Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v2

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, guy_threepwood είπε

Για πες; Μοίρασε την γνώση σου τι είναι αυτό που κάνει ένα πράγμα, κοστίζει εκατομμύρια και συγκρίνεται με μια από τις χιλιάδες συσκευές που υπαρχουν για να παίζεις παιχνίδια κτλ; 

Δεν το χωράει ο νους μου, πως μια εταιρία έχει πείσει τον κόσμο ότι αυτό είναι, θα παίρνεται nintendo, σε ότι τιμή θέλουμε, με το χειρότερο hardware που υπαρχει, χωρίς παιχνίδια και θα λέτε θέλω και άλλο. 

Έχω μια dslr που βγάζει μόνο φωτογραφίες και βίντεο που την αγόρασα ένα χιλιάρικο χώρια τα τζιμπραγκαλα. Με βάση το σχόλιο σου μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά με κάμερα κινητού... ή μήπως όχι; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guy_threepwood είπε

Δεν το χωράει ο νους μου, πως μια εταιρία έχει πείσει τον κόσμο ότι αυτό είναι, θα παίρνεται nintendo, σε ότι τιμή θέλουμε, με το χειρότερο hardware που υπαρχει, χωρίς παιχνίδια και θα λέτε θέλω και άλλο. 

Είσαι υπερβολικός και το γνωρίζεις, αν είχε το μαγικό ραβδάκι η Ν τότε δεν θα χρειαζόταν να ρίξει την τιμή του 3DS από τα 250 ευρώπουλα στα 170 λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του όπως επίσης το WiiU δεν θα κατέληγε το πιο αποτυχημένο οικιακό σύστημα της εταιρίας.

Η Ν κρίνεται αλλά στο θέμα συνδρομής τα πράγματα είναι πολυσύνθετα και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στον ορίζοντα μιας και ο κόσμος που θα το υποστηρίξει αρχικά πιστεύω θα είναι αρκετός. Ήδη έχω αναφέρει σε παλιότερο μήνυμα τα αρνητικά της υπηρεσίας:

Το voice app παραμένει μια τεράστια μπούρδα δίχως νόημα. Tα cloud saves είναι εκβιαστικά και δεν προσφέρονται για όλα τα παιχνίδια. To online multiplayer είναι επίσης εκβιαστικό και δεν προσφέρουν στάνταρ servers για συγκεκριμένα παιχνίδια που σημαίνει ότι τα προβλήματα που υφίστανται θα συνεχιστούν κανονικά και με την έναρξη της υπηρεσίας. Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τις special offers, όσο για τα Nes χειριστήρια πέρα από την τραγική τιμή τους δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος πως θα είναι διαθέσιμα στην χώρα μας μέσω της CD-Media. Τα Nes games έχουν ενδιαφέρον για ένα πολύ περιορισμένο κοινό ενώ δεν γνωρίζουμε αρκετά. 

Περισσότερα ανέκδοτα από την Ν την επόμενη εβδομάδα με την έναρξη της υπηρεσίας και την ενημέρωση του λειτουργικού. Προς το παρόν ο κάτοχος NSW πρέπει να έχει και ένα τεράστιο βιβλίο μαζί του για να ξέρει τι ισχύει και τι όχι και μετά αφού βγάλει άκρη να γνωρίζει και το πως ισχύουν.

Μέσα σε αυτά πρόσθεσε και την εβδομαδιαία σύνδεση που θα απαιτείται για να συνεχιστεί η πρόσβαση στα nes games.

Το θέμα είναι πως η συνδρομή έχει γίνει κομμάτι του σύγχρονου καταναλωτή είτε πρόκειται για το πάγιο μιας τηλεφωνικής εταιρίας ή την συνδρομή σε cloud υπηρεσίες μουσικής και ταινιών. Η Microsoft από τότε που ξεκίνησε την μηνιαία χρέωση στο office και άλλαξε τον τρόπο διανομής των windows έφτασε να είναι μια από της πλουσιότερες εταιρίες μετοχικά, καταπολεμώντας παράλληλα την πειρατεία. Αυτά δεν περνάνε απαρατήρητα από τις διοικήσεις των εκάστοτε εταιριών που θα επιχειρήσουν να αντιγράψουν τα συγκεκριμένα μοντέλα. Επομένως δεν κατέχουν το μαγικό ραβδάκι αλλά βλέπουν πως κινείται η αγορά, μακάρι ο κόσμος να μην αποδεχτεί αυτό το έκτρωμα και να αναγκαστεί η Ν να βελτιώσει τα κακώς κείμενα.

