Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

@papp0us Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα. Είμαι κάτοχος switch και μάλιστα έδωσα το grey μου για να πάρω pokemon edition όπως έκανε ένας άλλος φίλος εδώ που ζήλεψα :P γιατί ακριβώς εκτιμώ τα games της Nintendo ως πραγματικά ξεχωριστά και πολύ διαφορετικά από το "σωρό". Η μόνη μου διαφωνία και συμμετοχή στην συζήτηση. είναι ότι όταν έχασε και είχε μηχανήματα με spec, το φταίξιμο έπεσε εκεί και όχι σε όλους τους άλλους παράγοντες εκτός των spec και ήρθε και ένα wii και έδεσε το γλυκό. Άποψη μου. Η μόνη μου ανησυχία είναι όταν δεν έχεις "spec" και συνακόλουθα το παραδοσιακό 3rd party support - πρέπει να επικεντρωθείς στο δυνατό σου σημείο - δηλαδή τα παιχνίδια σου. Όταν δε έχεις ενοποιήσει και τις portable/home console ομάδες σου, υποτίθεται ότι κινείσαι πιο γρήγορα αλλά και αυτό πάλι το ανέφερα με επιφύλαξη γιατί το 2019 μπορεί να έχει πολλές εκπλήξεις αλλά το 2018 ήταν tragic.

Τέλος πάντων όπως βλέπω η συζήτηση ξεφεύγει από το αρχικό Post που ξεκίνησε δηλαδή το πως σε κάποιους τους φαίνεται πολύ ελκυστικό αν το switch είχε αυτά τα παιχνίδια και ήταν ένα σύγχρονο σταθερό σύστημα χωρίς gimmicks. (Όχι ότι το switch δεν είναι - αλλά είναι ένα άλλο concept). Αυτά, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σε αυτό το σημείο.

To να βγεί ένα Switch σε οποιαδήποτε μορφή(σταθερό-φορητό-άυλο) που να παίζει απροβλημάτιστα 3rd Party παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων ειναι ευχή των Nintendo Fans οπως εσυ και εγώ, και κανενός άλλου. Στο υπογράφω οτι κανείς "μέσος" ανθρωπος δε θα πάει να δώσει 200€ παραπάνω για να πάρει ένα Switch 2 που θα έχει αντίστοιχες δυνατότητες με το Playstation 5, εκτός και αν βάζει πάνω απο ολα τη φορητότητα. 

Αυτό που πρέπει να μετρήσεις πάνω απο ολα, ειναι το η χρονιά έκπληξη για την Nintendo ήταν το 2017 που τα έσπρωξε ολα μαζί. Το 2018 ηταν απλά Home Console Nintendo.

Αν(ΑΝ) αποφασίσει η N να παρατήσει για την ώρα τα 3ds/Gameboy και να κρατήσει μόνο το Switch, τότε θα καταλάβεις πόσα παιχνίδια και σε τι συχνότητα μπορεί να τα κυκλοφορεί η Nintendo 1st party παιχνίδια, και μάλιστα άκρως ποιοτικά. Αυτό ειναι αυτό που θα θέλαμε όλοι, αυτό θα ηταν και η λογική κίνηση, αλλα θα έχει ήδη καταλάβει οτι αυτα δεν τους αγγίζουν.

Το μόνο που μπορώ να πώ με σιγουριά ειναι οτι το Switch στη ζωή του θα αποκτήσει παραπάνω απο αρκετούς τίτλους που θα δικαιολογούν τα λεφτά του. Προσωπικη μου άποψη ειναι οτι τουλάχιστον τα 2019-2020 θα δούμε ωραία πράματα, αλλα οκ, δεν με λές και Pachter. Εγώ πίστευα οτι το Wii U ήταν οτι καλύτερο είχε σκεφτεί ποτέ εταιρία..

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, papp0us είπε

Εγώ πίστευα οτι το Wii U ήταν οτι καλύτερο είχε σκεφτεί ποτέ εταιρία..

