δεν μπορώ να εστιάσω, να εκτιμησω όπως γίνεται με λίγες σοβαρές επιλογές που γίνονται μετά από σκέψη,reviews και προσωπική επιλογη.

Δεν μπορώ καν να αρχίσω να αναλύω το πόσο πολύ διαφωνώ τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πραγματιστικό επίπεδο. Οι περισσότερες επιλογές αυτομάτως σημαίνουν και περισσότερες καλύτερες επιλογές. Μα συγκρίνεις τώρα την τηλεόραση με το Netflix και το Youtube; Είναι σοβαρή σύγκριση αυτή; Είχες ποτέ άλλοτε τόσες επιλογές σε σειρές και ταινίες, να τις βάλεις on-demand και να τις δεις; Είχες ποτέ άλλοτε τόσες επιλογές να μορφωθείς μέσω της τηλεόρασης όπως έχεις με το youtube on-demand (κανάλια που ξεκίνησαν εντελώς ερασιτεχνικά όπως ο Vsauce ή ο Astronio σε μορφώνουν και είναι επιλογή σου να σε μορφώσουν κάθε φορά);

Το ίδιο ισχύει και για το gaming, όσο περισσότερο ανοίγει στο maistream κοινό, τόσο περισσότερα έσοδα θα έχει και όσο περισσότερα έσοδα έχει, τόσο περισσότερα καλά (και κακά) games θα βγαίνουν. Αν τα games που έχεις να επιλέξεις είναι πάρα πολλά και δεν μπορείς να εστιάσεις, το πρόβλημα το έχεις εσύ, όχι οι επιλογές.

4 hours ago, firepc said:

Μπουκαρει η MS, παιρνει ποδι ο Ρετζι

Τυχαιο?

Εγω παντως πιστευω οτι συνδεονται αυτα τα δυο

Εντελώς άσχετα τα δύο γεγονότα. Ο Ρέτζι μια μαριονέτα ήταν, σιγά μη λάμβαναν υπόψιν την άποψή του ούτως ή άλλως. Τις αποφάσεις η NoJ της παίρνει κεντρικά.

1 hour ago, petecj101 said:

Στην ουσια εχουμε αδεια κουτακια στα ραφια μας και δεν θελουμε να το παραδεχτουμε... Απλως ειμαστε νοσταλγοι μιας αλλης εποχης κι ισως να αναζητουμε κατι απο τα παιδικα μας χρονια μεσα απο αυτα τα κουτακια. Κατι που να μας δειχνει απο που ξεκινησαμε και που δεν θελουμε να καταληξουμε.

Δεν πάει σε σένα η απάντηση, απλά πιάνομαι από αυτό που λες: αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, είναι πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Θέλεις κουτάκι; Οκ, αγόρασε κουτάκι και μην βάλεις συνδρομή ή μην αγοράσεις digital. Σιχαίνεσαι τα κουτάκια και τις συνδρομές; Αγόρασε digital τον τίτλο να σου μείνει για πάντα. Θες να παίζεις 100 games με 10 ευρώ το μήνα; Κι αυτό μπορείς να το κάνεις.

Δεν αντικρούει το ένα προϊόν το άλλο και στην τελική, ψηφίστε με τα λεφτά σας. Στηρίξτε αυτό που σας αρέσει να στηρίζετε κι αν έχει δυναμική θα μείνει ζωντανό.

Και στην ακόμα πιο τελική, κανείς δεν απαγόρευσε τα double dips. Για εμένα ένα από τα καλύτερα games αυτής της γενιάς είναι το Hollow Knight, το οποίο έχω digital στο NSw μου και μόλις βγει σε physical, εύκολα το ξαναγοράζω για τη συλλογή μου. Μάθετε να ζείτε με τα καλύτερα απ' όλους τους τομείς και μην ακολουθείτε τυφλά αυτό που προστάζει το μυαλό σας.