Εμένα με προβληματίζει και κάτι περαιτέρω.Ανακοίνωσαν τα nes controllers για το NSW αλλά οι κάτοχοι του Nes Classic δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους γιατί δεν θα υπάρχει συμβατότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως η Ν δεν κυνηγάει γενικότερα την συμβατότητα. Συγκεκριμένα δείτε πόσες μεταφορές έχουν κυκλοφορήσει φέτος, από την στιγμή που δεν δημιουργούν νέα στούντιο δεν θα μπορούν ούτε μελλοντικά να καλύψουν το πρόγραμμα τους με νέες κυκλοφορίες. Η συμβατότητα μπορεί να πάει περίπατο ενώ θα εφευρίσκουν λόγους για να ξαναπουλήσουν παλιότερο υλικό/μεταφορές όπως βελτιωμένος τεχνικός τομέας, νέο περιεχόμενο, διαφορετικότητα του νέου συστήματος και πάει λέγοντας. Τα πράγματα μπορεί να (ή μάλλον σίγουρα) εξελιχτούν πολύ χειρότερα μακροπρόθεσμα.

Σε γενικότερο πλάνο η Ν πιστεύω ότι θα χάσει το όποιο loyality υφίσταται. Παράδειγμα κάποιος σήμερα σκέφτεται να πάρει το NSW για να παίξει τα Mario και Zelda, αύριο θα σκέφτεται αν το σύστημα της Ν έχει τις κατάλληλες υπηρεσίες για να το αγοράσει ώστε να παίξει τα Mario και Zelda. Εκεί είναι που η Ν χάνει το παιχνίδι όπως το έχασε και προσαρμόστηκε μετέπειτα μετά την είσοδο των Sony, Microsoft στο χώρο των videogames. Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτές τις δύο εταιρίες στο ίδιο γήπεδο και επέλεξαν να διαφοροποιηθούν μέσα από τα συστήματα τους υιοθετώντας παράλληλα την πολιτική του Blue Ocean. Με το ίδιο πρόβλημα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη και με την συνδρομή, ότι και να προσφέρει οι άλλοι δύο πάντα θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα λόγω κεφαλαίων αλλά και των entertainment τμημάτων τους (βλέπε Sony).

Επεξ/σία από mansa2k

1 ώρα πριν, greed είπε

Κοιτα να δεις πως δεν το σκέφτηκα αυτο;

Οτι να'ναι η απάντηση σου.

Το συστημα ειναι (και) φορητό, εκει ειναι το selling point του, μπορεις να συνεχίσεις να εισαι προσβλητικός δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οπως επίσης μπορείς να στείλεις επιστολή στη Νιντυ να το προσθέσουν γιατι δεν το σκέφτηκαν εξαρχής, μάλλον τους διέφυγε.

17 minutes ago, ikaruga24 said:

Έχω μια dslr που βγάζει μόνο φωτογραφίες και βίντεο που την αγόρασα ένα χιλιάρικο χώρια τα τζιμπραγκαλα. Με βάση το σχόλιο σου μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά με κάμερα κινητού... ή μήπως όχι; 

Όχι, δεν μπορείς. Οι τεχνικές προδιαγραφές (αυτό που πληρώνεις δηλαδή παραπάνω) είναι διαφορετικές από ένα κινητό. Σκέψου βέβαια να σου έλεγε η Canon /nikon κοίτα, θα βγάζεις φωτογραφίες αλλά θα χωράνε στην μνήμη μόνο 10. Γιατί έτσι. Και εσύ να βαράς παλαμάκια 

Αν τις χρειάζεσαι ή όχι το ξες εσύ. 

• Like 1

Η γυναίκα μου που είναι και η κύρια χρήστης του switch παίζει συχνά στο κρεβάτι και μόλις βαρεθεί βάζει στο κινητό να δει netflix πόσο δύσκολο θα ήταν να το απολαύσει στην οθόνη του switch χωρίς να αλλάζει συσκευή. 