Θα με ενδιέφερε πολύ προσωπικά ν ακούσω το γιατί! και αν είναι εκτός θέματος με PM!

• Like 1

Μόλις τώρα, Edel είπε

Θα με ενδιέφερε πολύ προσωπικά ν ακούσω το γιατί! και αν είναι εκτός θέματος με PM!

Γιατι είχες μια ,εν μέρει, φορητή κονσόλα, με την ισχύ μιας "σταθερής" κονσόλας , η οποία δε χρειαζόταν να πιάνει την τηλεόραση, ενώ οταν εκμεταλλευόντουσαν σωστά το Tablet μπορούσε να αλλάξει άρδην το Gameplay ενός παιχνιδιού. Το βασικότερο ομως ήταν η Seamless μεταφορά του παιχνιδιού απο την τηλεόραση, στην ταμπλέτα, που τουλάχιστον για μένα ήταν σωτήριο. Απο την 800 ώρες π.χ που χάλασα στο Wii U, οι 750 ηταν στην ταμπλέτα.

Ειδικά στην αρχή μου προκάλεσε δέος, γιατι απο το 3DS στο κρεβάτι και στο..."μέρος" πήγα σε αυτό, και δεν μπορούσα να διανοηθώ οτι θα πρέπει να ξανακαβατζώνω τηλεόραση για να παίξω. Ευτυχώς το αμέσως επόμενο βήμα ηταν το Switch.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε

Δεν εκθειάσαμε κανένα xbox - in retrospec μιλάμε και φυσικά όλα αυτά ανάλογα με την συζήτηση που προηγήθηκε - δεν μπορείς να απομονώνεις ένα μήνυμα και να απαντάς σε αυτό εκτός ροής της συζήτησης. Χαίρω πολύ έτσι είναι πολύ εύκολο να το αποδομήσεις.

Ως προς το edit που έκανες απάντησα σε αυτό το κομμάτι γιατί σε αυτό αναφέρθηκες σε γραφόμενα μου. Τα υπόλοιπα τα καταφέρνεις και μόνος σου.

Για άλλη μια φορά λοιπόν:

-Υβριδικό και ιπποδύναμη ανταγωνισμού θα ήταν πανάκριβο.
-Σταθερό και ιπποδύναμη ανταγωνισμού και χωρίς gimmicks θα έχανε την υβριδικότητα/φορητότητα άρα και το selling point του NSW. Με βάση των δεδομένων θεωρώ πως δεν θα έφτανε ποτέ τα αντίστοιχα νούμερα του NSW. Κατά πάσα περίπτωση θα κατέληγε σε μια ταλαιπωρία για την Ν και εμάς χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκρυσμα.
-Σταθερό και ιπποδύναμη ανταγωνισμού και με gimmicks αυτό το αφήνω στην φαντασία του καθενός γιατί δεν γνωρίζουμε τι και πως θα ήταν η διαφορετικότητα.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις πρέπει να συμπεριληφθούν έχτρα δεδομένα. Κατακόρυφη αύξηση του κόστους ανάπτυξης η οποία με την σειρά της θα οδηγούσε σε άλλα θέματα όπως:
-Ακριβότερη συνδρομή.
-Κατακόρυφη αύξηση των season pass και microtransations στα παιχνίδια της Ν.
-Επιπλέον μπορεί να βλέπαμε και τα online παιχνίδια να μετατρέπονται σε υπηρεσίες που σημαίνει ότι Smash Ultimate δεν θα έπαιρνες ποτέ με τέτοιο περιεχόμενο day one.
-Τέλος η κατακόρυφη αύξηση των γραφικών απαιτήσεων θα δημιουργούσε περαιτέρω κενά και καθυστερήσεις που σημαίνει χειρότερο πρόγραμμα κυκλοφοριών σε παιχνίδια της Ν.
"Όμορφα" πράγματα δηλαδή στον βωμό των γραφικών.

