Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Η τάση φυσικά και δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Θα έδειχνε κάτι τέτοιο αν τουλάχιστον το 1 στα 2 twins που πουλιόταν ήταν X1X/PS4 Pro.

Δεν το εννοώ από την άποψη των πωλήσεων αλλά από την άποψη του τι κάνουν οι εταιρίες τώρα. Προφανώς και θέλουν να εισάγουν πολλαπλά συστήματα με ανάλογες ικανότητες στο αντίστοιχο κοστολόγιο. Είναι κάτι που το θέλουν γιατί είναι εύκολο να τελειώσουμε με τι κλασσικές γενιές συστημάτων ενώ ταυτόχρονα όλα θα είναι διαθέσιμα παντού γιατί όπως και να το κάνουμε προς τα εκεί πάμε. Αν μη τι άλλο η nintendo μπορεί απλά να αντικαταστήσει το τωρινό της σύστημα χωρίς να το απαξιώσει ή απλά να εισάγει και ένα δεύτερο μοντέλο τύπου XL, Pro ή mobile only ή οτιδήποτε άλλο κατεβάσει η χλάμπα της. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα με τις μέτριες επιδόσεις των indies games στο NSW είναι κάτι που θεωρώ πως απευθύνεται η Ν κατά κύριο βαθμό. Από την στιγμή που επιθυμούν να υπάρχει πληθώρα indies games είναι αναμενόμενο να μην πολυενδιαφέρονται για τις επιδόσεις. Έτσι και αλλιώς έχουν αποχωριστεί εδώ και δεκαετίες την πολιτική του seal of quality. Θα προτιμούσα να μην κυκλοφορούσαν με το φτυάρι συγκεκριμένα παιχνίδια και να υπήρχαν κάποια κριτήρια ποιότητας. Η google με το έτσι θέλω επέβαλε περισσότερες διαφημίσεις στο youtube, γενικώς έχω την αίσθηση  πως οι εταιρίες έχουν πάρει φορά και γράφουν τους καταναλωτές στα παλιά τους τα παπούτσια.

Σχετικά με τα N3DS vs standar 3DS οι λόγοι δεν προέκυψαν από τα όποια περιορισμένα αποκλειστικά παιχνίδια αλλά κυρίως από τις διαφορετικές δυνατότητες όπως και αναφέρθηκαν. Τα νούμερα ανά σύστημα έχουν ως εξής (As of March 31, 2018)':
3DS          26,25
3DS XL    19,64
2DS            9,41
N3DS         2,50
N3DS XL  12,02
N2DS XL    2,71

Ουσιαστικά ξεχωρίζουν οι XL εκδόσεις και η φθηνότερη έκδοση μετά την κύρια. Αν η Ν προχωρήσει σε μια νέα έκδοση που θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια ως μέρος του εμπορικού μοντέλου (τουλάχιστον με τον τρόπου που περιγράφουν οι φήμες) τότε θα είναι πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φυσικά περιττό να γράψω πως θα ακολουθήσει μια τρελή αρνητική αντίδραση που μπροστά της η όποια αρνητικότητα του NSO θα μοιάζει αστεία. Οι χαρτογιακάδες κάνουν πάρτι στην Ν. 

Επεξ/σία από mansa2k

• Moderators
2 minutes ago, mansa2k said:

Ουσιαστικά ξεχωρίζουν οι XL εκδόσεις και η φθηνότερη έκδοση μετά την κύρια. Αν η Ν προχωρήσει σε μια νέα έκδοση που θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια ως μέρος του εμπορικού μοντέλου (τουλάχιστον με τον τρόπου που περιγράφουν οι φήμες) τότε θα είναι πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φυσικά περιττό να γράψω πως θα ακολουθήσει μια τρελή αρνητική αντίδραση που μπροστά της η όποια αρνητικότητα του NSO θα μοιάζει αστεία. Οι χαρτογιακάδες κάνουν πάρτι στην Ν. 

Εξαρτάται αν θα αντιμετωπίσουμε το NSw ως φορητή ή ως σταθερή κονσόλα. Αν το αντιμετωπίσουμε ως σταθερή, οκ, θα είναι η πρώτη φορά.