1 hour ago, labrosviz said:

το προβλημα δεν ειναι το gamepass..ειναι οταν θα ερθει η μερα που δεν θα μπορεις να αγορασεις κανενα παιχνιδι ουτε σε κουτακι ουτε πουθενα...μονο θα μπορεις να παιζεις σε cloud...και ενταξει εσυ μπορει να γουσταρεις να πληρωνεις ενοικιο εστω και σε ξεφτιλα τιμη αλλοι ομως οχι ...δεν εκτιμεις καταρχην τιποτα με αυτο το μοντελο....ειναι ολα μια λιστα με χιλιαδες παιχιδια...γιατι να μπεισ στην διαδικασια να ψαξεις ενα παιχνιδι αν ειναι καλο να ακουσεις μια αποψη η οτιδηπωτε? αφου σχεδον τσαμπα τα παιρνεις ολα...εμενα μου αρεσει τωρα που καθομαστε εδω και ψαχνουμε και διαβαζουμε νεα ...το θεωρω μερος του gaming..με το cloud δεν εχουν κανενα νοημα ολα αυτα...αφου θα τα εχεις ολα σε ξεφτιλα τιμη ανα πασα στιγμη...και οσο και αν επιμενετε μεικοι να λετε οτι μπορεις να εισαι επιτεκλτικος δεν εισαι...αν γινει το gaming app store ειμαστε χαμενοι ολοι...

Αν δεν θες να έρθει αυτή η μέρα, από εσένα εξαρτάται (κι από μένα, κι από όλους μας): αν θες να έχεις παιχνίδια σε κουτάκια, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράζεις παιχνίδια σε κουτάκια.

Το Netflix κατάργησε τις σειρές και τις ταινίες σε δισκάκια; Το Kindle κατάργησε τα βιβλία σε χαρτί; Πολύ μαυρίλα χωρίς λόγο ρε παιδί μου...

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, firepc είπε

τσπ, ο φιλος σας ο Ρετζι τα μασε

Λογικα ο Μπάουζερ θα ηρθε για να κανει τα πραγματα αλλιως

Ο Bowser δεν ήρθε για να κάνει τα πράγματα αλλιώς γιατί πολύ απλά ο Reggie και αυτός, δεν παίρνουν καμία απολύτως απόφαση για το τι θα κάνει η εταιρία. Αυτά γίνονται από τους Ιάπωνες στα κεντρικά της Ν όπως λέει πιο πάνω ο Malthador.  

Είναι απλώς στελέχη-παπαγαλάκια για το PR στις Δυτικές αγορές και τίποτα άλλο. Το πολύ πολύ να τους αφήσουν να ονομάσουν κανέναν dlc χαρακτήρα σε κάποιο game. 

Ας μη μπερδεύουμε τα πράγματα με Sony και MS. Αυτές έχουν ένα game division και ορίζουν ένα στέλεχος να πάρει αποφάσεις για όλα. Η Ν είναι εξ´ολοκληρου game company και λειτουργεί πολύ διαφορετικά. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Δεν πάει σε σένα η απάντηση, απλά πιάνομαι από αυτό που λες: αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, είναι πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Θέλεις κουτάκι; Οκ, αγόρασε κουτάκι και μην βάλεις συνδρομή ή μην αγοράσεις digital. Σιχαίνεσαι τα κουτάκια και τις συνδρομές; Αγόρασε digital τον τίτλο να σου μείνει για πάντα. Θες να παίζεις 100 games με 10 ευρώ το μήνα; Κι αυτό μπορείς να το κάνεις.

Φίλε συμφωνώ σε όσα λες εκτός απ το Bold. Δυστηχως στο digital το για πάντα δεν ισχύει (βλέπε προσφατο κλείσιμο Wii Shop και PS3 PSN οσονούπω). Και δυστηχως το ίδιο θα γίνει και στα Physical, με day 1 patches και ημιτελη παιχνίδια που πρέπει να κατεβεί το άλλο μισό παιχνίδι απο κάποιον Server που δε θα είναι για πάντα ανοιχτός (πχ LA Noire, Doom, Wolfenstein στο switch).

