papp0us Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, Prospector8 είπε Το περίμενα. Χωρίς να εχω φτάσει τοσο μακριά εσυ, αλλα μετα απο παρα πολλες γνώμες που έχω διαβάσει απο ατομα που το τερματισανε, ανήκεις στο 70% το ατόμων που ένοιωθε ακριβώς το ιδιο πράγμα, και είσαι ακριβώς στο σημείο που πρόκειται να αλλαξουν. Δηλαδή κάπου τωρα σταματανε τα tutorials, λιγο πιο κατω τo combat θα ειναι πολυ πιο active και το story πρόκειται να ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ. Εγω στις πρώτες 5 ωρες ένοιωθα αυτα π έλεγες ακριβώς αλλα ειπα να του δωσω μια ευκαιρία και οτι βγει. Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να συνεχίσεις και να μην σου αρέσει αλλα για μενα μην τα παρατήσεις ακόμα, ειναι παιχνίδι 70-100ωρων και βαλε οπότε πιστεύω οτι δεν θα το μετανοιώσεις στην πορεία. Ας κάνω ένα μεγάλο διάλλειμα για Setsuna και Octopath και θα κάνω άλλη μια προσπάθεια με καμια 10αριά ώρες ακομα, μακάρι να είναι έτσι, Αν όμως έχουν Learning Curve 30 ωρών σε παιχνιδι, κάπου έχουν κάνει λάθος 1
Bourdoulas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 30 ώρες;! Σκληρό. Είναι πολλές οι ώρες όντως. Εγώ άρχισα το Octopath και έχω κολλήσει. Υπέροχα visuals για αυτό που είναι, εξαιρετική μουσική και κλασσικό jrpg gameplay από τα παλιά. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 59 minutes ago, Vagosman said: Σε άλλα παράλληλα νέα η Νιντυ κάνει re-upload τα βίντεο που δειχνουν τα πρωτοποριακά ΝΕΣ παιχνίδια τους επειδη έχουν τα άπειρα dislike. Οπως και εδω λένε το ίδιο πράγμα, αγαπάμε Νιντυ αλλα το παραξήλωσε Μόλις παρατήρησα κάτι πολύ εμπνευσμένο: το NSO NES app έχει ανά πάσα στιγμή όλα τα games διαθέσιμα προς παίξιμο, που σημαίνει ότι τα έχει όλα κατεβασμένα μέσα στο app. Θα έχει πολύ πλάκα αν αποφασίσουν στο μέλλον να προσθέσουν -λέμε τώρα- SNES/N64/GC/Wii games και να μην μας επιτρέπουν να επιλέξουμε ποιά θα έχουμε κατεβασμένα και ποιά όχι...
mansa2k Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) To NES app αρχίζω και το συμπαθώ σαν ιδέα αλλά και πάλι υπάρχουν θέματα. Δεν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες οδηγίες για τα παιχνίδια, σίγουρα δεν μπορούν να σκανάρουν τα βιβλιαράκια οδηγιών γιατί μόνο το ένα θα έχει μέγεθος (*χωρητικότητα) όσο ολόκληρη η εφαρμογή. Από την άλλη κάποιες ελάχιστες οδηγίες και tips για τα παιχνίδια θα έπρεπε να προσφέρονται. Η ιδέα πίσω από το TLoZ SP είναι καλοδεχούμενη αν και μπορούν να "πειράξουν" τα roms προσφέροντας πολλά περισσότερα από ένα easy mode. Ίσως να μπορούσαν να τα συνδυάσουν και με τα amiibo αλλά μην τους βάζουμε ιδέες καλύτερα. Το voice app που υποστηρίζεται και από το nes app συνεχίζει να είναι ανέκδοτο. Mου φαίνεται ότι υπάρχει και κάποιο lag αλλά δεν είμαι σίγουρος μιας και *δεν (*edit) ήμουν κάτοχος NES. Τέλος θα μπορούσε η Ν να προσφέρει την επιλογή αγοράς των παιχνιδιών. Θέλω να πιστεύω ότι το nes app θα εξελίσσεται σε βάθος χρόνου και θα μεταφερθεί στην πληρέστερη μορφή του και στο επόμενο σύστημα. Παιχνίδια GC/Wii δεν περιμένω να δούμε σύντομα, υπάρχει τεράστιος δρόμος ακόμα και η Ν με την ταχύτητα χελώνας που την χαρακτηρίζει θα χρειαστεί καμία δεκαετία. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από mansa2k
EverythingYouBelieve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, mansa2k είπε Mου φαίνεται ότι υπάρχει και κάποιο lag αλλά δεν είμαι σίγουρος μιας και ήμουν κάτοχος NES. Μάλλον εννοείς οτι δεν ήσουν κάτοχος. Μπορεί να υπάρχει ένα μικρό lag όταν παίζεις online μα όχι κάτι ιδιαίτερο. Όταν παίζεις single είναι μια χαρά. 12 λεπτά πριν, mansa2k είπε Τέλος θα μπορούσε η Ν να προσφέρει την επιλογή αγοράς των παιχνιδιών. Θέλω να πιστεύω ότι το nes app θα εξελίσσεται σε βάθος χρόνου και θα μεταφερθεί στην πληρέστερη μορφή του και στο επόμενο σύστημα. Μην τους βάζεις ιδέες, καλά είμαστε με τα δωρεάν. Ευτυχώς δεν διαβάζουν feedback του κόσμου και δεν ανησυχώ! 1
dekulinkgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Για ποιο λογο δεν εχουν βαλει ακομα gameboy roms δεν καταλαβαινω.Πολυ εθιστικο το dr mario αλλα σαν το tetris του gameboy δεν εχει. Κανονικα θα επρεπε να ειχαν day one παιχνιδια του nes,gb,snes,gba και καθε μηνα να προσφεραν νεα παιχνιδια απο τις κονσολες αυτες συν gamecube/wii.