Αν το αντιμετωπίσουμε ως φορητή όμως, από πάντα η Ν έβγαζε αποκλειστικά games για τα αναβαθμισμένα φορητά της. Το GBC έπαιζε games που δεν τα έπαιζε το GB, το DSi είχε ολόκληρο δικό του store που δεν το είχε το NDS, το N3DS έχει αποκλειστικά games και παίζει επίσης SNES games που δεν τα παίζει το OG 3DS.

Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν την ίδια οδό στο NSw, αλλά εάν το κάνουν δεν θα μου προξενήσει εντύπωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εξαρτάται αν θα αντιμετωπίσουμε το NSw ως φορητή ή ως σταθερή κονσόλα. Αν το αντιμετωπίσουμε ως σταθερή, οκ, θα είναι η πρώτη φορά.

Αν το αντιμετωπίσουμε ως φορητή όμως, από πάντα η Ν έβγαζε αποκλειστικά games για τα αναβαθμισμένα φορητά της. Το GBC έπαιζε games που δεν τα έπαιζε το GB, το DSi είχε ολόκληρο δικό του store που δεν το είχε το NDS, το N3DS έχει αποκλειστικά games και παίζει επίσης SNES games που δεν τα παίζει το OG 3DS.

Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν την ίδια οδό στο NSw, αλλά εάν το κάνουν δεν θα μου προξενήσει εντύπωση.

Τι θα πει εξαρτάται να το αντιμετωπίσουμε ως φορητή ή σταθερή κονσόλα, και στις δύο περιπτώσεις πρώτη φορά θα είναι με τον τρόπο που αναφέρονται οι φήμες. Τα παραδείγματα που αναφέρεις θεωρώ πως είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το GBC (που μεσολάβησε μόλις δύο χρόνια και κάτι ψιλά) δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το ίδιο σύστημα με χρώματα που είχε και αποκλειστικά παιχνίδια για τα οποία κανείς δεν ενοχλήθηκε μετά τα ΕΝΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ του GB To DSi αρχικά προκάλεσε αντιδράσεις για το αποκλειστικό eshop του αλλά σύντομα χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για επιπέδου indie χαριτωμενιές. Το N3DS δεν αποτέλεσε λόγο αγοράς για τα όποια αποκλειστικά παιχνίδια (με πιθανή εξαίρεση το Minecraft) όσο για τα καλύτερα φορητά χαρακτηριστικά του. Στην τελική, όπως βλέπεις από τα νούμερα, η σειρά N3DS απέχει αρκετά από την στάνταρ σειρά.

Οι φήμες αναφέρουν αποκλειστικά παιχνίδια που δεν θα τρέχουν στην τωρινή έκδοση. Συγκεκριμένα αναφέρουν ΑΑΑ παιχνίδια τρίτων εταιριών κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν και πιστεύω ότι θα υπάρχουν πληθώρα αρνητικών αντιδράσεων. Βέβαια υπάρχει η σκατόφατσα του Reggie που έχει δείξει έντονη φαντασία και δημιουργικότητα στο παρελθόν αν κρίνουμε από το Pokemon LG στην E3 ND και στο πρόσφατο του Diablo 3. Υπάρχει και ο Shinya Takahashi που ως επικεφαλής του εκτρώματος του NSO θα μας θυμίσει χαμογελώντας πως η Ν μας γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Βέβαια αν η Ν καταφέρει να πείσει το κοινό (εφόσον ισχύουν οι φήμες) χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις τότε εγώ προσκυνάω το marketing team.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι κατά ενός NSW Pro αλλά σε γενικότερο πλαίσιο κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας αν γράφουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά ή ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Προφανώς η Ν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και το πλασάρει σιγά σιγά για να προετοιμάσει το έδαφος. Όπως αντίστοιχα κατέληξε, εντελώς τυχαία, το 2019 να είναι ήδη πληρέστερο σε αποκλειστικές κυκλοφορίες σε σχέση με το αδιάφορο 2018. Μπορεί να ρίξουν με κάποιο τρόπο και αυτοί λίγο νερό στο κρασί τους (πχ party chat απευθείας από το λειτουργικό ή stream apps) για να δείξουν ότι λαμβάνουν υπόψιν τους καταναλωτές. 