Αυτοί οι περιορισμοί "σπρώχνουν" τους χρήστες απ την άλλη στη Homebrew σκηνή πράγμα θετικό κατ' εμέ. Εφόσον δε σου παρέχει η μαμά εταιρεία κάποιο εύκολο τρόπο να διατηρήσεις την digital συλλογή σου για παντα, υπάρχει ευτυχώς αυτή η εναλλακτική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Σε ότι αφορά το lag, δεν έχει σχέση η ταχύτητα, έχει σχέση η ποιότητα της γραμμής. With that said, στην παρούσα φάση, έχω μία 30άρα και μία 50άρα και παίζει μπόμπα το PS Now με US servers. Σαν να παίζω locally.

Διαφωνώ σε όλα όσα λες βασικά. Δεν κρίνω, σίγουρα είναι θέμα οπτικής, αλλά μας πάει προς τα πίσω η πρόσβαση σε όλες τις συσκευές και η ευκολία χρήσης; Μας πάει πίσω το να απαλλαγούμε από το H/W;

Δεν ζητάει κανείς σε κονσόλα της Ν να τρέχει ΑΑΑ games locally, μόνο κάτι άσχετοι άμπαλοι. Προφανώς και το σύστημα δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο, αλλά μην βγάζεις χολή για 5-10 άσχετους είναι ανούσιο. Είπαμε κονσόλα της Ν αγοράζουμε για τρεις λόγους:

1. Για τα Ν exclusives
  2. Για τα indies
  3. Για τις όποιες υποδεέστερες μεταφορές από multiplatforms

Τώρα θα προστεθεί και ένας τέταρτος λόγος, το game streaming. Το οποίο game streaming στο NSw δεν θα μοιάζει με οποιασδήποτε άλλης συσκευής, καθώς θα είναι η μοναδική συσκευή που θα μπορείς να παίζεις φορητά και με μαμήσια hard controls. Οι κονσόλες και το πισί δεν είναι φορητά και τα κινητά δεν έχουν hard controls. Οπότε στο Switch θα έχεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Δεν μπορώ καν να αρχίσω να αναλύω το πόσο πολύ διαφωνώ τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πραγματιστικό επίπεδο. Οι περισσότερες επιλογές αυτομάτως σημαίνουν και περισσότερες καλύτερες επιλογές. Μα συγκρίνεις τώρα την τηλεόραση με το Netflix και το Youtube; Είναι σοβαρή σύγκριση αυτή; Είχες ποτέ άλλοτε τόσες επιλογές σε σειρές και ταινίες, να τις βάλεις on-demand και να τις δεις; Είχες ποτέ άλλοτε τόσες επιλογές να μορφωθείς μέσω της τηλεόρασης όπως έχεις με το youtube on-demand (κανάλια που ξεκίνησαν εντελώς ερασιτεχνικά όπως ο Vsauce ή ο Astronio σε μορφώνουν και είναι επιλογή σου να σε μορφώσουν κάθε φορά);

Το ίδιο ισχύει και για το gaming, όσο περισσότερο ανοίγει στο maistream κοινό, τόσο περισσότερα έσοδα θα έχει και όσο περισσότερα έσοδα έχει, τόσο περισσότερα καλά (και κακά) games θα βγαίνουν. Αν τα games που έχεις να επιλέξεις είναι πάρα πολλά και δεν μπορείς να εστιάσεις, το πρόβλημα το έχεις εσύ, όχι οι επιλογές.

Εντελώς άσχετα τα δύο γεγονότα. Ο Ρέτζι μια μαριονέτα ήταν, σιγά μη λάμβαναν υπόψιν την άποψή του ούτως ή άλλως. Τις αποφάσεις η NoJ της παίρνει κεντρικά.

