mansa2k Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sir_Teraflop είπε 1.Όχι δεν χρειάζεται να διαφωνήσεις καν - γιατί συμφωνούμε. Όπως λες ασχέτως αν αυτά τα παιχνίδια απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αρέσκεται στα παιχνίδια - ταινίες είναι εμφανές ότι υπάρχει αυτό το κοινό και τα αγοράζει. 2.Ότι έγραψα παραπάνω προφανώς απευθύνεται σε ένα κοινό που αναγνωρίζει του τι είδους παιχνίδια παράγει κάθε εταιρεία και προφανώς ψηφίζει με την αγορά του. 1.Να διευκρινίσω κάτι, τον όρο κινηματογραφικά παιχνίδια δεν τον ανέφερα υποτιμητικά. Αντίθετα είμαι υπέρ της ποικιλίας και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη δυναμική στην βιομηχανία. Φυσικά η Ν προσφέρει περισσότερη ποικιλία σε είδη σε σχέση με την Sony η οποία όμως δεν το έχει ξεκάθαρα ανάγκη. Μην ξεχνάμε πως η Ν παρέδωσε τα όπλα σε αυτήν την "μονομαχία" όταν επέλεξε να διαφοροποιηθεί μέσω των DS/Wii/3DS και της blue ocean στρατηγικής. Πλέον με το NSW το κομμάτι της διαφοροποίηση δεν περιλαμβάνει τον χειρισμό αλλά την προσβασιμότητα. Η Ν υβρίδιο, οι άλλοι κονσόλες και (μελλοντικά) cloud όπως τουλάχιστον ακούγεται. 2. Αυτό ισχύει γενικότερα σε μεγάλο βαθμό. Η φωνή σου όπως και όλων εδώ μέσα είναι βελόνα στα άχυρα. Όπως κάποιοι ψηφίζουν Ν έτσι πράττουν και με άλλες εταιρίες που μόνο κακό δεν είναι. Η ποικιλία και ο ανταγωνισμός είναι μέρος του παιχνιδιού. Εξάλλου οι πωλήσεις των αποκλειστικών τίτλων της Ν κυμαίνονται μια χαρά. Μπορούν να κάνουν την υπέρβαση μέσω ενός πετυχημένου μοντέλου αύξησης της δημοτικότητας για το οποίο οι βάσεις υπάρχουν, αναμένουμε κάποια στιγμή με γνωστή ταχύτητα χελώνας της Ν να δούμε αλλαγές. Πάντως δεν πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος στο θέμα του Wii. Τα ps3/xb360 πούλησαν γύρω στα 165 εκατομμύρια (έκαστος κάτι παραπάνω από 80 εκατομμύρια) που απέχουν αρκετά από τα 200 εκατομμύρια που αναφέρεις. Όσο αφορά τα pc η μόνη ενεργή πλατφόρμα τότε ήταν το Steam που άντε να βρισκόταν στα 50 εκατομμύρια και αυτό υπερβολικό. Τα συνολικά λοιπόν περίπου 220 εκατομμύρια αντιστοιχούν σχεδόν το 50% των 100 εκατομμυρίων του Wii το οποίο από μόνο του δείχνει πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πούλησε αποκλειστικά μόνο σε casual. Επιπλέον ένα ποσοστό σίγουρα ήταν πολλαπλοί χρήστες. Παράλληλα δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση τα ps3/xb360 να είχαν ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια έκαστος χωρίς να είχαν μεσολαβήσει τα kinect,move κάτι που οι περισσότεροι δεν το συνυπολογίζουν καθόλου. Επίσης κάποιοι ξεχνάνε την πληθώρα πακέτων που είχαν κυκλοφορήσει για αυτά τα συστήματα με παιχνίδια παντός είδους, παράδειγμα το ps3 όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρξαν πακέτα με ταινίες. Αυτά τα πακέτα απευθυνόντουσαν ξεκάθαρα στο casual ή όπως προτιμώ καλύτερα να τους αναφέρω στο mainstream κοινό. Τα ps3/xb360 ως συστήματα κατά αποκλειστικότητα για core/brutal gamerzs υφίστανται μόνο στα PR