Προχτές ήθελα να δω κάτι στο ίντερνετ και είχα το Switch στα χέρια μου, το παράτησα και έπιασα το κινητό. 

Οι μικρές ήθελαν να δούμε ένα βιντεακι στο YouTube το κάναμε με ένα κλικ stream από το ταμπλετ στην tv, με το Switch αδύνατο να γίνει. 

Μπορώ να γράψω αλλά τόσα. 

Παλιά έπαιρνα στις διακοπές μαζί φωτογραφική και βιντεοκάμερα, τώρα η mirrorless μου τα κάνει και τα δύο άριστα,στέλνει και τις φωτογραφίες στο κινητό με WiFi. 

Η tv μου παλιά έπαιζε μόνο τα κανάλια από την κεραία πια κάνει πολλά περισσότερα. 

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, guy_threepwood said:

Σκέψου βέβαια να σου έλεγε η Canon /nikon κοίτα, θα βγάζεις φωτογραφίες αλλά θα χωράνε στην μνήμη μόνο 10.

Φαντάσου να σου έλεγε η Canon ότι θα πάρεις φωτογραφική και θα χωράει μηδέν φωτογραφίες μέσα και θα είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις SD κάρτα για τις αποθηκεύσεις! 

Ουπς, λάθος μου, έτσι δουλεύουν οι φωτογραφικές νομίζω... Χμ... 

Επεξ/σία από Malthador

19 minutes ago, Malthador said:

Φαντάσου να σου έλεγε η Canon ότι θα πάρεις φωτογραφική και θα χωράει μηδέν φωτογραφίες μέσα και θα είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις SD κάρτα για τις αποθηκεύσεις! 

Ουπς, λάθος μου, έτσι δουλεύουν οι φωτογραφικές νομίζω... Χμ... 

Δεν μπορεί να το εννοείς αυτό, πραγματικά. Παραιτούμαι 

35 λεπτά πριν, guy_threepwood είπε

Όχι, δεν μπορείς. Οι τεχνικές προδιαγραφές (αυτό που πληρώνεις δηλαδή παραπάνω) είναι διαφορετικές από ένα κινητό. Σκέψου βέβαια να σου έλεγε η Canon /nikon κοίτα, θα βγάζεις φωτογραφίες αλλά θα χωράνε στην μνήμη μόνο 10. Γιατί έτσι. Και εσύ να βαράς παλαμάκια 

Αν τις χρειάζεσαι ή όχι το ξες εσύ. 

Ώπα κάτσε, δεν είπες πριν για τεχνικές προδιαγραφές. Είπες ότι κάνει μόνο μια δουλειά και συνεπώς το κόστος είναι πολύ για τη δουλειά που κάνει.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Switch λοιπόν είναι εξαιρετικές βάση του κόστους του και για τη δουλειά που το έχουν ορίσει να κάνει. Εκτός φυσικά και αν υπάρχει αντίπαλο δέος που το κάνει καλύτερα, πληρέστερα και στο ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος και μου διαφεύγει. 

• Moderators
3 minutes ago, guy_threepwood said:

Δεν μπορεί να το εννοείς αυτό, πραγματικά. Παραιτούμαι 

Ήταν χιούμορ, φίλε μου, νόμιζα ότι είναι προφανές. :)

Ας αλλάξω λίγο κλίμα, πιο θετικό. 

Αγαπώ παιχνίδια. Μέχρι τώρα και στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει κάτι άλλο σε φορητό. Και προσωπικά δεν με πειράζει το υψηλό κόστος, το gaming είναι ακριβό χόμπι. 

Σαν σταθερό η κονσόλα δεν υπάρχει. Είναι μια γενιά πίσω. Πάμε σαν φορητο, όπου το hardware είναι ικανοποιητικό. 

Αλλά δεν μπορεί να μην έχει επαρκή χωριτηκοτητα, να αγοράζεις παιχνίδια και να θέλει επιπλέον χώρο να αποθηκεύσεις. Και επιτέλους, όχι αλλά παιχνίδια με γραφικά πεππα το γουρουνάκι. 

Όπως είπε και ο άλλος, θέλω βυζια και αίματα. 