Δεν αντικρούει το ένα προϊόν το άλλο και στην τελική, ψηφίστε με τα λεφτά σας. Στηρίξτε αυτό που σας αρέσει να στηρίζετε κι αν έχει δυναμική θα μείνει ζωντανό.

Και στην ακόμα πιο τελική, κανείς δεν απαγόρευσε τα double dips. Για εμένα ένα από τα καλύτερα games αυτής της γενιάς είναι το Hollow Knight, το οποίο έχω digital στο NSw μου και μόλις βγει σε physical, εύκολα το ξαναγοράζω για τη συλλογή μου. Μάθετε να ζείτε με τα καλύτερα απ' όλους τους τομείς και μην ακολουθείτε τυφλά αυτό που προστάζει το μυαλό σας.

Αν δεν θες να έρθει αυτή η μέρα, από εσένα εξαρτάται (κι από μένα, κι από όλους μας): αν θες να έχεις παιχνίδια σε κουτάκια, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράζεις παιχνίδια σε κουτάκια.

Το Netflix κατάργησε τις σειρές και τις ταινίες σε δισκάκια; Το Kindle κατάργησε τα βιβλία σε χαρτί; Πολύ μαυρίλα χωρίς λόγο ρε παιδί μου...

Εγώ ανησυχώ ότι θα έρθει η μέρα που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς οτιδήποτε ...που θα μπαίνεις από μια εφαρμογή της τηλεόρασης και θα παίζεις από μια λίστα ατελείωτων παιχνιδιών  ...τίποτα άλλο...τα πράγματα σήμερα καλά είναι...γιατί έχεις επιλογές και retail να πάρεις και digital να ενοικιάσεις από τα store...θα μείνουν έτσι τα πράγματα...?θα δείξει το μέλλον...απλά δεν μου αρέσει όλο αυτό  με το cloud ...σε μερικούς σας αρέσει (πραγματικά απορώ) ...οκ γούστα είναι αυτά...και δεν βλέπω μαύρα τα πράγματα όπως λες..την πραγματικότητα βλέπω και που πάνε τα πράγματα...και πρόσεξε έχω και XBOX one X και έχω ενοικιάσει πολλά παιχνίδια από τα store τους...μια ανησυχία εκφράζω απλά για το cloud gaming ...τίποτα παραπάνω..

επισης βλέπω ότι γράφεις ότι παίρνεις το παιχνίδι digital και σου μένει για πάντα...εντάξει κοιταξε αν δεν γνωρίζεις καλά το δικαιολογώ...απλά να ξέρεις ...όταν αγοράζεις digital απλά ενοικιαζεις... τίποτα παραπάνω...όταν η εταιρία αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της να κρατάει τους server θα σου πω εγώ τι παιχνίδι έχεις για πάντα...Επαναλαμβάνω μήπως μερικοί το καταλάβετε...όταν αγοράζεις digital θα λέτε νοίκιασα το παιχνίδι όχι το αγόρασα...απλά πράγματα..

Επεξ/σία από labrosviz
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, darklordvader77 said:

Φίλε συμφωνώ σε όσα λες εκτός απ το Bold. Δυστηχως στο digital το για πάντα δεν ισχύει (βλέπε προσφατο κλείσιμο Wii Shop και PS3 PSN οσονούπω).

Πρώτον ούτε στο physical ισχύει το "για πάντα", όταν μπορεί να χαθεί ή τα καταστραφεί το μέσο. Και δεύτερον, εννοείς ότι το cloud είναι που δεν κρατάει για πάντα, οι digital αγορές μια χαρά κρατάνε: απλά τις περνάς σε physical μέσο (εξωτερικό σκληρό πχ), τραβάς και ένα backup για κάθε ενδεχόμενο και σου μένουν για πάντα.