των εταιριών και στην εικόνα που ήθελαν να προβάλουν. Αυτό είναι προφανέστατο από μέσω του ps4 που προβάλλεται 4gamers όμως τόσο στα πακέτα όσο και ως προς το περιεχόμενο απευθύνεται σε γενικότερο/mainstream κοινό. Αυτό που πιστεύω επιπρόσθετα προσπαθείς να αναφέρεις στα τελευταία μηνύματα είναι πως πολύ σωστά παρόλο την επιτυχία του Wii δεν κατάφεραν να μεταφέρουν την βάση χρηστών στο WiiU. Χονδρικά η αγορά άλλαξε κατακόρυφα με την είσοδο των smartdevices και παράλληλα η Ν ήταν στον κόσμο της και προσγειώθηκε απότομα τρώγοντας ξύλο μετά την αποτυχία του WiiU. Το NSW και τα μοντέλα που ακολουθούν σήμερα αποτελούν την προσαρμογή της Ν στο νέο περιβάλλον της αγοράς. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από mansa2k
greed Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Μόνο νιντνεντο μάγκες άντε και Xbox. Θέλω να κλείσει η Sony και να έρθει η Sega πίσω. Πειράζει? 2 1
chek2fire Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε Το Switch αν έχεις Gaming PC θα σου δώσει ότι δεν θα σου δώσει κανένα PS5/X2 - την φορητότητα και ένα νέο κόσμο για το πως θα παίζεις τα Indy που αγοράζεις στο PC. Η παραπάνω λίστα του Fytotech είναι ενδεικτική. Μια από τα ίδια σε genre θα είναι και το PS5 και 15 όπως φαίνεται - και μάλιστα στο PC έχεις και περισσότερες επιλογές σε είδος παιχνιδιών (strategy κλπ.) Nintendo Games όμως όχι. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εκτός και αν εννοείς το PS5 ως replacement για το PC σου. Εκεί το συζητάμε. προσωπικά είμαι ένας απο τους pc gamers. Δλδ δεν θα πήγαινα ποτέ σε playstation γιατί απλά οι ελάχιστες αποκλειστικότητες που έχει δεν μου λένε και τπτ σε σύγκριση με τα παιχνίδια που υπάρχουν στο pc συν ότι τα περισσότερα θα τα βγάλουν αργά η γρήγορα και για pc. Αντιθέτως το switch προσφέρει και τελείως πρωτότυπους τίτλους συν την φορητότητα που είναι ότι ποιο σημαντικό έχειν αυτή η κοσνόλα και που αρκετοί φαίνεται να το παραβλέπουν. 1 1
greed Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Προσωπικά είμαι console gamer. Δεν βρίσκω το λόγο σήμερα να κάτσω σε PC, γραφείο με m&k.. και ας το έκανα για μια 15ετια. Το μετάνιωσα.. Μόνο για strategy αξίζει και mmo rpg για να γράφεις στο chat σαν άνθρωπος.. ακόμα και τα first person είναι καλύτερα με ένα Wii mote.. Προσωπική άποψη τα παραπάνω.. δεν μπαίνω σε σύγκρουση ιδεών απόψεων. 2
Sir_Teraflop Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mansa2k είπε 1.Να διευκρινίσω κάτι, τον όρο κινηματογραφικά παιχνίδια δεν τον ανέφερα υποτιμητικά. Αντίθετα είμαι υπέρ της ποικιλίας και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη δυναμική στην βιομηχανία. Φυσικά η Ν προσφέρει περισσότερη ποικιλία σε είδη σε σχέση με την Sony η οποία όμως δεν το έχει ξεκάθαρα ανάγκη. Μην ξεχνάμε πως η Ν παρέδωσε τα όπλα σε αυτήν την "μονομαχία" όταν επέλεξε να διαφοροποιηθεί μέσω των DS/Wii/3DS και της blue ocean στρατηγικής. Πλέον με το NSW το κομμάτι της διαφοροποίηση δεν περιλαμβάνει τον χειρισμό αλλά την προσβασιμότητα. Η Ν υβρίδιο, οι άλλοι κονσόλες και (μελλοντικά) cloud όπως τουλάχιστον ακούγεται. 