Η Ν δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο δυνατό σύστημα. Αρκετοί στο παρόν θέμα κατακρίναμε το μέτριο πρόγραμμα κυκλοφοριών του 2018 και προσωπικά έχω αναφέρει πολλάκις πως η Ν χρειάζεται περισσότερα στούντιο. Ο λόγος που το αναφέρω είναι προφανώς για να αυξηθεί η παραγωγικότητα σε software όχι όμως σε ήδη γνωστά ips που έτσι και αλλιώς μπορούν να τα καλύψουν αλλά σε καινούργια. Το πρόβλημα γενικότερα της Ιαπωνικής βιομηχανίας είναι πως όσες ομάδες ασχολήθηκαν αποκλειστικά με φορητά συστήματα δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην μετάβαση τους στο NSW που εκτινάσσει τις απαιτήσεις. Το βλέπουμε με μικρές ομάδες που συνεργάζεται η Ν (Grezzo, Alpha Dream) και το βλέπουμε με παιχνίδια  εκτός Ν όπως το SMT το οποίο ανακοινώθηκε στην επίσημη παρουσίαση του NSW ακριβώς για να δώσει το στίγμα της μετάβασης από το 3DS στο NSW. Αυτό θα το δούμε στην πράξη ολοκληρωτικά φέτος όπου θα κυκλοφορήσουν οι νεώτερες εκδόσεις τίτλων από το 3DS στο NSW (*Pokemon,  Animal Crossing, Fire Emblem, Yokai Watch, Dragon Quest,  Luigi's  Mansion). 

Αυτό που μπορεί να συμβεί τώρα αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία είναι αν και κατά πόσο η φημολογούμενη νέα έκδοση του συστήματος προσφέρει κάποια καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που ίσως με την σειρά του οδηγήσει σε περαιτέρω υποστήριξη από τρίτες εταιρίες γιατί επί της ουσίας αυτό είναι το ζητούμενο.
Όπως έχω προαναφέρει το μοντέλα αλλάζουν, ήδη τα indies και τα παιχνίδια υπηρεσίες δηλώνουν παρόν στο NSW. Το μόνο που μένει είναι η μεταστροφή της δυτικής βιομηχανίας σε διαφορετικά εμπορικά μοντέλα που έχει μειώσει την παραγωγικότητα της (και κατά συνέπεια την ποικιλία) σε software έχοντας επικεντρωθεί σε εμπορικές σειρές. Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιο θα είναι το κόστος που θα κλιθεί να καλύψει ο καταναλωτής για να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο στην επόμενη γενιά γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως δεν θα αυξηθεί το κόστος στην τσέπη του καταναλωτή χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο εμπορικά μοντέλα. Οι δυτικές εταιρίες έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα σε σχέση με τις ιαπωνικές, οι περισσότερες έχουν δάνεια που τρέχουν. Στην Ιαπωνία οι εταιρίες είναι οικονομικά πιο ανεξάρτητες (αρκετές έχουν έσοδα και σε άλλους τομείς πέρα των videogames) και παράλληλα οι επιρροή των μετόχων είναι περιορισμένη. Σε περίπτωση κρίσης (αν συμβεί ποτέ) οι δυτικές εταιρίες θα διαλυθούν σαν τραπουλόχαρτα.

Edit: Βασικά το επόμενο μοντέλο είναι αυτό της χρονοχρέωσης μέσω υπηρεσιών cloud κάτι που βλέπουμε ήδη να εξελίσσεται με αρκετές εταιρίες να επενδύουν σε αυτό το κομμάτι (microsoft,google,amazon,verizon,sony,ea).

Επεξ/σία από mansa2k
  • Thanks 1

Ερώτηση για όσους έχουν εμπειρία, να ξεκινήσω Hollow Knight στο PC ή στο Switch Docked (στο ίδιο μόνιτορ) ?

Είχα αγοράσει το HK στο Switch όταν πρωτοκυκλοφόρησε (μέσω Νορβηγίας για όσους θυμούνται), δεν αξιώθηκα ακόμα να το ξεκινήσω λόγω backlog αλλά εντωμεταξύ το απέκτησα και στο pc μέσω Monthly Humble Bundle.