5 minutes ago, labrosviz said:

σε μερικούς σας αρέσει (πραγματικά απορώ) ...οκ γούστα είναι αυτά... 

Και εγώ απορώ πως γίνεται να υπάρχει κόσμος που δεν του αρέσει, όταν τα θετικά είναι υπερβολικά περισσότερα από τα αρνητικά. 

Το καλό είναι ότι για την ώρα έχουμε επιλογές για όλους και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει αυτό στα επόμενα 30 χρόνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Malthador

Κοιτάς το θετικό του cloud αλλα ξεχνάς τα αρνητικά.

Το δεδομένο ειναι οτι κάποια στιγμή όλα θα γίνουν υπηρεσία ακόμα και η αυτοκίνηση. Συμφέρει τις εταιρείες να εχουν σταθερή συνδρομητική βάση αλλα όχι απαραίτητα τον καταναλωτή.

Υποχρέωση να πληρώνεις αδιαλείπτως κάθε μήνα, να αισθάνεσαι την υποχρέωση να αναλώνεις ώρες απλά για να νιώθεις οτι "αποσβένεις".

Είσαι υποχείριο των μεταβαλλόμενων πολιτικών επιλογών τους ανα πάσα στιγμή (αυξήσεις, μεταβολές της ψηφιακής βιβλιοθήκης, λογοκρισία ανα χώρα κτλ)

Ανάγκη για άλλα πάγια για αυξημένες ταχύτητες, θα πρέπει να δοθεί λύση για offline gaming επίσης.

Σχηματισμό καρτελ βλέπε κινητή τηλεφωνία Ελλάδος πχ καρτοκινητή που έδιναν πολλές παροχές να σου κάνουν απαραίτητα τα Μβ κ πολλά λεπτά ομιλίας και εν μια νυκτί όλα τα πήραν πίσω.

Περισσότερες επιλογές σημαίνει ξαναζεσταμένο φαγητό, εύκολο χρήμα, ανάγκη έκδοσης ημιτελών τίτλων απλά επειδή το ζητάνε οι μέτοχοι των ΑΕ ομίλων. Βλέπε τα σημερινά ΑΑΑ games τα οποία ειναι επιεικώς τραγικά. Η Νιντυ ειναι μια όαση μπροστά στη σημερινή βιομηχανία. Η μονη εταιρεία που παράγει επειδή γουστάρει και οχι να πλουτίσουν οι μέτοχοι. Σέβεται ακόμα τις ρίζες της και δεν ξεχνά οτι ειναι εταιρεία παιχνιδιών. Με την έλευση της ΜΣ θα αλλάξουν. Βλέπε σημερινή Toyota που εξευρωπαΐστηκε και έχασε τον Ιαπωνικό της χαρακτήρα και βέβαια την πρότερη ποιότητα της.

Για πιο λόγο κάποιο studio να απορροφήσει περισσότερα κονδύλια για εναν τίτλο; Πιθανά θα δίνεις εξτρα χρήμα για να εχεις άμεση πρόσβαση σε νέο ΑΑ τίτλο, η πλέμπα θα περιμένει 2-3 χρόνια για να το παίξει κάτω απο τη basic συνδρομή. Δεν μπορείς να φανταστείς τη δυναμη δίνεις με το να σε σερβίρουν οτι εκείνοι νομίζουν, οποτε το νομίζουν και σε όποιο τίμημα εκείνοι επιθυμούν.

Money talks και οι συνδρομές δεν συμφέρουν τον ιδιώτη αλλα μόνο τις εταιρείες.

Επεξ/σία από Vagosman
ορθογραφικά λάθη
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα digital/cloud έχουν ένα σοβαρό αρνητικό: ξεριζώνουν την μεταπώληση. Για μένα που δεν με απασχολεί καθόλου να είμαι συλλέκτης, αναγκάζομαι να συλλέγω ψηφιακές άδειες παιχνιδιών που δεν με ενδιαφέρουν πια. Ο λογαριασμός Steam μου είναι ένα νεκροταφείο παιχνιδιών που έπαιξα μια φορά και δεν θα ξαναπαίξω ποτέ.