2. Αυτό ισχύει γενικότερα σε μεγάλο βαθμό. Η φωνή σου όπως και όλων εδώ μέσα είναι βελόνα στα άχυρα. Όπως κάποιοι ψηφίζουν Ν έτσι πράττουν και με άλλες εταιρίες που μόνο κακό δεν είναι. Η ποικιλία και ο ανταγωνισμός είναι μέρος του παιχνιδιού. Εξάλλου οι πωλήσεις των αποκλειστικών τίτλων της Ν κυμαίνονται μια χαρά. Μπορούν να κάνουν την υπέρβαση μέσω ενός πετυχημένου μοντέλου αύξησης της δημοτικότητας για το οποίο οι βάσεις υπάρχουν, αναμένουμε κάποια στιγμή με γνωστή ταχύτητα χελώνας της Ν να δούμε αλλαγές. Πάντως δεν πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος στο θέμα του Wii. Τα ps3/xb360 πούλησαν γύρω στα 165 εκατομμύρια (έκαστος κάτι παραπάνω από 80 εκατομμύρια) που απέχουν αρκετά από τα 200 εκατομμύρια που αναφέρεις. Όσο αφορά τα pc η μόνη ενεργή πλατφόρμα τότε ήταν το Steam που άντε να βρισκόταν στα 50 εκατομμύρια και αυτό υπερβολικό. Τα συνολικά λοιπόν περίπου 220 εκατομμύρια αντιστοιχούν σχεδόν το 50% των 100 εκατομμυρίων του Wii το οποίο από μόνο του δείχνει πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πούλησε αποκλειστικά μόνο σε casual. Επιπλέον ένα ποσοστό σίγουρα ήταν πολλαπλοί χρήστες. Παράλληλα δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση τα ps3/xb360 να είχαν ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια έκαστος χωρίς να είχαν μεσολαβήσει τα kinect,move κάτι που οι περισσότεροι δεν το συνυπολογίζουν καθόλου. Επίσης κάποιοι ξεχνάνε την πληθώρα πακέτων που είχαν κυκλοφορήσει για αυτά τα συστήματα με παιχνίδια παντός είδους, παράδειγμα το ps3 όταν πρωτοκυκλοφόρησε υπήρξαν πακέτα με ταινίες. Αυτά τα πακέτα απευθυνόντουσαν ξεκάθαρα στο casual ή όπως προτιμώ καλύτερα να τους αναφέρω στο mainstream κοινό. Τα ps3/xb360 ως συστήματα κατά αποκλειστικότητα για core/brutal gamerzs υφίστανται μόνο στα PR των εταιριών και στην εικόνα που ήθελαν να προβάλουν. Αυτό είναι προφανέστατο από μέσω του ps4 που προβάλλεται 4gamers όμως τόσο στα πακέτα όσο και ως προς το περιεχόμενο απευθύνεται σε γενικότερο/mainstream κοινό. Αυτό που πιστεύω επιπρόσθετα προσπαθείς να αναφέρεις στα τελευταία μηνύματα είναι πως πολύ σωστά παρόλο την επιτυχία του Wii δεν κατάφεραν να μεταφέρουν την βάση χρηστών στο WiiU. Χονδρικά η αγορά άλλαξε κατακόρυφα με την είσοδο των smartdevices και παράλληλα η Ν ήταν στον κόσμο της και προσγειώθηκε απότομα τρώγοντας ξύλο μετά την αποτυχία του WiiU. Το NSW και τα μοντέλα που ακολουθούν σήμερα αποτελούν την προσαρμογή της Ν στο νέο περιβάλλον της αγοράς. Κοίταξε να δεις - εν πολλοίς που λέμε συμφωνώ με ότι γράφεις ειδικά τόσο καιρό που σε παρακολουθώ. Δεν θέλω να ισοπεδώσω το μήνυμα που έγραψες με 2 γραμμές απάντηση. Δεν του αξίζει καν κάτι τέτοιο γιατί κάνεις πολύ σωστές αναλύσεις και από ότι φαίνεται επενδύεις χρόνο να γράψεις κάτι μελετώντας το και λοιπά. Στην ουσία δεν ισοπέδωσα το Wii - δεν είχα ποτέ σκοπό κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο ίδιος για όσους με ξέρουν κάνω catch-up με τα συστήματα της Nintendo είτε αυτά λέγονται SNES είτε N64 είτε U είτε Switch. Το πρόβλημα το έχω με τα φανμπόγια που γίνονται μπρστάρηδες με ασπίδα το Wii. Δεν ξέρουν ότι ξέρουμε τι και πως πούλησε το Wii???? Δεν έχει σημασία το χθες - έχει το σήμερα. Και πραγματικά με ξεπερνάει όταν κάποιος τοποθετείται για το Switch με βάση το Wii. Καμία σχέση δεν έχουν - μα καμία.... Κατά τα λοιπά το cinematic gaming παρόλο που διαφωνώ με αυτό αναγνωρίζω ότι υπαρχεί κοινό που αρέσκεται σε αυτό. Πολύ σωστά η Sony και η κάθε Sony δηλαδή ανέγνωσε ότι υπάρχει κοινό που αρέσκεται σε αυτό το είδος. Καλά κάνει η Sony καλά κάνει και το κοινό αυτών. Εγώ απέχω όμως. Το θεωρώ γελοίο και anti-gaming. Δεν κράζω όμως. Επιλογές που λέμε... Ο καθείς στον πάγκο του πως το λέμε. 33 λεπτά πριν, chek2fire είπε προσωπικά είμαι ένας απο τους pc gamers. Δλδ δεν θα πήγαινα ποτέ σε playstation γιατί απλά οι ελάχιστες αποκλειστικότητες που έχει δεν μου λένε και τπτ σε σύγκριση με τα παιχνίδια που υπάρχουν στο pc συν ότι τα περισσότερα θα τα βγάλουν αργά η γρήγορα και για pc. Αντιθέτως το switch προσφέρει και τελείως πρωτότυπους τίτλους συν την φορητότητα που είναι ότι ποιο σημαντικό έχειν αυτή η κοσνόλα και που αρκετοί φαίνεται να το παραβλέπουν. Τι να παίξεις μωρέ στο playstation -τα boi simulators - ή τα wonna be darks souls με frame pacing του εμετού - άντε να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους - η πολιτικοκορεκτίλα μας έφαγε και στα fora μην προσβάλουμε κανένα 15χρόνο - ε φτάνει πια - fifa station είναι - αυτό είναι πως το λένε δηλαδή. Φυσικά η Nintendo σου δίνει games που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι μεγάλους. Εμείς φταίμε αν η Sony τα κάνει remaster ή τα κλειδώνει στο VR (astrobot). Πρόβλημά της. Προτιμώ 60 fps ακατέβατα games Nintendo χωρίς Story καν. Κακό είναι? Για naration έχω netflix - έλεος δηλαδή. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από Sir_Teraflop 1
chek2fire Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε Κοίταξε να δεις - εν πολλοίς που λέμε συμφωνώ με ότι γράφεις ειδικά τόσο καιρό που σε παρακολουθώ. Δεν θέλω να ισοπεδώσω το μήνυμα που έγραψες με 2 γραμμές απάντηση. Δεν του αξίζει καν κάτι τέτοιο γιατί κάνεις πολύ σωστές αναλύσεις και από ότι φαίνεται επενδύεις χρόνο να γράψεις κάτι μελετώντας το και λοιπά. Στην ουσία δεν ισοπέδωσα το Wii - δεν είχα ποτέ σκοπό κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο ίδιος για όσους με ξέρουν κάνω catch-up με τα συστήματα της Nintendo είτε αυτά λέγονται SNES είτε N64 είτε U είτε Switch. Το πρόβλημα το έχω με τα φανμπόγια που γίνονται μπρστάρηδες με ασπίδα το Wii. Δεν ξέρουν ότι ξέρουμε τι και πως πούλησε το Wii???? Δεν έχει σημασία το χθες - έχει το σήμερα. Και πραγματικά με ξεπερνάει όταν κάποιος τοποθετείται για το Switch με βάση το Wii. Καμία σχέση δεν έχουν - μα καμία.... Κατά τα λοιπά το