Ας δούμε όμως τι τελικά θα είναι η νέα έκδοση και γελάμε αργότερα. Μόνο στην ιδέα πως η Ν θα προσπαθήσει να πείσει τους κατόχους των xbox/ps να μεταβούν στο δικό της οικοσύστημα με το έκτρωμα του NSO και το τερατώδες voice app που το συνοδεύει γελάω από τώρα. Εκτός αν πιστεύουν πως μπορούν να απευθυνθούν σε νέο κοινό με multiplatform παιχνίδια τρίτων εταιριών που αυτό είναι ακόμα περισσότερο αστείο.

Φανταστείτε το παιχνίδι της Retro Studios να τρέχει κατά αποκλειστικότητα στο NSW Pro, καλά μιλάμε για τρελό πάρτι.

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 2

μην ξεχνάμε τα gba-> gba sp/gb sp ags 101 και ->gba micro :) όλα με διαφορά 2 χρόνων (όπως άλλωστε και τα ds ds lite και dsi). Δεν υπήρχε διαφορά στον επεξεργαστή αλλά οι διαφορές ήταν σημαντικές στην οθόνη , την μπαταρία  και το μέγεθος. Άποψη μου είναι ότι θα βγάλουν ένα rev με ίδιο cpu/ram με διαφορετική οθόνη(θα ήθελα oled αλλά δύσκολα)  με μικρότερα bezels μεγαλύτερη μπαταρία μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη, ίσως με καμιά κάμερα και νέα joycons. Όπως επίσης αν όχι άμεσα σε 1-2 χρόνια το πολύ,  ένα switch mini .

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mansa2k, το GBC ήταν ένα GB με δικά του αποκλειστικά. Το ότι βγήκε 9 χρόνια μετά, δεν λέει κάτι, δεν είμαστε στα 90's πλέον. Επίσης το DSiWare μπορεί να είχε σαχλαμάρες ως επί τω πλείστον, αλλά είχε και ένα Shantae, ένα Mario Minis και ένα Dark Void Zero. Ομοίως, το N3DS εκτός από το Minecraft, είχε και ένα XC, είχε και ένα Binding of Isaac. Δεν ξέρω τι περιμένεις, αλλά εγώ όταν διαβάζω για πιθανά exclusives σε ένα NSw Pro, δεν περιμένω πάνω από 5-6 σοβαρούς τίτλους να το υποστηρίζουν αποκλειστικά, ειδικά όταν μιλάμε για 3rd-party εταιρείες οι οποίες θα θέλουν να πιάσουν όσο μεγαλύτερο μέρος της userbase είναι δυνατόν.

Αν βγάλουν NSw Pro με καλύτερο SoC που να σηκώνει 1080p ανάλυση στους τίτλους που σηκώνει 900p το τωρινό μοντέλο (πχ BotW) είμαι με τα χίλια μέσα.

With this in mind, δεν θεωρώ και πολύ πιθανό να βγάλουν αναβαθμισμένο σύστημα με bump στα specs. Όπως έχω ξαναπεί, περιμένω μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερη flash και καλύτερη αυτονομία πάντα στο ίδιο form factor. Αν υπάρξει bump πιστεύω ότι αυτό θα είναι μόνο στη RAM για διαχειριστικούς λόγους περισσότερο.

Επεξ/σία από Malthador

5 ώρες πριν, Malthador είπε

@mansa2k, το GBC ήταν ένα GB με δικά του αποκλειστικά. Το ότι βγήκε 9 χρόνια μετά, δεν λέει κάτι, δεν είμαστε στα 90's πλέον. Επίσης το DSiWare μπορεί να είχε σαχλαμάρες ως επί τω πλείστον, αλλά είχε και ένα Shantae, ένα Mario Minis και ένα Dark Void Zero. Ομοίως, το N3DS εκτός από το Minecraft, είχε και ένα XC, είχε και ένα Binding of Isaac. Δεν ξέρω τι περιμένεις, αλλά εγώ όταν διαβάζω για πιθανά exclusives σε ένα NSw Pro, δεν περιμένω πάνω από 5-6 σοβαρούς τίτλους να το υποστηρίζουν αποκλειστικά, ειδικά όταν μιλάμε για 3rd-party εταιρείες οι οποίες θα θέλουν να πιάσουν όσο μεγαλύτερο μέρος της userbase είναι δυνατόν.

Αν βγάλουν NSw Pro με καλύτερο SoC που να σηκώνει 1080p ανάλυση στους τίτλους που σηκώνει 900p το τωρινό μοντέλο (πχ BotW) είμαι με τα χίλια μέσα.

With this in mind, δεν θεωρώ και πολύ πιθανό να βγάλουν αναβαθμισμένο σύστημα με bump στα specs. Όπως έχω ξαναπεί, περιμένω μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερη flash και καλύτερη αυτονομία πάντα στο ίδιο form factor. Αν υπάρξει bump πιστεύω ότι αυτό θα είναι μόνο στη RAM για διαχειριστικούς λόγους περισσότερο.

Ακριβώς επειδή το διάστημα ήταν τεράστιο μετά από εννιά χρόνια πλέον δεν είχε ιδιαίτερη σημασία και επιπλέον όντως αναφέρθηκες στην εποχή των '90s για αυτό έγραψα ότι τα παραδείγματα σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Συνεχίζω να πιστεύω πως η δυναμική των αποκλειστικών παιχνιδιών του N3DS και το DSiWare δεν έκαναν την διαφορά. Δεν περιμένω ότι η αντίδραση του κόσμου θα είναι αντίστοιχη με ένα αποκλειστικό Shantae αν στο υποτιθέμενο NSW Pro θα κυκλοφορούν αποκλειστικά οι AAA multiplatform τίτλοι. 

Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνομαι, τα υπόλοιπα όταν και όποτε αποκαλυφθεί η νέα έκδοση.

• Moderators
13 hours ago, mansa2k said:

Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνομαι, τα υπόλοιπα όταν και όποτε αποκαλυφθεί η νέα έκδοση.

Συμφωνώ, είναι βαρετή αυτή η κουβέντα, όταν ανακοινωθεί η νέα έκδοση το ξανασυζητάμε εάν και εφόσον.

-----------------------------------------

Όχι και πολύ σχετικό με το παρόν νήμα, αλλά έχει δοκιμάσει κανείς το Dragalia Lost; Πάω να το κατεβάσω και μου λέει ότι είναι incompatible με όλες τις συσκευές μου, π.χ. με το Mate 9. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται...

• Like 1

• Moderators
40 minutes ago, NickTG said:

Εμένα πάλι μου λέει δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μου. 

Ναι από το κινητό κι εμένα έτσι μου λέει. 

Θα το βρω εκτός store. 

8 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Μου άρεσε πολύ το Mr. Shifty, γρήγορο, προκλητικό και έξυπνο. Το τελείωσα κ πάμε για αλλα

Σαν να βλέπω το FFXV απο πάνω είναι :P . 

οφτοπικ, έβλέπα σήμερα ποια "καλά" jrpgs μου έχουν ξεφύγει. Που κάνουμε άιτηση να φέρουν Tales of Xilia 1 και 2 στο Switch πακέτο; Απο οτι βλέπω είναι μόνο για PS3, οπότε θα υπάρχει αρκετός κόσμος που θα τα έχει στη λίστα. Νιντεντο λαμβάνεις;

Εγω για ολη αυτη την ιστορια με το "NSW Pro" εχω να κανω μονο μια ευχη:

Αν οντως προκειται για νεα εκδοση με αναβαθμισμενα specs ελπιζω να κρατανε το launch του Metroid Prime 4 για να συμπεσει με αυτο της κονσολας. Γιατι απο ολα τα 1st party της Ν το συγκεκριμενο ειναι αυτο που θα επωφεληθει περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο απο οσο το δυνατον ισχυροτερο hardware.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...