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 19 minutes ago, dekulinkgr said: Για ποιο λογο δεν εχουν βαλει ακομα gameboy roms δεν καταλαβαινω. Γιατί δεν θέλουν να σε κοροϊδέψουν με το να δίνεις τα λεφτά σου για αρχαιότητες. Χμ.. 21 minutes ago, dekulinkgr said: Πολυ εθιστικο το dr mario αλλα σαν το tetris του gameboy δεν εχει. Είμαι ικανός να το παίζω σερί μέχρι να το ακούω στον ύπνο μου. 2
D.Luffy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Το port του Child of Light πάντως είναι αίσχος. Το framerate κάνει βουτιές συνεχώς και η εμπειρία δεν είναι καθόλου καλή. Απορώ με τι σκεπτικό το κυκλοφόρησαν σε αυτή την κατάσταση. Το ξέρω ότι το hardware του Switch δεν κάνει παπάδες και το focus της κονσόλας δεν είναι αυτό αλλά ρε γαμώτο μου περίμενα ότι ένα 2D game 4ετιας που έτρεχε νερό σε PS3 και 360 να μπορεί να κρατήσει σταθερό ένα ρημάδι 60άρι έστω και στα 720p σε handheld mode. Έλεος, κάρβουνο καίει αυτός ο Tegra; Και απ’οτι βλέπω στο YouTube και το Mark of the Ninja είναι το ίδιο χάλι. Και αυτό παιχνίδι 5ετιας που ήταν μια χαρά σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς. Δεν ξέρω τι φταίει, προχειροδουλειά στα ports ή όντως πολύ underpowered hardware αλλά ελπίζω να κάνουν κάτι με το refresh που θα βγει του χρόνου. Η κονσόλα χρειάζεται οπωσδήποτε λίγη περισσότερη ιπποδύναμη. 1 1 1
D.Luffy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Spasarxidas είπε Θέμα port είναι προφανώς. Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι πάει πολύ να πρέπει να κάτσει κάποιος και να κάνει optimisation σε ένα παλιό απλό 2D game για να μπορεί να τρέξει αξιοπρεπώς στο Switch. Αυτά έπρεπε να είναι ικανό να τα τρέξει το hardware στο άψε σβήσε. Δεν μιλάμε για τίποτα τρομερά εφέ και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ετσι εξηγείται γιατί πήρε έναν ολόκληρο χρόνο στην team cherry να κάνει port το Hollow Knight στο Switch. Ποιος ξέρει πόσα προβλήματα θα συνάντησαν με την απόδοση. Σίγουρα χρειάστηκε να κάνουν παπάδες οι άνθρωποι για να τρέξει σωστά. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από D.Luffy
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 21 minutes ago, D.Luffy said: Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι πάει πολύ να πρέπει να κάτσει κάποιος και να κάνει optimisation σε ένα παλιό απλό 2D game για να μπορεί να τρέξει αξιοπρεπώς στο Switch. Αυτά έπρεπε να είναι ικανό να τα τρέξει το hardware στο άψε σβήσε. Δεν μιλάμε για τίποτα τρομερά εφέ και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ετσι εξηγείται γιατί πήρε έναν ολόκληρο χρόνο στην team cherry να κάνει port το Hollow Knight στο Switch. Ποιος ξέρει πόσα προβλήματα θα συνάντησαν με την απόδοση. Σίγουρα χρειάστηκε να κάνουν παπάδες οι άνθρωποι για να τρέξει σωστά. Έχει αναφερθεί από την ίδια την Ν ότι για να γίνει port κάποιο game από x86/x64 αρχιτεκτονική θέλει περίπου ένα χρόνο (μπακαλίστικη δήλωση, καθώς δεν είναι το ίδιο να γίνεται port ένα indie με το να γίνεται ένα AAA multi-platform, αλλά ας μην εστιάσουμε εκεί). Είναι σχετικά ρεαλιστική άποψη, καθώς πρέπει να πάρεις ένα app που τρέχει σε σταθερό σύστημα και να το κάνεις να τρέχει σε mobile SoC. Δηλαδή παίρνεις ένα game κονσόλας