bad_freddy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Και στο Πλαίσιο τόσο έχει. Μαζί το γράψαμε Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από bad_freddy
ikaruga24 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, mansa2k είπε Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να δούμε ένα νέο κεφάλαιο στην σειρά όπως έγινε με το BoW. Προτιμώ να μην υπάρχουν cut-scenes καθοδήγησης του χώρου ή των γρίφων. Μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημα μάχης αρκετά κάτι που προσπάθησε το MP3 μέσω των motion controls αλλά και στο Other M (*counter attacks). Ένας youtuber είχε αναφέρει επίσης μια καλή ιδέα όπου τα power up αντικαθίστανται με διάφορα στοιχεία από το περιβάλλον και τους εχθρούς. Ο παίκτης μπορεί να τα συνδυάσει μέσω του σκάφους ή των δυνατοτήτων της στολής και να τα μετατρέπει σε power up elements. Γενικότερα θα είχε ενδιαφέρον να αποκτούσε το παιχνίδι περισσότερα RPG στοιχεία όπως πχ η στολή ώστε να περιορίζονται οι αναβαθμίσεις με βάση το επίπεδο της Samus. Θα μπορούσαν να εμπνευστούν και από το BoW αν και αυτό ως ένα σημείο λόγω του backtracking χαρακτήρα του παιχνιδιού. Όπως και να έχει όλα θα φανούν από το πρώτο κιόλας βίντεο.... Οχι όχι και πάλι όχι. Το BotW όσο απίστευτο και αν είναι έχει φύγει αρκετά μακριά από την κλασσική συνταγή του Zelda και είναι φως φανάρι ότι προκάλεσε σχίσμα μεταξύ των παλαιών και νέων φίλων της σειράς. Το Metroid είναι πολύ συγκεκριμένου focus παιχνίδι και συνεπώς κάτι νέο ίσως το χαλάσει περισσότερο από όσο το φτιάξει. Δεν είναι όπως το Zelda που μπήκαν πολλά νέα στοιχεία τα οποία σε επόμενο παιχνίδι αν συνδυαστούν και καλιμπραριστούν με τα παλιά στοιχεία σίγουρα θα εμπλουτίσουν την εμπειρία άπειρα. Το metroid από την άλλη έχει σφιχτή δομή με laser focus σε αυτό που κάνει γι αυτό οτιδήποτε αλλαγή έχει σοβαρή πιθανότητα να διαλύσει την συνταγή. Απόδειξη το Prime 3 που ναι μεν καλό αλλά έχασε αυτό το οποίο έκανε τα metroid τόσο αποπνικτικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα metroid είναι niche τίτλοι με αποτέλεσμα να έχουν πάντα χαμηλές πωλήσεις. Είναι σπαρτιάτικα σε θέμα παρουσίασης (όπως πρέπει), είναι αποπνικτικά (όπως πρέπει), είναι απαιτητικά και εξουθενωτικά για τον παίκτη (όπως πρέπει) και συνεπώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν τόσο ανάρπαστα όσο ένα Zelda. Από την άλλη όμως η εποχή είναι η κατάλληλη για να μπορέσει να πάρει momentum η σειρά όπως τόσες άλλες έχουν αποδείξει την δεδομένη στιγμή. Κανείς δεν θα περίμενε ότι παιχνίδια όπως το monster hunter θα έχουν τόση επιτυχία όταν τόσα χρόνια ήταν στο κλάσιμο (συγκριτικά πάντα). 5
papp0us Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, bad_freddy είπε Μαζί το γράψαμε Τα GTAοειδή τα βαριέμαι ΠΟΛΥ εύκολα. Εδώ αξίζει να δοκιμάσω;
jon_pallis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, papp0us είπε Τα GTAοειδή τα βαριέμαι ΠΟΛΥ εύκολα. Εδώ αξίζει να δοκιμάσω; copy - paste
D.Luffy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτικός με το Metroid Prime 4 επειδή την ανάπτυξη του την έχει αναλάβει η Bandai Namco. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το studio είναι το κατάλληλο για να αναπτύξει ένα παιχνίδι με το βάθος, την ατμόσφαιρα και τον αργό ρυθμό του Metroid. Νομίζω ότι η σειρά θα γίνει περισσότερο action focused και λιγότερο εξερεύνηση. Μακάρι να κάνω λάθος. Τα πρώτα δύο Prime της Retro ήταν αριστουργήματα με εκπληκτικό soundtrack, art direction, gameplay στα 60fps, εξερεύνηση και ατμόσφαιρα. Με το 3 άρχισε να χαλάει λίγο η συνταγή και μετά ό,τι βγήκε σε spin-off προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Εγώ περιμένω να παρουσιάσουν έναν τίτλο με έμφαση στην μάχη, gameplay στα 20-30fps και multiplayer.