cinematic gaming παρόλο που διαφωνώ με αυτό αναγνωρίζω ότι υπαρχεί κοινό που αρέσκεται σε αυτό. Πολύ σωστά η Sony και η κάθε Sony δηλαδή ανέγνωσε ότι υπάρχει κοινό που αρέσκεται σε αυτό το είδος. Καλά κάνει η Sony καλά κάνει και το κοινό αυτών. Εγώ απέχω όμως. Το θεωρώ γελοίο και anti-gaming. Δεν κράζω όμως. Επιλογές που λέμε... Ο καθείς στον πάγκο του πως το λέμε. Τι να παίξεις μωρέ στο playstation -τα boi simulators - ή τα wonna be darks souls με frame pacing του εμετού - άντε να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους - η πολιτικοκορεκτίλα μας έφαγε και στα fora μην προσβάλουμε κανένα 15χρόνο - ε φτάνει πια - fifa station είναι - αυτό είναι πως το λένε δηλαδή. Φυσικά η Nintendo σου δίνει games που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι μεγάλους. Εμείς φταίμε αν η Sony τα κάνει remaster ή τα κλειδώνει στο VR (astrobot). Πρόβλημά της. Προτιμώ 60 fps ακατέβατα games Nintendo χωρίς Story καν. Κακό είναι? να σου πω δεν είμαι purist. Ειχα playstation το πρώτο που είχε βγει και το είχα απολαύσει σαν κονσόλα και τα game της. Αλλά πλέον οι κονσόλες είναι βασικά ένα pc σε funky κουτί δλδ μόνο η nintendo πρέπει να έχει κρατήσει την ουσία το τι είναι μια κονσόλα. 2 2
Sir_Teraflop Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, chek2fire είπε να σου πω δεν είμαι purist. Ειχα playstation το πρώτο που είχε βγει και το είχα απολαύσει σαν κονσόλα και τα game της. Αλλά πλέον οι κονσόλες είναι βασικά ένα pc σε funky κουτί δλδ μόνο η nintendo πρέπει να έχει κρατήσει την ουσία το τι είναι μια κονσόλα. Μια από τα ίδια - ταυτιζόμαστε 100% άκουσε με...
fytotech Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Αυτό που επαναλαμβάνεται ως cinematic τα παιχνίδια, από πού προκύπτει; Γιατί τώρα που παίζω Spider-Man, πέρα από τις κινηματογραφικές σκηνές, έχει πολύ όμορφο χειρισμό, διαφορετικά πράγματα να κάνεις για να μη βαρεθείς. Δεν είναι απλό παιχνίδι. Το ίδιο και στο God of War. Ακόμα περισσότερο και στο Horizon Zero Dawn. Bloodborne, είναι φοβερό και το είχα πουλήσει και τώρα ψάχνω να το αγοράσω πάλι για να το παίξω ξανά. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα για να μας βγει αυτό που θέλουμε να πούμε. Έβγαλε παιχνιδάρες σε αυτήν τη γενιά. Λίγα; Ίσως. Αλλά είναι πολύ καλά παιχνίδια. Για κάποιον σαν κι εμένα που είναι μεγάλος σε ηλικία και δεν προλαβαίνει να παίζει πολύ, είναι παραπάνω από αρκετά. Βάλε και RDR2 τώρα που δε θα υπάρξει στο NSW, μαζεύονται αρκετά παιχνίδια. Έχω και το 2DS, να παίζω Mario, Pokemon κλπ και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον σαν κι εμένα (μεγαλύτερης ηλικίας με περιορισμένο χρόνο), να πάρω το NSW. Κάτι που στο Wii, δεν ίσχυε. Ήταν μια μηχανή που έκανε και τα προηγούμενα και τα δικά της. Εκεί ήταν σχεδόν αυτονόητη η αγορά του αν έπαιζες παιχνίδια. 4