Προφανώς αυτό είναι έξυπνο και επικερδές για τις εταιρίες που δεν χάνουν πια λεφτά από τα μεταχειρισμένα παιχνίδια, αλλά κάθε άλλο για τον καταναλωτή.

Βέβαια, οι υπηρεσίες cloud/streaming κατά κάποιον τρόπο διορθώνουν το πρόβλημα της συλλογής πολλών άχρηστων αδειών, γιατί κόβοντας την συνδρομή χάνεις πρόσβαση και σε όλα σου τα παιχνίδια, οπότε δεν συλλέγεις τελικά τίποτα. Από αυτή την άποψη, είναι το επόμενο βήμα από τα digital παιχνίδια που στο κάτω-κάτω λειτουργούν με τους τεχνητούς περιορισμούς που είχαμε κληρονομήσει από την εποχή που οι τίτλοι πωλούνταν σε φυσικά μέσα και είχαν πραγματικούς περιορισμούς.

Με λίγα λόγια, από το να έχουμε ψηφιακές βιβλιοθήκες, καλύτερα να έχουμε physical από τη μία, και streaming από την άλλη, και ο καθένας να διαλέγει.

Επεξ/σία από cubilone
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

Πρώτον ούτε στο physical ισχύει το "για πάντα", όταν μπορεί να χαθεί ή τα καταστραφεί το μέσο. Και δεύτερον, εννοείς ότι το cloud είναι που δεν κρατάει για πάντα, οι digital αγορές μια χαρά κρατάνε: απλά τις περνάς σε physical μέσο (εξωτερικό σκληρό πχ), τραβάς και ένα backup για κάθε ενδεχόμενο και σου μένουν για πάντα. 

Ναι, αυτο ακριβως εννοουσα, χαιρομαι που το πιασες. :) 

Σαφως, αλλο ομως να καταστραφει/χαθει το φυσικο δισκακι και να ξερεις πως φταις με τον εναν ή τον αλλο τροπο γι αυτο και αλλο να ξυπνησεις ενα ωραιο πρωινο και να μη μπορεις να ξανακατεβασεις οτι εχεις αγορασει με τα αληθινα σου λεφτα γιατι εκλεισαν τον σερβερ για παντα. 

Εννοεις ανεπισημα (μεσω Custom Firmware) να παρεις backup, σωστα; Γιατι επισημα δε δινει τετοια δυνατοτητα καμια εταιρεια απ οσο γνωριζω. Διορθωσε με αν κανω λαθος. 

3 ώρες πριν, cubilone είπε

Με λίγα λόγια, από το να έχουμε ψηφιακές βιβλιοθήκες, καλύτερα να έχουμε physical από τη μία, και streaming από την άλλη, και ο καθένας να διαλέγει.

+φωνω, πιστευω εκει θα καταληξει το πραγμα. Streaming για τους Casuals/αυτους που δε καιγονται να φτιαξουν συλλογη και δισκακια για τους παραδοσιακους/Hardcore.

Δεν ειναι τυχαιος αλλωστε ο χαρακτηρισμος Netflix που χρησιμοποιειται για το μελλοντικο εγχειρημα της M$.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

θα πάρω και εγώ με την σειρά μου το switch την επόμενη βδομάδα. Έχετε να προτείνετε καμιά καλή θηκούλα + screen protector; Έχω βρει από το άμαζον την Orzly Carry case και το Orzly Premium Tempered Glass, βγαίνουν γύρω στα 30 μαζί με μεταφορικά. Με ενδιαφέρει να έχει λίγο χώρο για ένα powerbank ή αν βάλω gripcase στο μέλλον να χωράει το switch. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1) Τι σχέση έχει η ποιότητα των παιχνιδιών με το αν είναι B2P ή μέσω πλατφόρμας με συνδρομή? Δηλαδή οι σειρές στο Netflix έχουν κακή ποιότητα?