mansa2k Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ikaruga24 είπε Οχι όχι και πάλι όχι. Το BotW όσο απίστευτο και αν είναι έχει φύγει αρκετά μακριά από την κλασσική συνταγή του Zelda και είναι φως φανάρι ότι προκάλεσε σχίσμα μεταξύ των παλαιών και νέων φίλων της σειράς. Το Metroid είναι πολύ συγκεκριμένου focus παιχνίδι και συνεπώς κάτι νέο ίσως το χαλάσει περισσότερο από όσο το φτιάξει. Δεν είναι όπως το Zelda που μπήκαν πολλά νέα στοιχεία τα οποία σε επόμενο παιχνίδι αν συνδυαστούν και καλιμπραριστούν με τα παλιά στοιχεία σίγουρα θα εμπλουτίσουν την εμπειρία άπειρα. Το metroid από την άλλη έχει σφιχτή δομή με laser focus σε αυτό που κάνει γι αυτό οτιδήποτε αλλαγή έχει σοβαρή πιθανότητα να διαλύσει την συνταγή. Απόδειξη το Prime 3 που ναι μεν καλό αλλά έχασε αυτό το οποίο έκανε τα metroid τόσο αποπνικτικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα metroid είναι niche τίτλοι με αποτέλεσμα να έχουν πάντα χαμηλές πωλήσεις. Είναι σπαρτιάτικα σε θέμα παρουσίασης (όπως πρέπει), είναι αποπνικτικά (όπως πρέπει), είναι απαιτητικά και εξουθενωτικά για τον παίκτη (όπως πρέπει) και συνεπώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν τόσο ανάρπαστα όσο ένα Zelda. Από την άλλη όμως η εποχή είναι η κατάλληλη για να μπορέσει να πάρει momentum η σειρά όπως τόσες άλλες έχουν αποδείξει την δεδομένη στιγμή. Κανείς δεν θα περίμενε ότι παιχνίδια όπως το monster hunter θα έχουν τόση επιτυχία όταν τόσα χρόνια ήταν στο κλάσιμο (συγκριτικά πάντα). Στην περίπτωση μου πάντως δεν προκάλεσε σχίσμα το BoW, σαφώς όπως αναφέρεις υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να βελτιωθούν όμως επιτέλους μιλάμε για ένα νέο κεφάλαιο στην σειρά που μπορεί να αποτελέσει και πρότυπο για την υπόλοιπη βιομηχανία (αν υπάρχει ενδιαφέρον). Όσο για το ΜΡ3 ήταν απλά το κλείσιμο της τριλογίας που έδωσε μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση ως επίλογο τόσο για να το ευχαριστηθούν οι φίλοι της σειράς όσο και σε μια (αποτυχημένη) προσπάθεια της Ν να τραβήξει νέο κόσμο μέσω των motion controls. Θεωρώ πως αν η Ν επιμείνει στα πρέπει της σειράς δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερο μέλλον. 3 ώρες πριν, dekulinkgr είπε Συμφωνουσα σχεδον σε ολα αλλα μετα μου πετας το RPG στοιχειο.Οχι μακρυα απο το Metroid.Δεν χρειαζεται ολα τα παιχνιδια να εχουν rpg στοιχεια.Η δομη που εχουν τα metroid/prime ειναι απλα τελεια.Δεν χρειαζεται να πετας ενα σωρο νεα στοιχεια σε ενα franchise για να το ανανεωσεις.Εκει υπαρχει ο κινδυνος να χασει την ταυτοτητα του το franchise(δες το νεο god of war ) Εγω αυτο που θελω ειναι το νεο metroid να κανει την εξερευνηση και απομονωση ακομα καλυτερα και απο το prime 2.Να μην εχει τοσο cutscenes οσο το prime 3.Επισης,αν και το θεωρω αυτονοητο οτι θα εχει επιλογη για χειρισμο και traditional και motion. Kαι τελος να εχουμε shadow drop του metroid prime trilogy remastered. Καλα θα αρκεστω και σε μια ημερομηνια στην χειροτερη. Τωρα για την εμπορικοτητα που λες δυστηχως οσο γαματο και να βγει το Prime 4 δεν προκειται να πουλησει οσο πρεπει.Τα metroid ειναι πολυ niche τιτλοι. Βασικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολλά παιχνίδια έχουν RPG στοιχεία αλλά αποδίδονται με διαφορετικό τρόπο. Παράδειγμα οι διαφορετικές στολές στα Metroid, Zelda που εξασφαλίζουν πρόσβαση και νέες δυνατότητες που αντίστοιχα υπάρχουν στα RPG αλλά με πληθώρα επιλογών όπως στα Xenoblade που δίνουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες μορφές επιθέσεων. Επίσης αντί να αυξάνεται η υγεία του χαρακτήρα μέσα από την αύξηση των XP υπάρχουν αντίστοιχα τα energy tanks, καρδιές. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται στον χρήστη και πλαισιώνεται μέσα στο παιχνίδι. Πάντως μην κολλάς σε όσα γράφω που αποτελούν απλά παραδείγματα, η ουσία είναι αν θα περάσουν σε ανανέωση. Αυτό το θέμα με το MP trilogy δεν μπορώ να το καταλάβω εμπορικά. Το ΜΡΤ είχε κυκλοφορήσει το 2009 στο Wii των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων και είχε πουλήσει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο σύμφωνα με το vgchart, σίγουρα πάντως κυμάνθηκε κάτω από το ένα εκατομμύριο. Επομένως δεν βλέπω κάποια ουσιαστική δυναμική μέσα από μια τέτοια κυκλοφορία. Επειδή ακριβώς η σειρά ανήκει σε μια κατηγορία που γενικότερα δεν έχει ιδιαίτερη εμπορική δυναμική πρέπει η Ν να στήσει την ανάλογη προώθηση. Κατά τα άλλα αν και πως θα αλλάξουν/προσθέσουν χαρακτηριστικά στην σειρά είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από mansa2k 2
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως τα Metroid τα είχα πάντα στο μυαλό μου σαν Zelda in space. Ίδια συνταγή είναι πάνω κάτω, ξεκινάς σαν βρωμερός peasant και ψάχνεις το απαραίτητο power up για να ξεκλειδώσεις την επόμενη πίστα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση το MP4 να είναι open world. Θα έβρισκα ενδιαφέρον επίσης να το πήγαιναν ένα κλικ παραπέρα, να είναι open-world και να επισκέπτεσαι διαφορετικούς πλανήτες. 2 hours ago, papp0us said: Τα GTAοειδή τα βαριέμαι ΠΟΛΥ εύκολα. Εδώ αξίζει να δοκιμάσω; Όχι, μην το δοκιμάσεις. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από Malthador 2 1
CleanthisD Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μόλις παρήγγειλα ένα γκρι! Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο tempered glass για την οθόνη και μια θηκούλα; Must have αξεσουάρ γενικότερα. Από ελληνικό η ξένο κατάστημα. Είμαι επαρχία οπότε όλα θα έρθουν με ταχυδρομείο Μήπως υπάρχει επίσης κάποιος οδηγός για newbies?
jon_pallis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Tempered Glass τη Orzyl εχω. Το προτείνω. Θήκη ανάλογα τα γούστα - εμενα μου αρεσει να ειναι σκληρές (ωραια ακουστηκε) Must have ειναι η micro-Sd card. Κάποιοι για handheld χρησιμοποιουν grip - εγώ όχι - αλλα αυτο πρέπει να το πιασεις για να δεις αν βολευει Οδηγο τι εννοεις? Παίζεις οπωσδήποτε Zelda BOTW
Vagosman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, CleanthisD είπε Μόλις παρήγγειλα ένα γκρι! Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο tempered glass για την οθόνη και μια θηκούλα; Must have αξεσουάρ γενικότερα. Από ελληνικό η ξένο κατάστημα. Είμαι επαρχία οπότε όλα θα έρθουν με ταχυδρομείο Μήπως υπάρχει επίσης κάποιος οδηγός για newbies? Μην το βάζεις στο dock μεχρι να του φορέσεις γυαλί. Θέλει προσοχή γιατι η οθόνη ειναι πλαστική
jon_pallis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Vagosman είπε Μην το βάζεις στο dock μεχρι να του φορέσεις γυαλί. Θέλει προσοχή γιατι η οθόνη ειναι πλαστική SΣου γρατζουνιστηκε εσενα? Κατα την άποψη μου μπορει να το βάλει στο dock απλα με λιγο περισσοτερη προσοχη
Vagosman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 εγω ειχα γυαλι day 1. Υπάρχουν πολλες αναφορές γιαυτο το είπα. Better to be safe.
jon_pallis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Vagosman είπε εγω ειχα γυαλι day 1. Υπάρχουν πολλες αναφορές γιαυτο το είπα. Better to be safe. οντως υπήρχαν αλλά υπέθεσα ότι ήταν οι άλλοι κανίβαλοι
Vagosman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, jon_pallis είπε οντως υπήρχαν αλλά υπέθεσα ότι ήταν οι άλλοι κανίβαλοι Πολύ πιθανό οπως και τα ραγισμένα καπάκια, χαλασμένα rail κτλ κτλ. Ούγκανοι υπάρχουν πολλοι.
CleanthisD Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Για τις γρατσουνιές διάβασα και είπα για το γυαλί. 90% θα είναι σε portable mode ούτως ή άλλως
Προτεινόμενες αναρτήσεις