και ουσιαστικά το μεταφράζεις έτσι ώστε να τρέχει σε ένα smartphone. Δεν έχουν σημασία τόσο τα εφέ, όσο το ότι πρέπει να γραφτεί ο κώδικας πρακτικά από την αρχή. Είναι αυτονόητο ότι θα χρειάζεται περαιτέρω optimisation και εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με raw power. Αν ήταν τόσο απλό με raw power να έτρεχες games περασμένης γενιάς, τότε θα είχαμε ήδη PS2 emulator στα android κινητά μας. Η σύγκριση με το Hollow Knight πάντως δεν είναι δίκαιη, η team cherry το πήγαινε για Wii U μεριά αρχικά και μετά αποφάσισε να το βγάλει στο NSw. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, αφού το είχαν ήδη βγάλει σε PC γιατί έκαναν ενάμιση χρόνο να το βγάλουν και στα twins; Προφανώς κάθε σύστημα θέλει και το optimisation του. 1
EverythingYouBelieve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Οι devs και ειδικά οι indie devs από ότι συνέντευξη έχω διαβάσει δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την ευκολία που τους δίνει το Switch. Τα χαμηλά framerates είναι ξεκάθαρα θέμα των ports, έχουμε δει τι μπορεί να τρέξει η κονσόλα και τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν είναι απαιτητικά. Αν οι devs των Child of Light και Mark of the Ninja θεωρούν ότι δεν χρειάζεται λίγο ραφινάρισμα πριν κάνεις port παιχνίδι 4ετίας είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του hardware του Switch. Ακόμα και στην ταυτόχρονη κυκλοφορία ενός τίτλου σε όλες τις κονσόλες ο εκάστοτε Σοβαρός developer έχει κάτσει να φέρει τον τίτλο στα μέτρα και τα σταθμά κάθε μιας ξεχωριστά πριν τον λανσάρει. Δεν γίνεται να το προσάψουμε αυτό στη Ν αν κάποιοι αποφάσισαν να εκμεταλευτούν την επιτυχία της κονσόλας στα indie με το να κάνουν απλά ένα "copy-paste". Πάντως στο θέμα της ιπποδύναμης για το refresh της κονσόλας δε θα διαφωνίσω καθόλου. Αν το hardware "μασάει" μερικές φορές να υποστηρίξει ακόμα και τίτλους της ίδιας της Ν και επιρρεάζει τελικά την εμπειρία τότε ναι, το θέλει το λίφτινγκ και μάλιστα σύντομα. 1
Misokatsu64 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Στο θεμα των ports φταινε οι ιδιοι Devs, οι περισσοτεροι εχουνε παψει να ειναι δημιουργικοι και να βρισκουν τροπους πως να μεταφερουν ενα παιχνιδι σε αλλη κονσολα σε σχεδον τελεια μεταφορα. Φταιει που εχουνε πολλα ετοιμα εργαλεια για να γινεται ευκολη η δουλεια τους αλλα στην ουσια δεν γινεται. Επισης οσον αφορα στο Child Of Light ειναι απλα απαραδεκτοι και δεν δεχομαι οτι θα διορθωθουν ολα τα προβληματα με 20 patches στην πορεια. Απο την αλλη μου ειναι αστειο ενα παιχνιδι οπως το Stardew Valley που εχει κυκλοφορησει σχεδον σε ολες τις συγχρονες κονσολες, ετυχε να γινει port στο Dreamcast που επισης τρεχει αψογα αλλα ο ιδιος ο δημιουργος ειπε οτι δεν θα το κυκλοφορησει για πολλους και διαφορους λογους.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, D.Luffy είπε Δεν ξέρω τι φταίει, προχειροδουλειά στα ports ή όντως πολύ underpowered hardware Μυρίζομαι ότι είναι η έκδοση του Vita που έχει επίσης tegra τσιπάκι και που η απόδοση του στο Vita είναι...αμφιλεγόμενη. Για το Mark of the ninja όμως θεωρώ ότι ίσως παίζει προχειροδουλειά που μάλλον θα φτιάξει με κάνα πατσάκι όπως και το Dead cells.
Προτεινόμενες αναρτήσεις