2) Τα τελευταία 3 χρόνια έχω δώσει περίπου 2000-2500€ για αγορά games και 200€ για Netflix. Το τι είναι userunfriendly και τι προς το συμφέρον του χρήστη είναι τουλάχιστον συζητήσιμο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, darklordvader77 είπε

Ναι, αυτο ακριβως εννοουσα, χαιρομαι που το πιασες. :) 

Σαφως, αλλο ομως να καταστραφει/χαθει το φυσικο δισκακι και να ξερεις πως φταις με τον εναν ή τον αλλο τροπο γι αυτο και αλλο να ξυπνησεις ενα ωραιο πρωινο και να μη μπορεις να ξανακατεβασεις οτι εχεις αγορασει με τα αληθινα σου λεφτα γιατι εκλεισαν τον σερβερ για παντα. 

Εννοεις ανεπισημα (μεσω Custom Firmware) να παρεις backup, σωστα; Γιατι επισημα δε δινει τετοια δυνατοτητα καμια εταιρεια απ οσο γνωριζω. Διορθωσε με αν κανω λαθος. 

+φωνω, πιστευω εκει θα καταληξει το πραγμα. Streaming για τους Casuals/αυτους που δε καιγονται να φτιαξουν συλλογη και δισκακια για τους παραδοσιακους/Hardcore.

Δεν ειναι τυχαιος αλλωστε ο χαρακτηρισμος Netflix που χρησιμοποιειται για το μελλοντικο εγχειρημα της M$.

Το ζήτημα είναι ότι το πάνε να καταργήσουν τις συσκευές ως gaming machines και να τις κάνουν streaming machines. Οπότε εμείς που θέλουμε φυσικό μέσο, τον πούλο. Όλες οι κινήσεις και οι ανακοινώσεις/συνεντεύξεις αυτό δείχνουν.

Πάντως το θέμα "ίντερνετ" έχει καταστρέψει πολύ το gaming γιατί πλέον οι εταιρίες δεν νοιάζονται να βγάλουν έτοιμα προϊόντα. Σου λέει θα χώσω μωρέ ένα πατς και όλα καλά. Πάρε και επί πληρωμή dlc, πάρε και lootboxes, πάρε το ένα, πλήρωσε το άλλο, και όλα φυσικά στο βωμό του χρήματος. Καλό λοιπόν μεν σαν ιδέα και υλοποίηση το streaming, κάκιστο για το μέλλον του gaming.

Και αυτά τα γράφει ένας πληροφορικαριος, και όχι κάποιος τεχνοφοβικος, που ξεκίνησε το gaming με NES πριν από πολλά πολλά χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, deanstreet είπε

Καλησπέρα παιδιά,

θα πάρω και εγώ με την σειρά μου το switch την επόμενη βδομάδα. Έχετε να προτείνετε καμιά καλή θηκούλα + screen protector; Έχω βρει από το άμαζον την Orzly Carry case και το Orzly Premium Tempered Glass, βγαίνουν γύρω στα 30 μαζί με μεταφορικά. Με ενδιαφέρει να έχει λίγο χώρο για ένα powerbank ή αν βάλω gripcase στο μέλλον να χωράει το switch. Ευχαριστώ!

Έχω το ίδιο. Το case έχει χώρο, και για το gripcase (της Orzly) και για powerbank.

Βασικά εγώ είχα πάρει αυτό το πακέτο σε μία προσφορά που έχει αυτά που ανέφερες + gripcase + κάποια πραματάκια ακόμα. Ρίξ' του μια ματιά:

https://orzly.com/products/orzly-essential-pack-for-nintendo-switch

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...