mansa2k Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε 1.Κοίταξε να δεις - εν πολλοίς που λέμε συμφωνώ με ότι γράφεις ειδικά τόσο καιρό που σε παρακολουθώ. Δεν θέλω να ισοπεδώσω το μήνυμα που έγραψες με 2 γραμμές απάντηση. Δεν του αξίζει καν κάτι τέτοιο γιατί κάνεις πολύ σωστές αναλύσεις και από ότι φαίνεται επενδύεις χρόνο να γράψεις κάτι μελετώντας το και λοιπά. 2. Στην ουσία δεν ισοπέδωσα το Wii - δεν είχα ποτέ σκοπό κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο ίδιος για όσους με ξέρουν κάνω catch-up με τα συστήματα της Nintendo είτε αυτά λέγονται SNES είτε N64 είτε U είτε Switch. 3.Το πρόβλημα το έχω με τα φανμπόγια που γίνονται μπρστάρηδες με ασπίδα το Wii. Δεν ξέρουν ότι ξέρουμε τι και πως πούλησε το Wii???? Δεν έχει σημασία το χθες - έχει το σήμερα. Και πραγματικά με ξεπερνάει όταν κάποιος τοποθετείται για το Switch με βάση το Wii. Καμία σχέση δεν έχουν - μα καμία.... 4.Κατά τα λοιπά το cinematic gaming παρόλο που διαφωνώ με αυτό αναγνωρίζω ότι υπαρχεί κοινό που αρέσκεται σε αυτό. Πολύ σωστά η Sony και η κάθε Sony δηλαδή ανέγνωσε ότι υπάρχει κοινό που αρέσκεται σε αυτό το είδος. Καλά κάνει η Sony καλά κάνει και το κοινό αυτών. Εγώ απέχω όμως. Το θεωρώ γελοίο και anti-gaming. Δεν κράζω όμως. Επιλογές που λέμε... Ο καθείς στον πάγκο του πως το λέμε. 1. Η δημιουργία εντυπώσεων δεν προσφέρουν κάτι, επιπρόσθετα ο ίδιος απευθύνεσαι σε μένα θετικά επομένως δεν βλέπω κάποιο λόγο να σε εμποδίζει να γράψεις όσα αναφέρεις. Από την δικιά μου μεριά να τονίσω πως υπάρχουν αρκετά αξιόλογα μέλη που παρακολουθούν/συμμετέχουν στο θέμα και αποτελούν ένας από τους λόγους που είμαι προσωπικά ενεργός. 2. Η "ισοπέδωση" σου προς το Wii αφορά το κοινό που εκφράζεις απόλυτα πως επρόκειτο κατά αποκλειστικότητα για mainstream κοινό κάτι που δεν ισχύει για τους λόγους που προανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα. Η ποσότητα συστημάτων που κατέχει έκαστος ή η ποσότητα παιχνιδιών που έχουν περάσει από τα χέρια του δεν κάνει την γνώμη του πιο αντικειμενική. Η ενασχόληση είναι μονόπλευρη βάση για την ανάπτυξη κριτικής, χρειάζονται και άλλα στοιχεία όπως ικανότητα αντίληψης και έρευνα. 3. Συμφωνώ πως το NSW δεν πρέπει να συγκρίνεται με το Wii λόγω διαφορετικών δεδομένων της αγοράς αλλά και της προσέγγισης των καταναλωτών. Πλέον η προσέγγιση από μονόπλευρη (χειρισμός) έγινε πολύπλευρη (υβρίδιο+μοντέλο αύξησης δημοτικότητας). Μπορούμε να πούμε πως υφίσταται σχέση ως προς τον στόχο ή τον συγκεκριμένο στόχο που είναι η αύξηση των (mainstream) χρηστών. Τα ps1 των 100 εκατομμυρίων και το ps2 των 150 εκατομμυρίων δεν μπορούσαν να επιτύχουν τα συγκεκριμένα νούμερα χωρίς να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο κοινό. Ο Yoshida του Playstation ανέφερε στο πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του PS4 πως μέρος της επιτυχίας του οφείλεται πως κάτοχοι του xb360 ΚΑΙ WII έχουν μεταβεί στο οικοσύστημα της Sony. Εκπρόσωπος του marketing της Activision εξέφρασε ξεκάθαρα πως το CoD το αγοράζουν και casual/mainstream παίκτες. Ο Phil Spencer του Xbox ανέφερε στο πρόσφατο σχετικά βίντεο ανακοίνωσης της cloud υπηρεσίας