Παντως πρωτο crash test για το online θα ειναι το ερχομενο Σ-Κ με το επομενο splatfest.Να δουμε δηλαδη ποσοι τελικα θα βαλουν συνδρομη.

Εγω τωρα το σκεφτομαι γιατι συνηθως οταν εχει splatfest παιζω αρκετα.Ενα 20αρικο εχει να μου πεις η συνδρονη αλλα θα ηθελα να το μποικοταρουν ολοι μπας και βαλουν μυαλο εκει στην nintendo.

• Like 1

Αυτη τι στγμη το nintendo channel στο youtube για το online βιντεο εχει 5.3κ θετικα(fanboys) και 12κ αρνητικα.Λογικα δεν θα ειναι μονο στο youtube αλλα παντου θα εχουν παρει χαμπαρι οτι τους κραζουν και θα κανουν καποιες αλλαγες.Στο smartphone app μεσα στη βδομαδα ειχαν κανει βελτιωσεις μετα το κραξιμο απο το εκτρωμα που εκαναν release.

3 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Παντως πρωτο crash test για το online θα ειναι το ερχομενο Σ-Κ με το επομενο splatfest.Να δουμε δηλαδη ποσοι τελικα θα βαλουν συνδρομη.

Εγω τωρα το σκεφτομαι γιατι συνηθως οταν εχει splatfest παιζω αρκετα.Ενα 20αρικο εχει να μου πεις η συνδρονη αλλα θα ηθελα να το μποικοταρουν ολοι μπας και βαλουν μυαλο εκει στην nintendo.

Δυστυχως πολλοι οπως και εγω θα αναγκαστουν να βαλουν συνδρομη για τα online που παιζω περισσοτερο😭.Οποτε σας περιμενω για mario kart loby απο την Τριτη-Τεταρτη αναλογα ποτε θα ανοιξει για ΕU και σαββατο στο splatfest😉😭

• Sad 1

24 λεπτά πριν, Mistwalker είπε

Αυτη τι στγμη το nintendo channel στο youtube για το online βιντεο εχει 5.3κ θετικα(fanboys) και 12κ αρνητικα.Λογικα δεν θα ειναι μονο στο youtube αλλα παντου θα εχουν παρει χαμπαρι οτι τους κραζουν και θα κανουν καποιες αλλαγες.Στο smartphone app μεσα στη βδομαδα ειχαν κανει βελτιωσεις μετα το κραξιμο απο το εκτρωμα που εκαναν release.

Δυστυχως πολλοι οπως και εγω θα αναγκαστουν να βαλουν συνδρομη για τα online που παιζω περισσοτερο😭.Οποτε σας περιμενω για mario kart loby απο την Τριτη-Τεταρτη αναλογα ποτε θα ανοιξει για ΕU και σαββατο στο splatfest😉😭

Εχω να παιξω mario kart online απο τοτε που βγηκε.Αφου θα δωσουμε το 20αρικο τουλαχιστον ας πιασει τοπο.😁

Παντως αυτο το καιρο παιζω αρκετα το messenger.Εχει αρκετο περιερχομενο παντως.Σε οσους αρεσουν τα metroidvania και τα 2d ninja gaiden ας του ριξουν μια ματια.

• Thanks 1

4 hours ago, guy_threepwood said:

Τυφλοί οπαδοί! Τι περιμένεις! 

Εγώ στη θέση σου δεν θα έμπαινα ποτέ ξανά στο θέμα αυτό προκειμένου να διαφυλάξω τα νεύρα μου. 

Σκέψου το! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Παντως αυτο το καιρο παιζω αρκετα το messenger.Εχει αρκετο περιερχομενο παντως.Σε οσους αρεσουν τα metroidvania και τα 2d ninja gaiden ας του ριξουν μια ματια.

Ενω φαινεται ωραιο παιχνιδακι και εχει καλες κριτικες μαλλον η τιμη του το ψιλοεριξε στα ματια του κοσμου 50κ πωλησεις συνολικα για ns και pc  την πρωτη εβδομαδα.Και μενα η τιμη του με ψιλοχαλασε οποτε θα περιμενω καποια καλυτερη εκπτωση απο το 10% και προς το παρων κοιταω το dust για αγορα που φαινεται πολυ ενδιαφερων.

Επεξ/σία από Mistwalker

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...