Πήρα εντωμεταξύ monitor με 2 HDMI για να μπορώ να παίζω το Switch docked χωρίς να χρειάζεται να απασχολώ την τηλεόραση, αλλά να  μπορώ να εχω ταυτόχρονα και το pc στην ίδια οθόνη.

Οπότε λεω τώρα να το ξεκινήσω αλλά βρίσκομαι στο δίλημμα της  επιλογής πλατφόρμας...

Διαβάζω οτι στο PC παίζει 1080p αντί του 720p στο Switch ακόμα και docked και επιπλέον οτι το Switch τρώει κάτι ψιλοκολληματάκια όταν υπάρχει πολύ πράγμα στην οθόνη (?) αλλά οχι κάτι σοβαρό. Στα συν του Switch οτι με το sleep mode μπορείς να κάνεις παύση το παιχνίδι όπου και όποτε θες και να συνεχίσεις μετά, χωρίς να σε ξεκινάει απο το τελευταίο bench όπως στο pc.

Οπότε με δεδομένο οτι δεν θα παίξω σε handheld mode ούτως ή άλλως, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να προτιμήσω την Switch έκδοση έναντι του Steam?

• Moderators
34 minutes ago, bad_freddy said:

Οπότε με δεδομένο οτι δεν θα παίξω σε handheld mode ούτως ή άλλως, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να προτιμήσω την Switch έκδοση έναντι του Steam?

Με το Pro Controller στο dock είχε αισθητό lag σε εμένα πάντως. 

Δοκίμασέ το αφού το έχεις ούτως ή άλλως. 

3 ώρες πριν, NickTG είπε

Τελικά το Breath of the Wild είναι ημιτελές ή όχι? 

Ναι νομίζω ότι η ταυτόχρονη παραγωγή με την έκδοση του U, στέρησε από το παιχνίδι επιπλέον υλικό ή τέλος πάντων πιο βαθύ υλικό από τα ομοιάζοντα shrines και τα 4 μικρά divine beast "dungeons" και στο WiiU (την έκδοση που έπαιξα) το gamepad. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο έπαιξε ρόλο η κυκλοφορία του Switch. Από την άλλη θεωρώ πολύ εντυπωσιακό αυτό που τόλμησε η Nintendo - ένα πραγματικά open world game με τέτοιο physics playground αλλά το απλώσανε πολύ. Να πω την αλήθεια περίμενα πιο πολλά DLC, τύπου expansion αλλά δεν το βλέπω. Θα περιμένω το BotW 2.

8 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Ναι νομίζω ότι η ταυτόχρονη παραγωγή με την έκδοση του U, στέρησε από το παιχνίδι επιπλέον υλικό ή τέλος πάντων πιο βαθύ υλικό από τα ομοιάζοντα shrines και τα 4 μικρά divine beast "dungeons" και στο WiiU (την έκδοση που έπαιξα) το gamepad. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο έπαιξε ρόλο η κυκλοφορία του Switch. Από την άλλη θεωρώ πολύ εντυπωσιακό αυτό που τόλμησε η Nintendo - ένα πραγματικά open world game με τέτοιο physics playground αλλά το απλώσανε πολύ. Να πω την αλήθεια περίμενα πιο πολλά DLC, τύπου expansion αλλά δεν το βλέπω. Θα περιμένω το BotW 2.

Εγώ πάλι θα ήθελα να δω ενα νέο top-down zelda.

Θα δούμε λογικά remakes αλλά θα ήθελα να ήταν κάτι φρέσκο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jon_pallis Κοίταξε να δεις, ναι όντως καλό είναι να υπάρχουν επιλογές, γιατί από ότι παρατήρησα, ειδικά στο φανατικό κοινό των Zelda, το BotW είναι ένα love or hate affair που λέμε, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η βάση που βάλανε, απλώς θα ήθελα να την δω να επεκτείνεται σε βάθος (π.χ. κανονικά dungeons και όχι mini puzzle τύπου shrine) ή και στο world building βαθιές σπηλιές και τέτοια χωρίς να είναι απαραίτητα dungeons.

Edit: Και ναι κατανοώ ότι υποτίθεται ότι ο κόσμος είναι το dungeon.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop

Στις 11/1/2019 στις 12:38 ΠΜ, ikaruga24 είπε

Μόνο Κώτσο για δόσεις. Κατά τα άλλα επίσης προτιμώ την crash έκδοση γιατί είναι και η νεότερη έκδοση του μηχανήματος και επειδή το παιχνίδι βγαίνει στα 15 στην ουσία, θα κολλήσω και το Fire Emblem Warriors που βγαίνει επίσης στα 15 από Κώτσο και Xenoblade Chronicles 2 από κάνα κατάστημα και τέλος η πρώτη αγορά! 

Εχει ο Γερμανος επιστροφη 10% για καρτες Εθνικης και αρα το Switch με το Mario Kart βγαινει στα 300ευρω περιπου αν σε ενδιαφερει

https://www.germanos.gr/product/nintendo-switch-blue-red-joy-con-mario-kart-8-deluxe/20379687/

4 ώρες πριν, NickTG είπε

Τελικά το Breath of the Wild είναι ημιτελές ή όχι? 

Φυσικά και όχι. Τα έχουμε πει ήδη και στο ίδιο το θέμα του παιχνιδιού. Τα "προβλήματα" του παιχνιδιού τα έχουμε συζητήσει ήδη, ημιτελές πάντως σίγουρα δεν είναι. 

24 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εχει ο Γερμανος επιστροφη 10% για καρτες Εθνικης και αρα το Switch με το Mario Kart βγαινει στα 300ευρω περιπου αν σε ενδιαφερει

https://www.germanos.gr/product/nintendo-switch-blue-red-joy-con-mario-kart-8-deluxe/20379687/

Δεν βολέυει Fulgore, δεν έχω πιστωτική, ο Κώτσος δίνει και με άλλους τρόπους και ας πληρώνεις παραπάνω. Κατά τα άλλα το μηχάνημα αγοράστηκε και ενώ θα αγόραζα την Crash bandicoot έκδοση εν τέλη το είδα λίγο καλύτερα και πήρα αυτόματα την Diablo 3 collectors και όχι για μικρό λόγο παρά το ότι έχει και ένα καταπληκτικό θηκάρι που με βολεύει απίστευτα μιας και εκτάκτος πετάω πάλι μεθαύριο πρωί και δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ψάχνομαι. Την άνοιξα λοιπόν, μόλις σέταρα τον πρώτο λογαριασμό μου και θα βάλω τώρα το redeem code για το Diablo 3 να κατεβαίνει και θέλω να κατεβάσω κάνα καλό indie με πρώτο στόχο το Hollow Knight αλλά φοβάμαι για τον αρχικό χώρο μου μήπως δεν φτάσει Diablo + Hollow knight. 

Για το θέμα του e-shop να φανταστώ η διαδικασία είναι ίδια με του WiiU που θα πρέπει να φτιάξω δεύτερο και τρίτο λογαριασμό για να έχω πρόσβαση σε διαφορετικών χωρών τα e-shop; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το HK δεν πιάνει πολύ το diablo δεν ξέρω δεν το έχω 

Αν μπεις στο store κάτω κάτω στο παιχνίδι νομίζω λέει πόσο χώρο πιάνει 

Επεξ/σία από dinos234

18 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Για το θέμα του e-shop να φανταστώ η διαδικασία είναι ίδια με του WiiU που θα πρέπει να φτιάξω δεύτερο και τρίτο λογαριασμό για να έχω πρόσβαση σε διαφορετικών χωρών τα e-shop; 

Όχι απλά γυρίζεις region από το accounts.nintendo.com, αγοράζεις και γυρνάς στο region σου (αν υπάρχει νόημα).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...