της εταιρίας πως υπάρχουν 2δις παίκτες. Κάνε τους υπολογισμούς και νομίζω ότι άνετα μιλάει για τουλάχιστον 1,5δις παίκτες κατά το πλείστον των smartdevices. Το mainstream κοινό ανέκαθεν υπήρχε και πάντα αποτελούσε την πλειοψηφία. Κάποια στιγμή η βιομηχανία άρχισε να ασχολείται δημιουργώντας περιεχόμενο και για αυτούς άλλοτε αποτυχημένα (playstation eye), άλλοτε επιτυχημένα (Wii/DS) ή προωθώντας δυναμικά περιεχόμενο (βλέπε CoD, GTA, Fifa, κτλ) ενώ πλέον σήμερα το μεγάλο πανηγύρι προσέγγισης γίνεται μέσω smartdevices. 4. Βασικά κράζεις, διάβασε λίγο προηγούμενα μηνύματα σου για να το υπενθυμίσεις και στον εαυτό σου. Καλύτερα να πράξεις αυτό που γράφεις, κάτσε στον πάγκο όσο αφορά την προσέγγιση της Sony από την στιγμή που δεν ενδιαφέρει. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από mansa2k 1
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, Sir_Teraflop said: - Generic Action Rpg με Story και cringe διαλόγους. - Movie Game με ζόμπι και ιστορία Cringe + λεσβίες στο 2ο part. Μηδέν gameplay. - 4 Dark Souls να λιώσεις όλη την υπόλοιπη σου ζωή + ότι άλλο 3rd party π.χ. Lords of the Fallen, Immortal, Ashen (lite souls) κλπ. Για να μιλάμε και λίγο στα σοβαρά, έχεις παίξει GoW, tLoU και Bloodborne ή βγάζεις συμπέρασμα από βιντεάκια που είδες στο youtube; 8 hours ago, Sir_Teraflop said: Το πρόβλημα το έχω με τα φανμπόγια που γίνονται μπρστάρηδες με ασπίδα το Wii. Δεν ξέρουν ότι ξέρουμε τι και πως πούλησε το Wii???? Δεν έχει σημασία το χθες - έχει το σήμερα. Και πραγματικά με ξεπερνάει όταν κάποιος τοποθετείται για το Switch με βάση το Wii. Καμία σχέση δεν έχουν - μα καμία.... Προσωπικά δεν τοποθετούμαι για το Switch με βάση το Wii, απλά ενοχλούμαι να διαβάζω ανακρίβειες. Το Mario Kart Wii πούλησε όσο πούλησε το GTAV και στα δύο twins συνδυαστικά (στα twins της γενιάς του εννοώ πάντα). Περίπου το ίδιο ισχύει και για το NSMB. Επίσης, Smash και Galaxy πούλησαν από 10-11m το καθένα. Οι πωλήσεις αυτές από μαμάδες έγιναν; 10 hours ago, mansa2k said: Πάντως δεν πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος στο θέμα του Wii. Τα ps3/xb360 πούλησαν γύρω στα 165 εκατομμύρια (έκαστος κάτι παραπάνω από 80 εκατομμύρια) που απέχουν αρκετά από τα 200 εκατομμύρια που αναφέρεις. Επίσης, παρόλο που το Wii ήταν αυτό το οποίο απευθυνόταν σε μαμάδες, στο Χ360 το Kinect Adventures πούλησε 22m (σε χαρντκοράδες μάλλον), ενώ το PS3 άνετα αγοράστηκε από το 10% των owners για το blu-ray player. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2018 από Malthador 3
Mpiftekis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Επειδή σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του Switch, θέλω να ρωτήσω αν στα παιχνίδια έχει κάτι σαν pause=>sleep=>wake=>play. Δηλαδή να κάνω pause όποτε θέλω και να το βάζω σε sleep, για να μην τρωει μπαταρία, και αργότερα να συνεχίζω από εκεί που το άφησα. Το λέω αυτό γιατί μπορώ να παίξω 20λεπτα ανά ώρα περίπου και θα βόλευε πολύ ένα τέτοιο σύστημα.
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Just now, Mpiftekis said: Επειδή σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του Switch, θέλω να ρωτήσω αν στα παιχνίδια έχει κάτι σαν pause=>sleep=>wake=>play. Δηλαδή να κάνω pause όποτε θέλω και να το βάζω σε sleep, για να μην τρωει μπαταρία, και αργότερα να συνεχίζω από εκεί που το άφησα. Το λέω αυτό γιατί μπορώ να παίξω 20λεπτα ανά ώρα περίπου και θα βόλευε πολύ ένα τέτοιο σύστημα. Ναι, έτσι δουλεύει το Switch, σαν τα twins. 1
Mpiftekis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Ναι, έτσι δουλεύει το Switch, σαν τα twins. Κι η μετάβαση από sleep=>play είναι γρήγορη;
Moderators Malthador Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 4 minutes ago, Mpiftekis said: Κι η μετάβαση από sleep=>play είναι γρήγορη; Ξέρω 'γω, 2-3 δευτερόλεπτα; 1 1
primeragt Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2018 Ενα απο τα λαθη στην προσεγγιση του wii ειναι ο περιγυρος μας. Στην Ελλαδα το promotion των κονσολων nintendo μετα το snes αντε και το n64 ηταν απο ελαχιστη εως μηδαμινη οποτε αναγκαστικα και το αγοραστικο κοινο μεταφερθηκε αυτουσιο στο playstation. Οι κατοχοι vanilla xbox στην Ελλαδα ηταν ελαχιστοι συγκριτικα με το ps γιατι το πρωτο ηξεραν οποτε αυτο εμπιστευονταν και το αγοραζαν ειτε γιατι αγνοουσαν των ανταγωνισμο ειτε γιατι αυτο ειχαν οι φιλοι τους. Στο 360 αρχισε να αλαζει λιγο αυτο αλλα στην δικη μας αγορα εγινε ξεκαθαρα λογο του οτι το χ360 εβγαζε καλυτερα αποτελεσματα στα παιχνιδια απο το ps3 και το μαθαμε μεσο την αναπτυξης του youtube με τα βιντεακια συγκρισεων αντε και στο τσακιρ κεφι και κανα review. το δε wii εδω ωντος αγοραστηκε κυριως ως second console κυριως λογο του χειρισμου και του party χαρακτηρα του. Το δε wii u απετυχε κυριως γιατι για αρκετο καιρο μετα την κυκλοφορια του σχεδον ολοι το περναγαν για περιφερειακο του wii και ακριβο μαλιστα. Αυτα οσον αφορα το γενικοτερο καταναλωτικο κοινο, το αν καποιοι το εψαχναν παραπανω γιατι ηταν το κυριο χομπι τους και ηξεραν τι ειναι τι σαν ποσοστο στην Ελλαδα παντα ειναι πολυ μικρο. Αν το ανατρεξετε αυτο και σε αλλα χομπι θα δειτε οτι σχεδον καθολικα ετσι ειναι τα πραγματα στην χωρα μας, ειμαστε ενα εθνος χωρις χομπι ή τουλαχιστον χωρις να τα περνουμε τοσο σοβαρα. Η κυρια ασχολια μας ειναι οι βολτες και ο καφες και μετα ολα τα αλλα ερχονται σε τριτοτεταρτη μοιρα οποτε δεν το ψαχνουμε πολυ. Μοιραια εκει πεφτει και το gaming στη χωρα μας οποτε δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα απο τις δικες μας εμπειριες σχετικα με το τι γινεται σε μια αγορα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις